JoePsysky Публикувано Юли 23, 2018 Share Публикувано Юли 23, 2018 Нашата любима компания явно се е запътила към дъното, дано някой там успее да осмисли приоритети си, защото с подобни излагации ще загубят повече клиенти от колкото с глупави сетове. Купих си супер мега ексклузивния сет Bugatti Chiron (https://shop.lego.com/en-GB/Bugatti-Chiron-42083) (с малко дърпане на клубни връзки излезна най-евтино възможно). Целта е естествено сета да дебютира на изложението в Ринг Мол след 2 седмици. Почти съм накрая на сглобяването, когато с ужас забелязвам, че нещо не се вързва: https://photos.app.goo.gl/bQEcBEaJ4ktNYCjM9 Точно така, глупаците са сложили 2 къси и 1 дълъг Софт Аксел, а на мен ми трябват 2 ДЪЛГИ. Тази липса сега трябва да си я поръчвам допълнително от Брик-а и да се надявам, че няма да се изгуби по пощите (има я само в този сет, далеч не се продава масово). Е може ли подобно безхаберие за точно този сет.... не знам от кой шитхол кънтри им са качествения контрол, но ако продължавата в тоя дух мен ще ме загубят за марката 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Юли 23, 2018 Share Отговорено Юли 23, 2018 Чисто статистически не ми се е случвало да има объркана или липсваща част на сет, бил той ексклузивен или не. Това казано, Лего имат известни проблеми с качествения контрол от много време насам по направление стикери, опаковане на инструкции и части заедно (имах счупена плоскост на болницата заради това...), и принтове на фигурки. При промяна на мястото на операциите, което Лего извършва през последните години, може да има липса на приемственост при опита, демек чисто и просто да работят с необучени кадри, които не знаят баш, какво вършат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Юли 23, 2018 Share Отговорено Юли 23, 2018 Аз имах на полибег смачкана част, други загуби и дефекти май съм нямал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Юли 23, 2018 Share Отговорено Юли 23, 2018 https://www.lego.com/en-us/service/replacementparts Пиши им за да ти изпратят липсващата част по пощата за тяхна сметка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JoePsysky Отговорено Юли 23, 2018 Автор Share Отговорено Юли 23, 2018 Писах им, но само за тяхно назидание, не се надявам да направят каквото и да е било (поне не в нормални времеви рамки), защото: https://www.lego.com/en-us/service/help/shopping/deliveries/tracking-orders-being-delivered-outside-north-america-408100000007761 Родината я няма в списъка, така че никакви гаранции. Както и да е, частта трябва да тръгне от Германия скоро по Бриклинк линия, ако не пристигне или се загуби по пощите, слагам два флат силвър софт аксели, не изглеждат лошо на Бугатито, малко визуален тунинг Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Юли 23, 2018 Share Отговорено Юли 23, 2018 Според мен сортирането, опаковането и меренето на частите и отделните номерирани пликове се извършва само с машини. Така, че срам и за машините Все си мисля обаче, че когато става дума за Premium продукти, както е в случая, то трябва да има някои допълнителни процеси и стъпки, които вдигат гаранцията, че всичко е наред. Също така, при тези цени, които продължават да поддържат според мен от много време насам е трябвало да увеличат с доста резервните / бонус части и да включват от тези най-важните части поне по 1 резерва. Да речем на 1000 части да има 30 резервни от всякакви видове и размери от най-често срещаните в сета. Като резервните трябва да ги опаковат в отделно пликче. Еххх, мечти, мечти.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Юли 23, 2018 Share Отговорено Юли 23, 2018 преди 5 минути, JoePsysky написа: Родината я няма в списъка, така че никакви гаранции. Както и да е, частта трябва да тръгне от Германия скоро по Бриклинк линия, ако не пристигне или се загуби по пощите, слагам два флат силвър софт аксели, не изглеждат лошо на Бугатито, малко визуален тунинг На Габко трябва. Има начин да се поръчат липсващите части от Лего както е описал Камен Далийски, но не се знае колко време и усилия ще отнеме. Ако е възможно слагаш друг цвят, две по-къси, правиш фикс някакъв и така, докато дойде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JoePsysky Отговорено Юли 23, 2018 Автор Share Отговорено Юли 23, 2018 Да Мите, писах, но не се надявам, не са скъпи в Бриклинк, но само 2-ма ги продават, та разчитам, че са сериозни продавачи. Ако не стане, за реплейсмънт сребърни стават, няма да е голям проблем. Иначе относно машините - никой не може да обвини машина, че продукта накрая е некачествен. Лего като компания са отговорни за избора и подръжката на машините си, така че вината накрая си е на тях като организация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JoePsysky Отговорено Юли 23, 2018 Автор Share Отговорено Юли 23, 2018 От Лего писаха много скорострелно, щели да ми го пратят и да пристигне от 7-10 дни. Интересно, може пък да са инвестирали повече в къстъмър сървиз за сметка на качествения контрол, което за мен е грешен приоритет, но говори добре за тях, че показват загриженост и готовност за си поемат отговорността. Тъжно е само, че до сега не ми се беше случвало и лично за мен се развенча неопетнения им образ. Нещата започнаха да миришат на евтино, на липса на професионализъм, особено като чух колко хора са имали дори по блатантни проблеми. Ние не сме голяма група от хора, ако толкова хора са имали проблеми, значи честотата на тези проблеми е много по-голяма от колкото дори предполагах. Много тъжно, виждам мрачно бъдеще. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DMitar Отговорено Юли 27, 2018 Share Отговорено Юли 27, 2018 Не бъди чак толкова негативен. По-скоро ще вземат да намалят цените притискани от Китайските конкуренти и бруталната конкуренция с онлайн риселърите. След тази прекомерна продукция през последните 2 години поне се видяха доста отстъпки на доста видове сетове, което пък е добре за феновете, които обръщат внимание на това и се възползват. Така, че монетата има винаги 2 страни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts