Jump to content

Bogoslovov

Full Member
 • Мнения

  19
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

9 Неутрална

Относно Bogoslovov

 • Ранг
  Заинтересован

Profile Information

 • Възраст
  AFOL
 • Град
  София
 • Пол
  мъж

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Bogoslovov

  ЛЕГО каталози – втори дубъл

  Мерси, мерси и на двама ви. Тази колекция засега не ми е приоритет и затова още не диря копията активно, но близките месеци може би ще започна. @Duh5, ще държим връзка.
 2. Привет. В началото на годината пуснах тема, която доведе до неочаквано добри резултати – за 7-8 месеца събрах пълна колекция ЛЕГО каталози от 1999 до 2010 в почти безупречно състояние. И тъй като реших оттук-насетне да събирам всеки следващ каталог, докато още е в магазините, мисля, че е редно постепенно да си запълня и пропуските от 2011 досега. Та, търся всякакви каталози на български език от 2011 до 2018, включително. Състоянието е без значение, стига да няма разкъсвания. Пускам списък, който ще обновявам периодично: 2011, първа половина – търси се 2011, втора половина – търси се 2012, първа половина – търси се 2012, втора половина – търси се 2013, първа половина – търси се 2013, втора половина – търси се 2014, първа половина – търси се 2014, втора половина – търси се 2015, първа половина – търси се 2015, втора половина – търси се 2016, първа половина – търси се 2016, втора половина – търси се 2017, първа половина – търси се 2017, втора половина – търси се 2018, първа половина – търси се Да видим.
 3. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Иии сме готови. Вече имам всичките каталози, които ми трябват – в повече от прилично състояние. Огромно благодаря на @bubacca и на @DOSTIN за отзивчивостта и впечатляващото качество на каталозите. Оттук-насетне остава само да намеря изданията от първия пост в абсолютно безупречно състояние, за да са всичките безупречни. Това, разбира се, не е нужно, а и не съм сигурен, че е възможно. Но ако все пак се окаже, че някой има едно или две от попълненията в удивително запазено състояние, няма да ги върна.
 4. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Със сигурност ще пусна снимки. Макар че така като гледам, на @Legovlad май му е доста по-впечатляваща колекцията.
 5. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Страшно благодаря за снимките. Новините са добри, защото копието от 1999, което аз имам (макар и със забележки), е точно това, което не ти се повтаря – с инвентарен номер 4321384-UK/RUM-BUL (ако искаш може да провериш дали и твоят е със същия номер). Значи със сигурност ще взема 1999, 2000 и 2002. Даже за 1999 мога да взема две копия.
 6. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  1999, 2000 и 2002, ако наистина са на български и в идеално състояние – ги взимам одма! Би ли ми пратил все пак една снимка и на 1999, ако ти е удобно; да не се окаже, че има H2 издание, за което не съм знаел? За 1997 доста се изкушавам, ама не ми се иска да имам дупка между 1997 и 1999.
 7. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Благодаря за включването! Търся каталози само на български език и не по-стари от 1998. Към малките книжки/каталози нямам интерес.
 8. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Опа, обнових малко списъка. На практика събрах всичко, което ми трябва. Евентуално остава да намеря някои издания в по-добро състояние. Добавих и 1998, защото защо не; ако на някого му се намира – екстра. 2005 H2 го броя за несъществуващ до доказване на противното.
 9. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Говорихме с @bubacca, който има два каталога от първата половина на 2005, но не и от втората; и двамата подозираме, че точно тази година в България е нямало втори каталог. Дистрибуцията конкретно на BIONICLE тогава беше нестандартна – за Европа първата вълна от сетове беше една, а за Северна Америка друга, и есента се кръстосаха. Ако и за други поредици е имало подобна дистрибуция, това би обяснило липсата на есенен каталог, макар че такъв има за почти всички други държави. Някой друг дали може да потвърди?
 10. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Стискам палци да изникне. А дали някой може да ми потвърди, че за 1998 и 1999 в България е имало само по един каталог на година?
 11. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Греда. Попитах отново в централния офис на Комсед дали пазят стари каталози; потвърдиха, че имат, но не и от 2005. Постнах тема и в RoLUG, но без особен успех. The search continues.
 12. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Изданието, което ми трябва, явно е на български, румънски и турски. В BrickLink не го намирам, за жалост. Знаете ли къде бих могъл да разгледам/попитам за подобно нещо, освен в OLX.ro? Има ли румънски и турски ЛЕГО форуми?
 13. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Редактирах темата: успях да се сдобия с първия каталог от 2000, тези от 2008 и 2010 са ми вече достъпни и ги премахнах от списъка; добавих един от 2002, тъй като сега виждам, че моето копие има забележки. Най-спешен остава 2005 2H: надявам се все някой да го има. Поздрави!
 14. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  Публично – по-скоро не. Поне не и на този етап. Все пак оценявам ентусиазма.
 15. Bogoslovov

  Търся ЛЕГО каталози от конкретни години

  @Knifebane, правилно предполагаш. Пълни колекции Slizer и RoboRiders сетове (плюс някои повтарящи се в mint състояние), над 100 BIONICLE сета и нито един Hero Factory сет, всъщност (тях по-скоро ги маркирам от уважение; само един титан от първата вълна ме интересува и сигурно ще го купя на някакъв етап). Нямам планове да излагам колекцията си. Евентуално по-нататък, когато мога да ѝ посветя поне едно цяло помещение; засега е подредена в кашони. Доколкото познавам ЛЕГО потребителите в България, едва ли наоколо има по-голяма колекция от точно тези сетове.
×