mrcastle Публикувано Март 20, 2018 Share Публикувано Март 20, 2018 (Редактирано) (Ъпдейт на темата) Написано по-ясно и с повече детайли. Ето я и историята... Както сигурно знаете Vbox7 от около година напълно се развали поради слагането на нов дизайн. Опитахме много хора, но не можахме да се споразумеем с екипът да ни го оставят било то и като втора версия. Дори протестът, който организирахме миналата година не даде резултат в нашата група ''Връщането на стария дизайн на Vbox7''. Тогава взехме решение за наш сайт. Наложи се няколко човека да се наемем да подготвим писмен и начертан план какво искаме да се направи. Ще приложа и снимки към този пост. Един познат, който се занимава със създаване на сайтове се нае с неговите хора да го направят ето техния сайт https://old.weband.bg/ Успяхме да се споразумеем за много ниска цена, а да не говорим, че искат само капарото за да изкарат подчертавам целия сайт. Дарение може да направите чрез Paypal през https://www.paypal.me/DLYDIANOV Нуждаем се от 1000 лв капаро, от които сме събрали 200. Общата стойност на сайта възлиза на 5 000 лв. И сега идва въпроса защо да дадете пари? При пускане на сайта се очаква да има възнаграждение за всеки дарил. Примери за това са значки, скриване на реклами, а може и работа по самия сайт. Но най-голямата награда е именно по-удобен сайт, какъвто български в момента няма. За сайта: Планът създаден от нас и базиран на стария дизайн на Vbox7 ще бъде следван, но и създателите имат някакви супер идеи и ще ги реализират, в хода на работа ще ги направляваме. Ще се погрижим рекламите да са доста по-малко от Vbox7, да възстановим изгубени функции, да създадем нови такива, ще имаме наш дизайн не е гаранция, че ще е като на снимките, но определено трябва да бъде удобен. Много се надявахме да тръгне до лятото, но вече от 3 седмици не можем да съберем нужната сума. Създаването би отнело около 3 месеца.Ако нещо съм пропуснал задавайте въпроси!Благодаря на всеки, който реши да помогне! Редактирано Ноември 22, 2018 от mrcastle 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Март 20, 2018 Share Отговорено Март 20, 2018 Извинявай, но какъв трябва да е сайта ти? Колкото и офтопик да е това, първо запознай народа за какво става въпрос. За такива начинания има кикстартър и още бая подобни неща. Искате да правите подобен на вибокса сайт ли? искате стария вибокс ли? И как така се протестира за нещо като смяна на дизайна? И аз искам една тухличка в определен цвят, но не съм тръгнал да протестирам пред Билунд. Сори ма наистина не разбирам смисъла на текста, който си пуснал. И не знам дали изобщо мястото му е тук. Нека не превръщаме форума в БГМАМА. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Март 20, 2018 Автор Share Отговорено Март 20, 2018 Мисля, че бях казал всичко. Искаме стария вбокс не можем да го върнем затова правим нов сайт като него. И аз мисля, че не е за тук, но трябва да се обърна към някой. Има група по въпроса където е писано всичко това. https://www.vbox7.com/groups/backoldvbox/ Има още куп места из сайта и не само пълно с оплаквания. И не оставайте в грешно впечатление както повечето хора този сайт ще бъде народен сайт няма да се управлява от някакви телевизии тук го правим с дарения от всеки човек с възможности и желание. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Март 20, 2018 Share Отговорено Март 20, 2018 Добър ден, Аз самият имам много ограничено знание за Vbox7, не го ползвам, не знаех за това че е на NOVA (ако правилно съм разбрал), нито за това че са сменили дизайна, нито за "протестите" по темата, и т.н. Всички досега май сме съгласни, че темата не е за тук; постната е от необходимост. Това, в което не съм сигурен обаче, е дали тук има достатъчно аудитория, която "информирано" да подкрепи инициативата. Ако и другите са като мен (по линия на информация за казуса), то ще е много трудно да окажем каквато и да е адекватна помощ. Моля те, не се обиждай, но ако това е "зов за помощ" за сайт, то на мен ми трябва много повече информация и детайлен план на бизнеса/идеята, преди да съм "на борда" с пари или друг вид асистенция. Без повече детайли и конкретика, за незапознатия това наистина е много в стил "здравейте, момичета". Лека вечер и успех с инициативата. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Март 20, 2018 Share Отговорено Март 20, 2018 съжалявам, но вибокс не ползвам от години. Не очаквай от мен да съм наясно с групите там и какво иска всеки. Мисля, че народът се е нагледал на оферти от типа "дайте ми 1000лв и ще ви сваля звездите". Ако еднолично някой дари 1000лв това прави ли го собственик на сайта или пак си остава "народен". 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Март 20, 2018 Share Отговорено Март 20, 2018 преди 28 минути, sensimasensi написа: Ако еднолично някой дари 1000лв това прави ли го собственик на сайта или пак си остава "народен". Добър въпрос. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Март 20, 2018 Автор Share Отговорено Март 20, 2018 Не знам какво повече да кажа като информация. Сайта ще бъде създаден от https://old.weband.bg/ Имам им пълно доверие тъй като шефът го познавам отдавна. Това е и неговата сметка. По начало ние изготвихме план за работа писмено и с картинки и аз имам тези материали в себе си наистина наподобява точно на стария дизайн който беше до края на 2016 година. От там те вече знаят какво да правят и явно имат някви супер идеи хода на работа ще се следи. Сайтът ще се издържа от реклами. Ние не сме говорили нищо повече просто в процеса на създаване ще се оправят нещата. Вие имате предвид ако сега някой просто реши да даде цялата сума? Не сме мислили по въпроса, защото не вярваме това да се случи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Март 20, 2018 Share Отговорено Март 20, 2018 преди 26 минути, mrcastle написа: Не знам какво повече да кажа като информация. Сайта ще бъде създаден от https://old.weband.bg/ Имам им пълно доверие тъй като шефът го познавам отдавна. Това е и неговата сметка. По начало ние изготвихме план за работа писмено и с картинки и аз имам тези материали в себе си наистина наподобява точно на стария дизайн който беше до края на 2016 година. От там те вече знаят какво да правят и явно имат някви супер идеи хода на работа ще се следи. Сайтът ще се издържа от реклами. Ние не сме говорили нищо повече просто в процеса на създаване ще се оправят нещата. Вие имате предвид ако сега някой просто реши да даде цялата сума? Не сме мислили по въпроса, защото не вярваме това да се случи. Здравей, пиша само защото се занимавам с уеб дизайн и ми стана интересно за проекта като цяло. Първо за тези 1000лв, ако това е капаро, това означава ли, че това са 50% авансово плащане по проекта или само малка част от сумата? Ако са 50% от цялата сума и тези хора правят сайт за видео споделяне за 2000лв, реално ти го подаряват, понеже тази цена е наистина ниска за толкова сложна функционалност. Надявам се, че са точни и наистина ще направят работещ сайт Ако цената е много повече, не знам как ще успеете да покриете следващите суми, т.к. рекламата на такъв сайт от начало няма да я има много много. На мен това ми звучи като един много сериозен проект и се съмнявам, че 1000 лв ще го докарат някъде. Ако в момента не се работи по фунцкионалността на сайта не мисля, че ще може да стартира до началото на лятото, освен ако не се ползват някакви готови плъгини, теми или функционалности (които всички имат някакви ограничения). Ако темата остане тук, можеш да публикуваш примерен дизайн на сайта, ако имате такъв и ако имате желание да го презентирате. Успех с проекта! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Март 20, 2018 Автор Share Отговорено Март 20, 2018 Това не са 50% наистина а по-скоро 20% Но има и момент на подаряване те ни правят услуга. Наистина разчитаме на всички онези потребители, които не ползват сайта почти, че ще дойдат тук. Реклама без пари явно от човек на човек. Под лято разбираме края на Юни, а работата започва веднага щом имаме сумата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Март 20, 2018 Автор Share Отговорено Март 20, 2018 Ето част от това, което ние сме правили и по което ще гледат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Април 10, 2018 Автор Share Отговорено Април 10, 2018 Ъпдейтнал съм темата горе сега мисля, че пише повече. Ако някой държи мога и плана да дам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Април 10, 2018 Share Отговорено Април 10, 2018 Здравей, Надявам се проектът да прогресира с добри темпове. Аз мисля, че повече информация винаги е добре дошла. Ако искаш да пуснеш плана, ще е интересно. Разбира се всичко е пожелателно. Лека вечер! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Април 10, 2018 Автор Share Отговорено Април 10, 2018 (Редактирано) Прогресира, но не бих казал, че са добри. Тук е планът до моментът, в който казаха, че е достатъчно и са се ориентирали, че желаем стария vbox7. Има и снимки на повече моменти. ГЛАВНА СТРАНИЦА: - ОНЛАЙН; ГРУПИ; ЗА КОНТАКТИ С НАС; КАЧИ ВИДЕО. - ТЪРСАЧКА; ТОП 40; ТОП МУЗИКА; ТОП АВТОРСКИ; ДРУГИ КЛАСАЦИИ. - ВХОД; РЕГИСТРАЦИЯ. - ТОП 5; РЕКЛАМИ; ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ; НОВИ КЛИПОВЕ. ------ОНЛАЙН: (Натискайки "онлайн" те отвежда до друг раздел с потребителите в сайта.) - Всички; Логнати; Търсачка. Всички - функция, на която натискайте ти се зареждат всички потребители, регистрирани в сайта. Логнати - функция, на която натискайки ти се зареждат всички потребители, които в момента са в сайта и/или са активни. Търсакча - отделна търсачка в "онлайн", търсеща единствено потребители по име. (ОНЛАЙН - страницата трябва да включва икона на потребителя, до него името на потребителя, датата на регистрация в сайта, пол, възраст (възрастта ще се изисква при регистрирането на нов потребител.); (Капацитет на скролване ще е до 20 потребители на страница, другите потребители ще са на други отделни и ще могат да се управляват с помощта на стрелките в "Снимка 6" https://ibb.co/jxa0q6 ------ГРУПИ: (Натискайки "групи" те отвежда до друг раздел с групите в сайта.) - Сортиране: Популярност; Дата на създаване. - Отстрани на всяка група трябва да е включена информация като при "онлайн": дата на създаване; участници в групата; - Функция: Създаване на нова група (само логнати потребители могат да създават групи). (Капацитет на скролване ще е до 10 групи на страница, другите групи ще са на други отделни и ще могат да се управляват с помощта на стрелките в "Снимка 6" https://ibb.co/jxa0q6 - "Създаване на нова група" (Изпраща те в друга страница с попълване и записване за създаване на нова група в сайта): Име на групата (на кирилица); Описание (каква е главната цел на групата/правила/за забавление/за групови чатове); Одобрение: --Публична (всеки логнат потребител може да се включи в групата) --Частна (трябва да се одобри от създателя на групата, за да се включи нов потребител в групата); Възрастово ограничение: --Без / -- 16+; Краен бутон: "Създаване на група". ------ЗА КОНТАКТИ С НАС: (Натискайки "за контакти с нас" изскача прозорец с функции и надписи.) - Функции и надписи: Надпис "Относно" - под този надпис ще могат да се избират една от тези функции: "Имам идея за сайта"; "Нещо не работи"; "Сигнал за нередно съдържание"; "Оплакване от потребител"; "Друго..." Надпис "Подробности" - под този надпис ще се опише по подробно за какво иска да се свърже с нас потребителя в сайта. Надпис "Е-mail" - изискване за имейла на потребителя, искащ да се свърже с нас. Надпис "Антиспам код" - система за антиспам. ------КАЧИ ВИДЕО: (достъпно само за логнати поребители): (Натискайки "качи видео" те отвежда в друг раздел в сайта.) В този раздел има сравнително голям бутон, под който се изписва "Избиране на файлове за качване". След избиране на файла за качване се изчаква процесът на качване на файла в мрежата докато стане на 100%. След това разделът автоматично те изпраща до фунцкии преди файла да стане достъпен в сайта: _____ да се вземат някакви идеи за изгледа и функции от Youtube или други страници. Задължително, което трябва да го има, открояващо качването на клип в този сайт: - Възрастово ограничение: --Без / -- 16+ - Публичен или Личен (само от потребителя може да се гледа) - В плейлиста - възможност този клип да влезе във вече създаден плейлист, ако няма такъв, има възможност да се създаде. - В група - възможност този клип да влезе в група, в която участваш, ако не участваш, тази функция не е достъпна (може да се направи в сив цвят) ------Търсачка: Нещо от този вид: https://ibb.co/f6RC3R https://ibb.co/dnTmV6 ------ТОП 40: (Натискайки "топ 40" те отвежда до друг раздел с клипове в сайта.) - ТОП 40 ще включва най-популярните клипове в целия сайт. - Без капацитет - всички клипове ще се намират със скролване надолу. - Пред всеки клип в ТОП 40 ще се изписва номера му от 1 до 40, а срещу всеки клип в ТОП 40 ще се показва иконата на потребителя, качил клипа и бройката на гледанията на този клип. (Примерна снимка: ------ТОП МУЗИКА: (Натискайки "топ музика" те отвежда до друг раздел с клипове в сайта.) - ТОП МУЗИКА ще включва известни (популярни, много гледани) музикални клипове, качени в сайта. Всички "ТОП" класации ще са с капацитет 40 клипа и номерирани от 1 до 40. Само ТОП 40 ще включва всякакви клипове без значение дали са авторски, музикални и т.н и ще бъдат подредени и номерирани за тази класация според гледанията. ------ТОП АВТОРСКИ: (Натискайки "топ авторски" те отвежда до друг раздел с клипове в сайта.) - Също като топ 40 и топ музика, но ТОП АВТОРСКИ ще включва само авторски клипове. ------ДРУГИ КЛАСАЦИИ: (Натискайки "други класации" те отвежда до друг раздел с клипове в сайта.) - В този раздел, скролвайки надолу ще се намират общо 6 други класации: Топ ТВ и Шоу; Топ Новини, Аниме и АМV; Любопитно; Смях; Авто и Спорт. - Всяка от класациите също ще съдържа общо по 40 клипа. - В сайт "ДРУГИ КЛАСАЦИИ" ще се показват всички 6 класации, но по 10 клипа, а за да се видят всичките 40 ще е нужно да натиснат на определена класация и тя да ги изпрати в друг раздел където ще скролват и намират само клипове от избраната класация. -------ВХОД/РЕГИСТРАЦИЯ: За тази опция можете да черпите идеи от други сайтове. -------ТОП 5: Най големият прозорец в главната страница, която ще се сменя постоянно от изображенията на клиповете в топ 5. - топ 5 са първите 5 клипа от ТОП 40 изложени в главната страница. - примерна снимка: https://ibb.co/fNBSSw --------РЕКЛАМИ: В случай, че сайта получи реклами, те ще стоят в дясната страна на сайта. --------ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ: - ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ ще се намират скролвайки надолу под ТОП 5. - ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ - клипове, които не са в топ 40 и всички други класации с по 40 клипа, но са с много гледания. --------НОВИ КЛИПОВЕ: - НОВИ КЛИПОВЕ ще се намират скролвайки надолу под ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ. - НОВИ КЛИПОВЕ - най-новите клипове, качени в сайта без значение популярността им. - Примерна снимка за ПОПУЛЯРНИ КЛИПОВЕ и НОВИ КЛИПОВЕ: https://ibb.co/ngvXub ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ГЛАВНА СТРАНИЦА (ЛОГНАТ ПРОФИЛ): - КАМБАНКА ЗА АБОНИРАНИ ПРОФИЛИ; ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ; - ПРОФИЛНА СНИМКА; ------КАМБАНКА ЗА АБОНИРАНИ ПРОФИЛИ: Камбанката ще служи за известия, когато профил, за когото си се абонирал качи нов клип. ------ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ: Иконка за лични съобщения може да е примерно като писмо, което ще разположено отляво на профилната снимка. - Натискайки на "писмото" (лични съобщения) ще те отведе до раздел в сайта. - Примерни снимки за раздела "ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ": https://ibb.co/iYkOKb https://ibb.co/gMpiKb https://ibb.co/dHACCw https://ibb.co/h9QOKb - (((Ако е възможно, камбанката и личните съобщения трябва да известяват в реално време, а не с рефрешване на страницата))) - ПРОФИЛНА СНИМКА: тя ще се изисква при регистрация. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 1. Под всеки клип в главната страница, в профил на потребител, в ТОП 40 и т.н. ще се изписва името на клипа на два реда, ако не може да се побере, нататък ще има многоточие. За да видиш пълното име на клипа без да влизаш в него трябва да мръднеш курсора на мишката върху непълното име и се появява малък прозорец, в който се изписва цялото име. Примерна снимка: https://ibb.co/mGzgCw ((По-просто обяснено: когато поставиш курсора на мишката върху бутона "Старт" в Windows ти изписва надпис "Старт".)) 2. Под всеки клип в главната страница, в профил на потребител, в ТОП 40 и т.н. ще се изписва името на потребителя, качил клипа. Ако натиснеш на името, те отвежда в профила на този потребител. 3. Под името на потребителя ще се изписват гледанията (примерно: 100 гледания; 1 хил; 7,5 хил; 2 млн). 4. Под гледанията ще се изписва датата на качване на клипа. 5. До името на клипа, както е в Youtube и Vbox7, ще има три точки. Когато се натисне на тях ти излиза меню. Менюто включва: Добави в Любими ("Любими" - плейлист, който не може да се изтрие. Ще го има на всеки регистриран профил. Можеш да създаваш други групи и да си ги изтриваш, но "Любими" е като част от профила.) Добави в плейлист: Ако нямаш създаден плейлист, ще ти се появи само бутонът "Създаване на плейлист", ако имаш този бутон все пак ще го има, под плейлистите, които си създал. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ПРОФИЛ: 1. Преди да се влезе в профила, в главната страница винаги стои твоят профил в десния горен ъгъл. 2. Когато се натисне на него те изпраща в раздел, където можеш да разглеждаш профила си. 3. До потребителския профил има меню с други опции. Примерна снимка: https://ibb.co/izRQNw Редактирано Април 10, 2018 от mrcastle Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Април 11, 2018 Share Отговорено Април 11, 2018 А къде и как ще се хоства цялото видеосъдържание ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Април 11, 2018 Автор Share Отговорено Април 11, 2018 На сървър като цяло нямам представа оставил съм се в техни ръце. Принципно държим да не ги взимаме от другаде тези клипове, а да се качват вътре и съхраняват някъде иначе няма да е това, за което се борим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Април 11, 2018 Share Отговорено Април 11, 2018 Преди 2 часа, mrcastle написа: На сървър като цяло нямам представа оставил съм се в техни ръце. Принципно държим да не ги взимаме от другаде тези клипове, а да се качват вътре и съхраняват някъде иначе няма да е това, за което се борим. В кои ръце ? Разликата в хостване на сайт и хостване на портал за видеосподеляне е от небето до земята ? Имаш ли приблизителна идея колко място ще ти трябва за хостването ? 10 мб, 10 гб, 10 тб или няколко хиляди ? Какъв канал ще ползваш ? Какво натоварване ще поеме ? Какъв стрийминг сървър ще седи отзад ? Колко ще струва ? Кой и как ще проверява качените клипове за детска порнография например ? Съжалявам, че ти го казвам ама всичко това ми се струва доста аматьорски подход. Утре може да направиш и дизайн на нова социална мрежа, щото както знаем батко Марти раздава личните данни на ляво и на дясно. От дизайна до работещо решение, разликата е няколко стотици хиляди лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrcastle Отговорено Април 11, 2018 Автор Share Отговорено Април 11, 2018 (Редактирано) Ръцете на weband. Ясно ми е, че ще е много. Но не съм запознат с това не знам как стават тези неща те знаят. Клиповете със сигурност ще минават през проверката на модераторите. Нещо да допълня тъй като за доста от нещата разчитам на тяхната преценка и вече ако нещо не ми харесва ще го оправим това са въпроси, които е добре да се зададат към тях ако ми дадете фейсбук ще ви вкарам да говорите там. Редактирано Април 11, 2018 от mrcastle Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Април 11, 2018 Share Отговорено Април 11, 2018 преди 14 минути, mrcastle написа: Нещо да допълня тъй като за доста от нещата разчитам на тяхната преценка и вече ако нещо не ми харесва ще го оправим това са въпроси, които е добре да се зададат към тях ако ми дадете фейсбук ще ви вкарам да говорите там. Няма нужда. Просто исках да кажа, че ако събирането на 5000 за дизайн е проблем, то следващите стъпки са невъзможни и това ще са пари хвърлени на вятъра. Дано да греша. Ще следя с интерес темата и тръгването на платформата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts