Firestar Публикувано Юли 5, 2016 Share Публикувано Юли 5, 2016 Здравейте, от скоро разучавам програмката LEGO Digital Designer и експериментирам да направя неща по свой дизайн. Споделям с вас резултатите от втория ми опит, в който реших да направя една българска къщичка. Опитах се да пресъздам възможно най-много детайли по нея. Затрудних се с построяването на покрива, на места част от керемидите объркваха програмата и не искаха да стоят по местата си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 5, 2016 Share Отговорено Юли 5, 2016 Здравей и добре дошла във форума! Къщата изглежда страхотно! Поздравления за старанието! Любопитно ми е колко време ти отне да я правиш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 5, 2016 Автор Share Отговорено Юли 5, 2016 привет, основите /1-ви етаж/ построих за един ден, после когато имам свободно време по малко. Около две седмици се мотя с нея, като днес я завърших построявайки за втори път покрив, тъй като предния вариант не беше задоволителен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 5, 2016 Share Отговорено Юли 5, 2016 усилията за покрива са си заслужавали много добра илюзия създава за такъв тип покрив: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 5, 2016 Share Отговорено Юли 5, 2016 Супер е къщурката, можеш ли да дадеш LDD файла да видя как е станал покрива, тъй като нещо мъчих едни покриви и не станаха както исках Благодаря предварилтено Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 6, 2016 Автор Share Отговорено Юли 6, 2016 Да, опитах се да имитирам тикли, искаше ми се по някакъв начин да бъдат разместени и покрива да бъде леко хлътнал, но не знам как се постига този ефект с лего. Ето в тази къщурка ми харесва, как са направени стените с частите, наредени под наклон, идеи как се прави това? https://www.flickr.c...02/10936501594/ усилията за покрива са си заслужавали много добра илюзия създава за такъв тип покрив: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 6, 2016 Автор Share Отговорено Юли 6, 2016 Ето файлчето, гледах къщата да изглежда добре отвън, а вътре не съм се старала да я правя, дано ти свърши работа Супер е къщурката, можеш ли да дадеш LDD файла да видя как е станал покрива, тъй като нещо мъчих едни покриви и не станаха както исках Благодаря предварилтено house.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 6, 2016 Share Отговорено Юли 6, 2016 Благодаря, ще го разгледам. Зимната къща е мега силна. Ако говориш за бяло-жълтеникавите на стената мисля, че са направени нормално, а ефекта че са под ъгъл идва от кафевите основи или както са или са направени самите прозорци да са извартяни и да става този ефект. Някой по-опитен да каже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юли 6, 2016 Share Отговорено Юли 6, 2016 https://www.flickr.com/photos/124546590@N03/ това е линк на един билдър ,виж моделите му за хлътнали покриви, за твойта къща -супер е но според мен приземният етаж трябва да е малко по нисък ,ще изглежда по реалистично. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Юли 7, 2016 Share Отговорено Юли 7, 2016 Проблемът на LDD е че не позволява нелегални сглобки, каквито по принцип са нещо обичайно за МОКове. И ако искаш да направиш нещо нестандартно е най-добре да го построиш с ръцете си, но пък трябва и частите да ги имаш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 7, 2016 Share Отговорено Юли 7, 2016 bubacca, този чвек има болни неща. Емо то за такива нелегални сглобки трябват и идеи как да станат, аз докато съм ги мислел, не съм се сещал за такива, но може и като ги хванеш в ръцете да ти дойдат на ум Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Юли 7, 2016 Share Отговорено Юли 7, 2016 око да види, ръка да пипне и после идват идеите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 7, 2016 Share Отговорено Юли 7, 2016 на нелегалните сглобки обикновенно има легални заобиколки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 7, 2016 Автор Share Отговорено Юли 7, 2016 bubacca, едва ли ще мога да докарам нещо толкова разместено с програмката Иначе нещата му са страхотни! И да, прав си за моята къщичка, че трябва да е по-нисък приземен етаж. sensimasensi, за съжаление имам малко части и все са не точно в тези цветове, които ми трябват за това се упражнявам да си строя с LDD. След време може да реализирам някой по-сполучлив проект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Юли 7, 2016 Share Отговорено Юли 7, 2016 с макетен нож се постига всичко.Само в този покрив колко рязане има... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 8, 2016 Автор Share Отговорено Юли 8, 2016 Ох, аз да се науча да строя добре, без да режа пък после ако сърце ми дава, ще се вихря с ножа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts