Jump to content

Гласувайте за LEGO Moments in Space

danny

Recommended Posts

Здравейте фенове и маниаци,

пиша с молба да ударите по едно рамо и да помогнете на това проектче да се класира в конкурса на ЛЕГО "LEGO Moments in Space". Сетът, който спечели ще се предоставя като подарък при покупки в магазините на ЛЕГО, Леголенд и в сайта.

Повече за проекта - като начало реших, че ще е интересно да направя сет, който да включва максимално много разнообразни части, както различни цветове, така и по вид. Тук дойде и проблемът, как да направя нещо, което хем да има много цветове, хем да прилича на нещо. Взех предвид и темата, която е "ЛЕГО Моменти в Космоса" и така след няколко неуспешни хрумвания се роди идеята да съчетая тези цветове в няколко извънземни.

След това си помислих, а защо да няма и един космонавт, който да се включи от наша страна (човешката раса :D ) и да запознае извънземните с най-любимата на всички нас играчка. В първоначалната идея бях сложил два сета, които космонавтът вече е сглобил и показал на извънземните как става, но от ЛЕГО отхвърлиха идеята, т.к. бях написал кои са сетовете, а те явно не искат да има препратки към други такива (или поне тези, които бях описал). Така остана един единствен сет пред космонавта, който всъщност е 40254-1: Nutcracker.

Първа стъпка беше да направя терена, който е сглобен от няколко плейта и малко детайли за повърхността - да кажем, че това е Луната и там протича срещата (едно от условията беше сетът да е малък, до 300 части - на мен ми излезе 184 в последния му вид). След това почнах да правя извънземните едно по едно, като исках те да имат определен вид - квадратно, кръгло, триъгълно (което стана по-скоро трапецовидно), едно от Техник части и т.н. Формите трябваше да символизират различни ЛЕГО елементи. Така едно след друго се родиха тези същества от най-различни краища на Космоса.

После дойде ред на космонавта, с какъвто не разполагам, но успях да сглобя един не чак толкова лош (малко ретро сай-фай е :D ). Накрая много се чудех какъв сет да сглобява той пред извънземните - първият вариант беше совалка (3367-1: Space Shuttle), а след това и Лешникотрошачката, която накрая остана като финалния сет, но без да пише, че е тя.

Това са снимките на сета:

pieces-1.jpg
pieces-2-2.jpg
pieces-3.jpg
pieces-4.jpg
pieces-5.jpg

Тук можете да гласувате, ако ви допадне:
https://ideas.lego.com/challenges/1b817aba-3990-4e6d-a17f-7a59a948d02f/application/c7c1e05f-ce74-40fb-863d-4cc864939dbd

П.П. Това са значенията на имената на извънземните:

Blube - нейното име идва от Синьо и Куб на английски - Blue + Cube (Blu+be)
YelO - неговото име е микс от Жълто и Кръгче отново от английски (О) - Yellow + circle (Yel+O)
Thrink - нейното име е комбинация от Три и Розово (от английски) - Three and Pink (Thr+ink)
Minifi - този сладур е кръстен на Миниатюра и Огън (от английски) Miniature + Fire (Mini+fi)
Quark - неговия вид прилича на Въпросителен Знак и от там съкратено (от английски) Question Mark, Qu+ark
Bushi - неговото име идва от Японски, което означава Войн
Trapezo - името на този приятел, приличащ на дракон идва пак от думата за Трапец на английски - Trapezoid
Uazo - това малко сладурче е кръстено на думата за Птичка от френски, нещо близко до произношението - Oiseau (bird)
Lil Gre - малък и зелен, затова и името е комбинация от Малък и Зелено (от английски) Lil от Little + Gre от green.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 :)

Много ми хареса идеята! Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове