Jump to content

Gimli Miner Mech

danny

Recommended Posts

Здравейте,

много се изкефих на роботите от тази тема - The Ka. Lor Project и се вдъхнових да направя някакъв робот. Чудейки се какво да направя, просто видях малкия сладък Гимли, който седи на бюрото ми и си държи малката брадвичка :D:D Така от тухличка на тухличка, след обилното преяждане на 24ти, вчера седнах и сглобих това:

Линк във Flickr

gimli-miner-mech-1.jpg

gimli-miner-mech-2.jpg

gimli-miner-mech-3.jpg

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е добро MOC-чето. На мен поне ми изглежда малко steampunk, което е яко. Има симетрия и е спазена цветовата гама, което също много радва окото. Копието ми е малко неестествено, но сигурно помага на мащаба на целия проект. Бойният чук радва на макс. Забавно занимание по време на празниците... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехе, браво бе! Готино е станал, основно от Миксели ли взе частите?

Очакваме нашия robo-moc-expert @sensimasensi да си каже също мнението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре се е получило, харесва ми! 

Единствено бих добавил малко повече детайли в краката :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички :)

@Knifebane Да, стана малко steampunk, това дойде предимно от цветовете. Копието не стана хубаво, но исках още нещо да добавя вместо чука :)

@legohead Всъщност не, почти всички части са от Стар Уорс сетове (Battle on Takodana & Jakku Quadjumper, краката са от едно AT DP)

@Stormfury Това ми е първия опит с някакъв вид робот. На мен краката не ми хареса как станаха, но не можах да ги измисля по-добре, а и вече исках да го приключвам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny - бойна брадва? :) Другото което, прав е @Stormfury - трябват си крака... ;) Someone skipped leg day.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Knifebane Искаш да кажеш, че това е Fiki Miner Mech ли :D Сега ще трябва да му направя програмата за крака и да видим какво ще стане :)

Иначе брадва е много добра идея, ще пробвам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny Трябва да ми поясниш, кой е Fiki. Иначе нямам проблеми с голям прасец и бедро. ;)

Брадвата я давам като идея, защото има много начини, по които да бъде направена с ограничени части :) А на теб, виждам, не ти липса въображение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Knifebane Ееее, как не знаеш Фики :D Това е един български артист, който се изявява предимно на музикалната сцена, в един определен жанр, така по-игрив да го наречем :D

Не съм запознат с творчеството му в детайли, но по едно време много хора се чудеха защо не тренира и крака - приложено добавям снимков материал. Така и моя Гимли няма крака :)

Fiki.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny, за жалост? съм далеч от част от аспектите на модерния български културен живот. Може би съм доста традиционен. Пичът няма крака, да. Не трябва така да са нещата с Gimli Mech-a. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Knifebane Аз също съм далече от "модерния" културен живот, но съм запознат с Фики и неговата драма с краката :D

@OneOfAll Вече съм му подготвил серия упражнения за крака, но го мързи малко след празниците и го чакам да влезе в кондиция за да започваме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny, с риск да отдалечим темата от Mech-a, "модерният български културен живот". ;)

Сетих се друго, което ми се стори по детски интересно... Как ли биха изглеждали Mech-ове на другите от the Fellowship. :) Нали редовно се правят spin-offs, fan stories и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мислех за други mech-ове, не само от LOTR или Hobbit, но примерно и Star Wars. Надали ще имам части за повечето от тях, но като ми дойде вдъхновението ще пробвам със сигурност :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@danny, покрай теб ще се зарибя и аз да пробвам някакви неща за супер героите, но да видим. Чакам @sensimasensi да ми даде един екзо скелет, че май няма да имам частите да го сглобя и да пробвам да направя нещо.

Ето ги и двете версии на скелета, които могат да се ползват за мекове:

A този го намерих докато търсих предния и изглежда доста приличен и интересен.

maxresdefault.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@OneOfAll Много са яки и двата! Благодаря за полезните видеа, не се бях сетил дори да потърся такива :)

За съжаление аз също нямам частите за такъв скелет, но може би ще успея да го пригодя с тези, които имам. Може би още утре ще пробвам един вариант и ще кача резултата.

Ще се радвам да видя и други мекове направени от вас :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове