legohead Публикувано Октомври 18, 2013 Share Публикувано Октомври 18, 2013 На 4/7/2017 at 12:28, legohead написа: Здравей! Има една програма наречена Track Designer. Основната и цел е създаване на ЖП линии, но може да се ползва и за план на градски макети track_designer.zip Eто и какво посочва Google като съвети за ЖП макети: http://www.brickpile...#track_designer още веднъж линка:track_designer.zip Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Юни 10, 2014 Share Отговорено Юни 10, 2014 А тук съм качил track designer layouts на всички макети, които сме правели досега. Двата файла [standard] са предложенията ми за алтернативи на клубен стандарт за бъдещи градски макети. Дълбочината на макета в единия случай е малко под 2 метра - общо 6 baseplates + 3/4 ж.п. трасета - което мисля, че е оптималното решение: ще можем да слагаме по един "празен" baseplate между модулните къщите (със паркове, сцени и т.н. - така градът ще изглежда много по-жив), както и да побираме по-обемисти конструкции (Военният Клуб на Жоро е 3х3 baseplates, моята варненска гара също ще е толкова, строителната площадка на Наско също си е бая голем'шка). Алтернативата е решението с дълбочина малко под 1.2 метра - общо 4 baseplates + 3 ж.п. трасета. Можем да го прилагаме при по-малки градски макети; примерно когато вадим само модулните къщи. Друг важен аспект в стандарта: чрез използване на ухо / "обръщало" в двата края на линиите ще си спестим нуждата от пълни loop-ове за всяко едно ж.п. трасе - аз лично смятам да използвам този подход при трамваите. Късото съединение, което се получава при ползването на ухото с оглед връщането на електризирано трасе към обратен полюс, може да се предотврати, ако правата релса преди разклонението се "обезопаси" - с ползването на малък сегмент, който да не се свързва с металната част, идваща от разклонението. За сметка на спестяването от релси и пространство обаче, едно пълно трасе с две уши в двата края би изисквало общо 3 speed контролера - по 1 за всяко ухо и поне 1 за участъка по средата... Към момента аз разполагам с точно толкова, но пък поне speed контролерите не са особено скъпи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Akeyzerr Отговорено Юни 11, 2014 Share Отговорено Юни 11, 2014 Имам 7 контролера, но кабеляка към релсите го липсва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Април 7, 2017 Share Отговорено Април 7, 2017 Здравейте, при реденето на дисплея Град в МОЛ Марково Тепе, Алекс ми показа на един лист А4 - как е оформен самият град. Интересуваме каква е програмата, чрез която лесно можеш да си оформиш отделните плочи при зададени размери? Освен това имаше много добре направени картинки на различните пътища и реално имаш план в миниатюра как да подредиш Града. Предполагам, че това дори и на ЕКСЕЛ би могло да се направи, но при условие, че имаш картинките на различните видове основни Лего плочи. В момента само гадая как е направено това? Моля, за някаква информация и насоки! Това ми трябва, тъй като ще ми е по-лесно да планирам изчислявайки колко плочи и пътища ще са ми нужни. На мен ми е ясно, че ще са много, но като имам възможност да си начертая една скица ще ми е по-лесно да си представя и сметна всичко. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
UNIVEGA Отговорено Април 7, 2017 Share Отговорено Април 7, 2017 Привет, схемата на града е начертана на AutoCad, буквално за минути. Предполагам че може да се направи и с LDD(lego digital designer) или някоя от другите програми за лего. Аз лично не съм си играл още, достатъчно с лего програмите,за това може би някой друг ще даде акъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 7, 2017 Автор Share Отговорено Април 7, 2017 Здравей! Има една програма наречена Track Designer. Основната и цел е създаване на ЖП линии, но може да се ползва и за план на градски макети track_designer.zip Eто и какво посочва Google като съвети за ЖП макети: http://www.brickpile...#track_designer Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Април 7, 2017 Share Отговорено Април 7, 2017 (Редактирано) Привет, схемата на града е начертана на AutoCad, буквално за минути. Предполагам че може да се направи и с LDD(lego digital designer) или някоя от другите програми за лего. Аз лично не съм си играл още, достатъчно с лего програмите,за това може би някой друг ще даде акъл. То ясно, за програмата в твоя случай AutoCad. Аз пък разцъквам 3 програми на Adobe - Illustrator, Photoshop и Indesign, но основната ми цел бе как да ползвам за шаблон миниатюрна картинка на отделната Лего плоча. Подредбата после с програма е сравнително лесна. Здравей! Има една програма наречена Track Designer. Това ми бе попадало някъде из нета, но не обърнах чак такова внимание поради това, че е свързана с ЖП линии. Само, че подсказката ти може да се окаже най-удачният вариант. Ще разуча постепенно тази програма. Поздрави и благодарности за отзивчивостта! Редактирано Април 7, 2017 от kikoleppard Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 7, 2017 Автор Share Отговорено Април 7, 2017 нп, пак заповядай! ще те помоля като използваш цитати махай дълги текстове, че тамата става много дълга и без цитат когато отговаряш на предходен коментар мисля че се разбира. Не го приемай като критика - придържам се към този стил с цел темите да са по-пригледни за четене. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Април 7, 2017 Share Отговорено Април 7, 2017 Ок, Legohead отбелязано от мен! Ще се постарая да го правя! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts