kikoleppard Публикувано Май 11, 2017 Share Публикувано Май 11, 2017 Колеги, както знаем отдавна няма произвеждани сини плочи с размер 25х25 см. с по 32 стъда, а са налични само гореописаните с цвят светлозелен и пясъчен. Това, което се намира в синьо из Бриклинка е недостатъчно и ужасно скъпо. Пробвали ли сте да си боядисате по някакъв начин актуално произвежданите цветове? Как става и какъв е резултата? Другото, за което съм любопитен да науча други мнения дали сте пробвали със специални инструменти да си разрязвате основни плочи. При проектирането на моя Град се оказва, че ще ми трябват няколко пясъчни основи, но не 32х32 стъда ами 16х32 стъда. Има ли някакъв лесен начин за разполовяване на оригиналната плоча? Предварително благодаря за всякакви коментари! Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Май 11, 2017 Share Отговорено Май 11, 2017 Здравейте, по първият въпрос за боядисването преди 2 седмици си писахме с Камен и му казах за много добри спрейове Belton Mollotow ,аз ги ползвам и резултата е повече от добър,за рязането е лесно слагаш от тънките плейтове по средата където искаш да разделиш и с макетен нож режеш по чертата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Май 12, 2017 Автор Share Отговорено Май 12, 2017 Здравей, за рязането предположих с по-качествен макетен нож и ти ми го потвърждаваш. Относно боядисването няма ли проблем са падане на боята ако все пак вмъкваш и измъкваш няколко пъти тухлички примерно? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Май 12, 2017 Share Отговорено Май 12, 2017 Привет! Чак пък отдавна да не се произвеждат ... Номера на модела със сините прочи беше 620. колко ти трябват в синьо? Можеш да си поръчаш от бриклинк Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubacca Отговорено Май 12, 2017 Share Отговорено Май 12, 2017 Ако са хубаво почистени(със спирт или ацетон примерно) предварително боята държи,даже уплътнява блокчетата но все пак е слаба точка с няколко слагания и сваляния може да има проблем . Аз не съм го пробвал защото боядисвам и монтирам даже понякога не е добре изсъхнало и залепва но не е проблем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kikoleppard Отговорено Май 13, 2017 Автор Share Отговорено Май 13, 2017 колко ти трябват в синьо? Можеш да си поръчаш от бриклинк Привет и на теб! Ами трябват ми 5 бр, 32х32 стъда и 5 бр. 16х32 стъда. Малките някъде ги мернах, май чешката Брикмания, но големите не. Мисля, че да взема 15 броя 16х32 излизаше над 150 лв. покупна цена без доставката Мога да кажа, че ако боядисам 3 сиви основни плочки в сини ще излезе наполовина, че и по-ниско дори. Благодаря за съветите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts