Jump to content

Как да пазарувам от официалния сайт на LEGO?


Kando

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро опитвах да си поръчам сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), като идеята ми беше да поръчам желаните неща до спедитори като gabco.bg или ggbg.bg, защото знаех че не доставят директно до България и така се надявах да преодолея това ограничение. За съжаление, веднага след направена поръчка и към двата спедитора, получавам следния имейл от LEGO:

Цитат

Thanks for your LEGO® order.
We’re sorry, but your recent LEGO® order couldn’t be processed with the shipping address you have given us and we’ve had to cancel the order as a result.
Protecting your personal information is very important to us. To ensure your privacy and the quality of our service, we’ve decided to no longer send orders placed with freight forwarding or third-party shipping addresses.
If you’d like to provide us with a residential address, please give us a call and we’ll be happy to help you place your order again. You can find our contact information at service.LEGO.com/contactus.

Kind regards,

LEGO® Service

Дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали е намерил начин да го заобиколи?

Мерси предварително за всякакви съвети :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, @Kando,

За мен най-чистият вариант, стига да се отнася до теб, е купуваш желаните сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), после пращаш до предварително уведомен (в държавата на закупуването/доставката от ЛЕГО) колега от университет, бизнес партньор, член на семейството, приятел и т.н. После те ти пращат всичко по куриер или поща до България, за препоръчване  с tracking option, като колет. Реално само трябва да покриеш въпросната доставка, което така или иначе се случва и при другите две гореспоменати опции.

Габко и ggbg.bg, по мое мнение, нямат добра репутация в гореспоменатите държави, по линия на съхранение на лични данни, бизнес практики и т.н., тоест има шанс да не искат да работят с тях.

На мен никога не ми е излизало скъпо, по-скъпо или прескъпо, независимо от обема или времето на доставката. Трябва само да се въоръжиш с търпение от 2-3 седмици макс. Ако ти ги пратят по спедитор от друг род или куриер, може и по-бързо. :)

Така съм си взимал Orthanc, модулни сгради, средни сетове, и от английския, и от немския Лего-сайт.

 

Алекс

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към горния отговор искам само да добавя, че е необходимо адреса на регистрация на картата, с която е платена поръчката да съответства на адреса на доставка.

Говоря по спомен, но съм почти сигурен че това беше второто "предизвикателство" наложено от LEGO shop@home, с цел да опазят личните ни данни и да направят живота ни по-лесен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е възможно да се избегне, ако се разграничи между адрес по пребиваване, адрес на регистрация на картата, адрес за кореспонденция. Аз така имам 3 адрес, които и 3-те ги обслужвам, реално само на един получавам. Amazon-доставките ми минават така от GB, DE, ES, както и Lego.de през Karlsruhe :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте фенове на лего :) , искам да ви попитам  към днешна дата , дали мога да си поръчам директно от Legoeu.com ? Писах им в сайта, но нямам отговор , а в момента офертите са на - 50%. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

Legoeu.com по всяка вероятност е измамен сайт, нямащ нищо общо с lego.com

Не познавам някой който да е поръчвал от този сайт, но не мисля, че е легитимен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да не съм закъснял... Сайтът е пълна измама, подобен е на оригиналния, но, ще се повторя, е измама. Цените примамват, но след това не следва нищо добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...