Jump to content
MetroiD

Чистене, подредба и съхранение

Recommended Posts

MetroiD

Миене на ЛЕГО части

 

Сапунена баня - топла вода, сапун или веро и кратко "накисване" на частите. Това е най-доброто решение при не дотам силно замърсени части. За по-прашасали чарколяци - първо "накисване" за около половин-един час в топла вода, след това сапунена баня в комбинация със стара (мека!) четчица за изтъркване на мръсотиите - макар и доста трудоемко, това е най-доброто решение (Ася потвърждава...). Топлата вода спомага за по-бързото съхнене след това. Важно е обаче да се внимава да не намятате частите със стикери, рисунки или метал във водата - те се мият отделно, и без това не са толкова много. При търкането с тях трябва специално да се внимава.

 

Друга добра идея за големи количества ЛЕГО е пералнята. Мятате ЛЕГОто в калъфка за възглавница, слагате тук-таме и дрешки вътре за уплътнение, завързвате отворения край и пускате в пералнята на ниски градуси и без центрофуга. Само че това пак може да повреди стикерите или рисуваните части. Най-добре е да прибегнете до този метод, ако не държите частите ви да са в перфектно състояние или ако наистина трябва да се занимавате с ОГРОМНО количество ЛЕГО за почистване, тъй като най-често колкото и дрехи да сложите за уплътнение, въртенето в пералнята ще понадраска частите...

 

За сравнение - един уикенд би трябвало да ви стигне при чистенето на частите на ръка. На нас поне ни стигна (ставаше въпрос за стабилно замърсените части от около 90 сета, като голяма част от тях - средни или големи комплекти като полицейски станции, замъци и т.н.).

 

При миене на каквито и да е части е добре да НЕ се използват алкохол-съдържащи разтвори, тъй като те особено лесно отмиват детайли като рисунките по частите, лицата на фигурките и т.н.

 

 

 

Третиране на пожълтели части

 

Що се отнася до пожълтяването - забелязва се при белите и сивите части, но докато за сивите части (почти) няма спасение, за белите може да се използва "индустриална" белина (водороден пероксид - Н202 с 35% кислород). Аз лично не съм пробвал, но по думите на други хора, този процес няма вредни последствия върху еластичността, формата или даже рисунките по съответно избелваните части. Трябва обаче да се внимава с разтвора и да се действа с ръкавици.

 

 

 

Съхраняване на частите

 

Кутии. Реална алтернатива няма, тъй като в зависимост от квартала, в който живеете, оставени в контейнер без капак, частите ще събират прах много или сравнително бързо. Успоредно с това, добра идея е да избягвате да складирате ЛЕГО частите си в спалня - тъй като тя най-често е едно от най-"прашните" помещения.

 

Иначе - капаци и методи за складиране - бол. Там вече всеки решава за себе си, но в момента, в който колекцията понабъбне, двадесетина големи кутии няма да са достатъчни. Най-удобни са вертикалните кутийки с разделения, които се продават примерно в Бриколаж - особено за малките специални или "важни" части. Иначе за "стандартните" LEGO System "тухлички" могат да се използват ПВЦ кутии - продават се в абсолютно всеки магазин за домашни потреби и ако се поразтършувате, можете да намерите точно това, което ви трябва.

 

Ние лично използваме малки ПВЦ кутийки и такива с шкафчета за по-дребните и важни /специални части, а в по-големи кутии се съхраняват тухличките, обемистите части, авточастите (гуми и пр.), флора & фауна, минифиговете...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Тъй като сме оборудвани с доста зелени кутии от Бриколаж (с прозрачни шкафчета) за съхранение на частите, ето малко обща информация за тях:

 

Положителни качества:

+ Факт, важащ еднакво за всички кутии от този тип - шкафчетата улесняват максимално сортирането и най-вече намирането на елементи по време на строеж.

+ Разстоянието между отделните шкафчета е сравнително малко, което предотвратява навлизането на прах.

+ Шкафчетата са прозрачни - макар и това да осигурява видимост само към първия ред части, пак е полезно и улеснява намирането на елементи.

+ Възможността за поставяне на прегради прави сортирането още по-успешно.

+ Няма вариант, при който вадейки шкафчетата, някое от тях да остане в ръката ви или да падне долу, а успоредно с това пълното им измъкване също не е твърде сложно. Накратно - механизмът за предпазване от изпадане е добре измислен.

 

Негативи:

- Цената. Не съм убеден, че отговаря напълно на изпълнението, особено когато я сравнявам с ориентировъчните цени на подобни етажерки, които използват приятелите ми AFOLs в Англия и Америка.

- Пластмасата, от която са изработени шкафчетата - сама по себе си тя не е проблем, но поставянето на преградите твърде често се оказва предизвикателство. Пластмасата се огъва при натиска, нужен за закрепване на преградата, което пък води до затруднено вкарване и изкарване на шкафчето.

- Почти никоя преграда не пасва перфектно - за да се постави стабилно, е нужно или да се изпили, или да се вкара така, че да "издуе" странично самото шкафче. Не е неразрешим проблем, но все пак е досадно.

 

 

В края на краищата, равносметката поне за мен лично е, че покупката напълно си струва. След малко натъкмяване и напасване, шкафчетата вършат перфектна работа. Общо шестте шкафа, които закупихме, се оказаха почти напълно достатъчни за качествено сортиране на малките/специалните елементи и минифиг аксесоарите. Все пак, ако по магазините имаше повече избор на подобни съоръжения, може би щяхме да изпробваме и други продукти. Но в никакъв случай не мога да кажа, че съм недоволен - строенето е в пъти по-приятно, когато голяма част от нужните елементи са на една ръка разстояние, а не се налага да се търсят в кутии, наслагани из цялата стая.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Айде наново старата тема ...

Виждам че хубаво си я започнал. Поздравле!

Ще добавя и моя опит:

Кутийки - подкрепям! Харесват ми правоъгълните кутии от прозрачно пвц с вътрешни разделения - много са ми удобни за техник елементите.

Замислям шкаф високо на стената, предназначен специално за LEGO. Материал - MDF, дизайн - по мой чертеж. Още не съм стигнал до пластмасови шкафчета, но може би ще последвам примера на Боби.

 

Още нещо

За всички, които строят от техник автомобили, бих препоръчвал периодично да накисват гумите в топла вода + сапун, както и малко търкане с четка. Гумите лесно се зацапват, и по тях полепва прах. От това сцеплението им намалява - забелязал съм го.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD
За всички, които строят от техник автомобили, бих препоръчвал периодично да накисват гумите в топла вода + сапун, както и малко търкане с четка. Гумите лесно се зацапват, и по тях полепва прах. От това сцеплението им намалява - забелязал съм го.

Мда, за съжаление гумите са една от по-проблематичните части в асортимента на ЛЕГО. Особено ако са били съхранявани 'неправилно', както всяка друга гума, са силно податливи на пукане / късане - поради което си трябва малко повече внимание при чистенето им. Най-лошото е, че относително новите напълно гладки гуми тип 'slicks' имат слабо спояване и доста лесно се късат при петото - шестото вадене от джантите, тъй че аз бих препоръчал да се държат направо монтирани на джантите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Странно. На мен досега джанти са ми се чупили (и съм ги лепил ), но гуми - не. Някой само са ми се разхлабвали :/

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

Някой ме беше помолил преди време (доста, признавам си) да наснимам шкафовете и кутиите, коити използвам за сортиране. Покрай всичкото ровене и човъркане тия дни се сетих, че все още не съм си изпълнил обещанието, затова нащраках "леговището". Към момента, за постоянно съхранение използвам стената в един сравнително тесен коридор, тъй че обща снимка на всички кутии не би била особено обяснителна - затова наснимах част от кутиите отблизо. Разбира се, има и доста други, но тези снимки са показателни за общия принцип на сортиране, който използвам.

 

gallery_3_21_56501.jpg

 

gallery_3_21_63119.jpg

 

Ето ги шкафчетата - в тях влизат всички части, аксесоари и т.н., по-дребни от 2х2. Сортирането, реденето и особено 'закачането' на подобни части е досадна работа, но определено си струва. Дървената кутия най-отгоре съдържа започнати модели, идеи за МОС-ове, недовършени проекти и т.н. Кутиите вдясно за най-дребните чарколяци, а тези вляво (зелените) имат прегради, затова могат да се използват и за по-едри аксесоари (turntables, огради...). Мислех, че ще са нужни още от тези, но се оказва, че след съответното редене, шкафовете всъщност побират адски много - сортирани в тях са дребните чарколяци от над 170 сета. Естествено, тъй като това са и най-използваните части при МОС-ване, нямаше начин да си причиня използването на кутии за тях - и постоянно отваряне, ровене, търсене и т.н. Вкратце - шкафчетата може да излизат скъпичко, но са много добра инвестиция.

 

gallery_3_21_54873.jpg

 

А тук са кутиите, съдържащи по-едрите части. Въпреки че някои от тях са леко матирани, с времето вече свикнах да знам кое къде да търся - а и при тях принципът е много ясен: съдържат само части от един и същи вид, които вътре са сортирани по цвят. Кутията с минифиговете не е много радостна гледка - навремето хората вътре бяха приятно наредени върху две 16х32 основи, но вече няма как да се поберат, тъй че директно мятам. За това трябва да се измисли ново решение, но към момента не ми пречи чак толкова.

 

Липсват снимки с кутиите за релси, както и тези за нормални "bricks" за строене - но и при тях принципът е същият.

 

Част от кутиите са купувани от железарии (прозрачните), друга - от Метро (матовите кутии със зелен капак), а шкафчетата са от железарии и Mr. Bricolage (зелените). Проблемът е, че с изключение на последните, останалите набързо свършиха и ако трябва да купувам нови кутии сега, най-вероятно отново ще са различен вид. Тъй че ако някъде видите кутия или шкафчета, които ви допадат и биха ви помогнали при сортирането на вашите части - купувайте, докато още ги има.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikku

Мале бате, то цял архив, бе! :blink:

 

А за тези зелените кутийки, ще трябва май повечко да взема вече ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Gosho

Леле! Ама че много кутии!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Браво за снимките!

Аз все още не съм стигнал до чекмеджета, но все повече се убеждавам, че това е начина!

 

Това което мога да добавя, е как съм сортирам Technic елементите си. Ще направя снимки!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD
Аз все още не съм стигнал до чекмеджета, но все повече се убеждавам, че това е начина!

Реално погледнато, и кутиите за такъми с подразделения са си приятно решение, просто при мен не биха свършили грам работа, защото в тях нищо не мога да побера. Да не говорим и че проблемът с постоянното "отваряне" на кутиите е досаден - много по-лесно е като седнеш да строиш, да имаш няколко шкафчета и да знаеш за какво къде да ровиш ;)

 

По-нататък ще снимам и кутиите за нормални bricks евентуално.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Atraks
Мале бате, то цял архив, бе! :blink:

 

А за тези зелените кутийки, ще трябва май повечко да взема вече :blink:

Я виж пък това http://www.youtube.com/watch?v=iJzSfe5VbCk и това http://www.youtube.com/watch?v=OjZ2Y7TSTlo...feature=channel . ;):blink: :blink:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Mata Nui

Някой да има съвет как да се почистват хромирани части без да се унищожава цвета?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Don Rodrigo

A колко струваха шкафчетата ориентировъчно?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD
A колко струваха шкафчетата ориентировъчно?

Имам някакви смътни спомени, че чифт голямо и малко зелено шкафче в Mr. Bricolage струваха малко над 30 лева. Черните шкафове от магазин Квазер май бяха по 20-ина лв.

 

@Mata Nui: вода и малко сапун. И без много търкане. Честно казано, хромираните части с времето няма начин да не започнат да губят от ефекта си лека-полека, затова най-добре да се съхраняват отделно и по-внимателно от останалите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
MetroiD

След поредното посещение в Baumax (бул. Владимир Вазов 83, кв. Враждебна - след Левски-Г) вече със сигурност мога да заявя, че там можете да намерите най-подходящите кутии за сортиране на ЛЕГО части, и то на доста добри цени. В отдел "Техника" има на разположение поне четири разновидности на високи шкафове с множество чекмеджета (на цена от около 15 до 40 лв.) и доста видове кутии за редене една върху друга.

 

Срещу минимална сума с Ася успяхме най-накрая да уредим "апартаменти" от там за нашите 300+ минифига, та поне вече да не плуват в обща кутия. А и след изложението голяма част от старите ни МОС-ове на modular сгради също вече са в насипно състояние, тъй че в скоро време май пак ще се ходи в Baumax, този път за високи шкафове. Ще ги наснимам и ще пусна инфо, като/ако ги вземем.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Случайно попаднах на следната изключително полезна тема по въпроса с чистенето, сортирането и подредбата на LEGO:

Lego Storage and Cleaning

Препоръчвам на всички да я изчетат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
maniak666

Интересно . :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Най-накрая успях да приключа "проекта", който бях запланувал от .... доста отдавна.

Става дума за шкаф-надстройка за прибиране на LEGO (най-вече), тъй като свободните местенца в стаята ми взеха да стават силно застрашени от изчезване :)

Eто и решението ми за прибиране на кутии с ЛЕГО и други вещи.

Размерите на надстойката са 240 см ширина на 60 см височина на 40 см дълбочина.

 

Изпълнението накратко:

 

Bricolage->поръчка за нарязани плотове->транспорт->

->бормашина, винтове и усърден труд.

За закачането за стената ми помогна един познат, за което съм му много признателен!

 

Остава ми да поръчам и междинни рафтове, и евентуално вратички за крайните 2 секции.

 

Всичко на всичко материялите (плотове, кантове, винтове, метални ъгли, дюбели и т.н.) ми излязоха около 180-200 лв.

Смятам, че цената е ниска в сравнение с това какво може да се намери за същите пари от мебелни магазини, било то и в разпродажба.

За мебели по поръчка не съм разглеждал.

 

Доволен съм от крайния резултат, най вече защото може да събере МНОГО обем на място, което иначе не използвам.

Надявам се примера ми да послужи и на други, да се престрашат и да намерят решение на проблема със складирането на легото си :D

 

За конкретни въпроси можете да питате. Ще се радвам да споделя от наученото, правейки този шкаф.

 

-----

 

Ето как складирам и специализирани части:

 

med_gallery_1_26_81896.jpg

 

Възнамерявам да продължа да закупувам такива шкафчета с прозрачни чекмеджета.

Намирам ги за удобни за подреждане на малко на брой групи разнообразни части, които се ползват често и е удобно да са под ръка.

Боби (MetroiD) ме светна да погледна в BauMax. Благодаря ти!

 

----

 

Едно от нещата, на който за момента не съм намерил удачно решение е прибиране и сортиране на мини фигурки.

За момента са разделени на 6 групи по теми: град, град - специални, рицари, космически и фантастични, пирати, и misc. Към последната принадлежат индианци, скелети и други неописуеми чудесии.

Разглобени фигурки, допълнителни аксесоари и друг чарколяк седи в кутийки в капак с вътрешни прегради.

 

Това вършеше работа до една степен, но вече нито фигурките се побират, нито успявам да спазвам разделите.

Общо взето постоянно прибягвам до едно паническо търсене из хаотичния купчеляк от фигурки. При аксесоарите е още по-зле.

 

Ще ми се да намеря някакви кутии с разделения които да побират точно по 1 фигурка, и да наредя като витрина примерно.

За аксесоарите може би ще прибягна до горепосочените чекмеджета.

 

Ще се радвам и вие да споделите вашите виждания.

 

Това е развитието по темата, при мен. При нови гениялни хрумвания и удачни решения ще пиша!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
inflames678

Това лято реших че е крайно време да направя нещо за подредбата на легото си т.к така в грамадния кашон в който стоеше беше "леко" неудобно :Д .Главната причина която ме удържаше да не направя това преди време бяха парите.Знаех че трябваше да си взема чекмеджета за по 30 лева и то едно само едно нямаше да стигне.Найстина ми е скъпо а и невиждам смисъла защо да си взема 2-3 шкавчета а не някое яко лего :Д.Затова започнах да търся алтернатива минаха ми доста идей през главата като малки кашончета с разделения или много но малки кутии но никоя от идейте не беше достатъчно практична.Тогава видях в магазина до нас :Д че продават пластмасови прозрачни кутии с разделения

 

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

 

найстина пластмасата не е много надеждна но виждайки цената а точно 29 ст. :Д реших че това ще да е решението ми дори да трябва да сменям отвреме на време някоя кутия Д:. Та след дни шкафа ми се напълни с 40 кутии за общо 12 лева !

 

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

 

Кутиите са оказаха доста удобни за сортиране на различни части т.к имат различни по големина разделения, не са дълбоки, лесни са за хващане т.к не са много големи и са прозрачни

 

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

 

.Най хубавото според мен е това че ако бройката на накоя част се увеличи просто може да ги преместите в по голямо разпределение :mf_joy:.Кутиите са направени да стоят една върху друга доста стабилно и затова е възможно да се сложат в една висока кула

 

http://www.flickr.com/photos/63014482@N07/.../in/photostream

 

което се оказва доста хубав плюс ако нямате много място във вкъщи.Самите кутии имат плътно затварящи се капаци такаче праха не е проблем :).За красотата не са върха и може би идеята да стоят еи така из стаята не е перфектна но все пак по добро решение мисля че няма :С. За обобщение мисля че това е най добрият начин да си сортирате легото за малко пари :).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead
За обобщение мисля че това е най добрият начин да си сортирате легото за малко пари :mf_joy:.

 

Привет!

На твойте години не съм се бил замислял за сортиране на части, камо ли да купувам шкафовете с чекмеджета, които купувам сега.

Така че решението което си намерил е доста добро! Поздравявам те за старанието да разпределиш и прибереш всичките си части!

 

Докато инвентара ти от чарколяк нараства, ще намираш нови и по-удачни начини за съхранение на ЛЕГОто си - това е постоянно протичаш процес.

 

Организирана колеция = лесно и приятно строене :) Давай в същия дух!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
inflames678

Благодаря за добрите думи леко ме мотивираха :Д Незнам колко е странно , но за подреждането се бях "сетил" сиг преди 2 години .За съжаление реших че подредбата по цвят ще е удачна и бърза и не след дълго разбирайки че всъщност не помага въобще :Д върнах старата подредба - в големия кашон :Д .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

Продължавам с шкафчетата.

Сдобих се с това чудо от IKEA.

 

Като го видях направо се влюбих. Много е удобно.

 

med_gallery_1_26_133491.jpg

 

med_gallery_1_26_148039.jpg

 

Това беше най-малкото от този тип, има и по големи.

Вече е напълнено с части. Остава само да го лакирам в цвета на останалата ми мебел.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikku

Камене направо ме зариби и аз да взема подобни шкафчета! :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
legohead

ми идвай към Софето и отивай в IKEA !

:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikola Bathory

Ето моята Лего съкровищница, на снимката някак не си личи колко сета са...

 

updatenov2011.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Подобни теми

  • legohead
   От legohead
   Информацията от тази тема е взета от източник:
   https://amodularlife.wordpress.com/2010/06/12/modular-standards-for-lego-city-buildings/
    
    
   1. Straight buildings
   Generally speaking, every baseplate is 32 studs deep. The width is variable with straight buildings, always being a multiple of 8 studs. A common used width is 16 studs wide. The connection points, pavement, walls etc. will then have the following sizes:


   Whether your building is 8 studs wide or 64 studs wide, the sizes in depth are always the same. That way the Technic bricks with hole will always align and allow for the buildings to be attached to one another through the use of Technic pins.
   2. Corner buildings
   In the case of a corner building, you’re dealing with two connecting points at a 90 degree angle of each other. Therefore, your baseplate will always have to be 32 x 32 studs. Of course you can make the full building larger by attaching straight buildings forming a continuous whole at either side, but the corner module must be 32 x 32:


    
   3. Variation in depth sizes
   If you look at a real-life (old) street, you will see that not all buildings align in a perfectly straight line: some jut out a bit, others fall a little further back. If you put a number of CCMS buildings in a row, this method of alignment will give you the best result. As long as you leave the Technic bricks in the right position for connecting, you’re free to place your front and back wall at will. This might result in something like this:

   Keep the variation in mind, because of your side wall. In some cases, part of your side wall will be visible. So if you were planning to omit your side wall, or make one out of all the colors you won’t be needing for the front and back walls, make sure that at least the edge of the side wall that juts out is made of a color that fits with the rest of the building.
   I myself always build an entire side wall if I know the building is going to end up in a combined layout with other builders: because you don’t quite know what will end up next to you. For all you know you might end up next to a construction side, leaving your side wall entirely exposed.
    
   4. Height
   The last point I wish to address is height. In terms of height, you’re basically free to do whatever you want. Make it as tall or as low as you wish. One floor 6 bricks high, eight floors 12 bricks high each, everything is possible. Do keep in mind though, that if you’re making a very tall building, your side walls will definitely be visible. So make it into something exciting featuring windows or something, so it’s not just one boring, flat wall. Do take care that you won’t have anything protruding over the edges, since you may not know how high the building next to yours might be.
   Variation in height is another reason to build side walls in a matching color when your creation will end up in a combined layout: the building next to yours might be very low and you won’t know ahead of time.
  • Brickset
   От Brickset
   You wait ages for a new Technic pin to be introduced, then three come along at once!
   What's interesting about them is that they have yet to be used in a Technic set.
   Let's take a look at what they might be useful for.
   Continue reading »
   © 2021 Brickset.com. Republication prohibited without prior permission.
   View the full article
  • Illuminatus
   От Illuminatus
   Здравейте,
   Наскоро се сдобих с един употребяван сет, където е необходимо да заменя няколко липсващи/повредени части:
   Rubber Band Extra Small (Square Cross Section) – черен цвят, 6 броя Rubber Band Small (Square Cross Section) – черен цвят, 3 броя Technic, Axle and Pin Connector Perpendicular – стар тъмносив цвят, 1 брой Още не съм направил пълен преглед на инвентара, така че е възможно да се появят и други липси, но идеята ми е да разпитам тук на по-ранен етап, преди така или иначе да поръчам частите от Германия.
   Мерси!
  • legohead
   От legohead
   Здравейте!

   Нуждая се от бройки от следните части:    рамки 5x7 64179, сиво

   https://brickset.com/parts/design-64179
   Трябват ми количества 10-30 бр. Мога да ги закупя или да предложа размяна за за 64178
   https://brickset.com/parts/design-64178
    
   Също така ми трябват и няколко бройки плосък панел 64782 в цвят бяло

   https://brickset.com/parts/6004135/flat-panel
   Мога да ги закупя или да предложа размяна за черен цвят.

   Ще ви бъда благодарен ако можете да ми съдействате. 

   Благодаря предварително!
    
   p.s.
   вече се сдобих с тези елементи
    
  • DOSTIN
   От DOSTIN
   Здравейте в тази тема ще публикувам частите от които имам нужда за МОК-овете ми. 
   Wall Element 1X6X5 - Бял
   https://brickset.com/parts/4504228/wall-element-1x6x5-abs 
   Wall Element 1X6X5 - светло син, прозрачен
   https://brickset.com/parts/6245257/wall-element-1x6x5
   Brick 1X2X5 - Светло син, прозрачен
   https://brickset.com/parts/6251284/brick-1x2x5
    
   Брик брикове, най-вече в светло и тъмно сиво 
   https://brickset.com/parts/design-98283
    
   Прозорци най-вече тези в TAN цвят
   6034929: Frame 1X2X3
   https://brickset.com/parts/6034929/frame-1x2x3
    Може и други цветове.
    
   Относно количествата... всичко над 1 бройка е добре дошло.  
    
    
×
×
 • Създай нов...