Jump to content

Какви други хобита имате?


Morpheus

Recommended Posts

Предполагам, че много от нас имат и други хобита, нека в тази тема ги споделим. Не се срамувайте и показвайте снимки. Надявам се темата да набере скорост. Всеки има различни влечения, колички, марки, салфетки, кибрити, не се срамувайте. По-късно ще покажа снимки на другите ми страсти, че сега ме мързи. Дерзайте !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То някой хора си пишат хобитата в темата за представяне :wub: - но все пак си е добре да има такава тема :lol:

Моите хобита - наскоро започнах да пиша едни разкази на компютъра ми ( на английски ). Когато го довърша, мога да го кача тук, ако някой иска. Но не мисля, че са много свястни. Иначе, от време на време се занимавам и със свирене на китара, но нямам много време за тия неща сега с училището. Обще взето, това е. За Легото не пиша, защото то се подразбира, нали? :o

О, и още нещо - пак от време на време се занимавам и с това да едитвам разни картинки и надписи на Adobe Photoshop - ще ги кача по-късно ако някой има интерес. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

96.jpgl_4ac95e883aca464b8b25101c40d70cd3.gif302487_50.jpg

* Спортове: Хокей & принципно каране на кънки на лед - особено дойде ли септември. Навремето карах яко ролери, но из София вече просто няма къде. Тук бих включил и плуване, но като се има предвид, че не съм стъпвал в басейн от години, надали мога да си изкривя душата и да го нарека "хоби". Иначе - scuba diving. Ново хоби, но ще става все по-сериозно.

 

170398654101_0.jpg29473327_tn9_0.jpg016025127.jpg

* Моделизъм: С Ася правим Коледен град, който комбинира няколко вида моделизъм / колекционерство: ЖП (мащаб О / On30: засега сме изцяло оборудвани от Bachmann в "теснолинеен" формат, за в бъдеще обаче 100% ще има и нови попълнения); автомобили (мащаб от 1:36 до 1:43, но единствено американски автомобили от ерата между 20те и 50те години на 20 век); сгради (светещи къщи от полирезин или порцелан. Бройката им се увеличава с всяка следваща година, тъй че вече ставаме все по-селективни); аксесоари (осветление, мостове, модели на хора и т.н. в съответния мащаб - или от дадена марка, или изработени ръчно от Ася) и, не на последно място, моделиране на макета (улици, хълмчета, горички, реки, заледено езоро и т.н.). Крайният резултат, когато всичко това се сложи накуп, ще ви представим към края на ноември / началото на декември.

 

0_41_plane1_50.jpgTriumph%20Street%20Triple%20R_w45.jpg

* Пътешестване. Наляво-надясно, независимо дали из Европата или по-далечко. Пак общо хоби. При мен обаче е свързано и с мотори, което също ще става все по-сериозно (тук е моментът Ася да сбърчи вежди или да направи :lol: ).

 

Иначе има още доста щуротийки, които ме кефят, но не бих ги нарекъл "хоби", тъй като не се занимавам чак толкова често с тях. Пример за това са R/C "играчките" (коли, лодки, разни хвъркати обекти...) или "колекционирането" на часовници (любима марка: Fossil).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен горните, които тактически изчаках да опише Metroid, повечето ми хобита могат да се обобщят като "crafts" - всякакви приложни изкуства, моделиране, рисуване върху какво ли не :wub: Някои от по-"момичешките" ми занимания са разни бродерийки, обичам готварски книги с рецепти от различни страни и други такива женски глупостички.

Сега съм най-запалена по градското моделиране и се надявам да успеем за тази зима да осъществим повечето от проектите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите хобита - наскоро започнах да пиша едни разкази на компютъра ми ( на английски ). Когато го довърша, мога да го кача тук, ако някой иска.

Аз искам. Може и на лични да ми го изпратиш.

 

За хобитата - май не остава много време за такива... Вечер обикновено сядам да изгледам някой филм, но през учебната година и това не се получава винаги, че трябва да ставам рано да изпращам племето на училище.

В началото на всяка година преглеждам снимките от предходната, избирам най-ценните, разпечатвам ги и правя една или най-много две страници колаж в семейния албум със снимки, изрезки и др. подобни.

Зимата обикновено нареждаме поне по един пъзел с мъжа ми. Последно редихме един от 3000 части... После ги лепим и ги складираме. Мислим някой ден да направим изложба със семейна "продукция" - не само пъзели, разбира се.

Отскоро нещо ми дойде мерак да изпробвам нови рецепти за сладкиши.... учудващото е, че се получават! Започва да се превръща в хоби.

Преди се занимавах с видео-монтаж, но сега нямам време.

Събирам карнавални дрехи, обикновено от втора употреба ги намирам - последно намерих една колежанска шапка, от онези квадратните...

И... и аз май последните 4-5 години доста пътувам - в страната и чужбина. Като следвах международен туризъм, се бъзиках, че ще ставам международен турист с висше образование - та сега изпълнявам заканата си. Но пак ще ставам студентка.... е, то това вече не се вписва в темата за хобитата. Стига толкова за мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еееееее Боби продължаваш да ми се издигаш в очите с тези кънки...само като мернах картинката и мед ми капна на сърцето. Нямам търпение да отворят пързалките та да се "полизгам" малку :wub:

За хобита...хммм...супер много имам...аз съм всестранно развита личност, с какво ли не съм се занимавал...напоследък най-много се занимавам с DJство, миксирам, ремиксирам, машвам и т.н. Някой ако се интересува може да види

, това: plac3bo DJ - 15 Minutes of Trance [Perfect Edit], това: Julien Jabre vs. Mark Knight & D. Ramirez - Vicious Columbian Circle [plac3bo DJ Mashup] и други имам, ако някой прояви интерес (включая и два маша на транс със чалга по специална поръчка на един приятел). Извинявам се че два от линковете са във фейзбуко ама не съм ги качвал по разни сайтове, щото вече имах проблеми - няма как да докажа че дадено нещо съм го правил аз.

 

Иначе карам зимни кънки, играя билярд, дартс, разни бойни изкуства, от скоро се заех да колекционирам Нокии - само редки модели, скоро се надявам и да се сдобия с професия която да ми стане и хоби - уча за пожарникар...някак си не е оферта хоби да спасяваш хора и имущество ааааама който каквото го влече :lol: Ох абе със сигурност има още някое хоби да измисля дето се занимавам/съм се занимавал ама ще дописвам че сега спя.

 

ПП: едно време събирах календарчета...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах харесва ми идеята за темата- все пак донякъде да видим кой какъв е :wub: . Та аз имам няколко простички хобита. Първите са свързани със спорта- бокс - обичам просто 3 пъти в седмицата да ми счупват джуката от бой :lol: и фитнес( с приятели). Когато съм си вкъщи (не много често) или се занимавам с хобито което чието име не бива да бъде назовавано или... еми или спя... Преди се занимавах с филателия, но реших че прекалявам с нердщината и се отказах. Обичам да чета книги главно на историческа тематика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да се разпиша, до момента имам 3 главни хобита(без да броя Lego-то и спортуването. Най-разшитенето е колекцията от diecast, автомобилни модели от почти всички мащаби( 1:72, 1:64, 1:43, 1:24 и един Hummer 1 в 1:18), следван от стабилно залитане по RC моделите за момента са 4 авто модела и 7 хвъркати. Колекция от около 20-на стари и не чак толкова стари фотоапарата. Последната инициатива е създаването на железопътен макет под формата на маса в мащаб N (1:160) придружен с малка товарна и пътническа композиция, работата по него се извършва през зимата. Та това е с хобитата при мен, не съм качвал снимки, за да не се получи, че се хваля. Бих се радвал да видя материали свързани с хобитата, особено от MetrоiD и Asya .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та това е с хобитата при мен, не съм качвал снимки, за да не се получи, че се хваля.

Ама хвали се, хвали се - защо пък да не! :lol:

 

@ Влади: Кънките са си естествено продължение на ролерите, а хокея ми е мечта от едно време. Хич ме няма все още, ама време (и желание) има - а щом има къде да се тренира спокойно, значи всичко е перфектно. Впрочем, лед на Зимния вече има, но само за тренировки; като отворят свободната пързалка, свиркай да ходим заедно някой път - Ася също е оборудвана (тя е Bauer, аз съм CCM, но все сме хокейни кънкьори), та ще е забавно! Иначе за DJ-ството трябва да си говорите с брата на Андрю (maniak) - и той е силно по тая част. Ние с Ася сме в консуматорската гилдия на такава музика, ама дуднем яко, когато някой DJ твърдо реши да цикли тежко (пример: трите часа "подгрявка" на Paul van Dyk преди 2 години в Зимния). В тоя ред на мисли, твоите миксове кефят яко!

 

@ Иво: На тебе ти трябва един хубав боксов чувал, имам усещането... Поне той няма да отвръща на боя :wub: А аз какво да кажа, моето бойно изкуство изисква даже за спаринг да имаш насреща някой, който също разбира... От години не съм намирал някой друг фен на Wing Tsun, че да си бием шамари - а на тренировки просто вече не ми се ходи.

 

@ Morpheus: По твоята част (RC чудесийки) бях купил навремето едно хвъркато водно конче на WowWee:

 

Голяма зарибявка въпреки супер странния в началото контрол... Но все пак беше купено за брат ми, а аз само го 'тествах', та вече не ми е под ръка. Естествено, брат ми успя на свой ред го потроши на второто пускане и оттогава му мрънкам да го разглобим и да използваме основата за някакво наше хвърчащо чудо, ама все още не сме... Сега се радвам на една количка в приблизително 1:20, която след малко модификации ускорява така, че напомня леко на Traxxas (нищо че е далече от това ниво).

 

Някой ден (по-скоро) ми се ще да взема хубава/мощна RC лодка и да ходим с нея на Ариана, макар че вече започвам да се двоумя дали нормална лодка или по-скоро такъв глайдер. Като ще е гарга... Някой случайно да има опит с подобни неща?

 

Колкото до die-cast моделите - надали има момче, което да не е имало колекция навремето; и аз бях луд на тема Matchbox и бях направил автодиорама със стотина модела, но това си беше мнооого отдавна и по-скоро приличаше на шосе с автомобил през 5 санта, отколкото на "диорама". Сега единствените die-cast, които ме интересуват, са много специфични (за Коледния град), но пък това прави целия процес на издирването им по-забавен :D Пък и хубавото е, че така приоритет не е марката-производител, а самия модел.

 

Като малък, когато събирах Matchbox, имах и една "slot car" писта на Carrera - със все лупинги, виражи, различни нива и т.н. Преди няколко дена я изкопах от забравата, та може някой път пак да я сглобя и да побръмча по нея, но това определено няма опасност да ми се превърне в ново хоби - забавно ми е, но само първите 5-10 минути.

 

Колкото до влаковете - Morpheus, слушал съм, че в N и Z прахта е сериозен проблем, затова си мислех, че ако реша да правя макет (и аз съм фен на N) би бил във вариант "coffee table" - със стъкло над самия макет. Споделяй как върви проекта, ще ми е много интересно! Ние с Ася засега все пак не мислим да правим нищо в N - ще си останем с LEGO и O-gauge влаковете, че иначе много претрупано. Снимки от нашия град - като почне да придобива вид, след около два месеца.

 

 

П.П.: А, да, забравих, имам и още едно "колекционерско" хоби - събирам Corinthians (фигури на футболисти) на Chelsea FC. Колекцията ми е единствено от ProStars плюс двама Headliners (~25см.) и съм щастлив, че вече успях да събера почти всички мои бивши и сегашни любимци, които търсех - включително и някои много редки фигури.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За плаващите бих ти препоръчал сам да си я направиш, стойностните модели (не говорим за играчките по магазините с цена до 200 лв. и развиващи до към 10 км/ч не си струват) са си бая цифра. Цената на глайдера, който си показал го гледах на цена от около 400 лв в един от BG магазините за RC модели. В нета свободно се намират чертежи на такива модели, предимно се ползва депрон и фибран при самоделките, направата на конструкция ще ти излезе около 20-на лв., апаратурата около 100 лв. и електрониката (акумулатор, мотор, контролер за него и серво машинки) около 100-150 лв. , като електрониката и апаратурата спокойно ще можеш да ги ползваш и за самолет самоделка.

 

Почваме с фукнята.

Започваме с фърчащите, моделите са по ред на снимките. Cessna 182 на Thunder Tiger, Parkfun Fusion, хелито е E-Sky Lama V4, червения самолет е Wing Dragon Sportster, а колата HPI E10

 

rc4m.th.jpg rc5v.th.jpg rc6c.th.jpg

 

И няколко самоделки, първата е копие на много известен самолет от 1-та Световна Война:

 

rc3u.th.jpg rc2f.th.jpg rc1w.th.jpg

 

Две клипчета, които може да ви се сторят интересни:

 

http://vbox7.com/play:0ff4c8a9

 

http://vbox7.com/play:bdb41978

 

И автомоделите, от горе надолу, катерача е Axial AX-10 Scorpion, HPI Blitz, Himoto EMXT-1 и още един HPI E10, който съм боядисал в цветовете на Falken Drift Team (купетата идват прозрачни)

 

rc7v.th.jpg

 

Ето ги и diecast моделите:

Най-горе модели нуждаещи се от реставрация и една диорама, долния рафт са моделив в 1:72 и 1:64:

 

diecasr1.th.jpg diecast2.th.jpg

 

Горен рафт 1:64, долен рафт 1:43

 

diecast3.th.jpg diecas4.th.jpg

 

Горен рафт: двуколесни в 1:18 и четириколесни в 1:64, долния рафт малко железопътни модели

 

diecast5.th.jpg diecast6.th.jpg

 

И моделите в 1:24, най-долу са сградите за ЖП макета:

 

diecast7.th.jpg diecast8.th.jpg diecast9.th.jpg diecast10.th.jpg diecast11.th.jpg diecast12.th.jpg

 

п.п

Снимките на ЖП макета ще са в отделно мнение, заради ограничението на снимки в едно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И последно, но не на последно място е ЖП макета, ето няколко снимки от прогреса, както споменах проекта е зазимен и в момета е в състоянието от последната снимка, ще е така до окончателното влошаване на времето. Размерите на основата са 130 см. на см. 70 см.

railway1.th.jpg railway2.th.jpg railway3.th.jpg railway4.th.jpg

 

Крайния продук би трябвало да е нещо подобно:

 

200799171731_IMG_5004[1].jpg

 

Надявам се, че не съм ви дотегнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завиждам ти благородно за HPI-чето; Чесната също изглежда страхотно, но най-доброто са самолетите ти самоделки. Така е най-готино - когато човек знае какво прави достатъчно добре, че да го прави сам. Аз не разбирам особено по тая част, тъй че не мога и да си помисля сам да сглобявам глайдъра. А 400 лв (или около 300, ако го поръчам от чужбина) все пак си е един Exclusive сет... :wub:

 

По жп макета явно си на етап оформяне на географията - have fun! Иначе крайният вариант е точно това, за което говорех - перфектно решение. Аз трябва скоро да започна да обмислям какъв точно да е track layouta - за момента сме с един трамвай и един жп камион, тъй че надали ще е нещо комплексно - а след това и аз като теб да сядам да оправям терена за града.

 

Впрочем, имам в шкафа и един страхотен модел на Occio Creativo на кораб (бригантина), с който също трябва да се захвана някой ден. Засега обаче си седи в кутията - не защото нищо не разбирам от макетирането на кораби - там все някак ще се оправя - а просто защото нямам достатъчно място. Има много неща, които трябва да се накисват, лепят на парчета, оставят настрани да съхнат, докато работиш по нещо друго... Та той ми е скрито кефче, с което ще се занимавам в бъдеще - дотогава се надявам да се намеря някой приятел, който да разбира от правенето на такива модели, че все пак да не го оплескам :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Общо взето направата на какъвто и да е модел не е много сложна. Намираш си чертеж, принтираш го, прехвърляш го на депрон или силитрон(май така се пишеше), изрязваш, лепиш частите и слагаш електроника. Определено кефа да видиш нещо, което е излязло от ръцете ти, е невероятен в сравнение с купешкото. Ето ти една темичка за размисъл ;)

 

http://www.rcgroups.com/forums/showthread....highlight=hydro

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Morpheus: Макетите на сградите са страхотни! Аз май от жп моделизма най-много се впечатлявам от пейзажа наоколо, а не от локомотивите ;) На срещите на жп моделистите, на които понякога ходим с Боби, се радвам като малките деца. В кой сезон си планирал да е макета? Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Планирам да е в пролетен с малко снежец по двете планинки. Може и да се получи промяна, всичко ще се решава в процеса на работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Откъде да започна...Аз съм geek. Освен общото хоби (начин на живот) събрало ни всички тук обичам видео игри.Естествено тематиката е sci-fi.Например Crysis.

 

crysis-1.png

 

Сериали гледам само два:The Big Bang Theory - възможно най-geek сериалът който засега може да се намери.

 

и Star Wars The Clone Wars

 

Кефя се на Batman и комикси като цяло, Star Wars и всичко свързано с него, както и на RC хеликоптери

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

През последнита 1-2 години съм занемарил останалите си хобита. Надявам се да поправя тази грешка.

 

Обичам да се занимавам с музика и фотография.

 

За последното бях направил малко сайтче, където да ъплоудвам: website

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен компютърните игри имам единствено хоби - моделиране ( склуптора ) , като то е съответно или с LEGO или с глина .За жалост и в двете съм начинаещ и затова леко ги занемарявам.Надявам се обаче поне с едно от тях да започна да се занимавам сериозно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Паааааааааач! :)

А нови железопътни гордости за показване? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...