Jump to content

Ново лого на Lebgo

legohead

??????? ?? ?? ????????????? ?? ???? ???? ?? ??????  

17 гласа

1. 1. ??????? ?? ?? ????????????? ?? ???? ???? ?? ??????

• ??????? ??
    • ?? ?? ???????
      0
  2. 2. ??????? ?? ? ?????? ????

• ??, ??????? ?
    • ??, ?? ? ???????
      0
  3. 3. ?????? ??? ?????????? ???? ?? ? ???????? ?-? ?????? ? ?????

• ??, ???????? ? ????
    • ??, ???????? ?? ? ????
  4. 4. ???? ?????? ??? ?????? ? ????????? ??

Recommended Posts

Здравейте!

Моля ви да участвате във взимането на решение с ново лого на клуба.

С Киро обсъдихме няколко варианта и за момента сме стигнали до това. Предложението е негово и много ми допада.

post-1-0-15583100-1469446348_thumb.jpgpost-1-0-11830800-1469447102_thumb.jpg

Моля ви да кажете дали приемате новото лого. Ако имате възможност попитайте и познати за безпристрастно мнение.

По възможност формулирайте вашето мнение на базата на следните критерии:

• да ли ви харесва лично на вас
  • дали е четливо
  • дали се свързва достатъчно добре с клуба и нашето хоби (лего)
  • дали е достатъчно запомнящо се

Забележка: предложението не е 100% финализирано. След като получим обратна връзка от вас ще се доизпитат детайли, избор на цветове размер на шрифт и т.н.

Иска ми се до следващото ни събитие обезателно да си направим клубни тениски.

За целта до края на месеца трябва да финализираме логото.

Благодаря ви участието в решението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.S.

Ето как би изглеждало логото в-у клубни тениски:

post-1-0-65326800-1469447220_thumb.jpg

Мнение от познат:

Цитат
това като композиция ми харесва най-много (виж прикаченото изображение по-долу)

post-1-0-90046600-1469447438_thumb.jpg

но пък според мен като за лего е твърде стерилно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласувах, само на последния въпрос дали е запомнящо бих отговорил с не знам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично ме кефи, евалата. 1000 пъти по добро от старото :Д. Може би само bulgarian lug не е съвсем четливо, бих гласувал за варианта да е под тухличките.

Друга идея вмятам, може би вътрешността на буквите на "lego" също да имат различен цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Суперско - акцентът е точно където трябва и стилизираните тухлички радват. Аз лично предпочитам варианта, в който "Bulgarian LUG" е хоризонтален надпис отдолу, защото в другия вариант сянката и текста отдясно малко "натежават" - но вие го преценете от дизайнерска гледна точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен надписа "Bulgarian LUG" с по малък шрифт и да се вмъкне хоризонтално в бялото блокче под BG.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже и аз мисля като bubacca, затова си позволих да добавя идеите ни в логото. Моля автора на логото да ме извини.

post-1231-0-58991600-1469703495_thumb.png

post-1231-0-11092400-1469703496_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги не спамя с още варианти а се опитвам да обобщя :)

Радвам се че това лого има отзиви и много благодаря за идеи-предложенията които пускате.

С Камен преди това обсъдихме и доста варианти които не достигнаха до тази тема, сами си ги отхвърлихме.

С БГ знаме, с различни шрифтове, с различни тухлички и тн. и тн.

варианти 05;08;10 са еднакви на различен фон

Аз съм за 01;06;08;09

При различни ситуации спрямо различен фон да се ползват всичките.

test 05.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много са красиви!

Без да си крива душата варианта, който е показан на различни фонове /05;08;10/ най-много прилича на цветните тухлички лего и въпреки това, бих се спряла на 09 /фаворит/ или 06, 07.

Ако все пак се налага да има цвят, за мен комбинацията сиво, бяло и оранжево е много сполучлива 03 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме кефи новото Лого, още от първия миг, когато го видях! Това, че са минали повече от 10 дни от както го видях за първи път и все още ми е същото мнението е доста положителен знак! За мен отговаря на много критерии - оригинално, свързано с лего, цветова гама, подчертаване на BG, интересно и забавно (както трябва да е за Лего клуб) и т.н.

Обаче има един проблем, който веднага го споделих! Според мен трябва да се проучи хората, които не знаят за клуба дали го разчитат и разбират.

Да, важно е и настоящите членове на клуба да го харесват, но според мен трябва да разпитаме случайни хора какво мислят по въпроса. Едно е да знаем какво пише и да ни харесва, съвсем друго е хора, които искаме да привлечем към хобито да го прочетат докато се разхождат в МОЛ-а по време на изложение, примерно. Ако ги виждат като отделни букви в къщички примерно, това е проблем.

Силно се надявам да е възприемчиво за хората, които не ни знаят, тъй като за мен има всичко останало B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

03,06 или 08, ако питате мен (от вторите прикачени миниатюри). Съгласен съм за проучването на логото сред "външни хора" за клуба. Клоня към по-цветните опции, но съм съгласен и за черно-бяла такава. Bulgarian LUG е добре да стои в тухличката, както сте го направили после. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото разбирам различните цветови гами може да се ползват в различни ситуации, но трябва да се избере едно, което е основно и което най-често ще се ползва. Очевидно това няма да е черно-бялото.

Bulgarian Lug ако стои в BG тухличката е по-готино и повече се вижда, че BG = Bulgarian. Когато логото се ползва на места в по-малък мащаб, тогава надписа Bulgarian Lug няма да се чете. Съответно тогава може въобще да го няма.

И последно, но най-важно - моля всеки да го тества със свои познати, като може да се кажат като ключови думи Лего, Клуб, Изложение, но не и Лого, Надпис и т.н., защото ще са насочващи. Аз смятам, че наистина е важно максимално безпристрастно и реалистично мнение да получим. Ако има проблем с разбирането и четимостта, тогава може евентуално само с малки корекции да го подобрим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• legohead locked this тема
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...