legohead Публикувано Декември 11, 2016 Share Публикувано Декември 11, 2016 Кажете си мнението и ако ви харесват може да поръчаме САМО прозрачните части от ЛъгБълк transparent_stands.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Декември 11, 2016 Share Отговорено Декември 11, 2016 на мен ми харесват Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Декември 11, 2016 Share Отговорено Декември 11, 2016 а за каво са ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Декември 11, 2016 Share Отговорено Декември 11, 2016 Хубави са като стойки за минифигурки, малки модели, фрагменти и т.н. За табелки също стават, както и за знаци, и други. Да казвам ли коя ми харесва най-много? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Декември 11, 2016 Share Отговорено Декември 11, 2016 Aз съм пас за тях. както решите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 11, 2016 Share Отговорено Декември 11, 2016 Оооо перфе са. За микро файтърите на SW ще са страшни да стоят у въздуха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 11, 2016 Автор Share Отговорено Декември 11, 2016 трябва да ги сглобим и да пробваме коя е най-стабилна от 3те на предния ред. Емо, Митко, държа да чуя и вашите мнения моля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Декември 12, 2016 Share Отговорено Декември 12, 2016 за някои от по-малките роботи ще вършат работа. Тепърва ще тествам с прозрачните пръчки, които Камен ми даде. Дисковете ще вършат добра работа не само за стойки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Декември 23, 2016 Share Отговорено Декември 23, 2016 Нещо тази тема съм я пропуснал в последните седмици! Стойките ми харесват много на външен вид - минималистични, здрави в основата и на пръв поглед ми изглеждат оптимални като изпълнение. Не съм се задълбочавал да тествам такива стойки, защото си трябва време и части, но имам солидно доверие в Камен Д като ЛЕГО строител и вярвам, че са оптимални. Както сте отбелязали тези стойки са подходящи за малки и леки модели. Предполагам, че максимума, който ще издържи 1 стойка е някой ЛЕГО официален модел от около 200 части. Мисля си, че ако 2 броя такива стойки се сложат една зад друга, съответно ще издържат ЛЕГО модел от 500-700 части и т.н., ако увеличаваме броя на стойките, може би ще се увеличава доста теглото, което ще могат да носят. Интересно ми е вашето мнение по този въпрос? Също така, може ли някой да сметне колко ще излезне 1 брой стойка като цена? -- ВАНЖО - относно стойки за изложение - изброих набързо ползите и въпросите си конкретно по предложените стойки, но е важно да допълня темата за "Стойки на ЛЕГО сетове за изложение". За много от моделите ще ни трябват високи стойки, за да може да ги представяме по-атрактивно и подредено на изложенията. Тези високи стойки смятам, че не е нужно да са от ЛЕГО поради цената, стабилността, времето, което ще отнеме и целия труд около това начинание. По-подходящо е да бъдат изработени от прозрачно фолио, плексиглас или стъкло. Тук става дума за големи и малки Техник модели (за целия техник макет), големи Стар Уорс модели (като сувалки, старфайтър кораби и т.н.), големи Сити самолети, ако щете големи Нинджаго дракони и т.н. Като цяло бих казал, че броя на големите стойки като площ и като важност спрямо броя на малките е 70% на 30% в полза на големите. След тези разсъждения е нормално да си зададем следния въпрос - колко такива стойки мислите, че ще ни трябват за ЛЕГО изложенията? п.с. Аз съм много "За" тази част - Tr. Clear PLATE 1X2 W. SHAFT 12M, много съм "За" стойките, въпросът е като има тема, да я разгледаме цялостно и да знаем какво целим като цяло! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 23, 2016 Share Отговорено Декември 23, 2016 Стойката мисля, че не е тествана като цяло и само на дигитална версия не бихме могли да я изпробваме и разберем дали ще върши работа. За малки модели е перфектна. За големи поне аз си мисля, че е слаба пръчката, но винаги може да се подсили. Цената е - пръчката е 0.1473 лв., а диска е 0.1263 лв. това май без ДДС. За подсилки и други неща още някакви стинки. Не мисля, че стойката би излязла и 1лв. За високи стойки мисля, че тези стават - http://brickset.com/sets/76002-1/Superman-Metropolis-Showdown ,черната част , която е за кулата или каквото е там. 2-3 такива стават стойки високи. Стойки могат да се ползват за всичко и от всеки. Ако не искате не го номинирайте диска. На другия лъг ще я номинирам и готово. Пръчките са номинирани и ще си взема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 24, 2016 Автор Share Отговорено Декември 24, 2016 Привет! Преди работа успях да тествам стойките. Тази от предишния файл по средата беше малко хлабава и не останах доволен. Направих 2 нови варианта - единия с техник конектора го тествах и е доста стабилен. Съседния не съм го тествал но съм почти 100% че ще е ок. Учудвам се как не се сетих за тези 2та последните варианти по-рано - доста прости са, с малко части и седят добре. Кажете си и вашето мнение! transparent_stands_updated.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 25, 2016 Share Отговорено Декември 25, 2016 И тези двете изглеждат доста добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Декември 27, 2016 Автор Share Отговорено Декември 27, 2016 номера на прозрачните дискове: едната част е тази - 6093714 диаметър 6,4 см другата част е тази - 6101861 диаметър 8 см Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Януари 4, 2017 Share Отговорено Януари 4, 2017 ето аз какво направих. Като цяло пръчките носят бая тежест, но трябваше да направя основата по-широка, за да не пада кораба. Сложиш и още 2 пръчки за минифигурките, все едно летят. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Януари 4, 2017 Share Отговорено Януари 4, 2017 Емо станало е супер. Въпросителна към Камен Д. Прозрачните дискове, които ще поръчваме толкова ли са като диаметър ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 4, 2017 Автор Share Отговорено Януари 4, 2017 сега ще добавя дизайна на Емо към LDD файла Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 4, 2017 Автор Share Отговорено Януари 4, 2017 Много добра идея на Емо, добавих към LDD файла. transparent_stands_incl.Emo.idea.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 4, 2017 Автор Share Отговорено Януари 4, 2017 я вижте какво ми роди главата ... тези джанти спрямо досегашните дискове са 2пъти по-скъпи. има ти в лъгбълк - €0.6980 приблизително transparent_stands_new.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Януари 4, 2017 Share Отговорено Януари 4, 2017 Щом са двойно по-скъпи не мисля, че има файда от това, а и не стоят готино Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Януари 4, 2017 Share Отговорено Януари 4, 2017 Щом са двойно по-скъпи не мисля, че има файда от това, а и не стоят готино Обсъдихме с Каменски тези джанти, излизат малко скъпи, но реално само тях ползваш без допълнителни елементи. Другото е, че са по тежки и така стават по-стабилни, отделно могат да се съединят една до друга и да носят нещо по голямо като самолет или па дори хеликериъра. Ако някой има от тия джанти да даде назаем, че да пробвам на живо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 4, 2017 Автор Share Отговорено Януари 4, 2017 Спечели ме по-големия диаметър, и това че са по-масивни. Оставям решението на вас! Аз няма да съм най-активния им потребител Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Януари 6, 2017 Share Отговорено Януари 6, 2017 Тези прозрачни джанти изглеждат грозно за стандартна стойка, плюс това, че са скъпички за да се ползват за стойки. Смятам, че диска ще е достатъчно стабилен и ако ни трябва още стабилност за някой модел ще добавяме още бройки под него p.s. Иначе като част прозрачните джанти са супер. Не, че бих купил стотици то тях, но определено смятам, че всяка прозръчна част е доста по-полезна и интересна от същата с плътен цвят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Януари 6, 2017 Автор Share Отговорено Януари 6, 2017 ок, изглежда че повечето хора предпочитат за основи на стойките да използват дискове. Нека поръчаме тях. За друга година ще мислим други идеи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Януари 10, 2017 Share Отговорено Януари 10, 2017 В ревюто за един от полибеговете на The LEGO Batman Movie пича е ползвал да направил с прозрачно дискче, което го имаме в Good Parts за момента и прозрачна пръчка, която я имаме само, че в бял цвят да направи малка стойка на това изчадие, каквото и да е. Мисля, че за такива модели това би била също вариант, тъй като големия диск ще е да речем колкото това летящото. The LEGO Batman Movie Batman in the Phantom Zone (30522) by Allen Tran, on Flickr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Декември 1, 2017 Share Отговорено Декември 1, 2017 Здравейте, Предварително се извинявам на @legohead, ако темата не е за тук. Дългоочакваните прозрачни пръчки и чинийки (dish) или както искате ги наречете на български пристигнаха от Lugbulk-a и първото, което направих е именно стойка за полибег самолетите на Star Wars. За това ги и чаках толкова много време. Реално стойката ще става за всякакви малки моделчета. Споделям няколко варианта с възможно най-малко количество части. За капак на всичко последната част, която виждате от снимките беше в полибега. За първи път ми се случва да ми се падне счупена/наранена част в сет, всъщност за втори, първата пак беше в полибег, но за Ninjago. По-нататък ще пробвам дали няколко стойки ще могат да издържат по-голям модел. Надявам се да са ви харесали. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts