Jump to content

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 25.04.2019 във всички области

 1. 4 points
  Legoland ексклузив.
 2. 4 points
  В очакване на последния епизод на GOT вчера направих едно тронче и един симпатичен Джон Сноу, който не знае кой по дяволите ще седне на железния трон
 3. 4 points
  Айдееее, полу официални.
 4. 4 points
  Ето, един, не знам как да го нарека.... МОК или МОД или .... Малко предистория. Има една модулна сграда, която много ме радва, най- вече заради това, че всъщност са две модулни сгради. Става дума за сета от 2011 - Pet Shop 10218 - https://brickset.com/sets/10218-1/Pet-Shop Понеже е доста скъпа и трудна за намиране, а и честно казано идеите ми за моя проект/град са, да бъде изпълнен ако не изцяло, то поне в по-големия си обем със собствени творения, реших да направя експеримент. Идеята им беше да се опитам да пресъздам по инструкциите тези две сгради в сета, като целта беше, да разчитам основно на наличните в моя инвентар части. Въпреки правенето на компромиси с цветовата схема, (заради например безбожно скъпия пясъчно син цвят) и още няколко скъпи и редки елемента, все пак успях да събера първо това.... После това... Та, достигна до нещо такова... Понеже идеята за магазини за животни, като цяло се разминава с личните ми възприятия за редност, реших да заменя животинския магазин с нещо свързано с другото ми голямо хоби, а именно - огнестрелните оръжия и динамичната стрелба (IPSC), така стана ясно, че в моя град няма как да няма, поне едно магазинче за оръжия, както се вижда и на снимката, Pets е превърнато на GUNS Проекта претърпя модификации като в крайна сметка разделих сградата за по-голямо разнообразие и едва скоро се завърнах към нея, като реших да се занимая с интериора, именно на магазина за оръжия. На снимката се вижда и дизайна ми за улични лампи за града, съопставен до стандартните. Бях решил да използвам двете зелени пушки за някаква декорация отвън, минах през опити да бъдат, като част от табелата на магазина и т.н. но в крайна сметка, реших да ги използвам за основа на лампи пред магазина, а за дръжка на вратата използвах револвер. Ами да видим как стана и отвътре Интериора, ми отне доста повече от времето, което си мислех, че ще ми отнеме, но честно казано съм доволен от общия резултат. Реших да променя малко цветовата гама и понеже се замеси зеленото от пушките отвън, пренесох го и по пода в магазина. Като миселх как да организирам пространството, реших, че искам да има разнообразие от огнестрелни и не само оръжия и да има малко стрелбище за тестване на оръжия и забавление. Да, пространството е малко, но все пак това е Лего, така че... Исках да създам компактни стелажи за излагане на оръжията и стигнах до този вариант на витрини... Стените на мини стрелбището също се махат, за по-лесен достъп... Доста ме дразнеше задната страна на надписа, та я запълни, та даже и лампи захванах и часовник сложих та да си има... А, много яки неща има в този магазин... Имам чудения какво да правя на втория етаж на сградата, мина ми идеята да бъде някаква малка експозиция с войни от пещерните хора, през рицари, до съвременен войн, та до бъдещето или работилница за тунинг и ремонт на оръжия или просто апартамент на собственика... Какво ще кажете, предложения и съвети се приемат. До следващия път...
 5. 3 points
  Знам, че не съм точно част от клуба, но със сигурност бих се изкефил да направя поне един етаж
 6. 3 points
  аз съм много навит, а и така както са показани е много ефектно. Може да не са 3 етажа, ами 2. С клубни части да се изработят заготовките(модулните етажи) и вече който участва си взима неговия сегмент у тях и почва да дерзае. Аз много бих искал да направя някво депо-гараж-сервиз за роботи. А като я има и пред мен сглобената заготовка със сигурност знам, че ще ме дразни така празна и ще седна да построя нещо. Бих направил един темплейт на ЛДД, за да видим колко части излиза един модул.
 7. 3 points
  Днес @sensimasensi пусна една доста интересна снимка, която породи отново идеята за голяма къща/HQ на LEBGO. Става дума за това. Знам, че @legohead e направил LDD за стаичка, която да се използва за направата на много различни такива стаи и да се свържат заедно. Днес като видях снимките се зачудих дали да не направим нещо подбно като снимките по-горе. Така отворена сграда с етажи, но може да са по къси. Уловката тук е основата за стаята/етажа да бъде направена от клубни части. Всеки ще заяви дали иска да украси такъв етаж със свой собствен интериор и един ден ще се съберем и направим бройката, която ще е нужна и хората ще ги вземат да ги направят в тях. Може да си поставим срок, а може и да не го правим. Всеки да може да вземе до 3 етажа и да го направи, тъй като както се вижда от снимките трите нива могат да се съчетаят много по много интересен начин. След като са готови може да се съберем и да ги направим заедно на един блок или пък да бъде за някое от следващите изложения, а защо не и да бъде изложено някъде за дълъг период от време с витрина, както си му е реда. Тук идва момента с частите на хората. За едни такива етажи ще отидат доста части. Може би за първата версия на това начинание ще се наложи всеки да вложи свои части, а за втората версия или развиването на първата може да измислим нещо за клубни части. След като се сортират частите от PPB може да се кандидатства първо за този проект и след това за другите. Хората строят различно, едни първо го правят на софтуер, други пък строят с каквото имат пред тях. Има какво да се донагласи откъм части, които са си проблемни като цяло. Кажете харесва ли ви идеята и искате ли да се опитаме да направим такова нещо. Ще ви помоля, ако сте за такова нещо за да не правя анкета и нова тема да харесата поста с "кОпувам" и да видим колко човеци са надъхани и да видим какво да е следващата стъпка.
 8. 3 points
 9. 3 points
  Немски пожарни камиони.
 10. 3 points
  Ето това е впечетляващо. Създател amenk sachio.
 11. 3 points
  Здравейте, Както писах преди известно време, един приятел има скоро рожден ден и ме помоли да му направя нещо подобно: https://ideas.lego.com/projects/d5478a53-1a47-49ac-9bf5-1411e704a277 Ето и какво му сътворих аз Мисля, че се получи добре
 12. 3 points
  Едно доста интересно полицейско управление от Stephan White.
 13. 2 points
  Здравейте, Лека полека стигнахме и до тази тема. Имаме хора, които се кефят на дървета и гори, и мисля че е редно да има една темичка и за това. Започваме с едно доста интересно мокче на горичка от различни дървета с минаваща ЖП линия между тях и едно влакче. Създател е Allan Corbeil.
 14. 2 points
  Мерси, но няма проблем. Имам и други, които са на изчакване за ползване - фирмена, една от децата, една star wars
 15. 2 points
  Готов е ЛДД файла. Двата етажа са разделени на 2 групи и има общо 231 части. Не съм си играл да ги вадя списък (който му се занимава може да направи) Светло сиви тухлички май най-оферта ще е. leBGo_HQ_basic_floors_template.lxf
 16. 2 points
  Това няма ли да те направи част от клуба? Другото документално могат да го уредят модераторите. На мен също би ми било интересно да "пипна" един етаж.
 17. 2 points
  Вдъхновени от сета за Stranger Things, хората започнаха да творят.
 18. 2 points
  Пън с израстъци.
 19. 2 points
  Нещо изтекло. Благодарности на @mamun.
 20. 2 points
  От няколко месеца и аз съм болен на тема RC колички. Беше някак естествено от Техник да премина на нещо по-бързо, стабилно и издръжливо. От няколко седмици съм горд собственик на тоз хубавец: Losi DBXL-E. Човъркането по окачването, диференциалите и амортисьорите е също толкова забавно, колкото и строенето с Лего. Да модела е един, но може да му сменяш частите, корубата, гумите, джантите и т.н. За разлика от Лего, тук има и Халуминиеви части. Може да боядистваш, дупчиш, запояваш и т.н. Просто е друг вид хоби. Няма как да са еднакви. Колкото до цената, определено Легото отстъпва. Първоначалната инвестиция е много голяма, частите също. Ако искаш тунинг, още повече. Говоря за големи модели като моя- 1:5. Трябва да се прави и разлика между количка с дистанционно и радиоуправляем модел и моделизъм като цяло. Имам приятели, които се кефят на фадроми, багери и камиони. Имат модели по 8000/10000 евро. Моя базов модел беше 1100евро. Дистанционно 290 евро, гуми 200 евро, джанти 200 евро, масла, смазки и др. още 200евро. И разбира се консумативите- в моя случай батериите. 1 батерия от 11 волта средо е 60 евро. Модела иска две, с които караш около 15-20мин. Съответно ако искаш по-дълго, взимаш втори комплект. Имам и 3ти комплект на 14 волта, който е за скоростни отсечки. Там цената отива на 100 евро бройката. И за капак зарядното- то трябва също да е съобразено с батериите. Още 200 евра. Еми като теглиш чертата, излиза че за един модел накуп съм дал колкото за Легото ми за 10ина години. Въпреки това, обмислям сериозно покупка на втори модел, но с бензинов двигател.... Разбира се, че Легото е по-рентабилно и повече възможности и т.н., тук просто е съвсем друга тръпката. И все пак не забрявайте- едно хоби е толкова скъпо, колкото си го направите. А ако искате да пестите от хоби, по-добре си потърсете друго тогава!
 21. 2 points
  За феновете на John Wick.
 22. 2 points
  Малка импровизация от Ринг мол...
 23. 2 points
 24. 2 points
 25. 2 points
  Avengers: Endgame: "Quantum Realm Portal" от Henry Gouw‎.
 26. 2 points
  Синът ми каза: "това не е Лего, тук на тухлшчката пише 937 и има 0 отпред..." или LEGO наопъки
 27. 2 points
 28. 2 points
  Поради големия интерес и желание срещата ще бъде във вторник 14.05 от 19:30 в O! Шипка на бул. „Братя Бъкстон“ 22 - карта. Вторник ще направя резервация.
 29. 2 points
  Айде, нова официална глава. LEGO BrickHeadz Lady Liberty (40367). 153 парчока и предимно sand green. Добър донор за феновете на sand green частите.
 30. 2 points
  LEGO 42100 Technic Liebherr R 8900 го местят го за Октомври
 31. 2 points
 32. 2 points
 33. 2 points
 34. 2 points
  Макар да не е точно интериор, но пък не е за мокове с невероятни детайли го пускам тук. Може би може да се ползва за фирмен магазин за кока кола или нещо, което да не е за минифигурки, тъй като е малко по-голяма бутилката.
 35. 2 points
  Шегата е за продължителността на филма Avengers: Endgame.
 36. 2 points
 37. 2 points
 38. 2 points
  Малко нови CITY сетове. 60231 Fire Truck 60232 Garage 60233 Donut shop opening 60234 People Pack - Fairground Малко и Friends. Може да са пускани снимки, извинявма се закоето, ако са. Изглеждат доста симпатични обаче. LEGO Friends Heartlake City Supermarket (41362) LEGO Friends Mia’s Horse Transporter (41371) LEGO Friends Stephanie’s Gymnastics Show (41372) LEGO Friends Octopus Ride (41373) LEGO Friends Karaoke Pool Party (41374) LEGO Friends Amusement Park (41375) Накрая кутиите за Jurassic World. Все още няма информация и снимки за UCS-a. LEGO Jurassic World: Legend of Isla Nublar Dilophosaurus on the Loose (75934) LEGO Jurassic World: Legend of Isla Nublar Baryonyx Face-Off The Treasure Hunt (75935) LEGO Jurassic World: Legend of Isla Nublar Triceratops Rampage (75937) LEGO Jurassic World: Legend of Isla Nublar T. rex vs Dino-Mech Battle (75938)
 39. 2 points
  Renaissance Mansion. Създател ❈ Corvus Auriac MOCs ❈
 40. 1 point
  LEGO City Mars Exploration Minifigure Pack (40345)
 41. 1 point
  Официално обявиха сета и ще бъде на цена от 200евро и излиза на 1 юни. Сета ще съдържа 2,287 парчета. Brickset вече са направили ревю на сета. Може да видите общо взето как е построен и най-интересното как стои така този интересен сет. Ревю част 1 и част 2. Ако искате да видите повече снимки без текст може да ги видите от тук или от някоя снимка по-долу. Изглежда, че ще има все пак нови части за да може така да стои сета. Също така от LEGO са пуснали видео за сета, но ми е малко странно на фона на толкова добрата реклама за сета и накрая да завършат с това.
 42. 1 point
 43. 1 point
  Интересен lowrider.
 44. 1 point
 45. 1 point
 46. 1 point
 47. 1 point
  Още малко потъровци. LEGO Harry Potter The Knight Bus (75957) LEGO Harry Potter Advent Calendar (75964)
 48. 1 point
  Айдееееее. Удариха ги лепинците.
 49. 1 point
  Едно поршенце, което е work in progress, но от последните му 5-6 неща, които са wip не съм видял завършено нещо.
 50. 1 point
  Органайзер тип замък, идейно.
Тази класация е настроен на Sofia/часова зона+03:00
×
×
 • Създай нов...