Jump to content

Внимание: Brickshelf, Peeron, Brickwiki


MetroiD

Recommended Posts

Не се бъркате, това не е тема от стария форум, която незнайно как се е пръкнала наново. Просто Brickshelf отново има сериозни проблеми с качването на снимки и изобщо разглеждането на галерии.

 

Както знаете, поддръжката на сайта и безплатната услуга се извършва от частно лице и не е update-вана вече от няколко години. Миналата година Brickshelf не работеше в период от около 3-4 седмици, за което време хилядите му потребители изпаднаха в паника. За щастие, сайтът заработи отново, но без каквато и да била информация какво се е случило и какво е бъдещето му. Нещата и в този случай не са напълно изгубени (сайтът все още зарежда от време на време), но май нещата пак вървят натам, а кой знае - може и този път да е окончателно.

 

Тъй че искам само да напомня на всички, които използват Brickshelf, да си запазят снимките, ако ги нямат. А в случай че търсите къде да качвате снимки на сигурно и стабилно място - можете винаги да използвате галерията на lebgo.org, за която трябва да благодарим на Жоро и Камен :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно това предупреждение се отнася не само за Brickshelf, затова update-вам заглавието на темата.

 

Редица други сайтове, които доскоро бяха сред най-важните за всички AFOLs, вече поради една или друга причина не се поддържат активно от собствениците / администраторите им. В пълна сила това важи примерно за Lugnet, Peeron и Brickwiki. Последният сайт вече от месеци не работи и няма реален еквивалент, въпреки че Brickipedia се развива горе-долу добре. Peeron го очаква същата съдба, тъй като собствениците му преди няколко седмици обявиха, че престават да го поддържат активно - и ако сайтът продължава развитието си, то е само благодарение на потребителите, които все още качват информация. Brickset и Bricklink са добри алтернативи и предлагат почти пълната гама от услугите на Peeron, но все пак е неприятно, че един такъв ценен сайт тръгва надолу. Що се отнася до Lugnet - там нещата са ясни; Eurobricks и Flickr вече са много по-активни средства за комуникация между AFOLs, отколкото Lugnet.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...