Stormfury Публикувано Февруари 13, 2018 Share Публикувано Февруари 13, 2018 Здравейте, Днес на вашето внимание ще представя още един сет от втората вълна на The Lego Batman Movie, а именно 70919: The Justice League Anniversary Party. Принципно не мислех да правя ревю на въпростният модел, защото според мен единственото интересно в него са фигурките, но ме помолиха. Като цяло сета го закупих, заради това, че колекционирам всички модели свързани със супер герои Та да продължим по същество, конструктура струва 35 евро и съдържа около 250 части, разпределени в 2 номерирани плика. В кутията има още - една книжка с инструкции, едно листче с лепенки и 2 броя крила. 1. Кутията и нейното съдържание 2. Фигурките Супермен (Superman) - Няма много какво да кажа за тази фигурка. Супермен в класичиеския си костюм, може да бъде видян и в не малко други модели. Единственото различно е главата. Тя е нова, двустранна. От едната страна лицето е доста развеселено (все пак празнуват) , а от другата честно казано, не мога да определя какво настроение изобразява. Хоукгърл (Hawkgirl) - за първи път се появява в този сет и изобщо за първи път в DC Comics сетовете. Първоначално като видях кутията си помислих, че това е Hawkman (76028: Darkseid Invasion). До като не свалиш шлема трудно можеш да предположиш, че това е жена (освен по леко загатнаните гърди, върху торса (които не са толкова лесно забележими). В този си вид обаче е представена и във филма. Като цяло съм много разочарован от дизайна на фигурката, можеше да се постараят малко повече с аутфита, или поне шлема да го бяха направили по-различен... Зелената Стрела (Green Arrow) - за разлика от Hawkgirl, за Green Arrow мога да кажа само хубави неща. Получаваме го в класическият му вид, който е много добре пресъздаден. Всичко е направено много детайлно и достоверно и направо радва окото. Лицето е едностранно, защото няма как да се скрие второ лице с тази шапка Заради светлината не се вижда много хубаво, но ако се загледате добре, дори ще видите характерната за него брада. Както се досещате фигурката е уникална за модела. Green Arrrow се е появявал до сега само веднъж в 76028: Darkseid Invasion, но там използва съвсем друг костюм. Зеленият лък и зеленият кочан със стрели са нови части, както и светло зеленото перо. Определено съм много доволен! Ел Дорадо (El Dorado) - Тука попадам на непознат за мен персонаж. След кратко проучване се оказа, че не е герой от вселената на DC Comics, а от няква Super Friends анимация в която са взимали участие герои от DC и с това изгуби интереса ми. За любознателните - https://en.wikipedia.org/wiki/El_Dorado_(Super_Friends). Относно самата фигурка - лицето отново е двустранно. Торса е доста детайлен и принта продължава и върху панталонките. Цветовата композиция ми допада. Съдейки по снимките които има в нета бих казал, че е отлично пресъздаден. Wonder dog - не е фигурка, но е някакъв вид герой (може би?) - и той като Ел Дорадо е част от Super Friends. За любознателните http://dc.wikia.com/wiki/Wonder_Dog. Кучето е в син цвят доста необичаен цвят за куче, но пък изглежда готино и има собствено наметало. Само не съм сигурен какво му е Чудесното (Wonder) при положение, че няма никакви супер сили, може би това, че го раздава диджей на партито :D. 3. Моделът За тези които са гледали филмът знаят, че въпросното парти се провежда във Крепостта на Самотата (Fortress of Solitude), която е "тайното място" на Супермен. Лигата на Справедливостта (Justice League) са си спретнали парти по случай 57 годишнината им и така случайно са забравили да поканят Батман. Моделът представлява малка част от интерериора на Крепостта, където се провежда купона и се състои от диско пулт с колони, денсинг и парти украса. Единственото интересно нещо за мен бяха двата винила с батмаското лого. Дори и без Батман на партито, всички знаят, че той слуша най-добрата музика От към функционлности има механизъм с който се върти малкият денсинг в центъра и това е всичко. 4. Нови части В заключение ще кажа, че се потвърди първоначалното ми мнение, че сета е скучен и почти безинтересен. Единственото ценно нещо в него са фигурките. Бих казал че цената му според мен е малко висока спрямо това което получаваме, и ако искате да си го закупите все пак, изчакайте да бъде намален 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Февруари 13, 2018 Share Отговорено Февруари 13, 2018 Благодаря за ревюто. Наистина слаб сет, но пък за колекционерите няма как да се пропусне. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Февруари 13, 2018 Share Отговорено Февруари 13, 2018 Благодаря за краткото, но ясно в този случай ревю. Фигурките, понякога, правят сета. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts