Jump to content

Work in progress - Зелена сграда

Firestar

Recommended Posts

Вдъхновена от http://static.panoramio.com/photos/large/105491555.jpg

започнах да строя лего вариант на сградата. На места я промених, защото трудно намирам подходящи части. Остава да помисля за 4-ти етаж, двете задни стени и купола.

post-1231-0-36945100-1469447362_thumb.jpg

post-1231-0-58194400-1469447365_thumb.jpg

post-1231-0-75640500-1469447368_thumb.jpg

post-1231-0-51941600-1469447373_thumb.jpg

post-1231-0-96645100-1469447376_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много добре :) Пожелавам ти успех със завършването й!

Преди време Georgivar правеше ЛЕГО модели на сгради от София. Снимки на моделите му, участващи по изложения мога да потърся и да ти покажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда много добре :) Пожелавам ти успех със завършването й!

Преди време Georgivar правеше ЛЕГО модели на сгради от София. Снимки на моделите му, участващи по изложения мога да потърся и да ти покажа.

Благодаря, с удоволствие бих разгледала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Личната му галерия във flickr:

https://www.flickr.com/photos/georgivar/tags/lego

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 months later...

Здравейте, промених цветовете и завърших сградата. Ето това се получи:

post-1231-0-39222400-1482092844_thumb.png

post-1231-0-32974800-1482092853_thumb.png

post-1231-0-26954800-1482092858_thumb.png

post-1231-0-02864000-1482092863_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkk

Това е страхотно! Страшна сграда! Пожелавам ти един ден да го сглобиш и да го видим на изложение!

Може ли LDD файл ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkk

Това е страхотно! Страшна сграда! Пожелавам ти един ден да го сглобиш и да го видим на изложение!

Може ли LDD файл ?

:D Благодаря, направих първа стъпка с предложение за част в LUGBULK -а, лека полека се надявам да я построя.

Ето и LDD проектчето:

green h_color2.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Строенето на истински сгради от България винаги съм го чувствал доста специално, поздравления за начинанието!

Относно цветовете - за мен по-тъмно зеленото трябва да се сложи Olive Green, а по-светло зеленото Sand Green, поради наличието на части в съответните цветове. Иначе, може би най-подходящия вариант е по-светлото да е (Spring) Yellowish Green (http://brickset.com/parts/colour-Spring-Yellowish-Green), а по-тъмното Sand Green или Olive Green.

Гледам, че в ЛЪГ БЪЛК си избрала TAN, което не знам дали е по-добрия вариант :unsure: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DMitar, в първоначалния проект бях ползвала Olive Green, но в LDD не намерих подходящ по-тъмен или светъл цвят за комбинация, за това реших да сменя цветовете изцяло. Изпробвах всички цветове, които ми хрумнаха, но най-изчистено ми се стори с комбинацията на - Brick Yellow + Sand Yellow. Това, което съм избрала в LUGBULK-а, да не е различен цвят от Brick Yellow? Ето няколко варианти за цветове:

post-1231-0-72401300-1482146955_thumb.png

post-1231-0-52650200-1482146963_thumb.png

post-1231-0-75673400-1482146968_thumb.png

post-1231-0-57422300-1482146975_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Справила си се страхотно. Един съвет от мен. Преди да почнеш да я строиш, провери цените на частите в бриклинк, да не разбереш по средата на строежа, че ти трябват части, които струват безумно скъпо. Аз направих подбна грешка с една модулна сграда, за която събирам части и вече искам не искам "инвестирам".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бравоо, много хубаво се е получило!

Пожелавам ти да реализираш поне една фасада!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каменски как една :) Цялата !

Освен това може да започне проект с различни такива сгради и един ден да имаме модулни сгради от България :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам че ще омешам малко темата - Georgivar имаше поне 3-4 модела на реални сгради от София.

Идеята определено е много добра :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яки са и неговите.

Препоръчвам ти да си качиш Stud.io и там можеш да го импортнеш и да видиш после горе долу каква цена ще даде, от сега казвам, че нещо не са много верни цените, но по-скъпите можеш да ги видиш по отделно как са. Иначе, ако си ползвала неща, които не могат да се купят ще ти ги покаже отстрани и ще можеш да ги замениш с част или цвят на тази част. Програмата е по-тежка обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DMitar, в първоначалния проект бях ползвала Olive Green, но в LDD не намерих подходящ по-тъмен или светъл цвят за комбинация, за това реших да сменя цветовете изцяло. Изпробвах всички цветове, които ми хрумнаха, но най-изчистено ми се стори с комбинацията на - Brick Yellow + Sand Yellow. Това, което съм избрала в LUGBULK-а, да не е различен цвят от Brick Yellow? Ето няколко варианти за цветове:

Според мен тези къщи изглеждат готино във всички цветове освен в Lime. Аз в моя коментар изхождам от това, че стремежът е да се постигнат реалните цветове на сградата, както си е в София. Поради това предложих тази комбинация от цветове в горния кометар. Не знам дали твоята идея е да постигнеш цвета или само конструкцията на сградата с подобен цвят.

Ако трябва да постигнеш и цвета, трябва да съобразиш наличните видове части + цветове (тъй като това са редки и скъпи цветове) - както спомена Васко цените в Бриклинк, плюс цените и видовате части в ЛЪГ БЪЛК.

Ако не е толкова важно да се докара цвета, тогава вече - както ти кеф, няма нужда от съвети ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове