Jump to content
legohead

Как да използваме TAG и PREFIX системата

Recommended Posts

С новата инсталация на форума дойдоха и някой нови (или подобрени) функционалности.

В тази тема ще ви разкажа как можете да използвате системата за ТАГ-ове на темите във форума.
Целта на таговете е ръчно да определите ключовите думи за всяка тема, така че посетителите разглеждащи темата да могат да видят сходни теми на базата на избраните от вас ключови думи.

Таговете се записват в полето, което се намира под заглавното поле. Думите се разделят се със запетайка, като всеки ТАГ може да е с дължиа от 3 до 18 букви.

Фаворитен таг
Моля обърнете внимание, че можете да изберете 1 от ТАГ-овете като "фаворитен таг", или с други думи - PREFIX (представка) на вашата тема.

По този начин ТАГ-ът ще се покаже ПРЕДИ заглавието на темата. Можете да изберете фаворитен таг СЛЕД като въведете тагове в полето. Ще се появи поле с възможности за избор, спрямо въведените от вас тагове.

prefix.jpg.4a45eb9d4562d8601527cfc884a2308c.jpg


Ето още 2 нагледни демонстрации как изглеждат таговете в различните изгледи на форума:

Разглеждане на темата:

Screenshot_1.jpg.dc6fd969a619adf061727ad1ac28419c.jpg

Списък с теми:

Screenshot_2.jpg.942047c886f55a2e4ed8a50da34847ba.jpg


За да изтриете някой вече въведен таг, е необходимо да натиснете бутона "х" в дясно от думата. Това автоматично ще премахне и фаворитния таг (PREFIX), ако има такъв избран.


За момента използваме 2 PREFIX-а:
MOC и РЕВЮ.

Забележка:
За момента въвеждането на нови тагове е отворено. Това означава че всеки потребител, който има необходимите права за публикуване, може да въвежда тагове по свой избор. Моля ви обаче да не въвеждате излишно много нови тагове, с цел добра структорираност и пригледност.

В някакъв момент ще преминем към затворена система за избор на тагове от предварително въведен списък.

Моля всеки един от вас да използва системата с умерененост, за да спомогне за изгреждането на вътрешни връзки в съдържанието на форума. Ако имате желание можете и да редактирате предишните теми във форума, и да им добавите тагове
(за целта е необходимо да се свържете с мен за да ви дам модераторски правомощия)

Надявам се настоящото обяснение да е било разбираемо.
Моля коментирайте в темата за въпроси или нужда от допълнителни разяснения.

Поздрави,
Камен

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавих нов таг: "молба" - предлагам да се използва за всички теми, в които отправяте някаква молба за съдействие, намиране на части или друг вид асистенция към останалите членове на клуба.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да известя на всички, че си позволявам да премахвам/редактирам тагове. Причината за това е, че се стремя да структорирам и организирам добре съдържанието на форума. Извинявам се в случай, че съм засегнал някого!
Моля да ме информирате, ако смятате че некоректно съм премахнал тагове на ваша тема!

Най-честата причина да махам тагове е, че съм преценил че за момента няма други теми, които да се свържат със същите тагове.
Също така се стремя да използваме възможно най-малкия необходим брой различни тагове, за да не се получи разпокъсаност и объркване.

Благодаря ви за разбирането!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От legohead
   Попаднах на това готово решение за улична лапма + интегрирано осветление LED, работещо на 5 волта (usb)
    
   за повече информация вижте тук:
   clonebrands_v1.5_p44.pdf

  • От Kando
   Здравейте,
   Наскоро опитвах да си поръчам сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), като идеята ми беше да поръчам желаните неща до спедитори като gabco.bg или ggbg.bg, защото знаех че не доставят директно до България и така се надявах да преодолея това ограничение. За съжаление, веднага след направена поръчка и към двата спедитора, получавам следния имейл от LEGO:
   Дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали е намерил начин да го заобиколи?
   Мерси предварително за всякакви съвети 
  • От inflames678
   Тъй като исках да си оцветя няколко клонинга на стар ларс и се заинтересовах леко на тази тема. Но не знаех точно как да направя боята да не се трие както и да мога да я нанасям достатъчно тънко за да стане реалистично. На няколко места прочетох че трябва преди това да се махне най-горният лъскав слой на легото. Затова някой предлагат частите да се топят в чиста вода за няколко часа , или във веру тъй като веруто било за мазни неща за каквто се смята и най-горният слой .Пробвах и двете неща но не виждам промяна в легото - все още си блести. Затова го сложих в спирт и с малко търкане оригиналната принтираната боя на легото се изтърка Мислех да пробвам и с някои препарат за мие на под или стъкла но ще видим какво ще стане .
   А за самото боядисване видях че някой хора препоръчват някакъв вид бои който са за други пластмасови фигури(забравих точно марката на бойте )
   защото другите не били толкова плътни та затова просто си взех перманентни тънки маркери с който не става чак толкоз зле тъй като маркера е писец ,тоест можеш да направиш доста финни неща но с повече търкане се трие . Мисля че ще трябва да намеря тези "професионални " бой но незнам дали си заслужава.Та ако знаете не6то по въпроса споделете .
  • От legohead
   Кажете си мнението и ако ви харесват може да поръчаме САМО прозрачните части от ЛъгБълк
    

    
   transparent_stands.lxf
×