Stormfury Публикувано Октомври 5, 2025 Share Публикувано Октомври 5, 2025 Здравейте техник ентусиасти и професионалисти, От доста време ми се иска да построя 42030 и през годините понасъбрах повечето специфични части. Проблемът обаче е, че НЕ ми допада управлението на старите мотори (IR). Много ми се иска да си поиграя с модела и опциите върху които съм мислил са следните: 1) Най-лесна и скучна - сглобявам модела с "фалшиви мотори" без опция за управление (https://rebrickable.com/users/ipinmoc/mocs/). 2) Пробвам да заменя IR приемниците със SBrick-a който имам. Това означава, че трябва да си закупя един XL мотор, защото нямам (ама хич не ми се влагат пари в power functions). 3) Заменям PF с Powered UP мотори, но пък тук идва другият проблем, powered up моторите са по-дълги и с различна форма и сигурно ще се вкарам в страшно приключение. Може да се пробвам да сглобя първо модела с "фалшивите мотори", за да мога да придобия реална представа кое къде отива, и след това да мисля дали е възможно преправянето. Та това са моите размисли и страсти. Приемам всякакви предложения и идеи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 6, 2025 Share Отговорено Октомври 6, 2025 Здрасти, Дидо! Моят 42030 съм го преправил с powered up. Управлявам го с xbox геймпад, за да имам прецизен контрол на скоростта. Мога да го донеса на някоя среща да ти покажа как съм направил модификацията. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Октомври 6, 2025 Автор Share Отговорено Октомври 6, 2025 Тук ме изненада приятно Ами ако успеем да се уцелим за някоя среща, ще ми е много полезно да ми покажеш как си го модифицирал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 6, 2025 Share Отговорено Октомври 6, 2025 Не беше особено сложно. Най-съществения проблем е, че дължината на кабела на моторчето, което отговаря за изсипването на кофата, не достига до задната броня, където е мястото на оригиналната pf батерия. Затова съм преместил powered up hub-а отгоре зад кабината, така че да е по-централно разпложен. В китай се продават и удължителни кабели за powered up, с които може да се запази оригиналното място на батерията (приемника). 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts