Jump to content

Къщата с цъфналата вишна

Firestar

Recommended Posts

Здравейте, ето нещо с истински тухлички :D да не кажете, че само на LDD строя. Този път не една, не две стени, ми цяла къща успях да направя. Идеята беше да ползвам най-накрая частите от бълковете. Въпреки хилядите частички, с които разполагам вече, не би трябвало да мрънкам, че нямам достатъчно за проектите, но... ето че нямам достатъчно за вишната :D рехаво цъфти тази година, малко клонки има, догодина повече.

Поставих си за цел да направя отделни етажите, за да свикна така да строя, не си намерих подходяща основа за втория етаж, затова е без под. Не съм задълбавала в интериора, за сметка на ланшафтната архитектура, с която прекалих около верандата.

Добавих себе си :D , с пържола в ръка и животинки, да не стои пусто.

20180309_124452.jpg

20180307_112048.jpg

1 (3).jpg

20180307_111121.jpg

20180307_111712.jpg

20180309_124411.jpg

20180309_124524.jpg

20180309_124550.jpg

20180309_124636.jpg

20180309_124708.jpg

20180309_124831.jpg

20180309_125029.jpg

20180309_125055.jpg

20180309_125205.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда страхотно, а котенцето е фантастичен детайл! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е готина! Интересно ми е как са направени стените на първият етаж, които са под наклон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къщата е много модернистична, харесва ми. Доста умение имаш и в ландшафтните детайли, което е за оценяване, тъй като много малко MOC-ъри реално умеят да правят и ландшафта към сградата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотно изглежда! Браво! 

Бих коментирал няколко неща: Дизайна си е твои стил изведен до всичките отделни части на къщата. Много е добър! Никъде не си прескочила детайла което е похвално! Цветовите подбори в гами за градина, първи, втори етаж и покрив са много добре решени. Не знам какви липси на части за тази сграда имаш спрямо първоначалните ти творчески планове, но можеш да разгледаш и опишеш какво може да се вземе от клубния инвентар като части. Това което виждам като лотове и цветове мисля, че съществува в клубните такива. Предложение: на по-късен етап да запазиш този дизайн-стил и цветни решения  но да преправиш къщата в мащаб на modular buildings от ЛЕГО. Така лесно и по-забележимо може да стои до произведените от ЛЕГО набъбнали напоследък като количество сгради. Според мен даваш много добър пример за това как трябва да се пробваме всички да добавяме себе си в клубните изяви. Подклаждам всички да се пробват, всички можем да СТРОИМ :)  Това е от серията creator EXPERT нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3/12/2018 at 18:52, Stormfury написа:

Много е готина! Интересно ми е как са направени стените на първият етаж, които са под наклон.

Благодаря, @Stormfury, стените правих по този начин, като не съм използвала черните частички /като панти/, а направих жлеб от тухлички на основата, в който влиза стената: 39d3e26fd82f5b99699a890c6dff2cd7.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@KAGPID, благодаря за коментарите и съветите!

Липсващи части нямам за самата къща, искаше ми се дръвчето да направя с повече клонки, по-хубав дънер и да бъде по-кичесто. А относно мащабът на къщата, би ли ме насочил какви изисквания трябва да спазя, за да бъде като модулните сгради? Забелязвам, че има някакви закономерности, които спазват при проектирането им - тротоари, които откъм улицата са с плочки, а в задния двор е оставена основата, евентуално дълбочина на постройката, етажна височина, начин на захващане към останалите къщи. Аз гледах за височината на етажите, да бъдат горе-долу колкото са на къщичките, които имам от серията creator EXPERT. И само да вметна - поставих къщата до останалите сгради и изобщо не се връзва стилово с тях, сигурно заради по-горе описаните правила, които не съм спазила :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове