Jump to content

Подобрения за CITY дисплея

OneOfAll

Recommended Posts

Здравейте,

Днес сглобих модел 76058 и видях, че има страхотен ъгъл с кутии за вестници, кофа за боклук и светофар и стоят страхотно. Консултирах се с Дидо относно светофарите и също така проверих снимки от последното изложение, но не видях да имаме един светофар в CITY дисплея. Този, който е в сета е страхотен. Моля вижте модела и си кажете мнението.

Направих темата, тъй като останах с впечатлението, че Наско никак не харесва Super Heroes и не ги иска в CITY дисплей, макар да стоят супер, но това е друга бира. Разбира се не искам това по никакъв начин да го обиди, но с удоволствие бих предоставил тази част да се сложи в макета, а и може да се направят още светофари за в бъдеще.

Peace out

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да си закупим клубни светофари (и не само), които да стоят при плейтовете с пътища?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то лесно изглежда за направа :) винаги може да се направят няколко :) и спри да обиждаш хората Сашо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то лесно изглежда за направа :) винаги може да се направят няколко :) и спри да обиждаш хората Сашо :D

Може, също и с други цветове може да се направят. Еми може да се засегне Наско за това се извинявам предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна съм се сетил за светофари и ще изглеждат страхотно в града. Конкретно на този не ме кефи че е в жълто, но винаги може да се направи и в черно. Лесен е за правене както каза Емо.

Проблема е че всичко правим в последния момент и няма време за подробности. Повечето ни градове са почти без хора по улиците.

В последния макет Наско сложи един рибар, който седи супер. Нищо не е, но трябва да се сетиш. За пръв път благодарение на миничампс имахме и дървета (палмите)

Всички тези дреболии хващат страшно много окото.

Иначе за светофари може да се направи и нещо подобно :

1396637767m_SPLASH.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре изглеждат и тези, които си дал.

Относно това, че се реди в последния момент, ако искаме да правим нещо с много детайли и сценки трябва да се прави няколко месеца преди това. Разбирам, че е непосилно да се направи дисплея някъде и после да се развали и да се нареди на изложението, но може такива идеи да се нахвърлят, когато човек има време. Дори може да направи снимки, ако си е измислил дадена сцена и после да се вкара в дадения дисплей, тук не става дума само за CITY. Другия вариант е да се вкарват сетовете в LDD и да се напасват, но така при по разчупена сцена ще отнеме време и може дори да не стане както иска човека. Съответно мисля, че трябва да се избере или изберат хора, които ще отговарят за дисплеите за следващото изложение. Рано е, но така ще има време за подготовка. Ако пък няма място за даден дисплей за следващото изложение винаги ще се намери за по следващото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента на ли се боря със светодиоди и натрупах доста опит и идеи ( не само мои, но и такива от интернет). Та съм решил да пусна една серия светодиодчета които ще стават за светофари. http://www.brickstuff.com/store/p51/Pico_LED_Light_Board_2-Pack.html

Остана само да реша един проблем - с много тънките проводници - тогава няма да има увити около стълбовете жици :-). Мисля да ги вградя в 4733

473326.jpg

Не съм сигурен да ли всичките отвори са проходни, но не би трябвало да има проблем да се пробият ако не са такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава тема! Браво за предложението!

Мога да добавя следното:

От преди няколко години съм си заделил едни пътни знаци + стикери за тях.

Стикерите ги пазя неизползвани с цел да се скаринар и да си напечатами бройки.

Благодаря че ме подсетихте за тях - ще ви пратя снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава тема! Браво за предложението!

Мога да добавя следното:

От преди няколко години съм си заделил едни пътни знаци + стикери за тях.

Стикерите ги пазя неизползвани с цел да се скаринар и да си напечатами бройки.

Благодаря че ме подсетихте за тях - ще ви пратя снимка.

Страотно!!!

Мисля да поръчам, ако изпаднат стикерите от този сет.

Ако не е скъпо дори можем да си направим наши стикери с имена на улици на български и да се ползват за дисплея. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със стикерите с имена на улиците е добра идея. Само не знам дали ще могат да се разчитат през загрежданията, защото ще са далечко. Тъй че според мен каквито и имена да има на тебелките ще е все едно, от далече ще се вижда, че пише нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето за това говорех по-рано:

Стикерите и табелките са от един стар комплект от 2009-та

post-1-0-06655200-1484215307_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на 4733 всичките стъдове са с дупки, така че може да минават всякви кабеляци. Имам доста от тях, ако ви трябва за тест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето за това говорех по-рано:

Стикерите и табелките са от един стар комплект от 2009-та

post-1-0-06655200-1484215307_thumb.jpg

Каменски има ли ги частите сега някъде или са спрени ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че се произвеждат още знаците, трябва да проверя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето го комплекта, от където са знаците:

http://brickset.com/...gure-Collection

8401-0000-xx-23-1.jpg

Ето и въпросните части:

http://www.bricklink...Color=1#T=C&C=1

http://www.bricklink...Color=1#T=C&C=1

http://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=15210#T=C

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно ей такива дребни неща, са много ефектни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове