Jump to content

Трасе (дъска) за настолната игра DixIt

abixbg

Recommended Posts

За който не я знае: https://en.wikipedia.org/wiki/Dixit_(card_game)

За да се различават играчите позлвах 6x Friends Accessories Hair Decoration в различни молдове и цветове. Разбира се може да се ползват други цветове за пътечките или 2x2 плейтове на старотвите площадки.

В оригиналната игра трасетата бяха със зайци, но може да се ползват всякакви фигурки на един стъд.
Алтернатива за зайците: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=98387pb01&C=1#T=C&C=1

BunnyTrack.jpg

bunnytrack.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа супер силно. :) Кога ще го тестваме на живо ? :) Ако се избере трите трола защо не я донесеш и да играем там ?

Mohawk зайците рулират. :) Дали ще е добре, ако пътищата са с различен цвят за всяка позиция или ще стане прекалено шарено ?

10 точки за проекта ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами бели са защото такива поръчахме от LUGBULK :) Иначе за функционалност най-удобно ще е да са цветни но така е по- стилно. Аз лично бих ги направил Tan или нещо близко за да не се сливат с белите зайци.

Аз няма да мога да дойда на срещата по всяка вероятност, но ще го пратя по Надя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко е станало! Пътеките ми харесват така в един цвят пък дали ще е бял или някакъв друг няма значение. А иначе вместо зайци има един куп различни животнки от friends които ползват 1 стъд. По едно време имаше една серия някво животичне + някви части за 10-на лева, и даже им бях голям мераклия ама се отказах :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е, много яко изглежда наживо! Благодаря че си пуснал темата!

Споделям и моя принос към идеята, и благодаря за вдъхновението на оригиналния автор :)

Цел:
Опитах се да побера полета за 8 играча в-у същата площ. При интерес ще споделя и списък с частите.

Фигурки (пионки):
Използвал съм фигурки които стъпват в-у основа 1х2 , тъй като са по-разпространени от зайците.
Ест. освен кученца могат да се използват и много други животни, които стъпват в-у тази площ, като например: котки, плъхове и др.

Фигурки с основа 1х1, за които се сещам са: зайците, кокошки, катерици, папагали, сигурно има и много други.

Пояснение за цветовете:
използвал съм точно тези определени тъмно и светло сини плочки, тъй като участваха в една поръчка.

Забележка:
оранжевите плочки отбелязват съответно 10-тата и 20-тата позиция от старта. 30-тата е финиша.

Dixit_board_mk2.thumb.jpg.3c56c87f4adaa0a0ea0a691c0e10f838.jpg

Dixit_board_mk2_top.thumb.jpg.cd79e94cbccac48748444bf65d632eec.jpg

dixit_bunnytrack_k_mk.2.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За теб да направим игрална дъска с бирена халба накрая, г-н Beer Master?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахахаха да ;) 

Играл съм 1-2 пъти играта, но нямам спомен какви бяха правилата. Дали може да се съчетае да се пие бира на шотове/голяма глъдка като не се направи нещо/обърка ? Съответно дъската ще е с халба накрая, а човечетата ще са минифигурки с чаши и някакви препятствия ще има. :) Ммм ще пробвам да измисля нещо за дъска хахаха ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много яко се е получило и мисля да ти ползвам дизайна :)

Аз също направих една доста по-проста версия преди няколко месеца, като ползвах малки плейтчета 8x8 за гласуване за карта.

dixit-board.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny, страшно добро и идейно. Различно от другия дизайн, но толкова стилно и забавно. Само така. 

Ще кажеш ли само за какво са тези 4х4 плочки до картите, тъй като не схващам идеята. Да не се броят някакви точки ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На всяка "врътка" от играта се гласува за карта. В случая сме 8 човека и може да се гласува за 8 карти. Можех да ползавам и просто плейт 2x4, но ги оставих малко по-големи да има някакъв дизайн все пак. Овалното брикче се ползва за гласуване, като местиш от 1 до 8 в зависимост за коя карта гласуваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото забравих да го напиша но напълно умилешно при моя вариант финала е по ръба на плейта и има възможност да се долепят 2 трасета така че пътечките да не се допират. Това в случай че има желаещи да играят 12 човека

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@abixbg ехеее това е доста добра хрумка.

Мисля, че на някое изложение би било интересна атракция да се видят тези трасета от хората. Ще опишем за каква игра са направени. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за коледен подарък в семейството планирам трасето на @legohead с частите от бълк-а :)

Ще снимам като сколасам:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове