Jump to content
Knifebane

Knifebane's [MOD] 75171 Battle on Scarif (x2)

Recommended Posts

Добър ден на всички,

Комбинация от твърде много безсмислено свободно време и все още останал живец напук на Коледния хаос доведе до моя първи публикуван MOD (modification). Идеята за модификацията не е моя, що се касае глобално измисляне, но смятам, че съм я пречупил през собственото си съзнание, както и признавам, че на моменти черпих вдъхновение от оригиналния ЛЕГО-дизайн на сет-а (книжката).

Сетът, с който се захванах е 75171 Battle on Scarif. Като цяло моделчето е доста благодатно за подобни "операции", тъй като има много симетрия и логична базова структура. Подборът на части в една оригинална кутия на сета е повече от достатъчен за всякакви изменения на традиционния дизайн. Аз работих с две кутии на сета, както и с допълнителни части, щедро предоставяни от ЛЕБГО (или закупувани от мен през Lugbulk) през последните 2 години.

Не съм работил на LDD предварително, не съм правил и особено големи творчески промени веднъж започнал модификацията. Всичко стана на един дъх.

Първоначалната ми идея беше да получа по-голяма и импозантна врата на the Citadel Tower, както и по-органично изглеждащ landing pad, който да може да "поеме" поне една нормална minifig-scale совалка или друго. Освен това исках да запазя вложените в оригиналния дизайн механизми за отваряне на вратата, избухване на landing pad-a, криене на blasters и thermal detonators, и т.н. Същевременно се опитах да подобря дизайна на ЛЕГО (по мой тертип), тъй като смятам, че тяхното гонене на бройка части, които да продадат, често оставят моделите анемични.

С готовото ми творение постигнах:

- голяма врата, която изглежда, по мое мнение, като на филма; тя се отваря напълно, без конструкцията да е нестабилна.

- модулен landing pad, който се разглабя при необходимост, както при оригиналния сет, но е по-широк, т.е. може да приюти совалка за някаква сцена; панелите на площадката "експлодират", с механизъм както при оригиналния модел; всички стикери са използвани, повечето зеленина добавя органичност на симетричния плажния терен.

- механизмите за отваряне на вратата са запазени, вече и те са симетрични, но не е необходимо да работят в унисон, което предоставя възможност за отваряне на вратата, което е по-близко до бойните условия на планетата (т.е. не широко...).

- тайните места за скриване на blasters и thermal detonators са напълно функционални, както е показано на снимката, единствената промяна е, че съм увеличил пространството им, т.е. не изглеждат прекъснати насред нищото, с края на control panel-а за комуникационната кула; вече има два такива панела, тъй че увеличаваме шансовете на вече затруднения Chirrut Imwe. :)

- веднъж отворена, вратата на Citadel Tower-a разкрива малко по-детайлен (и тук не искам да си придавам важност, само да отбележа) интериор на Forward Command Post-a, с повече дисплеи (Death Star Plans, General Info...), както и с вече 4 blaster holders (една малка, симетрична оръжейна).

- свързал съм двата края на интериора с walkway, по модела на ISD, за да може офицерите да наблюдават ставащото във Forward Command; искам централната компонента, която се вижда на снимките, също да е команден пункт от някакъв род, но още не съм го довършил.

 

Щом се организирам с малките детайли, ще се опитам да пусна сценката с минифигурките, които имам, както и с една совалка. Мисля, че ще стане много яко и nerd-овско.

 

Чудех се, дали да не закрепя Citadel Tower Entrance-а към tan baseplate, или няколко, за да уголемя сценката, т.е. да стане една малка diorama. Имам частите за това, предполагам... Освен това съм мислил по уголемяване на интериора, и като размер, и като детайлност, тъй като си падам по имперските инсталации.

 

Оставам отворен за идеи и коментари. Много благодаря.

 

Алекс (Knifebane)

Citadel Tower Bunker Main.jpg

Symmetry.jpg

Collapsible Tower Door Mechanism 2.jpg

Detachable Components.jpg

Hidden 1.jpg

Hidden 2.jpg

Tower Door Mechanism Floor Retained.jpg

Collapsible Tower Door Mechanism.jpg

Citadel Tower Door Open.jpg

Citadel Tower Interior.jpg

Inner Citadel Tower Forward Command.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда интересно ,и аз имах идеята да си взема сета пък чак и да направя цяла диорама от скариф ,но не се стигна до там. Ти смяташ ли да добавяш още площ? Също смятам че начина по който лего са измислили вратите с тези панели не се връзва баш, използвайки кухата страна на частта за външна ,но пък не мога да ти дам по-добро решение за това как да ги направиш. Също на мое място бих изчистил самата платформа за кацане да има по-малко дупки и не толкова рандъм светло/тъмно сиви части ,обаче това си е мое мнение :) .
Разшири го и продължавай да експериментираш. Погледни и други мокове по темата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жестоко се е получило !!! Супер добре описано. Само така и продължавай в същия дух с модове и захващай моковете. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря, @OneOfAll! @Antonio, мислил съм да разширявам площта, да, и като екстериор, и интериора. Те може би са искали да намекнат за релеф, като използват кухата страна за външна, приемам предложения по тази част. Един вариант би бил да си изградя вратичките сам, а не да ползвам големите панели. Платформата я оставих с дупките, за да не разваля механизма с експлозиите, иначе си мислех да я подравня, т.е оставя без дупките и другите неравности. Мислил съм и как да я покрия частично с "пясък", за да е по-естествена.

Приемам всички идеи, за предпочитане със снимки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря, @legohead. Може да се опитам да допълня пейзажа с baseplate-а, който ми даде. Все още нищо друго не съм измислил с него, особено поради факта, че Elves-сетовете са мръсни и неизмити от Сердика 2017. Само се чудя, дали синьото по него е подходящо за Scarif. Водните компоненти трябва да са транс-сините май (или там, както се казваха).

Scarif Scene.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предизвиквам те да направиш теория за това кой е бащата на Рей. :D:D:D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, но ще ми отнеме малко време, ако искаш теория, подкрепена с поне малко факти... :) Иначе винаги мога да кажа, че Силата й е баща, както при Анакин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 8 часа, Knifebane написа:

Добре, но ще ми отнеме малко време, ако искаш теория, подкрепена с поне малко факти... :) Иначе винаги мога да кажа, че Силата й е баща, както при Анакин.

Вчера гледахме теории и за това те предизвиках, може да цъкнеш някаква сцена с това който мислиш, че е баща и. После можеш да разпишеш теорията. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре се е получило. Аз бих разширил задната част, като следваща стъпка, за да има все пак повече "неща" зад вратите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден на всички,

Пиша с малък update на MOD-a "Battle on Scarif". Тъй като сцената седи в една от витрините ми, ми писна да я гледам празна и леко незавършена. През почивните дни я запълних с минифигурки, за да е малко по-реалистична. Правя уговорката, че не съм се опитвал да пресъздавам сцена от филма, просто направих MOD-чето да радва окото повече, когато е изложено.

Малко повече за минифигурките, които вложих (и защо):

5a5c706257787_ScarifBunkerFrontMinifigs.thumb.jpg.c55d2cb837b2fa5413c02cbe2bc7213c.jpg

В MOD-а съм заложил (за момента) - 5 Stormtroopers, 4 Shore troopers, 1 Shore trooper captain, 4 Imperial ground crew, 1 Imperial officer (Captain), 1 KX-series security droid (ще пиша повече за него след малко), 1 Cassian Andor. Не всички са видни на първата снимка, може да ги видите по-надолу.

По принцип си падам повече по the Empire, сигурно заради готините униформи ;) Исках да представя една "работеща" част от инсталацията на планетата Scarif. Както беше видно от филма, гарнизонът на Citadel Tower е съставен от комбинация Stormtroopers (http://starwars.wikia.com/wiki/Stormtrooper) и Coastal defender stormtroopers /Shore troopers/ (http://starwars.wikia.com/wiki/Coastal_defender_stormtrooper). Първите са разположени предимно във вътрешните секции на базата, тъй като екипировката им не е абсолютно оптимално пригодена за бойни действия в coastal terrain, т.нар. Shore troopers пък патрулират предимно по плажния пейзаж на Scarif (водени от своите капитани, със синя маркировка на левия ръкав на униформата), може да прочетете защо в линка ;), не искам да се отплесвам. Освен това базата е подкрепена от контингент от Imperial ground crew/technicians (http://starwars.wikia.com/wiki/Imperial_ground_crew), които подсигуряват техническата функционалност на различните системи на комплекса и корабите, които той обслужва/ползва. В сцена от филма е видно, че изпълняват и помощна функция при приземяването на кораби на площадките, посредством сигнализатори (пръчките с оранжеви лампички :) ). Начело на базата стои йерархична структура от Imperial Officers (http://starwars.wikia.com/wiki/Imperial_officer), на снимката са представени от капитан (мисля?) от Starfleet officers (тъмносива униформа), тъй като Лего не е правило Ground forces officer (светлосиви униформи), освен Major General Veers от оригиналната трилогия.

5a5c751e8a794_VeersGroundForcesofficer.png.4485ccc8dffd6b312d9eb4a0135107ce.png

5a5c706a76434_ScarifBunkerForwardGuard.thumb.jpg.5096fdb86e537a0f56ac477f7b55d006.jpg

Патрулиращ Shore trooper; на тази снимка има и малък hint относно един от Imperial ground Crew ;) , да видим дали некой ще го види...

5a5c7073b890a_ScarifBunkerInspectionTop.thumb.jpg.ef80d409ad0f53d337b83bb363c22e33.jpg

Отгоре е видно, че инспекцията на stormtroopers протича "по план". Защо ли единият от stormtroopers държи thermal detonator? :D Мисля също, че е показателно, какво се случва, когато нашите "шефове" не гледат... (shore troopers си лафят в горния ляв ъгъл... малко детско, знам, ама му се кефя).

5a5c707c01e07_ScarifBunkerCassianAndorHidden.thumb.jpg.5f1333fd5a95b22ce4ecdba859c50ace.jpg

Cassian Andor наблюдава входа на комплекса. Може би бунтовниците вече са проникнали?

5a5c70863eccc_ScarifBunkerCommandPostUpdated.thumb.jpg.4e3f0be50f409f4eb7067f933b5fbbe2.jpg

След последните снимки, които качих на MOD-a направих подобрения на задната секция на базата, т. нар. command post. Добавих armoury с бластери и други оръжия. Разширих командния пулт с дисплейте, който сега е "наглеждан" от KX-series security droid (http://starwars.wikia.com/wiki/KX-series_security_droid), от същата марка като K-2SO, от филма. Двама Shore troopers са временно в базата, след като са приключили с патрула си, 3-ма Imperial ground crew се грижат всичко да е в нормални параметри при техниката. Проявява ли единият нездрав интерес към плановете на the Death Star, вдясно? ;) Сцената не отговаря на филма, що се касае the purists. ;)

5a5c708e79e64_ScarifBunkerDeathStarPlansUpdated.thumb.jpg.ed631a971f9cf8425481fa7cd079e6f4.jpg

Добавих червените светлинки, за да симулирам walkway, чиито граници са осветени от аварийни лампи, в случай на аларма или техническа повреда. Малко nerd, но пак така ми харесва.

За в бъдеще смятам да разширя command post-a (задната секция, зад вратата на бункера), както и може би плажната ивица. Мислил съм да добавя и вода, ако имам подходящите части.

Благодаря за вниманието, смятам да продължа работата по този проект.

Лек ден,

Knifebane.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Knifebane Изглежда уникално!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря, @OneOfAll и @danny! Харесва ми, как се оформя MOD-чето, но все още съм на мнение, че му липсват много неща, които мога да добавя, така оставяйки и моя "почерк" върху модификацията. Когато съм готов с нови детайли, ще пиша!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което ми харесва в този сет, е че може да се развива в много насоки, а най-хубаво е че може да става постепенно на части. В някой момент ще разшириш пясъчната ивица, с още храсти и дървета, по-натам пък може и няква вода да добавиш,  в друг момент ще продължиш сградата. И така някой хубав ден може да си имаш една голяма диорама. С най-голям интерес ще чакам да видя как ще го доразвиеш :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много си прав, @Stormfury, сетчето е много благодатно за модифициране, било то от 2 базови, 4 или повече. Виждал съм различни вариации в нет-а, откъдето и черпя вдъхновение за част от промените. Много бих искал да развия MOD-a, докато стане една приятна диорама на Scarif. Засега продължавам работата... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много приятно и много автентично! Адмирации за усилието и творчеството, което си вложил!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От Brickset
   Boba Fett is one of the most popular characters in the Star Wars universe so when he first became available in BrickHeadz form in the SDCC exclusive set 41498 Boba Fett and Han Solo in Carbonite last year, many fans were disappointed that they couldn't get their hands on him.
   They need be disappointed no more because the just-released 41629 Boba Fett is a considerable improvement on the version in the SDCC set.
   Continue reading »
   © 2018 Brickset.com. Republication prohibited without prior permission.
   View the full article
  • От Brickset
   40300 Han Solo Mudtrooper is the latest in a series of exclusive Star Wars minifigures, each packaged with a display base, which have been released during the last couple of years. I have really enjoyed this range so am delighted that one of the Solo: A Star Wars Story polybags is now widely available.
   This polybag does not include a brand new character but it does take inspiration from an important scene in the film, during which Han Solo encounters Chewbacca for the first time!
   Continue reading »
   © 2018 Brickset.com. Republication prohibited without prior permission.
   View the full article
  • От Brickset
   Polybags provide an excellent opportunity for the LEGO Star Wars design team to produce a few minifigures which might not suit standard retail sets. The new 40299 Kessel Mine Worker, based upon Solo: A Star wars Story, is one such character.
   This polybag is currently available with LEGO purchases exceeding $29.95 at Barnes & Noble stores in the US. It can be also be purchased as an individual item, costing $5.99.
   Continue reading »
   © 2018 Brickset.com. Republication prohibited without prior permission.
   View the full article
  • От mnachev
   Фигурките за новия Star Wars Rogue One
    


  • От Brickset
   LEGO Star Wars models have generally become larger and more detailed over the last nineteen years, reflecting the introduction of new pieces and building techniques. 75220 Sandcrawler is therefore an interesting set as it contains 1239 pieces, significantly fewer than its 3296-piece predecessor, 75059 Sandcrawler.
   However, drawing a direct comparison between these sets is not entirely fair as they have been created for entirely different markets. While 75059 Sandcrawler offers an exceptional building experience and looks fantastic on display, the new 75220 Sandcrawler includes greater interior detail and should be more suitable for play. Nevertheless, I am hopeful that certain aspects of the Ultimate Collector Series design will remain intact here, albeit at a smaller scale.
   Continue reading »
   © 2018 Brickset.com. Republication prohibited without prior permission.
   View the full article
×