Jump to content

Какво мислите за услугата "лего под наем"

Duh5

Recommended Posts

Здравейте, от известно време facebook ме спами със реклами на български бизнес който предлага наемане на лего сет за 1 месец (те поемат доставка, не се сърдят за загубване на минимален брой части, чистят легата преди да ги пратят на нов човек).

Каталогът им е сравнително богат (за жалост без ucs millennium falcon..)

Ясно, че е въпрос на персонален вкус - дали да притежаваш легото или просто да поиграеш с него. А и парите не са малко реално но от друга страна няма вселена в която би ми било позволено да нося по едно голямо и скъпо лего всеки месец в къщи:)

Та смятате ли че си заслужава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично имам изключително завишени изисквания на тема "хигиена" на Лего-сетовете, тоест не бих за себе си наел модели, дори и за минимални цени да ми ги даваха. Това казано, виждам смисъла при родители с деца (които имат повече пера разходи), както и при други клиенти, където има интерес, но не и възможност, място и др.

Интересно би ми било, дали може да се интегрира в нашите изложения по някакъв начин... :mf_grin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От гледна точка на не-родител не виждам смисъл от услугата.

От друга страна ако се купува лего САМО с цел то да бъде построено, и след това се губи интерес и частите не се ползват за нищо друго, може би горната схема има логика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това е напълно безмислено. Даваш по груби сметки 16-17% от цената на сета, за да си поиграеш за малко с него. И ако не се лъжа, ако случайно загубиш нещо, трябва да платиш за възстановяването му.

Ето конкретен пример: Взимаш сет на Star Wars, в него има фигурка която е уникална и я няма в нито един друг сет, и в bricklink струва от 20-30лв нагоре (в добрия случай), детото ти което е ученик 2-3-ти клас (примерно), без да разбереш си я взима за училище, за да се похвали на приятелите какво си има. И кво става, вземе че я забрави някъде, или пък реши да я размени за нещо друго или някой си я хареса в някое от междучасията... и накрая хем пари си дал за нещо което е за малко, хем неустойки плащаш...

Не мерси! По-добре, ако трябва да се събират парите 2-3-4 месеца и да се купи някой желан по-голям сет.

Това е личното ми мнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове