Jump to content
Kando

Как да пазарувам от официалния сайт на LEGO?

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро опитвах да си поръчам сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), като идеята ми беше да поръчам желаните неща до спедитори като gabco.bg или ggbg.bg, защото знаех че не доставят директно до България и така се надявах да преодолея това ограничение. За съжаление, веднага след направена поръчка и към двата спедитора, получавам следния имейл от LEGO:

Цитат

Thanks for your LEGO® order.
We’re sorry, but your recent LEGO® order couldn’t be processed with the shipping address you have given us and we’ve had to cancel the order as a result.
Protecting your personal information is very important to us. To ensure your privacy and the quality of our service, we’ve decided to no longer send orders placed with freight forwarding or third-party shipping addresses.
If you’d like to provide us with a residential address, please give us a call and we’ll be happy to help you place your order again. You can find our contact information at service.LEGO.com/contactus.

Kind regards,

LEGO® Service

Дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали е намерил начин да го заобиколи?

Мерси предварително за всякакви съвети :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, @Kando,

За мен най-чистият вариант, стига да се отнася до теб, е купуваш желаните сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), после пращаш до предварително уведомен (в държавата на закупуването/доставката от ЛЕГО) колега от университет, бизнес партньор, член на семейството, приятел и т.н. После те ти пращат всичко по куриер или поща до България, за препоръчване  с tracking option, като колет. Реално само трябва да покриеш въпросната доставка, което така или иначе се случва и при другите две гореспоменати опции.

Габко и ggbg.bg, по мое мнение, нямат добра репутация в гореспоменатите държави, по линия на съхранение на лични данни, бизнес практики и т.н., тоест има шанс да не искат да работят с тях.

На мен никога не ми е излизало скъпо, по-скъпо или прескъпо, независимо от обема или времето на доставката. Трябва само да се въоръжиш с търпение от 2-3 седмици макс. Ако ти ги пратят по спедитор от друг род или куриер, може и по-бързо. :)

Така съм си взимал Orthanc, модулни сгради, средни сетове, и от английския, и от немския Лего-сайт.

 

Алекс

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към горния отговор искам само да добавя, че е необходимо адреса на регистрация на картата, с която е платена поръчката да съответства на адреса на доставка.

Говоря по спомен, но съм почти сигурен че това беше второто "предизвикателство" наложено от LEGO shop@home, с цел да опазят личните ни данни и да направят живота ни по-лесен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е възможно да се избегне, ако се разграничи между адрес по пребиваване, адрес на регистрация на картата, адрес за кореспонденция. Аз така имам 3 адрес, които и 3-те ги обслужвам, реално само на един получавам. Amazon-доставките ми минават така от GB, DE, ES, както и Lego.de през Karlsruhe :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От inflames678
   Тъй като исках да си оцветя няколко клонинга на стар ларс и се заинтересовах леко на тази тема. Но не знаех точно как да направя боята да не се трие както и да мога да я нанасям достатъчно тънко за да стане реалистично. На няколко места прочетох че трябва преди това да се махне най-горният лъскав слой на легото. Затова някой предлагат частите да се топят в чиста вода за няколко часа , или във веру тъй като веруто било за мазни неща за каквто се смята и най-горният слой .Пробвах и двете неща но не виждам промяна в легото - все още си блести. Затова го сложих в спирт и с малко търкане оригиналната принтираната боя на легото се изтърка Мислех да пробвам и с някои препарат за мие на под или стъкла но ще видим какво ще стане .
   А за самото боядисване видях че някой хора препоръчват някакъв вид бои който са за други пластмасови фигури(забравих точно марката на бойте )
   защото другите не били толкова плътни та затова просто си взех перманентни тънки маркери с който не става чак толкоз зле тъй като маркера е писец ,тоест можеш да направиш доста финни неща но с повече търкане се трие . Мисля че ще трябва да намеря тези "професионални " бой но незнам дали си заслужава.Та ако знаете не6то по въпроса споделете .
  • От legohead
   Попаднах на това готово решение за улична лапма + интегрирано осветление LED, работещо на 5 волта (usb)
    
   за повече информация вижте тук:
   clonebrands_v1.5_p44.pdf

  • От legohead
   Кажете си мнението и ако ви харесват може да поръчаме САМО прозрачните части от ЛъгБълк
    

    
   transparent_stands.lxf
  • От sensimasensi
   Помня, че някой се чудеше как да се направи кръгла сграда. Еми тук има само за покрива, но мисля че е полезно

   http://www.brickbuilt.org/?p=8342

  • От legohead
   Привет!
    
   Попаднах на ръководство, как сами да си направим платна за LEGO кораби в classic-pirates.com. Ето оригиналната тема
   След като вече се пробвах, реших да споделя опита си с вас в тази тема. Като за начало, посетете горният линк.
    
   Ето резултата, който постигнах:

   голямо изображение
    
   Материалите и инструментите, които ми бяха нужни:

   с икключение на плата, и ютията.
    
   Искам да благодаря на Bqlicheren, за шаблоните на платната, които ми очерта. Свършиха прекрасна работа!
    
   Какво направих:
   Първите стъпки изпълних точно както беше написано в ръководството на Evil Willy.
   Решех да изгладя парчето плат, тъй като беше нагънато. Материята, която ползвах е тънък плат, струва ми се лен.
   Нанесох прозрабно лепило за хартия с помощта но четка по цялата прощ на платното. Изчаках да изсъхне - не повече от 15 минути. Изгладих отново.
   За щастие лепилото придаде на плата достатъчна твърдост, и можах да изрежа без никакъв проблем платното по предварително очертаният с молив контур. За пробиването на кръглите дупки използвах перфоратор за хартия - отново без проблем.
    
   Ще пробвам да оцветя плата с боя за текстил. Резултати очаквайте.
   Детайли по платното щи пробвам да нанеса с t-shirt transfer paper. Предназначена е за нанасяне на изображения върху тениски, и мисля, че ще сработи идеално в този случаи.
    
   Това е в общи линии.
   Ако се интересувате - питайте, ще отговарям.
×