Stormfury Публикувано Февруари 11, 2018 Share Публикувано Февруари 11, 2018 Здравейте, Днес на вашето внимание ще представя един сет от 2014 година. Това е 76020: Knowhere Escape Mission, вторият по големина от 3-те сета към филма Пазители на Галактиката (Guardians of the Galaxy). Цената му като нов е (била) 100лв. и съдържа около 430 части, събрани в 3 номерирани плика. В кутията има още 2 книжки с инструкции, малък лист с лепенки, комикс и торса на Грут, който дори не беше опакован, ами се търкаляше така. 1. Кутията и нейното съдържание 2. Фигурките Рокет (Rocket) - един от най-готините и забавни персонажи във филма. Това е единственият сет в който фигурира. Рокет е много добре пресъздаден, със специално направена за него глава която е изрисувана изключително добре. Понеже е едон и е дребничък в сравнение с другите герои, е получил от късите краченца, на които не съм голям фен, но пък така отговоря по-добре на действителността. Въпреки че не ми допада много избора на "облекло", торса е доста детайлен и отпред и отзад. Мисля, че за пръв път в тази фигурка се появява опашка от този тип (поправете ме, ако греша). Разбира се към него върви и голямата му пушка с която е готов да види сметката на когото и да е било Малко по-късно се появява с още по-добър костюм в един полибег 5002145: Rocket Raccoon и в един ексклузивен сет за San Diego Comic Con 2014 Rocket Raccoon's Warbird. Небюла (Nebula) - Сестра на Гамора и дъщеря на Танос. Ако си спомням добре от филма, за всяка нейна загуба, е подменяно нещо в нея с механично, за това е наполовина киборг. Това се вижда от принта на лицето й, както и от металната ръка (сивата). Облеклото й е в лилаво, отговарящо на това във филма. И тук имаме само принт на торса, а панталонките са изчистени. Отново фигурката я има само в този сет. Сакааран (Sakaaran) - един от многото поданици на Ронан (основният антагонист, който може да бъде видян в 76021: The Milano Spaceship Rescue). Основните цветове са черно и сиво. Лицето е супер зловещо, много ми харесва. И тук имаме детайли само върху торса. Към фигурката има и бластер, който може да бъде видян само в 3-те сета към филма. Фигурката също фигурира и в трите сета. Грут (Groot) - не е точно минифигурка, даже хич не е мини Дори според мен са го направили твърде голям. Както се вижда, главата и торса са едно цяло, като торса е кух, и се допълва с части, за да може да се доизгради голямата фигура. Това го отбелязвам като плюс. Основната цветова комбинация от светло кафяво, тъмно кафяво и тъмно зелено е много добра, единствено не ми харесват светло сивите части, които са изпозлвани, но за жалост тази част се прави само в този цвят (https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=14418&idColor=86#T=C&C=86). На краката са използвани много готини принтнати елементи. Може би щеше да е готино, ако имаше и някакви подобни на ръцете. Като цяло доста добре е пресъзаден, макар и по-голям. 3. Моделът Действието се развива в Knowhere, което е минна колония изградена върху останките от титан. Сета представлява нещо като кула с платформа към нея. Има скрити функции, с които се отваря капан, или се разрушава кулата или се изтрелват разни неша. За малките си размери имa достатъчно playability. Цветовата комбинация ми допада. Един голям лазер, който се управлява от Сакараана и може да бъде поставен върху кулата както е показано на кутията. Mining pod-а - това е летящ кораб който се използва в мините и съответно няма никакви оръжия. Билда е интересен, цветовата комбинация е приятна от Medim и Dark Azure (едни от любимите ми цветове за лего части). Почти всички стикери са поставени върху него, с което го правят още по-атрактивен. Под-а според мен е най-интересната част от сета. 4. Уникални части за модела Когато видях за пръв път сета, не ми се стори особенно интересен, и бях решил да не си го взимам. По стечение на обстоятелствата се сдобих с него, и изобщо не съжалявам, даже съм много доволен. Всички фигурки отговарят много добре на персонажите си. Също така всички (без Скараана) са униклани за модела, и за един колекционер като мен са страхотно допълнение. Беше ми изключелно интересно самото му сглобяване. Определено за всеки фен на GOTG, този сет е "must have". Като минус ще отбележа съотношението цена/части, но това се наблюдава и при други сетове, които съдържат големи фигурки. Надявам се да Ви е било интересно! 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Февруари 11, 2018 Share Отговорено Февруари 11, 2018 Отново още едно страхотно ревю !!! Само така. Чакаме другите. Веднага отива като новина на сайта. Keep up with the good work ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Февруари 11, 2018 Share Отговорено Февруари 11, 2018 Много благодаря за поредното издържано и интересно ревю, @Stormfury! От всички сетове (от първата вълна на the GOTG) този ми е най-несимпатичен като компоненти. Има яки фигурки, но смятам останалите му части за напълно посредствени като дизайн и play-ability/collect-ability. Все пак, много съм признателен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts