Jump to content
 • 0
legohead

Купували ли сте ЦЕЛИ сетове от бриклинк? По-евтино ли е в сравнение със събиране на части?

Въпрос

Цитат

Оги:
Ех, покрай тия стари каталози дето изрових оня ден се сетих за коя серия си мечтаех преди 25 години. Сега нещо ме притеснява че ще залитна където не трябва.. Та... въпрос.. купували ли сте ЦЕЛИ сетове от бриклинк? барабар с кутии и инструкции - всичко - по-евтоно е на цяло или на части? струва ми се че на цяло е по-добре?

 

 • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 отговор на този въпрос

Recommended Posts

 • 1
Цитат

Митко:
Оги, купувал съм доста сетове от Бриклинк - и на части и цели и нови и втора употреба и то по много пъти от всичко. Като цяло няма еднозначен и сигурен отговор на този въпрос. Темата е дълга и интересна (поне за мен). Препоръчвам ти конкретно за твоя случай - used in Bricklink and ebay да гледаш, като не държиш на кутия и инструкции. При много старите сетова, кутия, стикер, инструкции оскъпяват доста.

Също ти препоръчвам да хвърляш едно око и на сетове в USA. Там може да изникне нещо в пъти по-евтино и въпреки скъпия транспорт, ДДС, мито и други такси, да ти се върже доста по-добре.

Темата е безкрайна, но последно доста важно - в Бриклинк може да видиш за последните 6 месеца за колко се е продавал реално този сет, а в Ибейл за последно време (Sold listings checkbox). Това ще ди даде добър ориентир за възможна най-ниска цена, на която може да го вземеш, ако имаш търпинието и старанието да проверяваш често ;)

 

 • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От legohead
   Първият начин да прегледате инвентара на контрекен комплект е с помощта на Brickset:


    
   Под заглавието на комплекта ще намерите бутон "Parts"


    
   След като го направите ще видите пълен (или почти пълен) списък на частите в комплекта.
    
   Обърнете внимание, че в бриксет са изписани официалните названия на частите или тъй наречените LEGO Element ID
    
   Вторият вариант е в Bricklink.
    
   След като намерите търсения от вас модел, в списъка на резултатие в ная лявата колонка ще видите бутон "Inv" или инвентар, веднага след номера на модела.


    
   В детайлния изглед на опреденелен модел също ще откриете бутона "View Inv" вдясно от снимката.


    
   Със сигурност има и други сайтове, където ще можете да откриете съдържаните части в даден комплект. Двата начина, които споменах в този коментар са няй-популярните.
    
   Ако има нужда от допълнително разяснение, моля питайте!
  • От StoyanG
   Искам да попитам някой по-напред с тези неща ,имам едни проекти в LDD (говоря за Техно части ) и искам да разбера как стоят нещата с поръчване на много части ,има ли вариант от БГ и ако няма как стоят нещата със поръчки от Бриклинк ,благодаря предварително ,ако темата не е за тук се извинявам
  • От legohead
   Въпросът е копиран от фейсбук страницата
  • От maniak
   Вчера на поредната среща и бира, бе решено, че ще е добре всеки да си направи подарък за Коледа от Бриклинк. За това всеки, който има желание и възможност да си издири частите, които би желал да закупи и да постави линкове тук, за да знае Камен за какво иде реч, т.к. той ще направи окончателната заявка. Нека това да стане най-късно до 11ти декември, за да може в неделя да обработи всички поръчки и в понеделник 13ти Камен да пусне заявката.
    
   За мен съм си харесал туй: 2бр. ми трябва- НОВИ. В зависимост кой от къде ще поръчва, цените ще варират малко, но не много.
    
   http://www.bricklink.com/search.asp?pg=1&a...mp;searchSort=P
×