Firestar Публикувано Юли 25, 2016 Share Публикувано Юли 25, 2016 Вдъхновена от http://static.panoramio.com/photos/large/105491555.jpg започнах да строя лего вариант на сградата. На места я промених, защото трудно намирам подходящи части. Остава да помисля за 4-ти етаж, двете задни стени и купола. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 25, 2016 Share Отговорено Юли 25, 2016 Изглежда много добре Пожелавам ти успех със завършването й! Преди време Georgivar правеше ЛЕГО модели на сгради от София. Снимки на моделите му, участващи по изложения мога да потърся и да ти покажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Юли 25, 2016 Автор Share Отговорено Юли 25, 2016 Изглежда много добре Пожелавам ти успех със завършването й! Преди време Georgivar правеше ЛЕГО модели на сгради от София. Снимки на моделите му, участващи по изложения мога да потърся и да ти покажа. Благодаря, с удоволствие бих разгледала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 25, 2016 Share Отговорено Юли 25, 2016 Личната му галерия във flickr: https://www.flickr.com/photos/georgivar/tags/lego 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Декември 18, 2016 Автор Share Отговорено Декември 18, 2016 Здравейте, промених цветовете и завърших сградата. Ето това се получи: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkk Това е страхотно! Страшна сграда! Пожелавам ти един ден да го сглобиш и да го видим на изложение! Може ли LDD файл ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Декември 19, 2016 Автор Share Отговорено Декември 19, 2016 Faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkk Това е страхотно! Страшна сграда! Пожелавам ти един ден да го сглобиш и да го видим на изложение! Може ли LDD файл ? Благодаря, направих първа стъпка с предложение за част в LUGBULK -а, лека полека се надявам да я построя. Ето и LDD проектчето: green h_color2.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Строенето на истински сгради от България винаги съм го чувствал доста специално, поздравления за начинанието! Относно цветовете - за мен по-тъмно зеленото трябва да се сложи Olive Green, а по-светло зеленото Sand Green, поради наличието на части в съответните цветове. Иначе, може би най-подходящия вариант е по-светлото да е (Spring) Yellowish Green (http://brickset.com/parts/colour-Spring-Yellowish-Green), а по-тъмното Sand Green или Olive Green. Гледам, че в ЛЪГ БЪЛК си избрала TAN, което не знам дали е по-добрия вариант . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Firestar Отговорено Декември 19, 2016 Автор Share Отговорено Декември 19, 2016 DMitar, в първоначалния проект бях ползвала Olive Green, но в LDD не намерих подходящ по-тъмен или светъл цвят за комбинация, за това реших да сменя цветовете изцяло. Изпробвах всички цветове, които ми хрумнаха, но най-изчистено ми се стори с комбинацията на - Brick Yellow + Sand Yellow. Това, което съм избрала в LUGBULK-а, да не е различен цвят от Brick Yellow? Ето няколко варианти за цветове: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Справила си се страхотно. Един съвет от мен. Преди да почнеш да я строиш, провери цените на частите в бриклинк, да не разбереш по средата на строежа, че ти трябват части, които струват безумно скъпо. Аз направих подбна грешка с една модулна сграда, за която събирам части и вече искам не искам "инвестирам". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Бравоо, много хубаво се е получило! Пожелавам ти да реализираш поне една фасада! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Каменски как една Цялата ! Освен това може да започне проект с различни такива сгради и един ден да имаме модулни сгради от България Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Съжалявам че ще омешам малко темата - Georgivar имаше поне 3-4 модела на реални сгради от София. Идеята определено е много добра Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 Яки са и неговите. Препоръчвам ти да си качиш Stud.io и там можеш да го импортнеш и да видиш после горе долу каква цена ще даде, от сега казвам, че нещо не са много верни цените, но по-скъпите можеш да ги видиш по отделно как са. Иначе, ако си ползвала неща, които не могат да се купят ще ти ги покаже отстрани и ще можеш да ги замениш с част или цвят на тази част. Програмата е по-тежка обаче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Декември 19, 2016 Share Отговорено Декември 19, 2016 DMitar, в първоначалния проект бях ползвала Olive Green, но в LDD не намерих подходящ по-тъмен или светъл цвят за комбинация, за това реших да сменя цветовете изцяло. Изпробвах всички цветове, които ми хрумнаха, но най-изчистено ми се стори с комбинацията на - Brick Yellow + Sand Yellow. Това, което съм избрала в LUGBULK-а, да не е различен цвят от Brick Yellow? Ето няколко варианти за цветове: Според мен тези къщи изглеждат готино във всички цветове освен в Lime. Аз в моя коментар изхождам от това, че стремежът е да се постигнат реалните цветове на сградата, както си е в София. Поради това предложих тази комбинация от цветове в горния кометар. Не знам дали твоята идея е да постигнеш цвета или само конструкцията на сградата с подобен цвят. Ако трябва да постигнеш и цвета, трябва да съобразиш наличните видове части + цветове (тъй като това са редки и скъпи цветове) - както спомена Васко цените в Бриклинк, плюс цените и видовате части в ЛЪГ БЪЛК. Ако не е толкова важно да се докара цвета, тогава вече - както ти кеф, няма нужда от съвети Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts