MetroiD Публикувано Юли 21, 2010 Share Публикувано Юли 21, 2010 Есенното ни изложение ще се състои от 10. до 12. септември в Mall of Sofia, като имаме обещание от управата на Мола, че ще разполагаме с достатъчно пространство за всичко, което ни скимне. Затова - ето я пак темата, в която може да обсъждаме кой какво ще строи, какви сетове ще носи и евентуално какви идеи има за изложението. Малко предварително инфо на базата на дискусиите ни, преди "старият" форум да падне: Градска част: - Разделението на модули ще бъде по строители - т.е. всеки си строи МОС-ове и сгради за тази част от града, която той ще носи. - По план, влаковете в градския макет трябва да са 5 моторизирани (3 9V + 2 PF) и един немоторизиран локомотив. - Предвиждаме пристанище с истинска вода и кораби / яхти. Пиратска част: - По общо желание, изглежда, че този път има ентусиазъм да направим и пиратска диорама. - Засега не предвиждаме фортове / острови, тъй като никой не е изявил желание да строи / носи такива сетове. - Имаме три потвърдени за "участие" кораба. Sci-fi част: - Ще могат да се излагат отделно и space / sci-fi модели, като нищо не пречи и те да бъдат включени в диорама при желание за това. - Пристанището и морската част на града ще са с "истинска" вода, т.е. ще има перфектни условия за подводни модели. Technic частта: - Има много фенове, но засега още няма конкретно инфо кой с какво иска да участва. - По всяка вероятност, RoboPartans ще се включат с демонстрации на роботи. Ето и какво смятаме да строим / носим двамата с Ася: Сетове: Влакове: 10020 Santa Fe (немоторизиран), customized 10133 BNSF GP-38 (моторизиран, с 1 или 2 вагона), 10194 Emerald Night (hopefully моторизиран) Modulars: Cafe Corner, Green Grocer, Market Street Exclusives: VW Beetle 10187, който ще бъде сложен някъде отделно Евентуално подводницата 6175 за подводната зона МОСs: Три модулни къщи от серията с пасажите (32х32). Неизвестен брой (2-3) други модулни къщи (16х32 и 32х32). Морска гара (32х32). Един кораб + една или евентуално две яхти (и трите с floating hull, за пускане във водата). Трамвай Duewag GT6. Плаж 32х32 с beach bar / surfing shack Неясен засега брой автомобили, камиони и мотори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Юли 22, 2010 Share Отговорено Юли 22, 2010 От мене: сетове City-7739,7726, и сградата от 7633 Atlantis-8061 -модулна 32.32 -модулна 32.16 -с отвор отзаде 16.8 -може би и парк -неясен брои минифигурки и превозни средства (може и автовоза да донеса) Ps:Боби може подводницата ти да разкрива Atlantis seta ми ако октопода и даде Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Юли 22, 2010 Автор Share Отговорено Юли 22, 2010 City-7739,7726, и сградата от 7633Antlanis-8061 Тези сетове ще паснат перфектно за бреговата част, а и корабът е floating, което е супер! За Atlantis-а засега идеята е да потопим "подводните" сетове наистина във водата, но ако не си навит, може би ще трябва да мислим нещо друго. Принципно на ЛЕГО частите водата не им вреди грам, но все пак сетът си е твой и трябва да кажеш какво мислиш по въпроса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 но ако не си навит, може би ще трябва да мислим нещо друго Навит съм, навит съм а и лодката от по-малкия сет също е плаваща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikku Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Отсега, аз нищо не мога да обещя със сигурност (както и дали реално имам възможност да дойда), но като цяло, както знаете съм си по медийните неща. Със сигурност ще има 1+ клипче/та готов/и за изложението. Относно носенето на сетове, нямам нищо против, но не е ли по-добре да си носим свои мокове? Според мен личното творчество ще се оцени повече от колкото готови сетове. Иначе, от мен очаквайте няколко коли, включително Мустанга от Driver и разбира се, Танер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Asya Отговорено Юли 23, 2010 Share Отговорено Юли 23, 2010 Относно носенето на сетове, нямам нищо против, но не е ли по-добре да си носим свои мокове? Според мен личното творчество ще се оцени повече от колкото готови сетове. Да, но в случая ще разполагаме с предостатъчно място, за да може всеки да донесе и които сетове пожелае да изложи. Да не говорим пък, че много изложения в чужбина се правят 99% от сетове, нищо че са на LUG-ове. Мисля, че едното никак не пречи на другото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pavel Отговорено Юли 28, 2010 Share Отговорено Юли 28, 2010 само да попитам мога ли да си донеса робота на Lego Mindstorms, но не в някоя от описаните в инструкциите форми, и в коя от категориите попада той Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Юли 28, 2010 Автор Share Отговорено Юли 28, 2010 Здрасти и добре дошъл! Идеята на организацията на изложенията е да са на клубен принцип - т.е. да е ясно какво и с каква идея ще правим, тъй че най-добре би било да дойдеш на някоя клубна среща, да се запознаем и да кажеш какво си намислил! Иначе роботи и Technic творения ще има 100%, тъй че ако решиш да се включиш с робота, със сигурност няма да е самотен... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 29, 2010 Share Отговорено Юли 29, 2010 (Редактирано) @ Pavkata: Mindstorms би било най-подходящо да е при technic кът-чето според мен. Все още не съм обсъждал с Robopartans какви идей имат те за изложението. Надявам се, ще измислим нещо интересно. Малко без връзка с казаното дотук: Предлагам на maniak, за септември да си направим buildoff - приятелска надпревара, в която всеки от нас да построи функционален радиоуправляем technic модел за за изложението. Може да са машини, които да извършват някаква работа по макета, или пък нещо което да не е свързано с останалата част на изложението. Ръкавицата е хвърлена! Разбира се, и други са добре дошли да се включат в строенето на technic модели. който иска да се включи, да казва. Идей също са добре дошли. Ето какво съм построил дотук, и мисля да построя занапред: За Градската част: Музикална сцена - площ 32х48. Входа е от малката страна. Градски Автобус в мащаба на минифигурките широк 7 (да, трудно беше!) Има и изненади Възможно е да направя и още сграда - засега неуточнено каква - въпрос на муза. Като приказката с неволята - ще почакам да дойде. Бих домъкнал и някои стари превозни средства, или официални лего модели. Под въпрос е дали ще правя бензиностанция с площ 32х64. На 30ти ще обсъдим на срещата. За "Пиратската част" - ако ще има такава, ако не някъде до града Кораб - отдавна седи недовършен, и не е много сигурен - въпрос на муза и достатъчно време. Остров с античен храм ( и скрито съкровище, къде без него иначе - под въпрос) Други: Ретро автомобила, с който участвах в конкурса - ще го пипна малко. Той ще бъде изложен по-встрани от градския макет. за момента това мога да докладвам. Редактирано Август 29, 2010 от legohead Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mama Отговорено Август 16, 2010 Share Отговорено Август 16, 2010 Здрасти и добре дошъл! Идеята на организацията на изложенията е да са на клубен принцип - т.е. да е ясно какво и с каква идея ще правим, тъй че най-добре би било да дойдеш на някоя клубна среща, да се запознаем и да кажеш какво си намислил! Иначе роботи и Technic творения ще има 100%, тъй че ако решиш да се включиш с робота, със сигурност няма да е самотен... То няма лошо да дойде на някоя клубна среща, ама малко сте ни далеч... Аз искам да попитам как ще се осъществява пазенето на сетовете от любопитни детски ръчички, които може да си мушнат нещо в джобчето в суматохата? Ако някой от провинцията участва със сетове, по време на цялото изложение ли трябва да е там, или може примерно на 10 и 11, а на 12-ти да си вдигне чукалата и да си ходи? Мисля тук варианти как бихме могли да изпратим представител То можем и семеен клуб да се наречем... А между другото павката ходи цяла година на един ученически клуб по конструиране (с лего) и даже на някакво нац. състезание по конструиране се явява, но направо не знам дали това може да се нарече клуб все още, защото в момента е ваканция и не се знае тази уч. година дали пак ще имат занимания... И изобщо, дайте малко повече подробности по организацията, кога ще се нарежда, кога ще се прибира, кой ще ръководи цялата работа, има ли вече концепция на мероприятието... то наближи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Август 17, 2010 Share Отговорено Август 17, 2010 Ние сме все още в доста начален стадии - нямаме 2 годинки още За изложението - включете се, както на вас ви е удобно! Не можем да изискваме нищо от никой - очакваме обаче хората да се включват по своя инициятива. Модерите, които ще са изложени ще бъдат оградени с бариерки, така че да не се пипа. Все пак изложените неща ще са ни от личниет инвентар. Освен това ще надзираваме и ние за такива неща, освен че ще си играем с макета. Ако не ви е удобно да участвате и през трите дни- разбира се си тръгвате. От сега не мога да кажа, дали ще нареждаме макета всеки ден наново, а вечер ще прибираме нещата. Освен това при всяко положение ще дадем възложност на посетителите да строят с лего - зе цилта ни бяха изпратени няколко комплекта директно от The LEGO Group. Присъствалите на досегашните изложения вече знаят. Ще се радвам да разкажете за курсът по конструинаре с LEGO, както и за състезанията за това! И аз като малък съм ходил на подобни неща, но оставна нямам представа какво се случва. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maniak Отговорено Август 17, 2010 Share Отговорено Август 17, 2010 Ей ме на и мен Така както се очертава и аз ще присъствам за сега. Ръкавицата е хвърлена, но не знам дали ще имам време да мисля нещо ново. Ще домъкна последните си придобивки: кран 8421, дайтоната 8880 и може би влекача с крана. Те най- много си пасват на градската тематика. Освен това при 8880 може да се види и задвижване 4Х4 както и 4-скоростна кутия, 6 цилиндров двигател и амортисьори. Ако случайно остане време, може да измислим и някой МОС, но за сега поне вероятността клони към 0. Поздрави на Камен за колата- много добре пипната и поздравления за конкурса. Чакам последния четвъртък този месец, че в тези жеги много бързо се обезбирих и е време да наваксаме. Обичайното място, по обичайното време, обичайните заподозряни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Август 22, 2010 Автор Share Отговорено Август 22, 2010 Те най- много си пасват на градската тематика. Не се притеснявай изобщо за тематика - спокойно можем да изложим Technic на отделна маса; както и работотите на Robospartans ще са отделно и т.н. Този път разполагаме с осезаемо повече място, тъй че ще можем да поразпилеем моделите - носи каквото искаш, пък място винаги ще се намери Най-добре на срещата на края на този месец да преговорим още веднъж кой какво... Иначе след обсъждане и оглеждане на мястото май ще се окаже, че все пак няма да направим частта с аквариумите. Хамалогията покрай носенето, пълненето и празненето на големи аквариума ще е страшна. Така че спокойно можем да използваме мокет, сини baseplates или други настилки за градските кораби, а ако Antonio държи да изложим Atlantis-ът, той може да е някъде отделно. @mama, говорили сме със съответния мол в София за постоянни участия на Лебго в бъдеще в разни workshop-и и event-и, тъй че не се притеснявай - даже да не изпратите семеен представител сега, скоро ще има още Относно самото мероприятие - обсъжданията текат буквално до последния момент. На 10. септември сутринта (9 часа) пристигаме групово в Mall of Sofia, където ще ни чакат маси и тенза бариери за ограждане на моделите. В рамките на час нареждаме градския макет според предварително измисления план - именно затова трябва да се знае със сигурност кой какво ще носи, за да си има точно място за всичко, а и да нямаме проблеми с реденето на релсовия път. Освен града обаче, на други маси ще има и различни неща - автомодели в голям мащаб, space творения, пиратски кораби... Относно това дали моделите да бъдат оставени на показ през целите три дена или всеки да си взима своите модели в края на деня ще решим в зависимост от информацията от Мола - ако имаме къде да ги приберем на сигурно (както най-вероятно ще седят нещата), надали ще има смисъл да ги размъкваме три дена подред. Изложението приключва в неделя, на 12. септември, като от 20.30 ще почнем лека-полека да прибираме моделите. А за всички останали - хайде, момчета, казвайте докъде сте, какво ви е в главата и какво ще правите, че не остана вече! Аз примерно в момента мъча трамвая, ще построим с Ася третата сграда от серията с колонадите (32х32) и евентуално можем да вдигнем още една. Ще носим и сградите от Medieval Market Village-а, които биха паснали перфектно като 'връзка' между модулните сгради и нормалните постройки от Town серията, каквито както се очертава ще се носят от различни членове на клуба. С други думи, това значи равносметка от нас: - Green Grocer, Cafe Corner, Market Street - три modular сгради от серията с колонадите - евентуално още една modular сграда - двете сгради от MMV - грамадния VW Beetle - 4 влака (1 товарен, 1 трамвай, Emerald Night, както и Santa Fe без задвижване) - Brickbeard's Bounty за пиратската част Корабът и яхтите, както и Aquanauts-кия сет, от нас засега отпадат поради премахването на елемента с аквариума. Така или иначе, оранжевият кораб на Antonio е готин и ще се впише перфектно, няма нужда да претрупваме с морски превозни средства Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bqlicheren Отговорено Август 23, 2010 Share Отговорено Август 23, 2010 Имперският галеон е вече в пълен процес на подготовка, надявам се най-късно до края на седмицата да е в бойна готовност, за да ми остане една седмица да го доукрасявам. Искрено се надявам да участвам и с още един по-малък кораб, най-вероятно пиратски, но не знам дали ще успея да се справя... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Август 23, 2010 Автор Share Отговорено Август 23, 2010 Имперският галеон е вече в пълен процес на подготовка... Перфектно, Ачо, значи пиратската част с корабите все пак ще я бъде! Чудесно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikku Отговорено Август 26, 2010 Share Отговорено Август 26, 2010 Така, пиша пак тук тъй като, то вече не остана време Евентуално, ще донеса 4-wide 64' Форд Мустанг и евентуално още няколко коли. Разбира се, стоп-моушън клипче иначе, не мога да обещая напълно.. но все ще сядам да правя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Август 29, 2010 Share Отговорено Август 29, 2010 добре. ние евентуално ще чакаме да донесеш нещо Обръщам се към всички с молба, ако можете да донесете улички за изложението, кажете . Ще сме ви много благодарни ако ударите едно рамо! Аз се надявам да успея да осигуря по два броя от: прави плочи, завой, т-кръстовища и х-кръстовища. Всичко това, от старите сиви улички, с бял пунктир и зелен външен контур. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Август 29, 2010 Share Отговорено Август 29, 2010 добре. ние евентуално ще чакаме да донесеш нещо Обръщам се към всички с молба, ако можете да донесете улички за изложението, кажете . Ще сме ви много благодарни ако ударите едно рамо! Аз се надявам да успея да осигуря по два броя от: прави плочи, завой, т-кръстовища и х-кръстовища. Всичко това, от старите сиви улички, с бял пунктир и зелен външен контур. От сегашните (тея от 2005)сигорно 6те мога 3 прави и крастови6та и 1 Т и завои. P.S. Не съм сигурен какво ще мога да донеса защото незнам как да донеса толков (всепак аз ще патувам с метрото) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Atraks Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Аз съм нов но се чудя дале мога да донеса един mini-scale кораб за Sci-fi/space отдела? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Септември 7, 2010 Автор Share Отговорено Септември 7, 2010 Съжалявам, но от поне седмица трябваше да е (и е) ясно кой, какво и къде ще строи/ донесе, за да работим само по крайното оформление на нещата, които ще се излагат. Успоредно с това, моля всички, имащи желание да участват в изложение за в бъдеще, да имат предвид, че не можем да работим на принципа "Аз имам ..., да донеса ли?". За да знаем за какво става въпрос, трябва най-малкото да сме го видели и да можем да предвидим адекватно място за съответното нещо, което искате да изложите. Тъй че използвайте форума своевременно за представяне на МОС-ове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Atraks Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 O.K. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 Здравей, Atraks! Идеята на изложението, което организираме е точно тази - всеки който иска да изложи свои LEGO модели. От много време сме отправили покана към посетителите на този форум да се включат. Metroid e съвсем прав, че време за уговорки тепърва не остана. Занапред заявявайте желание за участие по от рано! Моля, пусни все пак снимки на своя модел, за да го имаме впредвид за бъдещи изложения. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Atraks Отговорено Септември 7, 2010 Share Отговорено Септември 7, 2010 O.K Само да го снимам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikku Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 И така, на изложението се надявам да успея да донеса следните неща. Обаче ако има нужда от нещо, например още пътища и прочие, мога да донеса Моля, спазвай ограничението за размера на снимките. Ще дърпам уши Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Септември 8, 2010 Share Отговорено Септември 8, 2010 Улички ако можеш да донесеш, донеси. Въпроса е че ще ни трябват по време на цялото изложение - тоест от петък сутрин до неделя вечер. Съмнява ме да имаш възможност да ги дадеш за целия този период, така че те оставям да решиш. ( няма да има как да ги сложим само за перидоа в който ще си в софия - това би означавало да разглвабяме макета след като е построен) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts