Jump to content

Legoland Dubai


Vladun

Recommended Posts

Здравейте,

Вчера посетих Legoland Dubai.

Малки снимки от него.

https://goo.gl/photo...4UpuGxpsb8p1x28

Като се отспя ще кача още снимки и повече инфо.

post-1217-0-83054600-1486746894_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимките са униклани!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както обещах добавих още снимки!

 

Леголенд Дубай се намира доста извън самия Дубай, на границата с Абу Даби. Единствения начин да се стигне до него е с такси или кола. Според показанията на таксиметъра минахме скромните 58 километра. С кола под наем не съм сигурен, че излиза по-евтино, защото паркингите около него са между 40 и 150 дирхама. (един дирхам в момента е около 0.52 лв/ демек делим на 2 за цена в лв.)

Ние си взехме семеен билет за 840 дирхама. Цената е по-висока отколкото при немския леголенд.

Бяхме първите за деня - пуснаха ни преди отварянето в 10 часа. И излязохме с последните в 18 часа, след като ни подканиха :-)

Първото впечатление при влизането не беше от най-приятните : проверяват ти багажа за вода и храна и то доста безцеремонно, като ти ровят из него. Причината е доста прозаична - цените на храната и водата са доста високи дори и за дубайските стандарти - една вода от половин литър е 10 дирхама. Ако не си с годишен билет не може да се влиза и излиза когато пожелаеш през деня. За да влезеш отново трябва да си купиш нов билет.

Миниланд е много впечатляващ, проста не мога да го опиша - трябва да се види. На него отделихме много време и пак не съм сигурен, че успях да разгледам всичко, още по-малко да снимам всичко. Много от сградите са супер детайлни и имат моторизирани атракции, както са и узвучени. Намира се в климатизиран купол и за да стигнеш до атракциите задължително трябва да минеш през него. Ние допуснахме малка тактическа грешка като почнахме с него и сутринта светлината не беше много подходяща за снимки, защото слънцето светеше много неприятно. След 4-5 часа е много по-подходящо.

Това което установихме, че 1 ден не стига. Пробвахме всички атракции (някой и по няколко пъти :-) ) , но не успяхме да минем през мастер класовете (майнстрьом, архитектура), защото те почват по определено време и се не ги уцелвахме залисани от нещо друго. Ходихме да 4d лего муви - заслужава си да се види.

Това което не заслужава внимание са магазините , има един основен до входа и тематични до всяка атракция. Всички сетове от миналата и началото на тази година са налични, но цените са направо ужасни. Няколко примера 71040 в на цена 2699 дирхама, 10251 2199 дирхама,41118 499 дирхама. Магазина за минифигурки се оказа просто вход на основния магазин и имаше само един вид фигурки - Batman. Нямаше и никакви легосетчета, брандирани като леголанд, само тениски и магничета. PickABrick също не е нищо особено, само 50 клетчици, пълни със стандартни тухлички - само жълто, синьо и червено и с розови телескопи :-). Както ми обясниха асортимента се променя само ако някой елемент се изчерпи.

Заслужава си да се види и фабриката - минаваш на инструктаж, гледаш филмче за историята на леги и за производствения процес, след което виждаш реално как се произвеждат тухлички, прави им се сито печат и се пакетират. И накрая ти дават тухличка за спомен :-)

Това което не ми харесва при атракциите е QPASS коридорите. Чакаш си реда, таман се качиш и идва някой с чалма и те свалят или преместват на по- гадно място заради него.

Но и на това му намерихме решение :-)

Просто трябва да говорим на подходящ език. Много от персонала е рускоговорящ и така успяхме и ние да се възползваме от QPASS ;)

Ако някой има въпроси да пише.

И още - спечелихме ваучер за 2-ма в аквапарка на лего които е валиден до 31 март. Ако някой случайно ще ходи ще му го дам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер история, мерси че я споделяш с нас :)

 

Сега ще разгледам и снимките!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...