Jump to content

Прозрачни стойки за малки модели

legohead

Recommended Posts

Кажете си мнението и ако ви харесват може да поръчаме САМО прозрачните части от ЛъгБълк

post-1-0-08133200-1481448685_thumb.jpg

transparent_stands.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен ми харесват :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубави са като стойки за минифигурки, малки модели, фрагменти и т.н. За табелки също стават, както и за знаци, и други. Да казвам ли коя ми харесва най-много?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да ги сглобим и да пробваме коя е най-стабилна от 3те на предния ред.

Емо, Митко, държа да чуя и вашите мнения моля :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за някои от по-малките роботи ще вършат работа. Тепърва ще тествам с прозрачните пръчки, които Камен ми даде. Дисковете ще вършат добра работа не само за стойки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Нещо тази тема съм я пропуснал в последните седмици! :o

Стойките ми харесват много на външен вид - минималистични, здрави в основата и на пръв поглед ми изглеждат оптимални като изпълнение.

Не съм се задълбочавал да тествам такива стойки, защото си трябва време и части, но имам солидно доверие в Камен Д като ЛЕГО строител и вярвам, че са оптимални.

Както сте отбелязали тези стойки са подходящи за малки и леки модели. Предполагам, че максимума, който ще издържи 1 стойка е някой ЛЕГО официален модел от около 200 части.

Мисля си, че ако 2 броя такива стойки се сложат една зад друга, съответно ще издържат ЛЕГО модел от 500-700 части и т.н., ако увеличаваме броя на стойките, може би ще се увеличава доста теглото, което ще могат да носят. Интересно ми е вашето мнение по този въпрос?

Също така, може ли някой да сметне колко ще излезне 1 брой стойка като цена?

--

ВАНЖО - относно стойки за изложение - изброих набързо ползите и въпросите си конкретно по предложените стойки, но е важно да допълня темата за "Стойки на ЛЕГО сетове за изложение".

За много от моделите ще ни трябват високи стойки, за да може да ги представяме по-атрактивно и подредено на изложенията. Тези високи стойки смятам, че не е нужно да са от ЛЕГО поради цената, стабилността, времето, което ще отнеме и целия труд около това начинание. По-подходящо е да бъдат изработени от прозрачно фолио, плексиглас или стъкло. Тук става дума за големи и малки Техник модели (за целия техник макет), големи Стар Уорс модели (като сувалки, старфайтър кораби и т.н.), големи Сити самолети, ако щете големи Нинджаго дракони и т.н.

Като цяло бих казал, че броя на големите стойки като площ и като важност спрямо броя на малките е 70% на 30% в полза на големите. След тези разсъждения е нормално да си зададем следния въпрос - колко такива стойки мислите, че ще ни трябват за ЛЕГО изложенията?

п.с. Аз съм много "За" тази част - Tr. Clear PLATE 1X2 W. SHAFT 12M, много съм "За" стойките, въпросът е като има тема, да я разгледаме цялостно и да знаем какво целим като цяло!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стойката мисля, че не е тествана като цяло и само на дигитална версия не бихме могли да я изпробваме и разберем дали ще върши работа. За малки модели е перфектна. За големи поне аз си мисля, че е слаба пръчката, но винаги може да се подсили.

Цената е - пръчката е

0.1473 лв., а диска е

0.1263 лв. това май без ДДС. За подсилки и други неща още някакви стинки. Не мисля, че стойката би излязла и 1лв.

За високи стойки мисля, че тези стават -

http://brickset.com/sets/76002-1/Superman-Metropolis-Showdown ,черната част , която е за кулата или каквото е там. 2-3 такива стават стойки високи.

Стойки могат да се ползват за всичко и от всеки. Ако не искате не го номинирайте диска. На другия лъг ще я номинирам и готово. Пръчките са номинирани и ще си взема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

Преди работа успях да тествам стойките. Тази от предишния файл по средата беше малко хлабава и не останах доволен.

Направих 2 нови варианта - единия с техник конектора го тествах и е доста стабилен. Съседния не съм го тествал но съм почти 100% че ще е ок.

Учудвам се как не се сетих за тези 2та последните варианти по-рано - доста прости са, с малко части и седят добре.

Кажете си и вашето мнение!

transparent_stands_updated.lxf

post-1-0-28142600-1482563755_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

номера на прозрачните дискове:

едната част е тази - 6093714

диаметър 6,4 см

другата част е тази - 6101861

диаметър 8 см

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето аз какво направих.

post-1222-0-64115600-1483530884_thumb.jpg

post-1222-0-72401300-1483530909_thumb.jpg

Като цяло пръчките носят бая тежест, но трябваше да направя основата по-широка, за да не пада кораба.

Сложиш и още 2 пръчки за минифигурките, все едно летят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сега ще добавя дизайна на Емо към LDD файла

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добра идея на Емо, добавих към LDD файла.

transparent_stands_incl.Emo.idea.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я вижте какво ми роди главата ...

тези джанти спрямо досегашните дискове са 2пъти по-скъпи. има ти в лъгбълк - €0.6980 приблизително

post-1-0-73675800-1483534213_thumb.jpg

transparent_stands_new.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом са двойно по-скъпи не мисля, че има файда от това, а и не стоят готино :D

Обсъдихме с Каменски тези джанти, излизат малко скъпи, но реално само тях ползваш без допълнителни елементи. Другото е, че са по тежки и така стават по-стабилни, отделно могат да се съединят една до друга и да носят нещо по голямо като самолет или па дори хеликериъра. Ако някой има от тия джанти да даде назаем, че да пробвам на живо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спечели ме по-големия диаметър, и това че са по-масивни.

Оставям решението на вас! Аз няма да съм най-активния им потребител

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези прозрачни джанти изглеждат грозно за стандартна стойка, плюс това, че са скъпички за да се ползват за стойки. Смятам, че диска ще е достатъчно стабилен и ако ни трябва още стабилност за някой модел ще добавяме още бройки под него :rolleyes:

p.s. Иначе като част прозрачните джанти са супер. Не, че бих купил стотици то тях, но определено смятам, че всяка прозръчна част е доста по-полезна и интересна от същата с плътен цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ок, изглежда че повечето хора предпочитат за основи на стойките да използват дискове.

Нека поръчаме тях.

За друга година ще мислим други идеи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В ревюто за един от полибеговете на The LEGO Batman Movie пича е ползвал да направил с прозрачно дискче, което го имаме в Good Parts за момента и прозрачна пръчка, която я имаме само, че в бял цвят да направи малка стойка на това изчадие, каквото и да е. Мисля, че за такива модели това би била също вариант, тъй като големия диск ще е да речем колкото това летящото.

32180969436_0e32837525.jpg

The LEGO Batman Movie Batman in the Phantom Zone (30522) by Allen Tran, on Flickr

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 10 months later...

Здравейте, 

Предварително се извинявам на @legohead, ако темата не е за тук.

Дългоочакваните прозрачни пръчки и чинийки (dish) или както искате ги наречете на български пристигнаха от Lugbulk-a и първото, което направих е именно стойка за полибег самолетите на Star Wars. За това ги и чаках толкова много време. Реално стойката ще става за всякакви малки моделчета. Споделям няколко варианта с възможно най-малко количество части.

За капак на всичко последната част, която виждате от снимките беше в полибега. За първи път ми се случва да ми се падне счупена/наранена част в сет, всъщност за втори, първата пак беше в полибег, но за Ninjago.

По-нататък ще пробвам дали няколко стойки ще могат да издържат по-голям модел.

Надявам се да са ви харесали.

0-02-05-cc02cac77e1cf6df87c302d0a3a4755c4f98768c581fc27fd499f0211f6a25cd_full.jpg

0-02-04-fc7ecbbd0d601c1dcc78900ab6dec8e7f79b85773e36bf2afe889ac517b52a9c_full.jpg

0-02-05-98e85a7cee9860bf6f45b2426be33735e0761f28029d8b74d3abdd202ea06909_full.jpg

0-02-04-5900e02c3a65957e2734339e994b96caa8ce73df441c1c9c74be2d6295c33cf7_full.jpg

0-02-05-9b41a856886550311e4a759a5dd5f8f4052348b5dcb5a8d7d260eb07f3f2bed4_full.jpg

0-02-04-bc6e474cb6083425133b85d5215c424cf08182c9127a885541159860ef343e56_full.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове