Jump to content

Поръчки на части от Bricklink - How to

StoyanG

Recommended Posts

Искам да попитам някой по-напред с тези неща ,имам едни проекти в LDD (говоря за Техно части ) и искам да разбера как стоят нещата с поръчване на много части ,има ли вариант от БГ и ако няма как стоят нещата със поръчки от Бриклинк ,благодаря предварително ,ако темата не е за тук се извинявам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

Магазин в България, от където можеш да закупиш части ЛЕГО е БО ХОБИ:

http://bricks.bohobby.com

Има някой елементи с намалена цена. Сам трябва да предцениш далитя те устройва за количествата, които са ти нужни.

Другият вариант, разбира се е да намериш магазин в Бриклинк и да поръчаш каквото ти е нужно от там. Има голяма вероятност да не успееш да намериш всичко, което ти е нужно в един магазин, и съответно да трябва да пуснеш няколко отделни поръчки от различни места.

Засега оставям темата тук, ще я преместя в близко бъдеще при други подобни дискусии.

Ако ти трябва конкретна информация, питай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 years later...

Здравейте,

Току що се регистрирах. Lebgo ми беше препоръчван от познат, тъй като имам нужда от някои части които не мога да намеря. Разбрах, че тук се правят общи поръчки или нещо от сорта. Бих искал да разбера дали е така и ако да кога и как мога да направя това. От скоро се зспалих по така наречените Modular buildings с идеята да си направя един достатъчно голям display. Засега имам само три сета (Grand emporium, Pet shop и Detective's office) имам намерение да построя почти всички сетове от серията. Потърсих въпросните части в Bobby, но там ги няма, затова се надявам, че с помощта на Lebgo ще ги открия и закупя. Благодаря Ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

Ще си позволя да копирам отговор на същия въпрос, публикуван в друга тема:

Поръчки правим постоянно, само че 90% от тях минават в скайп, за по 1-2 дена. Рядко някоя стига до форума :)

Ситуацията за момента е такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Току що се регистрирах. Lebgo ми беше препоръчван от познат, тъй като имам нужда от някои части които не мога да намеря. Разбрах, че тук се правят общи поръчки или нещо от сорта. Бих искал да разбера дали е така и ако да кога и как мога да направя това. От скоро се зспалих по така наречените Modular buildings с идеята да си направя един достатъчно голям display. Засега имам само три сета (Grand emporium, Pet shop и Detective's office) имам намерение да построя почти всички сетове от серията. Потърсих въпросните части в Bobby, но там ги няма, затова се надявам, че с помощта на Lebgo ще ги открия и закупя. Благодаря Ви!

Здравей,

Добре дошъл в нашият форум. Би ли споделил малко повече информация, кой ти е препоръчал форума, какви количества части мислиш да поръчваш, запознат ли си с това как работи Bricklink. Сега ще ти обясня защо питам тези неща.

Аз като реша да пускам поръчка в bricklink, предупреждавам 1-2 дена предварително (а понякога просто ставам сутрин и решавам, че ми трябват някви части:D ), кога ще я отворя и в кой магазин. Като дойде въпростния ден пак подсещам, и моля списъците с части да ми бъдат пуснати до обяд, ранния следобяд, за да мога да ги вкарам и да я затворя до вечерта, и по възможност да я платя. Тука идва и другия момент, обикновенно поръчвам части само за приятели и познати и за това плащам цялата поръчка аз, и чак после като дойде при предаването на частите си взимам парите от участниците. Така не се губи време и частите идват по-бързо. Като се работи с непознати хора е нормално да си поискам парите предварително, защото преди да се затвори поръчаката, няма как да знам, дали след 2 дена, човекът X няма да размисли и да реши, че не му трябват частите, и после аз да трябва да си ги блъскам в главата. При тази ситуация с предварително плащане се е получавало следното:

- ама не мога или да ти дам парите като дойдат частите (при вече споменато, че се плаща предварително)

- ама аз сега нямам пари, другата седмица ще взема заплата ( е тогава защо поръчваш сега и 10 човека трябва да те чакаме ...)

- ами аз сега не съм в България, връщам се след X дена...

и всякви други такива, което води до забавяне и излишно чакане.

Това което видях от информацията ти която си споделил в профила си, че си от София което е добре. Може да дойдеш някой път на наша клубна среща и да се запознаем на живо.

Ако използваш скайп, може да ти пиша, като реша да пускам някаква поръчка и да се включиш с някакво по-малко количество части като за начало, ако те устройва :)

Когато се правят общо поръчки от bricklink, има такса транспорт, която се разпределя между участници спрямо количеството части което са поръчали. Също така е възможно магаизните да имат и друг вид такси като например: paypal такса, опаковъчна такса, и разни други.

Също така, ако си решил да събираш модулни сгради на части, от сега те предупреждавам, че ще ти излезат по-скъпо от това да си ги купиш от някъде цели. Има части които са редки, присъствам само в сета който се опитваш да събереш и цената им главозамайваща (десетки левове за бройка примерно).

Надявам се, че съм бил полезен.

Поздрави,

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съдейки по фамилията, косвено препоръката е дошла от мен :D И ако съм познал за предното, ще се строи Grand Emporium ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

snapback.pngStormfury написа на 20 март 2017 - 07:13 :

Поръчки правим постоянно, само че 90% от тях минават в скайп, за по 1-2 дена. Рядко някоя стига до форума :)

Добре, коя ви е групата в Скайп? Къде я пише, че да мога да си я добавя и да получавам известия за общи поръчки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърсих въпросните части в Bobby, но там ги няма, затова се надявам, че с помощта на Lebgo ще ги открия и закупя. Благодаря Ви!

Сори, но какво е Bobby ?

И аз да вметна нещо по въпроса за общите поръчки. Някога имаше лесен начин за добавяне на части на много хора към поръчката в даден bricklink магазин.

След последния цялостен ъпдейт на сайта, тази възможност беше премахната. Сега частите на всеки се набират една по една и е доста трудоемко.

В този ред на мисли, ако ще събираш части за сет с доста части, (каквито са модулните сгради) е доста по-удачно да си намериш подходящия магазин и да си направиш самостоятелна поръчка

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори, но какво е Bobby ?

Поздрави !

Предполагам, че е имал предвид Bohobby. То други да предлагат части май, няма.

Редактирано от kikoleppard
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че е имал предвид Bohobby. То други да предлагат части май, няма.

Има бриклинк магазин на Боби ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има бриклинк магазин на Боби ;)

Това е нещо ново за мен, но официален магазин ли е? Може ли и линк на ЛС, че поне да го видя. Имам още доста неща да науча.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето списъка на българските магазини в бриклинк :

https://www.bricklink.com/browseStores.asp?countryID=BG

Не знам какво разбираш под "официален магазин". Както се вжда има 2 магазина с повече части. Собственици им са Боби и Васко. И от двамата съм пазарувал и двамата са много коректни и разбрани

И в момента имам поръчки в двата магазина, които очаквам да взема

Между другото много разводнихме "Здравей" темата. Моля някой от модераторите да премести коментарите за общи поръчки в отделна тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледайте и този магазин :

Може би има шанс да се отвори поръчка от тук :

https://www.bricklink.com/store/home.page?p=brickulin#/terms

Доставката от там е 250czk за до 25 килограма, което е около 18 лева

Има изискване за средна цена за лот : Minimum average lot value must be 20czk (около 1.45 лева)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето списъка на българските магазини в бриклинк :

https://www.bricklin...sp?countryID=BG

Не знам какво разбираш под "официален магазин". Както се вжда има 2 магазина с повече части. Собственици им са Боби и Васко. И от двамата съм пазарувал и двамата са много коректни и разбрани

И в момента имам поръчки в двата магазина, които очаквам да взема

Между другото много разводнихме "Здравей" темата. Моля някой от модераторите да премести коментарите за общи поръчки в отделна тема :)

Здравей,

официален магазин считам този като на Бохоби. Поръчах си нещо и ми го изпратиха с касова бележка т.е. да си издава всички необходими финансови реквизити. Ако е чуждестранен пак важи същото.

Благодаря за линка, ще го разгледам.

И да, добре, че преместихте обсъждания въпрос в отделна тема.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

официален магазин считам този като на Бохоби. Поръчах си нещо и ми го изпратиха с касова бележка т.е. да си издава всички необходими финансови реквизити. Ако е чуждестранен пак важи същото.

Ясно. Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 months later...

Използвах тази тема за да пусна въпрос и отговор тук:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 months later...
Преди 8 часа, Guest Ashmodean написа:

Лего части може да се поръча и тук http://www.nirani-shop.com

Здравей,

За да имаш успех с частите, може да видиш цените на двата по-големи български бриклинк магазина, а също така да направиш някакво търсене на частите по бриклинк/лего номер.

В този сайт да се ориентираш и да намериш някаква част си е живо приключение. Влязаох с интерес и много бързо се отказах !

Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър ден,

В този ред на мисли, аз с интерес наблюдавах начина на поднасяне на информацията за магазина:

- без "добър ден",

- без повечко информация за магазина извън линка (аз, за разлика от @mamun, не влязох в магазина, тъй като не обичам "тъмни Индии"/линкове)

- без отделна тема, а просто парафиране на друга такава.

С риск да прозвуча "админ", може и тези неща да бъдат пипнати, ако искаш обявата да е евентуално по-успешна, извън селекцията части, която също, очевидно, е под субективна критика.

Лек ден,

Knifebane. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове