Jump to content

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 11.07.2019 във всички области

 1. 8 points
  Добре дошли в първия сезон на конкурса ЖеУезната Ковачница*! Целта на конкурса е, в рамките на 45 дни да строим, да споделяме творенията си и да се забавляваме. Накрая разбира се ще има и награди за най-креативните. Начин на провеждане - в 3 кръга, като всеки от тях продължава по 15 дни: 1ви Кръг - 15/05/2020 до 30/05/2020. 2ри Кръг - 31/05/2020 до 14/06/2020. 3ти Кръг - 15/06/2020 до 30/06/2020. В началото на всеки кръг се обявява частта или темата, по която ще се строи. Всеки има на разположение 15 дни да създаде, снима и качи в тази тема, своето творение. Можете да участвате с колкото искате на брой творения, като не е нужно да участвате във всеки кръг. Шанс за спечелване на награда ще има всеки без значение кога се е включил...или е подкупил журЕто...без последното. Няма подкупи, въпреки че наградите са много престижни Между 01/07 и 03/07/2020 ще бъдат обявени и победителите, които ще получат, както следва: 1во място: 1x LEGO 11001 Тухлички и идеи + 1x Минифигурка Серия 20 2ро място: 1x Минифигурка Серия 20 3то място: 1x Минифигурка Серия 20 4то място: 1x Минифигурка Серия 20 Още награди в края на всеки кръг! Всеки включил се в конкурса има шанс да спечели една от 3 награди специално предоставени от @nerdcore. В края на всеки кръг един от вас ще получи една от следните награди: 1x Ключодържател с LED светлина Worriz Key Chain 1x Ключодържател с LED светлина Laval Key Chain 1x LEGO 30111 - Лабораторията И още една награда в края на конкурса специално предоставена от @DOSTIN 1x 30524 The Mini Batwing Ще се радвам, ако се включат, както големи така и малки строители. Дори можете да си заформите малко вътрешна конкуренция, като строите с родителите си или с децата си вкъщи. С това обявявам началото на 1ви Кръг, в който частта, с която можете да строите каквото си пожелаете е ръчичка/длан на минифигурка. Можете да видите частта, която да ползвате отдолу. Във 2ри кръг нещата малко се променят и вместо да строите с определена част, трябва да изпратите минифигурките на приключение! Няма никакви ограничения! Можете да използвате 1,2 или повече фигурки, можете да ги изпратите в космоса, на почивка, на сафари, дори просто до магазина да купят тоалетна хартия! Развихрете въображението си и създавайте смело И е време за 3ти кръг! През последните 2 седмици от конкурса ще трябва да създадете творение с точно 30 части! Не са много, затова избирайте внимателно. Отново може да ползвате абсолютно всичко, малки и големи части, стига да не надвишавате 30 Публикувайте творенията си в тази тема. Можете да пишете и по няколко думи за тях или за процеса на създаването Ето примерно творение от @Hri$$y за първи кръг, която ни е направила мама-костенурка и малките ѝ Примерно творение за втори кръг. Бъдете креативни, създайте всичко каквото пожелаете, като разбира се спазвате и добрия тон П.П. От време на време ще качвам неща за вдъхновение в различните кръгове. * Идеята е взаимствана от състезанието Iron Forgе
 2. 8 points
  Току що разбрах, че билда, който бях направил за полибег контеста в Бриксет е спечелил първо място в една от двете категории. Не съм сигурен, че е напълно честно спечелен, защото построих кончето за конкурс в New Elementary седмица по-рано и после само добавих Аквамен към полибега и го събмитнах така. Понеже обичам нещата да са честни писах на Бриксет с обяснение, въпреки че навсякъде съм го написал по социалните мрежи, където го постнах. Така де, до сега не бях печелил нищо Ето го и целия билд и мокъпчето на полибега, което направих Edit: Това всъщност е морско конче
 3. 8 points
  аз пак си строя по моята тема, но все пак имам елемента сиренце (много от тях) и пирамидка (една)
 4. 8 points
  Пролет, пролет, ама се сетих, че трябва да чистя колата
 5. 7 points
  Един лек ъпдейт на последният ми проект ....
 6. 7 points
  Здравейте! Бих искала да ви покажа първият ми MOC в монохромни цветове - използвани само черни, бели и сиви части. @danny помогна малко, но да не издребняваме Смятам да продължа в този стил.
 7. 7 points
  Последното творение, по идеята на моята девойка, моято много харесва Architecture серията. Това е вариант на София, с неспазени пропорции, дори архитектура, но стана интересно От ляво на дясно: Капитал Форт, Статуята на София, Александър Невски, Театъра Иван Вазов (с фонтаните), НДК и Кула Копитото, на Витоша
 8. 7 points
  Един ъпдейт за напредъка на сградата. За които не са се досетили, оригиналът е на ул. Граф Ингатиев номер 2:
 9. 6 points
  Дори го има в Ideas, пуснах му едно гласче. Интересно е като идея
 10. 6 points
  Вчера го изгледах видеото и се вдъхнових много да направя нещо подобно. Седнах вечерта и покопках малко. Динко може да седне в кокпита, но трябва да се махнат страничните слоупчета до прозореца, че е тренирал много и са му широки раменете Ето го и резултата, като е по-малък от този на hachiroku, но се опитах да запазя комичния вид и все пак да прилича:
 11. 6 points
  Някаква бизнес сграда / зла корпорация.
 12. 6 points
  Малка къща в прерията
 13. 6 points
  Ето какво правих през последната седмица Всичко започна със зеления мотор. Първо направих него за един конкурс, но в последствие малко го преправих. После се появи "червения", и накрая синия. Беше адски интересно да откривам къде какво може да застане и може ли в крайна сметка да прилича на мотор. Накрая като и 3те станаха готови ми се прииска да има къде да ги сложа. @Hri$$y направи страхотни фигурки, които да се вържат с моторите и почнахме да правим гаража. Стана една идея по-малък отколкото трябваше, няма много място около моторите, но крайния резултат ми хареса много. Накрая на фотосесията на вратата почука някакъв тип, който спукал гума, та така вкарахме и едно Мини да му помогнем на човека. Демек може да сервизираме и коли Надявам се само този същия да не е тръгнал извън София да разнася бацили
 14. 6 points
 15. 6 points
 16. 6 points
  Явно аз пръв ще пиша след излагацията с @Ky4e , която стана Вчера седнах така уж да разцъкам нещо малко, а то се превърна в цял аХтомобил. Така и не успях да се сдобия с батмобил, но вече имам напълно къстъм. Стана много добре, на живо е още по-симпатичен.
 17. 6 points
  Айде астронавти И от мен ден 2. Моята е малко фентъзи совалка..ама може Тесла да ги пуснат
 18. 6 points
  Много якооо. Аз скипнах първия ден, да не правя конкуренция на човека с малките вагонетки :D. Направо към ракетата и NASA, NASA ..... И поздрав с тематична песен: Пазете се!
 19. 6 points
  Здравейте! Много беше весела и приятна срещата, радвам се, че се присъединих най-напред наживо към клуба на тухларчетата, а сега реших да го направя и официално във форума
 20. 6 points
  Здравейте, Направил съм резервация на името на Деан Драганов за днес 11.11.2019г. от 19:30 в Мистър Пица в Парадайс Мол. До довечера!
 21. 5 points
  С.Е.Ч. - Строй с Една Част Предизвикваме те да създаваш творения на всеки две седмици с нова част! Идеята - на всеки две седмици ще задаваме нова част, с която можеш да строиш всичко, което пожелаеш. Единственото условие е, да имаш поне една част от зададената в твоето творение, но можеш да използваш неограничен брой, както от тази част, така и от всяка друга. Няма значение какъв цвят част ползваш, стига да е същата. От време на време ще има и "резервна" част, която можеш да ползваш, ако нямаш основната зададена. Няма никакви други ограничения - можеш да направиш нещо малко или нещо голямо, а можеш и да ни изненадаш с няколко неща. Дори да нямаш от нужната част, не се отчайвай - ще имаш от следващата А сега да започваме! Първата част е... Повече за основната част тук и тук. Можеш да ползваш всеки един цвят! Повече за резервната част тук.
 22. 5 points
  Благодаря на всички, които участваха в конкурса Целта беше да се забавлявате с любимото хоби и да измисляте всякакви щуротии. Има много забавни билдове и като цяло всеки, който се включи се е постарал. Това направи избора на победителите много труден. И така, без повече увъртане победителите са, както следва: 1во Място - @Bobby и Бикът 2ро Място - @OneOfAll и Зомби Атака 3то Място - @Peta и Електрическа Шейна 4-то Място - @mnachev и Приключение с Класически Герои Има още две награди, които са предоставени от @DOSTIN и @nerdcore , а техните победители ще бъдат обявени също скоро Още един път благодаря на всички!
 23. 5 points
  Здравейте, Да си спретнем една тема за нещата, които сме строили през деня/ноща и сме решили да споделим с останала част от форума. Пускайте готови неща, започнати, но недовършени или пък интересна сглобка. Нека започна с няколко неща, които явно ги правих без цел и посока. Подобие на лампа или пък нещо космическо, като защитна станция или нещо такова. Другото нещо е подобие на някаква кула, която може да мине и за микро скейл Третото нещо няма никакво предназначение, може да глава на мишка, на женски робот, нямам представа, но май се получи симпатично.
 24. 5 points
  В последния момент, но все не остава време... Treasure hunting & the Metal Detector! P.S. Който търси намира...
 25. 5 points
 26. 5 points
  "Ще строим завод, огромен завод, със яки бетонни стени! Мъже и жени, народ, ще строим завод за живота!"
 27. 5 points
  Добър ден! Това е 6ix9ine - американски рапър, беше за малко в затвора момчето, сега го пуснаха, има една-две яки игриви песни и т.н. Имаше рожден ден на 8ми и просто онзи ден като случайно видях тази уникална коса при фигурките, просто нямаше как да не се сетя за него и да я направя. Разбира се без @danny , който го татуира набързо, нямаше да стане работата.
 28. 5 points
  Един 'жип, който не парадира да е копие на оригинала Освен фаровете, всичко е строено по "памет"
 29. 5 points
  През последните няколко дни направихме една модулна къща, която пасна чудесно за лятна резиденция на Кайло Рен, който от време на време има нужда да избяга от цялата шумотевица, без да го преследват бунтовници, папараци и всякакви други фенове на сагата. Така се нанесе в тази спретната къщурка и направи парти по случай новия дом. Присъстваха почти есклузивно хора/ клонинги, все имперски служители, но...и неговата тръпка Рей. Покани я с смс и тя взе, че цъфна. Не е ясно как ще продължи историята Тук повече детайли от различните помещения:
 30. 5 points
  Здравейте, Малко история - при пускането си през 2008 година 4999 Vestas Wind Turbine, предизвика много вълнение, но и разочарование, когато стана ясно, че сета ще бъде предназначен само за служителите на Vestas. Следователно той стана много скъп и търсен на вторичния пазар. Сета дълго време стоя в моя списък с желания, но за съжаление високата цена ми попречи да се сдобия с него. Преди време се появи RERELEASE на популярния безценнен сет и се появи тръпката, че някакси този път може да ми се получи и да се докопам до една заветна бройка. Накратко за сета 10268 Vestas Wind Turbine се състои от 826 части плюс 3 фигурки. Официалната му цена е 179.99 евро. Кутия и съдържание Нека да представим кутията, лично на мен кутията на 4999 ми допада повече (тип кутия, подобна на ARCHITECTURE). Но да се върнем на новия сет, кутията е стандартна и огромна. На лицето се открояват логото на Creator Expert, списък на включените Power Functions компоненти и логото на новите био части на зеленилки от растения. Ето какво има в самата кутия: Това е първият сет от серията Creator Expert, който притежавам/сглабявам като се вижда с невъоръжено око, че торбите нямат номера!!! Представете си културния шок, който изпитах, а сега от къде ... Частите са умело разпределени в 9 (съдържат всички малки части) + 3 (големите парчаци) торбички и инструкция, която сякаш няма край. Без съмнение очаквате снимка на листото със стикери, Да ама не, няма такава! Всички надписи са отпечатани, което е значително надграждане на оригиналния комплект и донякъде изненадващо като се има предвид, че LEGO обичат безкрайно много стикери. Сета идва с 32х32 baseplate, нещо рядко в днешно време и то забележете, в готин зелен цвят Green, а не Bright green, който ни залива от всякъде. Не че е лош, аз си предпочитам класическото зелено, но да не се отплесваме в цветови нюанси от темата... Нови части В този сет няма да откриете нови части, като не броим разбира се принтовете. Сглобяване Сглобяването естествено започва с Ръководството или с други думи казано инструкцията, в която има информация за вятърни турбини Vestas, вятърна енергия, растения от растения и екологичната политика на LEGO. Строежа отнема приблизително четири часа и половина, това включва нагласянето и правенето на снимки, но разбира се за сет с 820 части е ужасно много. Без излишна заигравка може да слезете до около два часа забавление. Въпреки първоначалното разочарование от липсата на номера по пликовете :-) Следваше втори шок - частите са толкова прецизно разпиляни по всички пликове, че на третата стъпка си се увъртял в отворени пликове и разпилени части. Това явно е характерно за Експертите ... По-долу може да видите и няколко снимки от процеса на сглобяване. Започва с микробуса. Може да изглежда малко скучен, прост и обикновен бял бус, но всъщност е много добър и реалистичен да не кажа най-добрият, който LEGO е произвел. Иначе казано на мен ми харесва. Интересна е кутията с инструменти и заваръчно оборудване, което пасва идеално в товарния отсек на буса. След това някакси естествено насочваме вниманието си към вилата. Сградата е проста, с отворен гръб. Липсата на задна стена ни позволява да видим няколко приятни детайла като готварска печка и мивка, шкаф с лампа и легло. Най-впечатляващ е момента с включването на Power Functions светлини, върху стълбовете от двете страни на входната врата. Хитрото и спретнатото прокарване на кабелите под мебелите и зелените площи зад сградата. Това е единственият сет извън Technic, който включва светлини. Ето завършената къща, хълм и природа, бус на заден план и полегнали мини фигурки. Трудно е да ги накараш да стоят прави върху намачкана покривка. Мачтата е закрепена посредством пинове и Technic тухлички, които я държат много здраво, буквално може да се вдигне целият модел за нея. Снимка на завършеният модел заедно с мини фигурките. Докато не го видите на живо е трудно да си представите колко е огромно това чудо! Горната част на мачтата е на около 65 см от пода и когато една от перките е насочена нагоре, върха е на малко под 1 метър! Това е впечатляващ размер, който ще удиви всеки когато го види. Финални думи Може би с малко пристрастие, тъй като го чаках много ще кажа, че сета ми хареса. Интересни техники и интересен финален модел. Включват някои прекрасни детайли и изглеждат впечатляващи за показване, но мисля, че има потенциал за подобрение на вилата, както и раздвижване на терена. Сета на пръв поглед изглежда скъп за броя си части, но като се вгледаме отвъд това и направим анализ на вида им ще стигнем до извода, че комплекта е от малко, но скъпи части. Например: M мотор, светлини, кутия за батерии, 2 удължителни кабела, 32х32 baseplate, Rock Panel 4 x 10 x 6 Rectangular (BURP) и т.н. С две думи, ЗАСЛУЖАВА СИ!! Надявам се да ви е било интересно и да не съм ви отегчил с безсмислено бръщолевене.
 31. 5 points
 32. 5 points
 33. 5 points
  Много готина идея Започвам по списъка - моята фирма предлага само малките вагонетки
 34. 5 points
  Kато при всички нас и аз от време на време мисля да направя Лего град Въпреки красивите модулни сгради и безкрайните възможности за построяване на всякакви други, ми се искаше да е нещо по-интересно, поне за мен. Миналата година прочетох Canto Bight, от поредицата книги свързани със Star Wars вселената и ми хареса идеята за този тип град, не толкова лъскавата страна, а задните улички. Така реших да опитам да направя един cyberpunk град, който разбира се няма да бъде впечатляващ откъм размер. Ще го правя на парчета, като малки модули, които да добавям един към друг. Всеки модул/ билд е базиран на една част, която съм искал да ползвам за построяването му. Та без повече обяснения ви представям първите 3 части от този град: - имаме доджо, в което сенсеят е малко по-изнервен от нужното и гони нежеланите гости/ клиенти (тук часта е брик сепаратора); - вход към подземен нощен клуб, от който току що са излезли 5, въоръжени до зъби мандалорци (основите от dimensions сетовете, изглеждат като нещо извънземно); - терасата на друг клуб/ бар, който се намира точно над подземния клуб (големия зелен шурикен/ звезда, който хем прилича на голяма перка, хем е неонов). За момента доджото и клубовете не са свързани, но и това ще стане Исках да ползвам сепараторите и за покрива и за вътре. Не е нищо специално, много просто са използани, но и цветът и формата са супер за целта. По-близък кадър на входа на клуба. Неонови табели/ екрани и разбира се dimensions частите. Терасата с голямата звезда по средата - 71708 е страхотен сет, както за части, така и от към фигурки и аксесоари. Хареса ми как стана цветовата комбинация от червено, неоново зеленото и светло сиво. И един близък кадър в джоджото - пада голямо трепане
 35. 5 points
 36. 5 points
 37. 5 points
  Споделям последното ми творение - Зомби Апокалипсис
 38. 4 points
  Много яки работи от @mnachev (тигана е супер идея за детектора) и @OneOfAll ! Аз не успях да се включа, както исках Ето я и новата част, която не знаех, че се казва така забавно Повече за нея тук.
 39. 4 points
  Здравейте, Днес успях да сглобя сет 76140: Iron Man Mech и реших да споделя мнението ми за него. Официална цена: 10 евро Фигурки: 1 Брой части: 148 Година: 2020 Кутия и съдържание Кутията за евтин сет е направена от по-мекия картон и лесно се мачка при леко натискане. Като цяло кутията има нов дизайн, но не се различава много от старите, които бях за тази поредица. Ново лого на Avengers и рисунка на героите, тъй като на малката кутия не могат да се съберат новата рисунка на героите в техния лего вид. Сетът има три торбички за сглобяване и един малък лист със стикери. Торбичка 1 От първата торбичка може да сглобите новата фигурка на Iron Man, както и торсото на mech-a. Като цяло в нея има една нова част, която е принтирана и е tile 1x2, който се поставя на гърдите на mech-a. Нищо кой знае колко вълнуващо около сглобяването на торсото. За фигурката Тази нова фигурка на Iron Man присъства в 5 сета от тази година и е базирана на костюма от играта Marvel's Avengers разработвана от компанията Square Enix. Тя все още не е излязла на пазара, но това предстои да се случи на 4 септември тази година. Ако не сте гледали трейлър за играта, тук може да видите няколко. Фигурката освен, че е нова тя е също така с напълно нова каска, на която за радост или съжаление не и се отваря визьора/предната част на шлема/каската. От долните снимки може да забележите сравнение със стара фигурка на Iron Man Mark 50 от сетовете 76108 и 76125. Самата каска в сравнение със стария модел е по-малка. Лично на мен на снимки каската ми изглеждаше сякаш Iron Man е с бузи и не ми допадна, но на живо не е толкова трагична. Предстои да видим как ще изглежда този модел на останалите брони на Blazer, Tazer, Prototype и Rescue. Торбичка 2 От тази торбичка могат да бъдат сглобени ръцете и част от краката, както и да бъдат залепени първите стикери от сета. Приятно съм изненадан, че са направили 3 стави на ръцете, но не съм сигурен дали и в по-стари mech-ове не са така. Всичко много хубаво, но за жалост бях изключително много разочарован от ръката. Сами може да видите на първата снимка втората част (лявата ръка) как от едната страна просто стърчи част от използваната основа за гуми на колички, което изключително много ме дразни. Тази страна на ръката реално се пада към гърба, но си мисля че можеха да предложат друго решение. Меко казано половината крака са смешни, а и са идентични като средата на ръката. Събрани ръцете и часта от краката заедно с торсото започват да заприличват на нещо. Торбичка 3 Краят на сета е към своя финал и с последната трета торбичка може да се сглобят долната част на краката заедно с оръжието, което стои на гърба, както и да се поставят последните стикери. Финалната част на краката е ок и дори ми хареса, че са направили да може да се движи стъпалото, което дава възможност сета да бъде раздвижен в интересни пози. Резервни части Снимка на резервните части от всяка една торбичка. От третата реално прозрачните 1x1 rounded една част се използват за оръжието. Финални думи и снимки Като цяло сетът би бил интересен на деца да си играят с него поради възможността да се движат ръцете и краката, както и оръжието, което стреля. За ниско бюджетен сет няма как да очакваме нещо добре изпипано като дизайн, но като цяло е ок. Нещото, което изключително много ме дразни и това, че не са използвали един цвят за mech-a, имаме червенои тъмно червено, което стответства на костюма на Iron Man. Ако бяха избрали един цвят може би неащта щяха да изглеждат една идея по-добри.Може би има някаква по-светла червена част на костюма, но не чак толкова ярка. Ако създавате роботи или mech-ове този сет би бил добър "донор" от към стави и някоя друга част, която да използвате за декорация. Ако сте фен на Marvel с чисто сърце бих казал, че сетът може да бъде пропуснат и да не присъства във вашата колекция, тъй като както споменах фигурката я има в още 4 сета в които има фигурки, които не присъстват в други сетове. Ако сте решили да правите MOK с всички костюми на Iron Man може да си вземете този сет заради фигурката. Финалната версия на mech-a може да бъде ползван в МОК с костюмите на Iron Man като сцена в която създава тази версия или да е просто поставена с останалите Hulkbuster брони. Няколко снимки с различни пози, които може да направите със сета.
 40. 4 points
  И моят първи мок на животинка, запознайте се с Diego the crawler още снимки на неговите приключения и пози в албума
 41. 4 points
  Ето нещо и от мен. Събота е, почивен ден за повечето хора, някои са на разходки, други на почивка из страната, трети на дивана в тях. Но други са на работа... Как се поддържа чист небостъргач... ами не е работа за всеки Весело създаване на всички...
 42. 4 points
  Творенията на децата - закачалка за дрехи в магазин и закачалка за бижута.
 43. 4 points
  Напоследък Чеширският котарак ми изглежда измъчен, затова реших да му направя една вана, да се отпусне малко в тази карантина.... Уж котараците не обичали да се къпят... Повечето, но не и този И докато си седеше в топлата вода той си прехвърляше свои стари мъдри мисли, като например: "Ако нещо не знаеш, научи го или умри." "Аз не съм луд, просто моята реалност е различна от вашата." "Истинският ред на нещата е загадка за мен ..."
 44. 4 points
 45. 4 points
  Качвам снимки които направих днес. Някой може да си намери нещо. Има доста стари части, има прашасали части има и чисто нови неползвани. Ако някои иска някакво инфо за част да пише на лично да не спаммим тук тази тема.
 46. 4 points
  GAZ-53 dump truck (източник)
 47. 4 points
  Клубната среща бепе много забавна и интересна. Надявам се следващия път да се съберем повече и да няма болни
 48. 4 points
  За сега твърдо вървим към 28 Февруари петък.
 49. 4 points
  Добре се е справил. Май над 22 000 части или повече ми се видя някъде по Facebook.
 50. 4 points
  Най после след четири години строене,рязане ,лепене и боядисване проектът е завършен!!!https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJw90duNxUAIA9COVuZp6L~_xFRO4v0fGMImJhpOuLtpW9mcfdNBTMw8q~_ACy0CDYURUHjAfCDwqCKRWJA~%3BoAYjtK7G0xtYPGgGYtqE9H~%3BbaUdj3Q22L~_7nC~%3BhMu7w3gJT3~_gVxpe9JQWLCTeiNSNZPQk2L1A2Kx11YOYL1bGO730JQybaJRMx~_~_OFpsRdu9Iq89rRWUPa9OeBDsXPKeUmVcaULBdGwdMeqLqSwQAAdvYsiA9r4UmFjRn7fiCqbhoFnzBZb6YGS~%3Bh8bYAtyWkJqG8kcigR9c~_LpAyPyoD~%3BAflsnt4.bps.a.3125477217462737&type=1&__xts__[0]=68.ARAKBkF1T-k0t3NYqLDP9ybYYwUW3CddKFt6WyTO48H4lh8RTT6d2RXgbM2nWhoYcYRmEvqUU_wMqVQI4EDey-tOzD4YkB_XLfeCpqzm8xxZo2GAz6EQq5CDpYEOuHQowuBPbHQPEw1fBnySi0bEzr0BcKKIlaQPvg7CFTmzH7TZt7hBAfYSwzNaWonipwDWN8_52FYCisBOSEX2Vtkpc0n4dELlz_4mP00ETnFjx1qUM4XcTgaQR6Q3dqJzQ2-MfiAMIk0HBdwoOzkLmnXkRemVugrSNVTzHLUywj1HRL7J8Yhrqj6fPbZ3bkyUzqPxQOFtsNCR1IxylA2q8XqLytzRym-C_XK3Ij4tjXgHER-u4WrN9puRKW3Q3orHWB41RO8IAzByyL1gp58JUp0nA--KvDKE4_zL2Ts4-ZrClC1W39NWuubmPlD4_k-EB4vjXE1Nb15QickinAk9ZpKd&__tn__=HH-R
Тази класация е настроен на Sofia/часова зона+03:00
×
×
 • Създай нов...