legohead Публикувано Април 11, 2018 Share Публикувано Април 11, 2018 Пускам темата покрай интереса на Васко. За референция съм използвал тези две снимки: Направих ЛДД файл: train_bogie_vertical_axle.lxf Важно: Модела в ЛДД не е тестван!!! Цитат Списък с промени, които трябва да се направят по файла: Кръстатите оси за колелата трябва да се сменят с 6-ци Първия модел във ЛДД файла съм направил 1:1 по снимките: Втория модел е моя преработка с цел по-устойчива конструкция. Разликата е в това, че съм използвал 2 кватратни рамки, които да държат предавките. Разбира се тези части са относително скъпи ... Последното което искам да отбележа, е че съм че съм прекарал вертикалната задвижваща ос през тази "вътряща плоча" 4х4 с цел да намаля триенето. Необходимоста за това е поради факта, че не е препоръчително задвижващата ос да е единствената точка на контакт м-у талигата и шасито на влака. смятам че това решение ще има доста голям ефект да намали триенето и износването на задвижващата ос Пояснение: Кръглата част "щраква" към основата и се получава доста стабилна сглобка. Реално това ще бъде връзката м-у талигата и влака Задвижващата ос ще се върти вътре свободно P.S. Пиша темата набързо, и ви моля да пишете ако има нужда да редактирам/пояснявам за да е по-добре четимо и разбираемо. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3dwarman Отговорено Април 11, 2018 Share Отговорено Април 11, 2018 Това изглежда доста стабилно. Поздравления за Камен. Само едно допълнение, като сглобявате нещата не притискайте много зъбните колела до бриковете, иначе се получава много голямо триене и механизма не върви добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Април 11, 2018 Share Отговорено Април 11, 2018 Преди 4 часа, 3dwarman написа: Това изглежда доста стабилно. Поздравления за Камен. Само едно допълнение, като сглобявате нещата не притискайте много зъбните колела до бриковете, иначе се получава много голямо триене и механизма не върви добре. Поръчах малко части и ще тествам като дойдат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 17, 2018 Автор Share Отговорено Април 17, 2018 Направих промяна в модела, като замених 2те отделни квадратни рамки с надлъжни греди които да държат цялата талига. Очакването ми е че това ще намали триенето, но отново трябва да се тества mk.2:train_bogie_vertical_axle_mk2.lxf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mamun Отговорено Април 17, 2018 Share Отговорено Април 17, 2018 Така ще го направя, защото квадратните рамки в магазина който гледах бяха по 4 евро парчето и не ги купих Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Април 25, 2018 Автор Share Отговорено Април 25, 2018 Добре, ще ми е интересно да споделиш резултати от тестовете Успех с проекта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts