Jump to content
Kando

Как да пазарувам от официалния сайт на LEGO?

Recommended Posts

Здравейте,

Наскоро опитвах да си поръчам сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), като идеята ми беше да поръчам желаните неща до спедитори като gabco.bg или ggbg.bg, защото знаех че не доставят директно до България и така се надявах да преодолея това ограничение. За съжаление, веднага след направена поръчка и към двата спедитора, получавам следния имейл от LEGO:

Цитат

Thanks for your LEGO® order.
We’re sorry, but your recent LEGO® order couldn’t be processed with the shipping address you have given us and we’ve had to cancel the order as a result.
Protecting your personal information is very important to us. To ensure your privacy and the quality of our service, we’ve decided to no longer send orders placed with freight forwarding or third-party shipping addresses.
If you’d like to provide us with a residential address, please give us a call and we’ll be happy to help you place your order again. You can find our contact information at service.LEGO.com/contactus.

Kind regards,

LEGO® Service

Дали някой се е сблъсквал с този проблем и дали е намерил начин да го заобиколи?

Мерси предварително за всякакви съвети :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, @Kando,

За мен най-чистият вариант, стига да се отнася до теб, е купуваш желаните сетове от UK и DE официалните сайтове на LEGO (shop.lego.com), после пращаш до предварително уведомен (в държавата на закупуването/доставката от ЛЕГО) колега от университет, бизнес партньор, член на семейството, приятел и т.н. После те ти пращат всичко по куриер или поща до България, за препоръчване  с tracking option, като колет. Реално само трябва да покриеш въпросната доставка, което така или иначе се случва и при другите две гореспоменати опции.

Габко и ggbg.bg, по мое мнение, нямат добра репутация в гореспоменатите държави, по линия на съхранение на лични данни, бизнес практики и т.н., тоест има шанс да не искат да работят с тях.

На мен никога не ми е излизало скъпо, по-скъпо или прескъпо, независимо от обема или времето на доставката. Трябва само да се въоръжиш с търпение от 2-3 седмици макс. Ако ти ги пратят по спедитор от друг род или куриер, може и по-бързо. :)

Така съм си взимал Orthanc, модулни сгради, средни сетове, и от английския, и от немския Лего-сайт.

 

Алекс

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към горния отговор искам само да добавя, че е необходимо адреса на регистрация на картата, с която е платена поръчката да съответства на адреса на доставка.

Говоря по спомен, но съм почти сигурен че това беше второто "предизвикателство" наложено от LEGO shop@home, с цел да опазят личните ни данни и да направят живота ни по-лесен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е възможно да се избегне, ако се разграничи между адрес по пребиваване, адрес на регистрация на картата, адрес за кореспонденция. Аз така имам 3 адрес, които и 3-те ги обслужвам, реално само на един получавам. Amazon-доставките ми минават така от GB, DE, ES, както и Lego.de през Karlsruhe :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте фенове на лего :) , искам да ви попитам  към днешна дата , дали мога да си поръчам директно от Legoeu.com ? Писах им в сайта, но нямам отговор , а в момента офертите са на - 50%. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

Legoeu.com по всяка вероятност е измамен сайт, нямащ нищо общо с lego.com

Не познавам някой който да е поръчвал от този сайт, но не мисля, че е легитимен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да не съм закъснял... Сайтът е пълна измама, подобен е на оригиналния, но, ще се повторя, е измама. Цените примамват, но след това не следва нищо добро.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

 • Потребители разглеждащи страницата

  No registered users viewing this page.

 • Подобни теми

  • От maniak
   Абе от време на време ми притрябва да знам от коя част колко бройки имам. Та някой знае ли тул или сайт, в който да си напишеш примерно кои сетове имаш и след това да ти каже от коя част колко бройки имаш..Дали има изобщо таквоз животно?
    
   Айде лека и мислете по въпроса )))
  • От legohead
   Много полезна информация - препоръчвам на всеки да я разгледа! Можете да прочетете тук:
    
   http://www.holgermatthes.de/bricks/en/snot.php
  • От legohead
   Първият начин да прегледате инвентара на контрекен комплект е с помощта на Brickset:


    
   Под заглавието на комплекта ще намерите бутон "Parts"


    
   След като го направите ще видите пълен (или почти пълен) списък на частите в комплекта.
    
   Обърнете внимание, че в бриксет са изписани официалните названия на частите или тъй наречените LEGO Element ID
    
   Вторият вариант е в Bricklink.
    
   След като намерите търсения от вас модел, в списъка на резултатие в ная лявата колонка ще видите бутон "Inv" или инвентар, веднага след номера на модела.


    
   В детайлния изглед на опреденелен модел също ще откриете бутона "View Inv" вдясно от снимката.


    
   Със сигурност има и други сайтове, където ще можете да откриете съдържаните части в даден комплект. Двата начина, които споменах в този коментар са няй-популярните.
    
   Ако има нужда от допълнително разяснение, моля питайте!
  • От StoyanG
   Искам да попитам някой по-напред с тези неща ,имам едни проекти в LDD (говоря за Техно части ) и искам да разбера как стоят нещата с поръчване на много части ,има ли вариант от БГ и ако няма как стоят нещата със поръчки от Бриклинк ,благодаря предварително ,ако темата не е за тук се извинявам
  • От legohead
   С новата инсталация на форума дойдоха и някой нови (или подобрени) функционалности.

   В тази тема ще ви разкажа как можете да използвате системата за ТАГ-ове на темите във форума.
   Целта на таговете е ръчно да определите ключовите думи за всяка тема, така че посетителите разглеждащи темата да могат да видят сходни теми на базата на избраните от вас ключови думи.

   Таговете се записват в полето, което се намира под заглавното поле. Думите се разделят се със запетайка, като всеки ТАГ може да е с дължиа от 3 до 18 букви.

   Фаворитен таг
   Моля обърнете внимание, че можете да изберете 1 от ТАГ-овете като "фаворитен таг", или с други думи - PREFIX (представка) на вашата тема.

   По този начин ТАГ-ът ще се покаже ПРЕДИ заглавието на темата. Можете да изберете фаворитен таг СЛЕД като въведете тагове в полето. Ще се появи поле с възможности за избор, спрямо въведените от вас тагове.   Ето още 2 нагледни демонстрации как изглеждат таговете в различните изгледи на форума:

   Разглеждане на темата:

   Списък с теми:   За да изтриете някой вече въведен таг, е необходимо да натиснете бутона "х" в дясно от думата. Това автоматично ще премахне и фаворитния таг (PREFIX), ако има такъв избран.


   За момента използваме 2 PREFIX-а:
   MOC и РЕВЮ.

   Забележка:
   За момента въвеждането на нови тагове е отворено. Това означава че всеки потребител, който има необходимите права за публикуване, може да въвежда тагове по свой избор. Моля ви обаче да не въвеждате излишно много нови тагове, с цел добра структорираност и пригледност.

   В някакъв момент ще преминем към затворена система за избор на тагове от предварително въведен списък.
   Моля всеки един от вас да използва системата с умерененост, за да спомогне за изгреждането на вътрешни връзки в съдържанието на форума. Ако имате желание можете и да редактирате предишните теми във форума, и да им добавите тагове
   (за целта е необходимо да се свържете с мен за да ви дам модераторски правомощия)
   Надявам се настоящото обяснение да е било разбираемо.
   Моля коментирайте в темата за въпроси или нужда от допълнителни разяснения.

   Поздрави,
   Камен
×