Jump to content
legohead

Как да използваме ТАГОВЕТЕ и ФАВОРИТНИТЕ ТАГОВЕ (Tag & Prefix)

Recommended Posts

С новата инсталация на форума дойдоха и някой нови (или подобрени) функционалности.

В тази тема ще ви разкажа как можете да използвате системата за ТАГ-ове на темите във форума.
Целта на таговете е ръчно да определите ключовите думи за всяка тема, така че посетителите разглеждащи темата да могат да видят сходни теми на базата на избраните от вас ключови думи.

Таговете се записват в полето, което се намира под заглавното поле. Думите се разделят се със запетайка, като всеки ТАГ може да е с дължиа от 3 до 18 букви.

Фаворитен таг
Моля обърнете внимание, че можете да изберете 1 от ТАГ-овете като "фаворитен таг", или с други думи - PREFIX (представка) на вашата тема.

По този начин ТАГ-ът ще се покаже ПРЕДИ заглавието на темата. Можете да изберете фаворитен таг СЛЕД като въведете тагове в полето. Ще се появи поле с възможности за избор, спрямо въведените от вас тагове.

prefix.jpg.4a45eb9d4562d8601527cfc884a2308c.jpg


Ето още 2 нагледни демонстрации как изглеждат таговете в различните изгледи на форума:

Разглеждане на темата:

Screenshot_1.jpg.dc6fd969a619adf061727ad1ac28419c.jpg

Списък с теми:

Screenshot_2.jpg.942047c886f55a2e4ed8a50da34847ba.jpg


За да изтриете някой вече въведен таг, е необходимо да натиснете бутона "х" в дясно от думата. Това автоматично ще премахне и фаворитния таг (PREFIX), ако има такъв избран.


За момента използваме 2 PREFIX-а:
MOC и РЕВЮ.

Забележка:
За момента въвеждането на нови тагове е отворено. Това означава че всеки потребител, който има необходимите права за публикуване, може да въвежда тагове по свой избор. Моля ви обаче да не въвеждате излишно много нови тагове, с цел добра структорираност и пригледност.

В някакъв момент ще преминем към затворена система за избор на тагове от предварително въведен списък.

Моля всеки един от вас да използва системата с умерененост, за да спомогне за изгреждането на вътрешни връзки в съдържанието на форума. Ако имате желание можете и да редактирате предишните теми във форума, и да им добавите тагове
(за целта е необходимо да се свържете с мен за да ви дам модераторски правомощия)

Надявам се настоящото обяснение да е било разбираемо.
Моля коментирайте в темата за въпроси или нужда от допълнителни разяснения.

Поздрави,
Камен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавих нов таг: "молба" - предлагам да се използва за всички теми, в които отправяте някаква молба за съдействие, намиране на части или друг вид асистенция към останалите членове на клуба.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да известя на всички, че си позволявам да премахвам/редактирам тагове. Причината за това е, че се стремя да структорирам и организирам добре съдържанието на форума. Извинявам се в случай, че съм засегнал някого!
Моля да ме информирате, ако смятате че некоректно съм премахнал тагове на ваша тема!

Най-честата причина да махам тагове е, че съм преценил че за момента няма други теми, които да се свържат със същите тагове.
Също така се стремя да използваме възможно най-малкия необходим брой различни тагове, за да не се получи разпокъсаност и объркване.

Благодаря ви за разбирането!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледах списък с използваните до момента ТАГове и ги въведох като предварително дефинирани във форума. Успях да добавя около 300 позиции.

В резултат на това, когато добавяте нови тагове на ваша тема, ще имате възможност да избирате от списъка с предварително въведени тагове.

Ето как става това:
Под заглавието на вашата тема ще намерите бутона "добави тагове" или "редактирай тагове"

След като го натиснете ще видите празно поле. След като започнете да въвеждате някоя дума, ще видите списък с предложения от предварително въведени тагове, които можете да използвате.

list_of_predifined_tags.jpg.101cc19c6735228dab8fa95ad1214585.jpg

Моля ви да използвате предварително въведените тагове за да избегнем варияции в изписването на 1 и същи таг. По този начин търсенето на информация във форума ще бъде по-ефективно.

Благодаря ви предварително!
 

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно малко допълнение:

Какво представляват таговете:
Таговете са признаци, по които се групират различни теми имащи нещо общо. Можете да ги наречете също така етикети, белези, определения.

Приложение:
Те ви дават възможност чрез избор на един таг да видите списък с всички теми носещи обща характеристика
Също така докато разглеждате някоя тема, отдясно ще виждате списък с подобни теми, базирани на същите тагове.

Пример: Настоящата тема е обяснение, и затова съм и задал таг "Как да ..."
Докато я разглеждате, в прозореца "Подобни теми" ще виждате списък с други теми, носещи същата характеристика, а именно - таг "Как да ...".

Какво не са те:
таговете не са ключови думи които задавате към темата

Търсачката на форума намира теми по тяхното заглавие и съдържание, а не на базата на тагове.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От maniak
   Абе от време на време ми притрябва да знам от коя част колко бройки имам. Та някой знае ли тул или сайт, в който да си напишеш примерно кои сетове имаш и след това да ти каже от коя част колко бройки имаш..Дали има изобщо таквоз животно?
    
   Айде лека и мислете по въпроса )))
  • От legohead
   Много полезна информация - препоръчвам на всеки да я разгледа! Можете да прочетете тук:
    
   http://www.holgermatthes.de/bricks/en/snot.php
  • От legohead
   Първият начин да прегледате инвентара на контрекен комплект е с помощта на Brickset:


    
   Под заглавието на комплекта ще намерите бутон "Parts"


    
   След като го направите ще видите пълен (или почти пълен) списък на частите в комплекта.
    
   Обърнете внимание, че в бриксет са изписани официалните названия на частите или тъй наречените LEGO Element ID
    
   Вторият вариант е в Bricklink.
    
   След като намерите търсения от вас модел, в списъка на резултатие в ная лявата колонка ще видите бутон "Inv" или инвентар, веднага след номера на модела.


    
   В детайлния изглед на опреденелен модел също ще откриете бутона "View Inv" вдясно от снимката.


    
   Със сигурност има и други сайтове, където ще можете да откриете съдържаните части в даден комплект. Двата начина, които споменах в този коментар са няй-популярните.
    
   Ако има нужда от допълнително разяснение, моля питайте!
  • От StoyanG
   Искам да попитам някой по-напред с тези неща ,имам едни проекти в LDD (говоря за Техно части ) и искам да разбера как стоят нещата с поръчване на много части ,има ли вариант от БГ и ако няма как стоят нещата със поръчки от Бриклинк ,благодаря предварително ,ако темата не е за тук се извинявам
  • От MetroiD
   Миене на ЛЕГО части
    
   Сапунена баня - топла вода, сапун или веро и кратко "накисване" на частите. Това е най-доброто решение при не дотам силно замърсени части. За по-прашасали чарколяци - първо "накисване" за около половин-един час в топла вода, след това сапунена баня в комбинация със стара (мека!) четчица за изтъркване на мръсотиите - макар и доста трудоемко, това е най-доброто решение (Ася потвърждава...). Топлата вода спомага за по-бързото съхнене след това. Важно е обаче да се внимава да не намятате частите със стикери, рисунки или метал във водата - те се мият отделно, и без това не са толкова много. При търкането с тях трябва специално да се внимава.
    
   Друга добра идея за големи количества ЛЕГО е пералнята. Мятате ЛЕГОто в калъфка за възглавница, слагате тук-таме и дрешки вътре за уплътнение, завързвате отворения край и пускате в пералнята на ниски градуси и без центрофуга. Само че това пак може да повреди стикерите или рисуваните части. Най-добре е да прибегнете до този метод, ако не държите частите ви да са в перфектно състояние или ако наистина трябва да се занимавате с ОГРОМНО количество ЛЕГО за почистване, тъй като най-често колкото и дрехи да сложите за уплътнение, въртенето в пералнята ще понадраска частите...
    
   За сравнение - един уикенд би трябвало да ви стигне при чистенето на частите на ръка. На нас поне ни стигна (ставаше въпрос за стабилно замърсените части от около 90 сета, като голяма част от тях - средни или големи комплекти като полицейски станции, замъци и т.н.).
    
   При миене на каквито и да е части е добре да НЕ се използват алкохол-съдържащи разтвори, тъй като те особено лесно отмиват детайли като рисунките по частите, лицата на фигурките и т.н.
    
    
    
   Третиране на пожълтели части
    
   Що се отнася до пожълтяването - забелязва се при белите и сивите части, но докато за сивите части (почти) няма спасение, за белите може да се използва "индустриална" белина (водороден пероксид - Н202 с 35% кислород). Аз лично не съм пробвал, но по думите на други хора, този процес няма вредни последствия върху еластичността, формата или даже рисунките по съответно избелваните части. Трябва обаче да се внимава с разтвора и да се действа с ръкавици.
    
    
    
   Съхраняване на частите
    
   Кутии. Реална алтернатива няма, тъй като в зависимост от квартала, в който живеете, оставени в контейнер без капак, частите ще събират прах много или сравнително бързо. Успоредно с това, добра идея е да избягвате да складирате ЛЕГО частите си в спалня - тъй като тя най-често е едно от най-"прашните" помещения.
    
   Иначе - капаци и методи за складиране - бол. Там вече всеки решава за себе си, но в момента, в който колекцията понабъбне, двадесетина големи кутии няма да са достатъчни. Най-удобни са вертикалните кутийки с разделения, които се продават примерно в Бриколаж - особено за малките специални или "важни" части. Иначе за "стандартните" LEGO System "тухлички" могат да се използват ПВЦ кутии - продават се в абсолютно всеки магазин за домашни потреби и ако се поразтършувате, можете да намерите точно това, което ви трябва.
    
   Ние лично използваме малки ПВЦ кутийки и такива с шкафчета за по-дребните и важни /специални части, а в по-големи кутии се съхраняват тухличките, обемистите части, авточастите (гуми и пр.), флора & фауна, минифиговете...
×