Jump to content

Възрожденска къща

Firestar

Recommended Posts

Здравейте, от скоро разучавам програмката LEGO Digital Designer и експериментирам да направя неща по свой дизайн. Споделям с вас резултатите от втория ми опит, в който реших да направя една българска къщичка. Опитах се да пресъздам възможно най-много детайли по нея. Затрудних се с построяването на покрива, на места част от керемидите объркваха програмата :) и не искаха да стоят по местата си.

post-1231-0-98426200-1467725332_thumb.jpgpost-1231-0-63400800-1467725329_thumb.jpgpost-1231-0-38759000-1467725336_thumb.jpgpost-1231-0-11588300-1467725375_thumb.jpgpost-1231-0-95843100-1467725429_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошла във форума!

Къщата изглежда страхотно! Поздравления за старанието!

Любопитно ми е колко време ти отне да я правиш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) привет, основите /1-ви етаж/ построих за един ден, после когато имам свободно време по малко. Около две седмици се мотя с нея, като днес я завърших построявайки за втори път покрив, тъй като предния вариант не беше задоволителен :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

усилията за покрива са си заслужавали :) много добра илюзия създава за такъв тип покрив:

cover.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е къщурката, можеш ли да дадеш LDD файла да видя как е станал покрива, тъй като нещо мъчих едни покриви и не станаха както исках :)

Благодаря предварилтено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, опитах се да имитирам тикли, искаше ми се по някакъв начин да бъдат разместени и покрива да бъде леко хлътнал, но не знам как се постига този ефект с лего. Ето в тази къщурка ми харесва, как са направени стените с частите, наредени под наклон, идеи как се прави това?

https://www.flickr.c...02/10936501594/

усилията за покрива са си заслужавали :) много добра илюзия създава за такъв тип покрив:

cover.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето файлчето, гледах къщата да изглежда добре отвън, а вътре не съм се старала да я правя, дано ти свърши работа :)

Супер е къщурката, можеш ли да дадеш LDD файла да видя как е станал покрива, тъй като нещо мъчих едни покриви и не станаха както исках :)

Благодаря предварилтено

house.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, ще го разгледам.

Зимната къща е мега силна. Ако говориш за бяло-жълтеникавите на стената мисля, че са направени нормално, а ефекта че са под ъгъл идва от кафевите основи или както са или са направени самите прозорци да са извартяни и да става този ефект. Някой по-опитен да каже :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.flickr.com/photos/124546590@N03/ това е линк на един билдър ,виж моделите му за хлътнали покриви, за твойта къща -супер е но според мен приземният етаж трябва да е малко по нисък ,ще изглежда по реалистично.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът на LDD е че не позволява нелегални сглобки, каквито по принцип са нещо обичайно за МОКове. И ако искаш да направиш нещо нестандартно е най-добре да го построиш с ръцете си, но пък трябва и частите да ги имаш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bubacca, този чвек има болни неща.

Емо то за такива нелегални сглобки трябват и идеи как да станат, аз докато съм ги мислел, не съм се сещал за такива, но може и като ги хванеш в ръцете да ти дойдат на ум :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на нелегалните сглобки обикновенно има легални заобиколки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

bubacca, едва ли ще мога да докарам нещо толкова разместено с програмката :) Иначе нещата му са страхотни! И да, прав си за моята къщичка, че трябва да е по-нисък приземен етаж.

sensimasensi, за съжаление имам малко части и все са не точно в тези цветове, които ми трябват :D за това се упражнявам да си строя с LDD. След време може да реализирам някой по-сполучлив проект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с макетен нож се постига всичко.Само в този покрив колко рязане има...

post-1078-0-25394000-1467910786_thumb.png

Untitled.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, аз да се науча да строя добре, без да режа :D пък после ако сърце ми дава, ще се вихря с ножа :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове