gibona Публикувано Март 28, 2025 Share Публикувано Март 28, 2025 Последните седмици се заигравам с комбинацията Lego с вода. До тук успях да направя: Плуващи лодки, които се движат по треактория Водна помпа с цилиндър, която захранва водопад Ще може да видите този модел на живо по време на First Lego League на 12 и 13 април в гр. Бургас. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Март 28, 2025 Share Отговорено Март 28, 2025 Движението на лодката е забавно. Помпата която си направил е функционална, но за целите за водопад не ми изглежда подходяща. Водопадите имат постоянно течение, пробвай вариант за помпа която да има непрекъсната струя. Виждал съм няколко варианта из нета, ако се интересуваш ще потърся и ще споделя тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Март 28, 2025 Share Отговорено Март 28, 2025 Движещата лодка с акулите е топ! Много ми хареса! Ако решиш по-натам да увеличиш размера на moc-a, може да направиш движението на лодката още плавно. Отностно водопада и аз споделям мнението на @legohead за постоянното течение на водата. Едно бързо търсене в любимата търсачка ми показа това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibona Отговорено Март 29, 2025 Автор Share Отговорено Март 29, 2025 Това е с турбина, ще го изпробвам някой друг път като дизайн Функция #3 Водна пръскачка. С пневматично бутало става много добра пръскачка - 70см обхват ги прави без проблем. Зорът беше да наглася точните времена на смята на пневматичния клапан. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts