Jump to content

Кажете "здрасти"!

plac3bo

Recommended Posts

Здравейте, 

Аз съм горда майка на двама големи сина и прекарах последните 2-3 зими  в сортиране на части от над 150 комплекта, които сме натрупали през годините. Първия ни комплект 7094: King's Castle Siege е от 2007. След години завистливо гледане сега дойде моето време. Вече съм възстановила напълно четири комплекта. Мъжът ми беше искрено впечатлен. :-)  Големият ми син продължава да е Лего фен и покрай него станах специалист по bricklink и brickset. Почнах с набавяне на промишлени количества дребни сиви части. :-) Тук може да видите някои от неговите творения: https://www.instagram.com/z3n1th_creations За Коледа ми подари Lego flowers и това е един от най-знаменателните букети, които съм получавала, както и първото ми лично Lego. :-)  Като стигнах до възстановяването на комлекти ме попита:  " И после какво, ще ги лепиш ли? :-)  ) Според birckset, където съм качила 146 комплекта, притежавам над 40000 части, което не е съвсем вярно, защото от време на време се оказва, че някои части липсват. Не съм от най-активните форумци, но се надявам да си бъдем от полза в размяната на части. Готиното на Brickset е, че можеш да провериш колко части от даден вид притежаваш, от кои комплекти са и дали ще ти трябват. Има  едно поне 20-30 комплекта, които искам да възстановя, както и (надявам се) голяма част от около 400 те фигурки. След 5-10 години планирам да превърна детската стая ( децата още си живеят при нас, малкият е гимназист) в Lego работилничка. Не възнамерявам да продавам. Имам приятелка (също Lego майка), която за разлика от мен не е Lego фен и също има 30-40 хиляди части. В някакъв момент, когато забравя досадата от сортирането може да прибавя и нейната колекция към моята. :-) Най-вероятно  ще почна да сглобявам и комплекти, които нямам. Само да е живот и здраве! Ето и малко снимки от actiona-a. :-). 

000000243659--lego-icons-flower-bouquet-10280.jpg

76013-1.jpg

79108-1.jpg

70750-1.jpg

4840-1.jpg

viber_изображение_2023-05-19_11-33-48-896.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет @castadiva - добре дошла!

Поздравления за ентусиазма и инициативата. Тук всички страдаме от такива или подобни проблеми - в по-голяма или по-малка степен. Изглежда да имате вкъщи сериозен подход към легото с тази стена с чекмедженцата с части.

Не се притеснявай да питаш/търсиш части тук. Организират се понякога общи поръчки, в които можеш да се включваш, както и неформални срещи, където се социализираме на живо :)

7094 е много хубав замък с хубави фигурки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Welcome!

Радвам се, че има и други хора, с които да разменям части.

Поздрави на големия ти син, винаги се кефя като разбирам, че има хора у нас, които се опитват да създават, а не само да купуват сетове.

Обожавам стената с чекмеджетата, респект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей @castadiva и добре дошла във форума :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и от мен, наистина страхотен пост! Браво за подредбата! Аз букета го опитах за подарък вкъщи но не предизвика такъв фурор:) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които ме поздравиха! Стената с чекмеджета е от времето, когато започнах и бях много ентусиазирана. :-) После ми свършиха силите и останалите части са разделени само по цвят. :-) През уикенда сглобих безкраен брой заготовки ( тела и крака ) лего човечета, и започнах с главите и ръцете ( излезе ми мазол на палеца :-)  ) Мисля преди да продължа с ръцете, да проверя главите (имам съмнения, че ще има сериозни липси). Големият ми син е много впечатлен, че някой от форума го е последвал и оценил! <3 Още веднъж благодаря! <3 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
Преди 13 часа, Vic Hoss написа:

Здравейте , казвам се Виктор и бих искал да се представя тук в Лего форум. От София съм и съм фен на Star Wars, LoR, GoT, Star Trek, Star Gate, Stranger things, Dune, Marvel и DC. Харесвам почти всички видове лего, като основно се кефя на Star Wars, влакове, Lord of the rings, Batman. 
Приятел съм на Слави (Nerdcore)

Поздрави на всички лего фенове и членове на клуба.

Добре дошъл!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 months later...

Весел семеен работещ мъж от София, 185см, не употребява цигари и алкохол, фен на Лего (Technic, Sar Wars, City, Trains), търси запознанство с подобни господа с цел приятни съвместни изживявания. (no homo) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошли и от мен :))))) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей @odb и добре дошъл във форума :)-спокойно ще пропиеш :D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 54 минути, LUIDGY написа:

Здравей @odb и добре дошла във форума :)-спокойно ще пропиеш :D:D:D

Останах с впечатлението, че @odb е мъж. :D:D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, OneOfAll написа:

Останах с впечатлението, че @odb е мъж. :D:D :D

Е да де-затова го редактирах :D:D-мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Здравейте и от мен ..

Електороинженер /по неволя хахах/..

Не пие , не пуши , кара мотори и фен на турбо коли ....

Легото от почти година ми е в главата,но за момента скромно и бавно прохождам поради липса на време , финанси и още две други хобита ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл!

Дано намериш полезна информация за хобито зйв този форум!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...

Здравейте!

Казвам се Крум, от София съм и се запалих по Лего преди около 4 години. По-добре късно, отколкото никога :)
Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... В свободното време - Лего естествено, skydiving, бири с приятели и обикалям с дрона (все по-рядко за съжаление). Иска ми се да не се бях зарибил и по light my bricks от финансова гледна точка, но и това се случи покрай Home Alone сета :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл в нашият форум :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

темите за следващата ни клубна среща:

Преди 1 час, boddhi написа:

[...] ideas [...] modular [...] бири с приятели [....] light my bricks [...] - 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, boddhi написа:

Здравейте!

Казвам се Крум, от София съм и се запалих по Лего преди около 4 години. По-добре късно, отколкото никога :)
Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... В свободното време - Лего естествено, skydiving, бири с приятели и обикалям с дрона (все по-рядко за съжаление). Иска ми се да не се бях зарибил и по light my bricks от финансова гледна точка, но и това се случи покрай Home Alone сета :)

Здравей добре дошъл при нас 😀

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 7 часа, boddhi написа:

Иначе любими серии - Star Wars, Harry Potter, Ideas, Winter сетовете, modulars, Batman... 

Все скъпи серии, покажи нещо. :) Welcome.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове