Jump to content

Създай мини-модел на ....

OneOfAll

Recommended Posts

Здравейте,

@danny даде една прекрасна идея за ежемесечна игра в която да създаваш мини модел на различни неща. Прочетете тук за какво става дума. Правилата с график и всичко ще разпиша идните дни, но се пригответе да е епично. От сега ви казвам !!!

Официален плакат за "юркане" на хората седмица преди приключването на даден месец. Създаден от @danny

image.png.c9d93be619afb460a6be1b9e1a2dd2cf.png

Участие:
- Всеки и по всяко време може да се включи с модел за дадения месец без записване
- Снимка на реалния обект/сцена или каквото и да е спрямо месечната тема + снимка на модела създаден от лего
- Изпращане на моделите на лично съобщение на OneOfAll (решението бе взето след провела се анкета, която може да видите тук)

Моделите за месец февруари бяха пратени на лично и мейл и бяха качени за гласуване.

Продължителност на конкурса:
- Една календарна година или в нашия случай 11 месеца

Теми:
- Различни всеки месец, но ще бъдат разкривани с началото на всеки месец.

Време за строене: 
- Един месец

Време за гласуване: 
- Една седмица 

Класиране:
- Всеки участник ще получава точки според класирането от анкетата, както следва:

Цитат

1ви - 25 точки
2ри - 18 точки
3ти - 15 точки
4ти - 12 точки
5ти - 10 точки
6ти - 8 точки
7ми - 6 точки
8ми - 4 точки
9ти - 2 точки
10ти - 1 точка

Ако участник 1 и 2 получат равен брой гласове всеки един от тях получава по 25 точки. Участник 3 автоматично става втори и получава точките за второ място. Ако има участник 4 и е с равни точки като участник 3 същото важи като за първите двама. С месеците ще видим как ще се гласува и дали ще имаме такива равенства. 

Официална таблица с месеците, темите, участниците, точките за всеки месец и временното класиране.

Победител и подгласници:
- Предстои да разберем с развитието на играта какво ще спечелят тримата с най-много точки.

Забрани:
- Използването на PhotoShop за манипулиране на цветовете на частите и цялостния облик на лего модела
- Използването на програми за създаването на модел

Нека строенето започне сега ! Успех на всички !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Включвам се!!!

P.S. Последната точка най-много ми допадна ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер за включването @mnachev. ;)

За наградите както казах може и да има може и да няма. Ще видим как ще се развият нещата. Ако трябва лично ще осигуря някакви символични награди. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, извинявам се за подвеждането, че щях да опиша всичко уикенда, но не остана време и за това. Все пак помислих тема и мисля първи кръг да бъде:

"Създай мини-модел на добре-позната сграда в София"

Според мен може всичко да влезе, което е различно от един нормален блок или нова кооперация. Краен срок 28.02. Всеки който иска да участва моля да прати снимка до този срок на лично съобщение. Моля да бъде пращана снимка на модела и снимка на истинската сграда.

На 01.03 пускаме анкета за 1 седмица и на 09.03 обявяваме първите хора, които са спечелили точки. 100% до тогава ще има таблица за класирането, ще съм измислил повече теми, които мисля, че ще бъде по интересно да се обявяват в началото на всеки кръг. Ще има като архив за кръговете, нещо като плакати също и така.

Нека строенето започне сега !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересна тема, с радост ще се включа. Благодаря за готиния конкурс!

Изобщо не си се забавил, няма нищо спешно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз наистина искам да му се пробвам на туй нящо, обаче съвсем без да се лигавя февруари не мисля, че ще успея. Обаче ще опитам. Но няма да успея. Но ще имам предвид да опитам. Но надали. Ама ще видим..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо да ти ги пращат на теб на лична, а не да си ги публикуват във форума и да са видими за всички ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не може да се виждат моделите до края на месеца за да няма копиране на идеи. Ако зададем дата за качване може да има хора, които ще забравят или няма да имат възможност. Освен това да слагаме и срок за качване може да усложни допълнително.

Ако смятате, че ще измамя под формата да копирам идея или да не кача снимката на някои, просто няма да участвам или изберете човек, който няма да участва и да се пращат на него за да прави анкета накрая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е най-добре направо който е готов да качва във форума. Чак пък да се крадът идеи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не мисля, че ще се крадат идеи, по-скоро така може да има много еднакви модели - примерно всички са направили НДК :mf_xx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко големи трябва да са мини моделите? Според мен е по - добре да се публикуват наведнъж, защото 1-всички участия ще се виждат на едно място, а коментарите ще са след това (по-подредено и удобно) , 2-по-вълнуващо е, ще има очакване:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, OneOfAll написа:

Ок, щом така желаете пускайте ги в темата.

Аз нямам абсолютно никакви претенции :)

преди 30 минути, kodama-ja написа:

Колко големи трябва да са мини моделите?

Размерите - предполагам мини/ микро, като този тип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, kodama-ja написа:

Колко големи трябва да са мини моделите? Според мен е по - добре да се публикуват наведнъж, защото 1-всички участия ще се виждат на едно място, а коментарите ще са след това (по-подредено и удобно) , 2-по-вълнуващо е, ще има очакване:)

Това е също още една причина да исках да се пускат наведнъж. Да ги събера, сортирам, преименувам подобаващо и да ги пусна на едно. 

преди 53 минути, danny написа:

Размерите - предполагам мини/ микро, като този тип.

Да, размера да е този от линка. Благодаря за асистенцията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за идеята ще чакам с интерес финала. Няколко неща които ми хрумнаха:

• Може да се сложи крайния срок в календара на клуба 
  • Добре е всеки месец да има отделна тема със срок, тема и правила на едно място. Сигурен съм че в движение ще се променят неща. Не знам @OneOfAll дали имаш права да променяш първото мнение в тази тема като за начало
  • [въпрос] Може ли да се участва с виртуален билд? 
  • Може би е удачно да се определи някакъв габарит на МОКа 8х8 16х16? От друга страна това си е ограничение което засилва трудността

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да редактирам първият пост тъй като аз съм го създал. Може би е хубаво да има раздел за тази игра и да се пуска всеки месец условията и тематиката. 

Виртуални участия не, само с реални части.

За размера ще го помислим и в движение ще решим колко на колко да е. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, OneOfAll написа:

Виртуални участия не, само с реални части.

Тогава Technic хората ще си измислим наша си игра... with backjack and hookers. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен да не се показват моделите до края на датата на подаване. Ок е да се пращат на @OneOfAll   Дори и някои от сградите да се повтарят, затретват и тн. поне ще видим различни техники на строене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Подсещам, че остава седмица до края на първи кръг :)

Ето и малко вдъхновение!

gordon-ready.jpg

7.png

3.jpg

6.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Две включвания има в конкурса до момента. Остават 3 дни до приключването на месеца. На 01.03 пускам анкетата с моделите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Месец март ще бъде за:

"Създай мини-модел на сцена от филм до 2000 година"

Нека творенето започне. Успех на всички. 

Крайна дата за предаване 31.03 (събота).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mnachev , с това ли ? :D:D:D

Добавял, снимка на сцената и снимка на лего модела, без да е пипан на Photoshop :) Става дума за цветове и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове