Jump to content

Обща поръчка от BrickForge

MetroiD

Recommended Posts

Двамата с Ася обмисляме в скоро време да пуснем поръчка от BrickForge. Сетих се, че може да има някои от вас, които също да искат да си напазаруват разни custom ЛЕГО аксесоари. Разгледайте магазина - има доста забавни и интересни неща; а ако решите, че нещо ви се купува - драснете, че да поръчаме нещо заедно. Доставката надали ще надвишава общо $6 долара, а и да е повече - ще я разделим по равно, тъй че почти няма да се усеща. Време за размисъл имате до 1 октомври, когато ще се радвам да се видим или да се уговорим как иначе да ми дадете парите за поръчката, за да я платя.

И още едно уточнение - моля всички, желаещи да поръчат, да имат готовност да заплатят съответната сума за избраните от тях артикули + ориентировъчно 2 долара (може да излезе и по-малко) за доставката към 1 октомври. Хора, които поради една или друга причина не желаят да платят предварително за своите части, няма да бъдат включени в общата поръчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 62
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• MetroiD

22

• legohead

15

• Don Rodrigo

9

• Mata Nui

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Almirante Don Rodrigo е първият, който ми писа с конкретен списък какво би искал да поръча. Засега отделните артикули в поръчката (неговите + нашите) са общо 19, а цената на доставката от brickforge.com е 4.28 долара (с най-евтината услуга, USPS First Class International, с която обаче вече съм поръчвал/получавал пратки от Америка, и то доста чупливи, без никакъв проблем).

Ще помоля всички, имащи желание да се включат в общата поръчка, да пишат директно в темата, за да е по-прегледна цялата поръчка, а и да се знае точно за кого какво е. Срокът си остава до 1. октомври - тогава ще проверя дали цените в Bricklinkския магазин на Brickforge не са по-евтини, след което ще сверя дали можем да поръчаме същите артикули от там. Във всеки случай, до 1. октомври ще е хубаво всеки, който иска да поръчва, вече да е казал какво точно ще поръчва, за да можем около това време да се видим и да се оправим с парите. Сумата за доставката, разбира се, ще си я поделим по равно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесал съм си няколко части от там, вероятно ще се включа, но не съм много сигурен. Трябва да проверя точно колко пари ми излизат частите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се плаща не "после", а преди - както писах по-горе, след като всички ми изпратят точно инфо какви части искат, ще е най-добре да се срещнем някъде или евентуално да се уговорим за друг начин, по който да ми дадете парите, а след като ги получа аз ще платя поръчката през моята PayPal сметка. Ще ви дам точна информация на колко възлиза общата поръчка, вашата собствена поръчка и вашият дял от доставката (ще си разделим по равно сумата за доставката между всички поръчали). Но задължително предпочитам да получа цялата сума преди да пусна поръчката, за да не се окажа после с 15 щита, шлемове и саби, които да се чудя какво да правя, тъй като на някой междувременно вече "не му трябват". Случвало ми се е, макар и не с ЛЕГО - не е приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остават няколко дни до 1 октомври. Доста хора ми писаха и изявиха желание да се включат в поръчката, но засега единствено Almirante е казал точно какво иска да поръча. Искам само да ви напомня, че ще е хубаво да обмислите през следващите дни и ако наистина искате да се включите в поръчката, да се видим на срещата на клуба на 1 октомври, за да ми кажете 100% какво ще взимате и да ми дадете парите за съответната ваша част от поръчката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но нали клубните срещи бяха само за пълнолетни? А тези, които не са, и искат да поръчат от BrickForge-а?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това да е проблема - ще намерим решение. Макар че аз лично в четвъртък съм зает и не мога да съм в центъра преди 18.30, т.е. няма как да предложа варианта, за който бях говорил преди изложението - с непълнолетната част да се видим по-рано. Но ако наистина ще поръчваш нещо от Brickforge - и това важи за всички останали, които поради една или друга причина не могат да дойдат на срещата - драсни ми лично, пък ще се уговорим кога и къде да се видим, че да не трябва да идваш до центъра, само за да ми дадеш парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, щом реша какво да купувам ( или ако ще купувам нещо, още не съм сигурен ), ще ти драсна едно лично. Аз уча много близо до Попа, така че може да се уговорим някой път след училище...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесна инициятива!

ето моята поръчка:

Instruments:

2x Acoustic Guitar - Dark Tan

1х Electric Guitar - White (black pickguard print)

1x Electric Guitar - Black (tan neck print)

1x Violin - Dark Tan

1x Drumsticks - Tan (pair)

Equipment:

1x Gunbelt - Reddish Brown

1x Bandolier - Reddish Brown

1x Nightstick - Black

1x Reins - Reddish Brown

1x Shepherd Crook - Dark Tan

Animals:

1x Horns - Tan

1x Sheep - White

по мой сметки поръчката ми възлиза на $ 14,50 (или 20,30 лв.) , без да броим доставката.

Ще ти донеса кеш-а като се видим ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Equipment:

Тия двете неща са изчерпани в Reddish Brown, заменям ги в поръчката засега с черни - а ако кажеш, ги махаме.

Добавих всички неща в shopping cart-a, доставката все още възлиза на $4.28. Засега в поръчката са включени артикулите на Камен, Almirante, Antonio, както и моите, което значи по $1.07 от всеки за поръчката (=1,54 лева). Никой друг не е казал конкретно какво иска - имате още 2 дни да го направите и да се уговорим за плащането, или разбира се - директно да се видим в петък на срещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За въпроса с цветовете съм съгласен. не бях обърнал внимание на надписа out of stock. Нека бъдат черни, взимам по една бройка за проба така или иначе. ако ми хареса изработката, ще напоръчам още.

1.54 - н.п. Засега очаквам 22 лв да ти дам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да поръчам:

Elven Blade (of Protection) - Trans Dark Blue - 1$

link

elvenblade_transdkblue-01.jpg

Longbow (of Protection) - Trans Dark Blue - 1$

link

longbow_transdkblue.jpg

Vambraces - Black - 1$

link

vambraces_black_front.jpg

И като добавим и цената за доставката - около 3,86$

Разбрах се с баба ми тя да отиде да плати. Аз нямам време в петък, че съм на училище по това време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С Mata Nui ставаме общо петима поръчващи, т.е. сумата от 4.28 USD за доставка се разделя на пет. Добре ще е до петък по обяд най-късно всички, имащи желание да поръчват, да го заявят, за да мога да разделя сумата за доставка по равно, а и да се оправим своевременно с плащането. В петък след срещата (или най-късно в събота сутринта) в тази тема ще пусна окончателния списък с поръчващите и пълно инфо за поръчката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сметнах доставката и я добавих към сумата от поръчката ми(получава се 0,856$, закръглено на 0,86).

Баба ми е счетоводителка и по цял дан се разхожда из София, така че няма проблем да мине да плати. Разбрах се с нея още преди да поръчам, знае колко пари да носи, кога да отиде и горе-долу разбра къде да търси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както обещах, ето го разпределението на поръчката:

Стойност на всички артикули: $45.25 USD. Цена за доставка: $4.28 USD, или по $0,86 USD на човек (общо сме петима поръчващи).

Almirante Don Rodrigo: Aртикули: $13.75 USD; доставка: $0,86 USD. Общо $14,61 USD или 20,81 лева.

legohead: Артикули: $14.50 USD; доставка: $0,86 USD. Общо $15,36 USD или 21,89 лева.

Antonio: Артикули: $1 USD; доставка: $0,86 USD. Общо $1,86 USD или 2,65 лева.

Mata Nui: Артикули: $3 USD; доставка: $0,86 USD. Общо $3,86 USD или 5,50 лева.

За курса на лев / долар съм използвал XE.com, тъй като разполага с по-актуални данни от бат' Google.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иво (legomania) се включи в поръчката, тъй че делим доставката вече на шест. Има вероятност Ачо (bqlicheren) също да си хареса аксесоари от BrickForge, затова ще изчакам с пускането на поръчката до понеделник и тогава ще update-на инфото, както и дялът на всеки за доставка.

P.S.: От вчера в магазина има и десетина нови части - разгледайте! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъй вярно!

Утре преди обяд ще се опитам да свърша таз работа. Благодарим за своевременните известия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

поразгледат из сайта, в момента сървъра е натоварен от прекалено много посетители.

Като за начало Боби, върни Bandolier и Gunbelt в първоначалният цвят - reddish brown. Има нова наличност.

Сега ще си харесам и един меч и стига толкоз, че започвам да се уливам.

Eто я отново поръчката ми: Добавил съм само 1 Rogue biter и 1 Cutlass

Instruments:

2x Acoustic Guitar - Dark Tan

1х Electric Guitar - White (black pickguard print)

1x Electric Guitar - Black (tan neck print)

1x Violin - Dark Tan

1x Drumsticks - Tan (pair)

Weapons:

1x Rogue Biter - silver

1x Cutlass - silver

горните две са новите неща в поръчката ми

Equipment:

1x Nightstick - Black

1x Reins - Reddish Brown

1x Shepherd Crook - Dark Tan

Animals:

1x Horns - Tan (pair)

1x Sheep - White

вече сметкамта ми е $16 или 22,40 лв. без доставката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип петима Петко не чакат, така че ОГРОМНО благодаря на MetroiD за това, че ме изчака да дам и своята поръчка. А тя е:

8 Х Silver Bayonet

8 X Reddish Brown Musket

10 X Reddish Brown Ammo-pouches

3 X Trans Green Falcata

10 X Reddish Brown Gunbelt

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да кажа, че реших да не си поръчвам.

Най-накрая се сети да ни го кажеш ;)

Аз няма да си променям поръчката. Остава си същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С добавянето на новите артикули (тези на legomania и bqlicheren) доставката скочи от $4,28 USD на $5,12 USD. Вече обаче сме общо седем човека, поръчващи от сайта, тоест сумата на човек излиза всъщност по-ниска от преди въпреки увеличената цена за доставка. Така 5,12 / 7 = $0,73 USD на човек (което според XE е равно на 1,04 BGN).

Ето ги актуализирани поръчките на отделните хора:

Antonio: Артикули: $2 USD; доставка: $0,73 USD. Общо $2,73 USD или 3,87 лева.

Mata Nui: Артикули: $3 USD; доставка: $0,73 USD. Общо $3,73 USD или 5,29 лева.

legomania: Артикули: $12,50 USD; доставка: $0,73 USD. Общо 13,23 USD или 18,77 лeва.

Almirante Don Rodrigo: Aртикули: $13,75 USD; доставка: $0,73 USD. Общо $14,48 USD или 20,55 лева.

legohead: Артикули: $16 USD; доставка: $0,73 USD. Общо $16,73 USD или 23,74 лева.

bqlicheren: Артикули: $36,50; доставка: $0,73 USD. Общо 37,23 USD или 52,83 лева.

и моя милост: Артикули: $13 USD; доставка: $0,73 USD. Ама аз със себе си ще се оправя, не ме мислете ;)

Mata Nui, Almirante и legomania вече са ми платили за поръчките си и имам да им връщам съответно 21, 35 и 3 стотинки (за Иво по-малко, щото не беше сметнал доставката в BGN :Р). С Иво и тия три ст'инки усещам как ше си имам сериозни ядове, докато му ги върна... само бой да няма! ;)

Утре пускам поръчката. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...