Jump to content

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 21.09.2019 in Мнения

 1. 3 points
  Излезе поредния модел от IDEAS серията. Ще е наличен от 1 ноември. LEGO Ideas set: 21320 Dinosaur Fossils
 2. 3 points
 3. 3 points
  Дали някой от старите членове на клуба има идея дали това е било на изложения, тъй като прилича на Халите, а трамвая си е тези, които може да се видят по улиците. Снимката е пусната в групата AshiV LEGO-Railway. (Васко го е забелязал)
 4. 3 points
  Колко мила и носталгична тема! Аз нямам конкретен спомен кое е първото, но трябва да е едно от тези двете: https://brickset.com/sets/1477-1/Red-Race-Car-Number-3 https://brickset.com/sets/6512-1/Landscape-Loader Но много скъпи спомени са останали в съзнанието ми свързани с друг сет, който вероятно е изсмукал най-много игрово време и чийто части съм използвал най-често в последващите конструкции. https://brickset.com/sets/6490-1/Amazon-Crossing не само това, но мога да отбележа, че най-страхотната част от този сет за мен тогава бяха предния и заден мост с амортисьори.... Толкова часове съм лежал по пода и съм се радвал как приятно минава през бабунки и как завива.... И тази макара, крокодил, ... далеч съм от хората видяли и притежаващи стотици сетове, но този не може да не се класира в топ-а за playability (за времето си). Иначе много лиги и мечти са минали покрай пиратските кораби, замъци и големите сетове от уестърн серията - Legorade и тн.
 5. 3 points
 6. 3 points
  Здравейте, Докато бях в Прага намерих, че има Lego музей та реших да го посетя. Беше интересно. Входа му беше 10 евро. По-долу може да видите снимки от него, които са качени като архив в DOX. Някои снимки не са направени много добре. https://dox.abv.bg/download?id=277d1b0bc0
 7. 3 points
  Нещо, което казвах да го правим няколко пъти, да вдигнем етажите с прозрачни тухли. ЕВАЛА НА ОГИ БРАВО
 8. 2 points
  Porsche 99X Electric, дело на Malte Dorowski.Пича има уникални модели.
 9. 2 points
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215679609170635&set=a.2653774910992&type=3&theater Автор: Isogawa Yoshihito
 10. 2 points
  Здравейте, На вълни минавам през българското Лего пространство - преди седмица някъде се включих в друг форум, а сега сварвам да направя профилът си и при вас Ще се представя накратко: Казвам се Орлин, AFOL и като на повечето хора тук любимата ми играчка като дете беше Лего. За съжаление не съм имал от много големите сетове тогава, но не пречеше на ентусиазма ми да си строя най-различни неща. Интересът след дълга пауза ми се запали отново като случайно чух за Lego Ideas и като видях Wall:E, спешно си го подарих за Коледа. От тогава на вълни си поръчвам разни сетове, като фокусът ми досега е бил предимно към естетически/дисплей модели, предимно Ideas / Architecture, но лека по-лека преливам активно в доста други насоки. Като цяло съм фен на много от колекциите, които за жалост съм пропуснал последните 15 години (нови Castle, PotC, LotR, Harry Potter, Hobbit) но трудно ще ги наваксам, затова ще чакам нови версии в повечето случаи. Последно се надъхах за няколко модулни сета и сега очаквам да пристигнат, пък кога ще ги сглобявам, времето ще покаже (има недостиг на такова). Като цяло в средносрочен/дългосрочен план имам желание да направя няколко MOC-a: някаква крепост/шато/замък, нещо с римска насоченост, митология, зимно селце. За жалост тъй като съм доста разхвърлян като идеи и тематика, нещата не очаквам да станат бързо, но поне се надявам да се движат :). Радвам се да бъда част от общност лего ентусиасти! P.S. Стискам палци за Lego Warcraft - дано да стане реалност.
 11. 2 points
  Детайлен и красив.
 12. 2 points
  1967 Eleanor Mustang Инструкции
 13. 2 points
  ето фликър: https://www.flickr.com/photos/165911383@N06/
 14. 2 points
 15. 1 point
  Поредният страхотен Arkham Asylum MOC. Останалите 31 снимки може да видите от албума.
 16. 1 point
  Един рендер на The Dark Portal, изглежда по този начин доста яко. Един Naxx, който може би ще трябва да се преработи. Колоните в момента не се държат на нищо и трябва да измисля как да ги захвана за да стане едно цяло. Една балиста, която не е много за микроскейл, но все пак.
 17. 1 point
  @neelton, баш там Ulduar си е доста красив. Като ги биеш 4римата те застават около кръга, който май като гледаш отгоре е затвора на Yogg. От тях се пускаше и да имаш guardian или не за Alone in the Dark achievement-a.
 18. 1 point
  -30% на почти всичко този уикенд https://comsed.net/news/lego-weekend-в-детски-магазини-комсед
 19. 1 point
 20. 1 point
  Заиграх се малко с micro scale вариант на популярния The Dark Portal от WoW. Дали ще бъде началото на micro scale wow свят ? Няколко варианта:
 21. 1 point
  Starlight Theatre Overview. Може да видите още снимки като влезете в албума на създателя. Страхотен MOC!
 22. 1 point
  Създателят писа под снимката и се оказа, че сградата е Great Market Hall, Budapest.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Невероятни детайли и в двата мока. Zelda - Link's House Harves Time in Zamorah
 25. 1 point
  През 2020 предстои да излязат доста нови теми. Това са: LEGO Dots 2020 LEGO Girls IP (Unbekannt) 2020 LEGO „Leaf“ 2020 LEGO Minions 2020 LEGO „Snowflake“ 2020 LEGO Trolls 2020 LEGO „Zebra“ 2020
 26. 1 point
 27. 1 point
  Стаята ти за лего е по-голяма от целия ми апартамент, не се прави ееееййййй
 28. 1 point
 29. 1 point
  Microville 2019 - avenue de la République Давайте на дясно да видите още снимки. Уникално е.
 30. 1 point
 31. 1 point
  World of Warcraft не видях никъде засега да е обявен за 2020 Иначе да, информацията не е официално обявена. Ще актуализирам списъка постоянно. Тези в кавичките в момента са кодови имена. Посочените теми вече са с точно определен брой сетове и сетовете си имат продуктови номера.
 32. 1 point
 33. 1 point
 34. 1 point
  И аз миналата година бях в Прага и посетих музея заслужаваше си 10 еврака “
 35. 1 point
  Качих ги и там: http://lebgo.org/photo_storage/2019/Lego Museum Praha/
 36. 1 point
  Today's look back into LEGO® part history comes from Felix Stiessen, an avid LEGO enthusiast from Austria who is always interested in discovering new and interesting techniques to exploit the unique geometry of certain LEGO bricks. Making its first appearance in 1984’s LEGO Castle range, the basic design of the LEGO® 1x2 plate with a vertical bar attachment has now been around for 35 years. However, in 2008 LEGO introduced a subtle design change that might have gone unnoticed by many. This article will explore the difference between Design ID 4623 - Plate W. Hook 1X2, and Design ID 88072 - Plate 1X2 W. Vertical Schaft (sic). Continue reading »View the full article
 37. 1 point
  Много добре се е получило, браво Още по-яко е, че най-накрая идея от "едно време" намира реализация, и то по много успешен начин. Никога досега, ако не греша, не са показвани интериорите на модулните сгради + нинджаго-сетовете.
 38. 1 point
 39. 1 point
 40. 1 point
 41. 1 point
  Aqua-Man and Mera VS Black Manta
 42. 1 point
  Ето го и DC сета от SDCC.
 43. 1 point
  Привет компанията! Ето и поредното включване от града ми - проект или проекта ми - град, както и да е... След известно време прекарано в опознаване на модулните сгради и създаването на една такава, забелязах, че дизайнерите на Лего се придържат към по-старовремски да го наречем дизайн, който е интересен, богат на детайли и т.н. все готини неща. В моя град, преди време беше направен шарен жилищен блок, това прерасна в два шарени жилищни блока, а в последно време и в една въз височка сграда за градчето ми. Сградата на дневен ред за града ми беше болницата, имам линейки, както се видя и от предния пост от града... но нямам болница. Концепцията за сградата беше да е модерна като дизайн, да осигурява паркоместа за две линейки, да има асансьор до покрива, където да има хеликоптерна площадка, да не е лишена и от стълбище, разбира се и да се събере на плоскост 32х32 стъда. Доста цели, за такова пространство, особено като се има предвид и размера на съвременните превозни средства за Лего градовете. До тук добре, но нещата много бързо ескалираха и концепцията се превърна в нещо съвсем различно. Но нека да видим как се разви всичко първо трябваше да е нещо на 3 етажа, но си казах, че щом ще има асансьор, трябва да бъде поне на 4 етажа, не се бие толкова много с общата височина на сградите в града... Още на този етап и частите и бирата започнаха да не достигат... След това нещата бързо ескалираха... Дизайна също се разнообрази малко и така даде по-разчупен вид на сградата. След като отскубнах части от тук и оттам из града (бая ще имам да възстановявам) купих още доста благодарение на някои добри люде, за което съм им благодарен много, нещата заприличаха на нещо такова... В този момент вече беше ясно, че няма как да оставя тази сграда за болница, не че не може, ама не ми се иска вече. То и все още не е ясно каква ще й е функцията, но има време то ще си покаже... Все пак в момента е брандирана, за някое изложение примерно, някога, може би .... Асансьора... Доста адаптации и концепции претърпя, но концепцията за механизацията му на този етап остана до електродвигател с ръчно управление... Иначе е мечтан с лед лампи, датчици, Ардуино и дистанционно... ама това може би, някога, евентуално... Начално състояние.... моментно състояние... А, сега и малко подробности. В общи линии шахтата беше преработвана няколко пъти, начина на движение на кабината също, но се стигна до компромисен вариант, кабината на асансьора се движи свободно в шахтата, която е изградена с 1 стъд по широка и дълга от самия размер на кабината. До тук добре, обаче този целия проект си е модулен по същина, и етажите е нужно да бъдат отделяни, имаше няколко концепции но аз се спрях на тази, да няма модулност в шахтата, с идеята че при прекарването на кабели и датчици, ще е по-удобно и ще се използва освободеното място от 1 стъд между кабината и шахтата. Когато етажите са извадени изглежда така... Ако се извадят етажите и се постави покрива с асансьора би изглеждало нещо такова .... И така по отношение на маханизацията, тя беше с един замисъл, но се достигна до временен полуръчен вариант, която сам по себе си също е модулен. Това е модула с кабината и макарата... Той се поставя на покрива, където е и захранването с двигателя, които са прикрити по този начин... През тези капаци се наблюдава движението и се управлява асансьора... Покрива и изглед към асансьора и техническото помещение за обслужването му... През врата на помещението всъщност наистина се проследява дали механизма работи правилно, а макарата е конструирана така, че ако асансьора забие някъде, да се откачи и така да се предотврати повреда на двигателя. Общ изглед към улицата от покрива, който е достъпен и за минифигурки в неравностойно положение... Това са етажите, заедно с покрива и асансьорния модул... А, това са всичките разделени модули... .... И така, това от което започна, заприлича на нещо такова... До следващия път...
 44. 1 point
  War Machine и Iron Man от chubbybots.
 45. 1 point
  Мод на мока Ken Blocks Ford Mustang Hoonicorn, който беше пуснат по-рано в темата. Създател - lachlan cameron
Тази класация е настроен на Sofia/часова зона+03:00
×
×
 • Създай нов...