Jump to content

Покажете своите LEGO - Workbench / Workspace

Д.К.

Recommended Posts

Show  your Workbench, Lego Workspace или  Lego стая  - както обичат да се изразяват другарите занимаващи се с това хоби.

Не попаднах на тема показваща "работните места" на хората занимаващи се , а вярвам ,че всеки си е отделил някакво кътче , където складира , моделира и въобще се занимава с LEGO.

Нека тук покажем това място - всеки може да се похвали как си е изградил работната маса, удобства , сепариране на части и прочие .

П.П

Приемам критика за мястото и заглавието на темата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готина тема,

Във форума имаше една стара дискусия относно организиране и съхранение.
Линк: 

По темата:
Понастоящем това е мястото с което разполагам.
Шкафа отляво е 50% витрина за сглобени модели и 50% storage space за незавършени проекти (WIP)

върху работната маса са шкафчета с малки разделения за ситни части

Десния шкаф съдържа чекмеджета с кутии за по-големите или многобройни части, както и малко допълнително пространство за сглобени модели (предстои да монтирам стъклени врати)

Надявам се настоящата тема да послужи за обмяна на идеи :)

IMG_20231019_104200_HDR.jpg

IMG_20231019_104212_HDR.jpg

IMG_20231019_104241_HDR.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, legohead написа:

Готина тема,

Във форума имаше една стара дискусия относно организиране и съхранение.
Линк: 

По темата:
Понастоящем това е мястото с което разполагам.
Шкафа отляво е 50% витрина за сглобени модели и 50% storage space за незавършени проекти (WIP)

върху работната маса са шкафчета с малки разделения за ситни части

Десния шкаф съдържа чекмеджета с кутии за по-големите или многобройни части, както и малко допълнително пространство за сглобени модели (предстои да монтирам стъклени врати)

Надявам се настоящата тема да послужи за обмяна на идеи :)

Завиждам благородно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 5 часа, Д.К. написа:

Show  your Workbench, Lego Workspace или  Lego стая  - както обичат да се изразяват другарите занимаващи се с това хоби.

Не попаднах на тема показваща "работните места" на хората занимаващи се , а вярвам ,че всеки си е отделил някакво кътче , където складира , моделира и въобще се занимава с LEGO.

Нека тук покажем това място - всеки може да се похвали как си е изградил работната маса, удобства , сепариране на части и прочие .

П.П

Приемам критика за мястото и заглавието на темата

Както казват в началното училище - покажи ми твоето, ще ти покажа моето. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, Schmendrick написа:

Както казват в началното училище - покажи ми твоето, ще ти покажа моето. :)

Виждам в момента проблем с качването ми на снимки , ако може малко спорт относно това .

Legohead - поне аз не мога да видя снимките ,или липсват или нещо друго има със старата тема . Тук се надявам на ново да се похвалим всички, както и да се покажат неща ,които човек с малко пари би могъл да постигне . 

Редактирано от Д.К.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Д.К. написа:

Виждам в момента проблем с качването ми на снимки , ако може малко спорт относно това .

Какъв е точно проблема ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато успея да кача снимки на скромното ми бюро ,ще споделя за какво се готвя да направя до края на годината.

Хем ще е удобно за пренасяне ако се налага , може да се надгражда  , може да се намаля , не заема особено много място  а дори може да стане и за някаква временна работна маса или дори "дисплей " за нещо готово вече .

Единствено разни други екстри съм му замислил , обаче ще го споделя след като го направя. 

Аз ще използвам кутиите на Stanley с 9 и 30 чекмеджета защото първо са по- евтини , второ имам по- голям избор от комбинации на чекмедженцата  , трето като първото хахаха 

Редактирано от Д.К.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Д.К. написа:

Докато успея да кача снимки на скромното ми бюро ,ще споделя за какво се готвя да направя до края на годината.

Хем ще е удобно за пренасяне ако се налага , може да се надгражда  , може да се намаля , не заема особено много място  а дори може да стане и за някаква временна работна маса или дори "дисплей " за нещо готово вече .

Единствено разни други екстри съм му замислил , обаче ще го споделя след като го направя. 

Аз ще използвам кутиите на Stanley с 9 и 30 чекмеджета защото първо са по- евтини , второ имам по- голям избор от комбинации на чекмедженцата  , трето като първото хахаха 

Лидълските (пуснаха и веднъж в Кауфланд) (водят се Parkside) са най-евтините органайзери за момента спрямо броя чекмеджета. Бяха 20 (в кауфланд на толкова ги пуснаха), а последните ги пуснаха на 22,99 спрямо чекмеджета на Стенли - https://bauhaus.bg/organayzer-za-instrumenti-stanley/p/17142315286103_210555301333243_16908277072134

Плюсът на Стенлито е, че може да си вземеш когато си поискаш, а не един макс два пъти в годината, ако ги пуснат в един от двата магазина. Другият плюс е, че големите им чекмеджета са много по-яки от тези на лидл.

Като размери на чекмеджетата малките са май една идея по-дълбоки от тези на лидл поне на цифри. Не знам като качество как са. 

Нещо подобно на това, което си дал.

89965432_196657041678254_9020630068447150080_n.thumb.jpg.089be56dc8e0c7eb375bfebd2696bca3.jpg89768686_196656991678259_4879844045309870080_n.thumb.jpg.9c492acde1da8fd0afc1e1267935e053.jpg89658384_196657011678257_2264318797244530688_n.thumb.jpg.ed0db87857eb696473687b9a28b027c8.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много идейно с цялостната панта обединяваща двата модула , отделно и си ги повдигнал да са по-на високо .

Със сигурност лидълските са излизали по-евтнио , защото тези , с които аз разполагам от въпросния магазин едното е само за тази цена (дали с 9по-големи или 30 малки).

Все още с 1мб пространство за качване не мога да успея да кача снимки . Трябва да измисля някой сайт и от облак да ги качвам тук с линкове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Д.К. написа:

Много идейно с цялостната панта обединяваща двата модула , отделно и си ги повдигнал да са по-на високо .

Със сигурност лидълските са излизали по-евтнио , защото тези , с които аз разполагам от въпросния магазин едното е само за тази цена (дали с 9по-големи или 30 малки).

Все още с 1мб пространство за качване не мога да успея да кача снимки . Трябва да измисля някой сайт и от облак да ги качвам тук с линкове.

Направо избери някой от сайтовете и качвай. После като го оправят може и тук да ги метнеш да ги има във форума.

https://pasteboard.co/
https://upload.photobox.com/en/
https://imgbb.com/

Другият вариант е да си направиш Flickr/Instagram и там да си ги качиш и да дадеш линкове. После можеш да си качваш там и нещата, които създаваш, ако вече нямаш разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, Д.К. написа:

Мисля, че успях да увелича лимитите и вече всеки Full Member ще може да качва до 50МБ на един пост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето моите скормни няколко сета събрани на малко място . 

Ето и едно бързо ревю на Stanley органайзера.

Преградките се купуват отделно , отгоре и отдолу има съответно крачета и дупки за надграждане , както и за закачане на стена IMG_20231023_194524.thumb.jpg.0c4a3c1327e7b29fc62b5bfbd103e0d9.jpg

IMG_20231023_194318.jpg

IMG_20231023_194343.jpg

IMG_20231023_194355.jpg

Редактирано от Д.К.
Благодаря за отделеното внимание относно големината на снимките !
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
На 20.10.2023 г. at 13:56, OneOfAll написа:

Лидълските (пуснаха и веднъж в Кауфланд) (водят се Parkside) са най-евтините органайзери за момента спрямо броя чекмеджета. Бяха 20 (в кауфланд на толкова ги пуснаха), а последните ги пуснаха на 22,99 спрямо чекмеджета на Стенли - https://bauhaus.bg/organayzer-za-instrumenti-stanley/p/17142315286103_210555301333243_16908277072134

Плюсът на Стенлито е, че може да си вземеш когато си поискаш, а не един макс два пъти в годината, ако ги пуснат в един от двата магазина. Другият плюс е, че големите им чекмеджета са много по-яки от тези на лидл.

Като размери на чекмеджетата малките са май една идея по-дълбоки от тези на лидл поне на цифри. Не знам като качество как са. 

Нещо подобно на това, което си дал.

Като цяло и аз бях на твоето мнение , но какво да видя днес ... Цените на Стенли-то с почти 50% нагоре ... Ще каже някой  ,че ние прочел темата за сравнително по-евтините органайзери от всякъде другаде ...

Цък... онзи ден хвърлих касовата бележка ...едния беше 24,90лв другия 22.90....

Трябваха ми още 3 за да направя оня куб , сега вече ще се замисля дали лидълския вариант няма да ми е по-удачен хахахаа

Ако не работи при всички линка 

https://bauhaus.bg/comparison?c=Кутии+и+Органайзери+за+инструменти

Редактирано от Д.К.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Д.К. написа:

Като цяло и аз бях на твоето мнение , но какво да видя днес ... Цените на Стенли-то с почти 50% нагоре ... Ще каже някой  ,че ние прочел темата за сравнително по-евтините органайзери от всякъде другаде ...

Цък... онзи ден хвърлих касовата бележка ...едния беше 24,90лв другия 22.90....

Трябваха ми още 3 за да направя оня куб , сега вече ще се замисля дали лидълския вариант няма да ми е по-удачен хахахаа

Ако не работи при всички линка 

https://bauhaus.bg/comparison?c=Кутии+и+Органайзери+за+инструменти

При мен никой от двата не работи, но ти вярвам :) Значи чакаш лидълските и изкупуваш :) хехе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове