Jump to content

DMitar

LUG Member
 • Мнения

  519
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Топ дни

  4

DMitar last won the day on Ноември 28

DMitar had the most liked content!

Обществена Репутация

77 Отлична

1 Последовател

Относно DMitar

 • Ранг
  Майстор Тухлар

Profile Information

 • Възраст
  AFOL
 • Град
  София
 • Пол
  мъж
 • Любими серии:
  Creator
  Star Wars
  The Lord of the Rings/Hobbit
 • Други:
  Стар Уорс
 • Brickset
  DMitar

За контакт

 • Skype
  digitborn

Последни посетители

258 профилни разглеждания
 1. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Ъпдейт: Явно съдбата е решила да ни поизмъчи малко или много. В четвъртък като дошъл майстора да монтира ключалката, механизма за вдигане и сваляне на ролетната щора се развалил или в този момент видял, че нещо не е наред с него. Действа се по въпроса да се подмени или ремонтира. Би трябвало в понеделник да имаме инфо точно какво ще се прави и кога ще се случи. Трябва все пак да се види какъв точно е проблема и колко ще струва като време и средства да се оправи, преди да се взима решение. Едно от предложенията, за да не продължи отлагане на нанасянето е да се сложат халки за катинар в долната част и да се заключва с катинар. Това значи ролетната врата да се вдига и сваля ръчно. Този вариант не ми харесва, затова настойчиво помолих да се реши проблема и да се направи както трябва. Преди малко получих снимка от помещението, прикачвам я тук.
 2. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Ъпдейт от днес следобед: - Поставени са светление и контакти; - Измили са пода; - Доставена е ключалката и утре ще я монтират; Смятам, че вече може да се уговорим за срещата и за сортирането на ЛЪГ БЪЛК-а. Може и ние накрая да си монтираме ключалката, ако чак толкова тази фирма ги мотае, казали са, че утре ще го направят.
 3. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Споделиха ми, че фирмата с ключалката "Аха да дойдат и да я сложат и в крайна сметка не го направили...така както обещали"! Другото било ОК. Утре се надявам вече финално да дойдат, да свършат работа и всичко да е наред за нанасяне.
 4. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Преди 2 часа Злати ми звънна, ето как се движат нещата: днес - свършва почистването на помещението; петък - ще се монтира механизъм-ключалка на ролетната врата; събота - ще се прекара ток за ролетната врата, контакти и осветление; Като всичко е ОК, каза че ще ми пише и може да остави ключове на охраната, когато поискаме в събота / неделя да отидем да го видим. Не може обаче да бъдем 100% сигурни, че тези срокове ще ги спазят техниците. Предлагам в събота да разберем как е положението и от неделя / понеделник да действаме с някакъв план.
 5. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Току що ми звънна Злати. Каза, че помещението вътре и около него е почистено на 95% и някакви дреболии днес-утре ще ги махнат. Относно заключването - поръчан е заключващ механизъм на ролетната врата, но чакат фирмата да каже кога ще го достави и монтира. Веднага щом има инфо, ще се свърже с мен. Към момента може да се "заключва" чрез някакво издърпване на дръжката (така ми го обясни), което не било сигурна работа, защото не е с ключ, който само ние имаме. Относно ролетната щора - тя е на дупки и се вижда през нея. Разумно е някакъв винил да се сложи от вътре или отвън. Към момента може да ни предложат някакво рекламно пано с този размер, коeто тe имат и да го слагаме / закрепяме отпред докато намерим друго решение. Към момента нещата са отворени, имаме 3 възможности: 1. Да променим срещата - от четвъртък за петък / събота / понеделник в най-близък момент, в който нещата станат готови. 2. Да си оставим така срещата и когато всичко е готово да направим нова среща за сортиране на ЛЪГ БЪЛК. Тук има минус, че стават много срещи. 3. Да не правим нищо за сега и да чакаме да се свържат с нас относно заключването, надявайки се че това ще стане скоро. Разбира се, този вариант води до горните два. Аз лично съм "за" да изчакаме и ако до сряда на обед няма развитие да си отменим срещата. Не виждам причина да държим тази среща да е точно в последния четвъртък на месеца. По-логично ми се вижда да сме гъвкави и да се съобразим с обстоятелствата.
 6. DMitar

  Клубна среща - Отложена

  Аз съм "ЗА" да действаме по ЛЪГ БЪЛК-а възможно най-скоро. Чух се с Киро, той се е чул с Бинев и препоръката на Бинев е най-добре да опитаме да направим за 1 ден всичко от ЛЪГ БЪЛК-а ако е възможно. Ако не скоро след това да седнем и да довършим. Най-добре ще е това да стане в новото помещение, преди да нанесем багажа от РИНГ МОЛ. Очевидно е, че има забавяне относно нанасянето в склада. Надявам се утре да отговорят на някои от поставените от мен въпроси. Към момента опитваме да влезнем в новото помещение, за да сортираме ЛЪГ БЪЛК-а до датата на срещата другата седмица. На този етап не зависи от нас, чакам отговор за вратата и заключването. Според развитието до момента е много вероятно да стане. Ще ъпдейтвам!
 7. DMitar

  Клубна среща - 4-ти Ноември в Trade House West

  В Mega Park не може вече, тъй като е почти пълно с компютри по бюрата. В Trade House West става. Когато знаем точната дата и час се обаждам и действаме.
 8. DMitar

  Срам за Лего

  Не бъди чак толкова негативен. По-скоро ще вземат да намалят цените притискани от Китайските конкуренти и бруталната конкуренция с онлайн риселърите. След тази прекомерна продукция през последните 2 години поне се видяха доста отстъпки на доста видове сетове, което пък е добре за феновете, които обръщат внимание на това и се възползват. Така, че монетата има винаги 2 страни.
 9. DMitar

  Срам за Лего

  На Габко трябва. Има начин да се поръчат липсващите части от Лего както е описал Камен Далийски, но не се знае колко време и усилия ще отнеме. Ако е възможно слагаш друг цвят, две по-къси, правиш фикс някакъв и така, докато дойде.
 10. DMitar

  Срам за Лего

  Според мен сортирането, опаковането и меренето на частите и отделните номерирани пликове се извършва само с машини. Така, че срам и за машините Все си мисля обаче, че когато става дума за Premium продукти, както е в случая, то трябва да има някои допълнителни процеси и стъпки, които вдигат гаранцията, че всичко е наред. Също така, при тези цени, които продължават да поддържат според мен от много време насам е трябвало да увеличат с доста резервните / бонус части и да включват от тези най-важните части поне по 1 резерва. Да речем на 1000 части да има 30 резервни от всякакви видове и размери от най-често срещаните в сета. Като резервните трябва да ги опаковат в отделно пликче. Еххх, мечти, мечти..
 11. DMitar

  Клубна среща 18.07.2018 г.

  Ще дойда
 12. DMitar

  Предложение за среща - сряда 25.04.2018

  Ще дойда. Нямам претенции за мястото, стига да може да се виждаме и чуваме. Имам силно желание да разкажа каква е ситуацията около изложенията към момента.
 13. DMitar

  Computers + Electronics + LEGO

  Ако се събираме, експериментираме и тестваме някакви такива неща, аз бих проявил голям интерес Дали ще измисляме нови неща или ще прилагаме готови решения описани от някой в интернет и ги развиваме няма значение, за мен би било интересно. При постигане на някакъв резултат може да реализираме такива проекти по време на наши събития (най-вече изложения)
 14. DMitar

  Клубна среща - 29 ноември (сряда) / Belgrade Aftermath

  И аз ще дойда Ще нося ЛЕГО поръчките на хората, които имат. Ако някой няма да присъства и иска да предам поръчката му на друг човек, от който му е по-лесно после да си я вземе, нека ми пише на скайп. За парите ще се оправим като се видим, не го мислете.
 15. Аз, не съм се отказал, просто написах въпроси. Все още искам да дойда, въпреки, ча малко съжалявам, че няма да се видя с Ян.
×