Jump to content
legohead

Изложение по повод 75 години УАСГ

Recommended Posts

Здравейте скъпи приятели,

На 28.10 (тази събота), от 14 до 18 часа, Ви очакваме за втория ни workshop по строене с Лего, който ще се проведе в новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) по повод 75 години от основаването на университета.

Можете да видите facebook събитието на официалната facebook страница на УАСГ на този адрес:
https://www.facebook.com/events/1491552727548069

image.thumb.jpeg.44b08db4a54575060df2b9549b50379e.jpeg

Предвидили сме занимания както за малките ни фенове (1-ви клас и нагоре), така и за по-големите ни приятели-студенти от УАСГ. Участието е БЕЗПЛАТНО!

Игра за деца (препоръчително първи клас и нататък)

Децата ще имат 45 мин. до един час, за да построят „Моят град“. За целта всяко дете ще си изтегли на напълно случаен принцип една от десет важни за един град сгради, която да построи от предоставените части (училище, болница, полиция, пожарна, парк/градинка, къща/блок, мост/улично кръстовище, театър, Лего-магазин). След края на играта децата могат да бъдат заснети като група, с техния град, както и индивидуално с построената им сграда.

Игра за студенти

Студентите ще имат 45 мин. до един час, и на разположение Лего-части, за построяване на г-образна стена и в последствие „интериорен дизайн“ на стая, или същите части за построяването на макет по техен избор, в духа на преподаваното в УАСГ. Ще има възможност за заснемане на построеното.

Двете ни игри ще се провеждат едновременно, във фоайето на УАСГ, със записване на място. Предвидили сме достатъчно части за всички, а за малките ни фенове ще има и награди!

Очакваме ви!

Екипът на ЛЕБГО.
Lebgo – The Bulgarian LUG

И не на последно място - ще се радваме да чуете вашите отзиви от нашето малко изложение! Ще сме ви благодарни ако оставите коментар в нашия форум в тази тема

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От MetroiD
   Ъпдейтвам първия пост с актуализирана информация:   От миналото изложение си мисля (и забравям) да ви предложа да приложим нещо, което Жоро беше направил отдавна (а именно - още на "Играта продължава" през 2010г). Става въпрос за следното: Да използваме информационни табелки с размер А5 примерно, на които да представяме информация за нещата, които сме изложили. Примерно Жоро може да направи пак по една табела за жълтата и червената къща и да пише същото - че са пресъздадени модели на съществуващи в София сгради - примерно със снимки на оригиналните сгради; а пък за другите две модулни да пише в други една или две табелки там разни други неща, ако иска... Камен може да представи по някакъв интересен начин "щипката"; Андрю може да драсне някакво резюме на Техниците; Ангел и Жоро - на техните Star Wars изверги; Тони - на поредната яка диорама... Аз примерно в една табелка смятам да дам инфо за официалните модулни сетове, в друга да пиша за двата VW буса, в трета - за влаковете и така...
    
   Какво мислите по въпроса? Трябва само да решим какво точно да бъде оформлението, така че да е приблизително еднакво за всички? Аз предлагам да се вписваме в максимум 1500 символа като обем на описателния текст, като колкото повече допълнителни снимки, толкова по-малко текст... Разбира се, всеки сам ще си измисля какво да пише (и дали изобщо му се занимава) и ще дава снимки. Камен се съгласи да направи окончателния дизайн и да ни ги ламинира, за да са готови за бъдещи изложения.
    
   Същия вид табелки викам да направим и за клубО - малко инфо за нас, за съответното изложение, за Пешо и Рада и т.н...
  • От OneOfAll
   Случайно се оказа че се провежда и изложението на сръбския LUG Skockani в Белград.
   Благодаря на Янина за изпратените снимки!
   https://photos.google.com/share/AF1QipNuSgOAx9t4CP0mN4-TGrFSsOCgq8n3V9njyV14ek_wQUaie8xcF0C5B0RhWbh41A?key=eHppTUV6NHpXWGxmbDY2YWdzWUFTclBSLWMtQ01n
    
    
    
  • От legohead
   Понеже не успях да споделя оригиналния пост от фб, реших да копирам новината тук:
    

  • От 3dwarman
   И тази година сърбите организират LUGS United събитието на което бяхме миналата година. Събитието е много интересно и се провежда в Белград между 18.11.2017 и 19.11.2017
   Тази година се уредили апартаменти в центъра на Белград за 25 евро на вечер като в един апартамент може да събере 4ма човека.
   Ето линкове към апартаментите:
   http://www.pinkapart...-beograd_9.html
   http://www.pinkapart...beograd_11.html
   http://www.pinkapart...beograd_12.html
   http://www.pinkapart...beograd_23.html
   http://www.pinkapart...beograd_24.html
   http://www.pinkapart...beograd_32.html
   http://www.pinkapart...beograd_70.html
   http://www.pinkapart...eograd_160.html
   http://www.pinkapart...eograd_161.html
   http://www.pinkapart...eograd_163.html
   http://www.pinkapart...eograd_213.html
   http://www.pinkapart...eograd_202.html
    
   Събитието е много яко и може да се направи с 2 дена отпуска на 17ти и 20ти. Плана е да се пътува на 8ми и да се пристигне там следобед. Редим си Легото, което носим (не е нужно да е много) и се настаняваме в апартамента. Вечерта ще има организиране вечеря в ресторант. В събота има организирани мероприятия в специална зала отделена само за AFOLs. Там се провеждат презентации, запознаване с останалите AFOLs и други интересни неща. В неделя ще има организиран безплатен тур по реката или в подземията на Белград (още не е ясно точно къде). В понеделник си събираме нещата и обратно към БГ.
    
   За съжаление точно тогава колега ми е отпуска и аз няма да мога да пътувам с кола. В момента си търся билети за самолет, така че да мога да пристигна в петък вечер и да си тръгна в неделя вечер. Все още не съм намерил, но имам огромното желание да отида. Наистина събитието е много интересно и си заслужава. Това могат да потвърдят Емо, Камен и Васко, които бяха с мен миналата година. В Сърбия не е скъпо и цялото нещо няма да излезе повече от 200-300 лева на човек (зависи колко бири пиете )
    
   Моля всеки, който има желание да отиде да пише в тази тема, защото трябва да пратя списък на Иван (Ambassador-a на Сръбския клуб) за да може да подготви подаръците за посетителите.
   Ако имате въпроси пишете ги тук и ще се опитам да отговоря.
×