castadiva Отговорено Май 19, 2023 Share Отговорено Май 19, 2023 Здравейте, Аз съм горда майка на двама големи сина и прекарах последните 2-3 зими в сортиране на части от над 150 комплекта, които сме натрупали през годините. Първия ни комплект 7094: King's Castle Siege е от 2007. След години завистливо гледане сега дойде моето време. Вече съм възстановила напълно четири комплекта. Мъжът ми беше искрено впечатлен. :-) Големият ми син продължава да е Лего фен и покрай него станах специалист по bricklink и brickset. Почнах с набавяне на промишлени количества дребни сиви части. :-) Тук може да видите някои от неговите творения: https://www.instagram.com/z3n1th_creations За Коледа ми подари Lego flowers и това е един от най-знаменателните букети, които съм получавала, както и първото ми лично Lego. :-) Като стигнах до възстановяването на комлекти ме попита: " И после какво, ще ги лепиш ли? :-) ) Според birckset, където съм качила 146 комплекта, притежавам над 40000 части, което не е съвсем вярно, защото от време на време се оказва, че някои части липсват. Не съм от най-активните форумци, но се надявам да си бъдем от полза в размяната на части. Готиното на Brickset е, че можеш да провериш колко части от даден вид притежаваш, от кои комплекти са и дали ще ти трябват. Има едно поне 20-30 комплекта, които искам да възстановя, както и (надявам се) голяма част от около 400 те фигурки. След 5-10 години планирам да превърна детската стая ( децата още си живеят при нас, малкият е гимназист) в Lego работилничка. Не възнамерявам да продавам. Имам приятелка (също Lego майка), която за разлика от мен не е Lego фен и също има 30-40 хиляди части. В някакъв момент, когато забравя досадата от сортирането може да прибавя и нейната колекция към моята. :-) Най-вероятно ще почна да сглобявам и комплекти, които нямам. Само да е живот и здраве! Ето и малко снимки от actiona-a. :-). 0-02-05-952804db0d57383a02ba9282c6435213d88a271b35e55fe9666cfcdd66e4937d_d2e1723c3609657c.mp4 3 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
neelton Отговорено Май 19, 2023 Share Отговорено Май 19, 2023 Привет @castadiva - добре дошла! Поздравления за ентусиазма и инициативата. Тук всички страдаме от такива или подобни проблеми - в по-голяма или по-малка степен. Изглежда да имате вкъщи сериозен подход към легото с тази стена с чекмедженцата с части. Не се притеснявай да питаш/търсиш части тук. Организират се понякога общи поръчки, в които можеш да се включваш, както и неформални срещи, където се социализираме на живо 7094 е много хубав замък с хубави фигурки! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Schmendrick Отговорено Май 19, 2023 Share Отговорено Май 19, 2023 Welcome! Радвам се, че има и други хора, с които да разменям части. Поздрави на големия ти син, винаги се кефя като разбирам, че има хора у нас, които се опитват да създават, а не само да купуват сетове. Обожавам стената с чекмеджетата, респект. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LUIDGY Отговорено Май 19, 2023 Share Отговорено Май 19, 2023 Здравей @castadiva и добре дошла във форума 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Май 20, 2023 Share Отговорено Май 20, 2023 Здрасти и от мен, наистина страхотен пост! Браво за подредбата! Аз букета го опитах за подарък вкъщи но не предизвика такъв фурор:) 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
castadiva Отговорено Май 25, 2023 Share Отговорено Май 25, 2023 Благодаря на всички, които ме поздравиха! Стената с чекмеджета е от времето, когато започнах и бях много ентусиазирана. :-) После ми свършиха силите и останалите части са разделени само по цвят. :-) През уикенда сглобих безкраен брой заготовки ( тела и крака ) лего човечета, и започнах с главите и ръцете ( излезе ми мазол на палеца :-) ) Мисля преди да продължа с ръцете, да проверя главите (имам съмнения, че ще има сериозни липси). Големият ми син е много впечатлен, че някой от форума го е последвал и оценил! <3 Още веднъж благодаря! <3 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Популярно мнение Vic Hoss Отговорено Юни 7, 2023 Популярно мнение Share Отговорено Юни 7, 2023 Здравейте , казвам се Виктор и бих искал да се представя тук в Лего форум. От София съм и съм фен на Star Wars, LoR, GoT, Star Trek, Star Gate, Stranger things, Dune, Marvel и DC. Харесвам почти всички видове лего, като основно се кефя на Star Wars, влакове, Lord of the rings, Batman. Приятел съм на Слави (Nerdcore) Поздрави на всички лего фенове и членове на клуба. 10 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Юни 8, 2023 Share Отговорено Юни 8, 2023 Преди 13 часа, Vic Hoss написа: Здравейте , казвам се Виктор и бих искал да се представя тук в Лего форум. От София съм и съм фен на Star Wars, LoR, GoT, Star Trek, Star Gate, Stranger things, Dune, Marvel и DC. Харесвам почти всички видове лего, като основно се кефя на Star Wars, влакове, Lord of the rings, Batman. Приятел съм на Слави (Nerdcore) Поздрави на всички лего фенове и членове на клуба. Добре дошъл!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
odb Отговорено Октомври 11, 2023 Share Отговорено Октомври 11, 2023 Весел семеен работещ мъж от София, 185см, не употребява цигари и алкохол, фен на Лего (Technic, Sar Wars, City, Trains), търси запознанство с подобни господа с цел приятни съвместни изживявания. (no homo) 1 5 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Октомври 11, 2023 Share Отговорено Октомври 11, 2023 Преди 2 часа, odb написа: не употребява алкохол ... Ей това не знам как ще го преглътнем 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TBricks12 Отговорено Октомври 11, 2023 Share Отговорено Октомври 11, 2023 Добре дошли и от мен :))))) 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LUIDGY Отговорено Октомври 12, 2023 Share Отговорено Октомври 12, 2023 Здравей @odb и добре дошъл във форума -спокойно ще пропиеш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Октомври 12, 2023 Share Отговорено Октомври 12, 2023 преди 54 минути, LUIDGY написа: Здравей @odb и добре дошла във форума -спокойно ще пропиеш Останах с впечатлението, че @odb е мъж. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LUIDGY Отговорено Октомври 12, 2023 Share Отговорено Октомври 12, 2023 Преди 1 час, OneOfAll написа: Останах с впечатлението, че @odb е мъж. Е да де-затова го редактирах -мерси 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Д.К. Отговорено Октомври 24, 2023 Share Отговорено Октомври 24, 2023 Здравейте и от мен .. Електороинженер /по неволя хахах/.. Не пие , не пуши , кара мотори и фен на турбо коли .... Легото от почти година ми е в главата,но за момента скромно и бавно прохождам поради липса на време , финанси и още две други хобита .... 4 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 24, 2023 Share Отговорено Октомври 24, 2023 Здравей и добре дошъл! Дано намериш полезна информация за хобито зйв този форум! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boddhi Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 Здравейте! Казвам се Крум, от София съм и се запалих по Лего преди около 4 години. По-добре късно, отколкото никога Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... В свободното време - Лего естествено, skydiving, бири с приятели и обикалям с дрона (все по-рядко за съжаление). Иска ми се да не се бях зарибил и по light my bricks от финансова гледна точка, но и това се случи покрай Home Alone сета 8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stormfury Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 Здравей и добре дошъл в нашият форум Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Duh5 Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 темите за следващата ни клубна среща: Преди 1 час, boddhi написа: [...] ideas [...] modular [...] бири с приятели [....] light my bricks [...] - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LUIDGY Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 Преди 2 часа, boddhi написа: Здравейте! Казвам се Крум, от София съм и се запалих по Лего преди около 4 години. По-добре късно, отколкото никога Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... В свободното време - Лего естествено, skydiving, бири с приятели и обикалям с дрона (все по-рядко за съжаление). Иска ми се да не се бях зарибил и по light my bricks от финансова гледна точка, но и това се случи покрай Home Alone сета Здравей добре дошъл при нас 😀 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 Добре дошъл! :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Schmendrick Отговорено Януари 27 Share Отговорено Януари 27 Преди 7 часа, boddhi написа: Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... Все скъпи серии, покажи нещо. Welcome. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts