Jump to content
legohead

Нови Лего коне през 2013 г.

Recommended Posts

Туко що видях в Eurobricks, че старите коне ще бъдат спрени от производство. На тяхно място ще се появят нови, осъвременени модели.

В изказването си TLG съобщават, че досегашните седла и наметала ще могат да бъдат използвани и с новите коне. Остава не-съвсем ясно обаче, дали ще можем да продължим да използваме досегашните аксесоарите за глава с новите коне.

 

Ето линк към оригиналната дискусия в Eurobricks: http://www.eurobrick...showtopic=68496

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглеждат добре. Въпреки че съм hardcore фен на castle, не мога да си изкривя душата. Изправянето на задни крака добавя много динамика.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично харесвам новия по-разчупен дизайн; а и елементът на разнообразие е хубаво нещо - най-малко новите коне ще са добре дошло попълнение при мен. Освен това, новата конска визия отговаря на новите крави, кокошки, козички и т.н., които има в Kingdoms и фермерските City сетове. Лично аз не правя Castle армии, тъй че не ме интересува особено дали новия шаблон ще е 100% съвместим със старите части - но доколкото дочух, използването на старите "каски" за предишния вид коне няма да е възможно за новите. Не че е огромна загуба така или иначе :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А къде е снимката на новите?

 

Аа, ОК ориентирах се ... е не са чак толкова зле, колкото очаквах :))

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко, сегашните коне са истинска класика... Нямам нищо против новите, въпреки че нямам от тях и съм ги виждал само на снимка, никога на живо все още. Щеше да бъде хубаво да предлагат и двата видя коне.

Проверих колко коня имам в колекцията: общо 15 /7 бели, 7 черни, 1 кафяв/. Мисля да си купя още от старите, просто заради доброто старо време и да имам повече бройки от тази класика.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето както бях решил, във връзка със спирането на добрите стари коне, аз си взех това:

:);)

 

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=5462323

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честитка!!! Ама моля ти се, не се оливай с тия коне, че тебе съм те заплюл за влаковата мафия... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От MetroiD
   Вчера от Ambassador-а на Брикенбург получих официална покана за всички членове на клуб Лебго за участие в най-голямото годишно изложение на румънския LUG. То ще се проведе между 30 май и 5 юни 2013г. в Клуж-Напока, в Етнографския Музей на Трансилвания. Ето го пълният текст на поканата:
    
    
   Dear Lebgo Member,
    
   The Brickenburg Association from Cluj-Napoca Transylvania Romania is wishing you and your LUG members a very Happy New Year with great Lego building and events, and may all your bricks come into their right places.
    
   I am happy to invite your LUG members to our most important event of the 2013 which is going to take place in Cluj-Napoca between the 30th of May and the 5th of June at the Etnographical Museum of Transylvania.
    
   Details in short:
   - our LUG is sponsoring food and accommodation expenses (transportation costs included only on the Romanian territory by train and by car) for you and five of your LUG colleagues;
   - the basic theme of the event is “Etnologia Galactica”, but all collateral themed MOCs are welcomed;
   - the setting starts two days before the exhibition and the packaging two days after the exhibition, but changes may also be made during the time of the event;
   - participants must mention the precise days they want to join in the event;
   - every participant must be bringing a MOC;
   - the participation confirmation deadline is the 15th of March 2013;
   - all the confirmed participation persons will be sent the accommodation forms to be filled in;
   - Cluj-Napoca may be reached by car, train or airplane (our city has an international airport);
   - for any questions and details please write us on brickenburg (at) yahoo.com
    
   Основната тематика на изложението е "Etnologia Galactica"; вече помолих за допълнителна информация относно това, какво точно имат предвид организаторите като идея и насоки. Очаква се всеки участник да построи МОС и да го донесе със себе си на изложението, като предполагам, че би било допустимо и да направим някаква по-голяма групова диорама.
    
   Както пише по-горе, Брикенбург имат желание да поемат разходите по престоя и пътуването на група от 5-6 члена на Лебго. Разстоянието от София до Клуж-Напока е около 450 км.; в града има и международно летище, но аз лично не обмислям пътуването със самолет като вариант. С Ася започваме отсега да мислим какъв МОС да строим за изложението и ако всичко се нареди, до края на февруари ще гледам да дам потвърждение дали ние ще пътуваме. Ако това стане, по всяка вероятност ще е за уикенда (примерно от петък, 31 май до неделя, 2 юни) и ще сме с колата; т.е. имаме място за още двама човека.
    
   Обмислете предложението и предлагам на някоя от клубните срещи следващия месец да решим дали и кога ще ходим на гости при съседите
  • От maniak
   Някой с възможност и желание за следващия уикенд? Аз най-вероятно ще ходя, ще се радвам ако може още някой да се присъедини....
    
   http://www.fanweeken...A4_20Poster.pdf
  • От MetroiD
   Още по-малко от седмица до началото на най-големия LEGO Event, правен някога в България...
      • От MetroiD
   Българският LEGO Клуб кани всички български AFOLs (възрастни фенове на LEGO) на коктейл парти, организирано заедно с партньорите ни от Сердика Център по случай финала на Serdika Brickfest 2013. То ще се проведе на 11. юни между 18:30 и 20:00 часа и ще даде на всички посетители възможността:
    
    
   * да обменят идеи и коментари с други възрастни фенове на LEGO;
   * да разгледат още веднъж всички експонати, като получат детайлна информация директно от техните собственици и автори;
   * да чуят няколко думи относно организацията на Феста от някои от "виновниците" за него;
   * да се запознаят с гледната точка на други клубни и хобистки организации за възрастни в България, които също ще присъстват тази вечер;
   * да видят Къщата от 15 хиляди тухлички, построена от децата в Сердика Център в рамките на двата уикенда;
   * да се запознаят лично с Ян Байер, главен Community Coordinator на LEGO за Европа и Азия, който за пръв път ще гостува в България по случай Serdika Brickfest 2013.  • От MetroiD
   Снощи окончателно опразнихме бившия магазин Fox в Сердика Център, който за две седмици беше се превърнал в централа / склад на Lebgo. Признавам си, даже ми беше леко тъжно - магазинът е повече от пуст без нашите кашони; за етаж -1 на мола да не говорим... За сметка на това, одисеята по изнасянето беше удивително бърза и безболезнена - благодарение на безценната помощ на Жоро и неговия голям бял приятел.
    
   Още веднъж, браво и благодарско на всички, участвали в реализацията на събитието. Вдигнахме повече дандания, отколкото през всички години, откакто съществуваме - а и показахме какво можем към момента. Следващият Брикфест трябва да е поне двойно по-силен! Тъй като обичам да тегля равносметчици, след като дадено нещо привърши, ми се искаше в тази тема да споделя своите размисли и страсти и, надявам се, вие също да коментирате с какви чувства ви е оставил Брикфестът.
    
   На първо място, само за 12 дена си спечелихме страшно много нови приятели и почитатели, огромна част от които допреди нямаха и представа за съществуването ни. От една страна, страницата ни във Фейсбук отбелязва невиждана активност и вече се превръща в най-лесен начин за комуникация. От друга, това показва, че същинската ни страница / форум вече се нуждае от спешно и много основно префасониране - нещо, за което говорим от много време и което е крайно време да извършим това лято.
    
   Отделно от това - вярвам, че страшно много деца получиха възможност да строят гигантски неща от LEGO - от 1 до 12 юни станахме свидетели на изграждането (и срутването) на не един и два небостъргача, а да не говорим колко много други яки неща бяха построени пред очите ни. Галериите във FB дават поне бегла представа, а къщата от 15 хиляди тухли се надявам съвсем скоро да краси официално Сердика Център:
   https://www.facebook...o/photos_stream
   https://www.facebook...99898580&type=1
    
   От другата страна на монетата - има и LEGO фенове, които са посетили изложението и поради една или друга причина са избрали да не споделят мнението си не лично с нас, а да коментират в мрежата своето разочарование. Твърде малко минифигове на показ; твърде малко оригинални МОС-ове; твърде малко движещи се влакове. Все основателни коментари и неща, за които трябва и ще се замислим следващия път. Както вече всички знаете, клубът може да окаже сериозна помощ за осъществяването на всеки един LEGO проект - така че най-важното е желанието (и времето).
    
   Успоредно с горното - оказва се, че в България има и други активни възрастни фенове на LEGO, които искат да са част от нашия клуб и от бъдещите ни изложения - което за мен лично е най-хубавото нещо от цялото събитие и реално представлява истинската постигната цел на Serdika Brickfest 2013, поне в личен план. Lebgo започва да се превръща в активен и сериозен LUG - което е добре и за цялата общност на AFOL LEGO феновете в България, тъй като нашият клуб се явява нейното официално лице пред TLG.
    
   И като казах това, не на последно място - сприятелихме се и с Ян Байер (който, ако вече не го е направил лично, ви праща още веднъж поздрави - чухме се пак вчера); вече от LEGO знаят точно какви ги вършим тук. Вярно, че сме обещали за другия път изложението да е много по-солидно, а и междувременно да посетим един-два AFOL феста в Европа, но... мисля, че и за двете ще намерим начин.
    
   Long story short - много яко! Айде пак?! Догодина по същото време?
×