Jump to content

RSS импорт на новини от чужди сайтове

legohead

Автоматичен импорт RSS/Atom за новини от външни сайтове  

9 гласа

1. 1. Одобрявате ли предложението за автоматичен импорт на новини от чужди сайтове?

Recommended Posts

Здравейте!

Пробно добавих автоматичен импорт на новини от външни сайтове, като например (http://www.newelementary.com/).

Това е един от сайтовете, който чета редовно.

Темите са автоматично добавени в раздел ЛЕГО Лафче.

Screenshot_3.thumb.jpg.e803b69b756d4e82897bf1a8140baa32.jpg

Моля кажете ми дали приветствате идеята.

Също така можете да дадете предложения за други новинарски сайтове (като Brickset).

Добавям анкета и очаквам вашите отзиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично не ми допада. Губи се идеята, ние да търсим и споделяме нови неща. А и една голяма част от нещата които ще влезнат автоматично, съм сигурен, че никой няма да ги отрази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Другата възможност, за която се сещам е темите да бъдат публикувани със статус "скрит". След това модератор да трябва ръчно да ги цъкне да се показват, ако прецени че тематаси заслужава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е при положение, че този вариант е подложен на гласуване, и хората го искат, не виждам смисъл да предлагаш друг. А и това с някой модератор да ги одобрява ще отнема излишно време :) Все пак ще се радвам, ако някой от гласувалите с "Да" се обоснове, както направих аз :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мнението, Дидо!

Държа да отбележа, че в раздел "Лего свят" са напускани няколко теми започващи със заглавие [RSS] от thenewelementary.

Другия сайт с доста полезни новини е Brickset, разбира се.

Вижте темите и кажете какво мислите, моля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е излишно. Цялата идея на RSS-a e да се абонираш за нещо, което по някаква причина искаш да следиш.
Колкото и глупаво да е, дори и ебей си има RSS, за да следиш определени търгове. Абонирането е индивидуално.
Няма логина да абонираш на куп цял форум за нещо което не всеки би желал да следи. Който има желание има предостатъчно tool-ове, с които може да си следиш и обработваш RSS-и.  Доста по-полезно би било, ако нашия форум има RSS, от който може да си следиш новите теми и постове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз тия сайтове, които Каменски е написал ги следя редовно. Така, че за мен е ОК това да го има щот директно от форума гледам ко що и цък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускам RSS фийд-ове от the new elementary и бриксет пробно за неопределен период.
Разбира се теми които са очевидно тъпи или тотално безинтересни ще се трият.
Можете да ги report-вате за да станат невидими.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 28.09.2018 г. at 8:56, mamun написа:

Доста по-полезно би било, ако нашия форум има RSS, от който може да си следиш новите теми и постове. 

Добро предложение. Има такава функционалност.

Можеш да пробваш да си добавиш следния RSS Feed:

http://forum.lebgo.org/index.php?/discover/all.xml/

Ще се радвам ако дадеш обратна връзка дали това работи според очакванията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам обаче, че няма как с този линк да виждам и вътрешните теми, които са скрити за останалите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако това е така, то е възможно създаването на индивидуален поток. Трябва да се тесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще остават RSS, мисля че трябва да бъдат от някакъв системен акаунт ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ако може RSS-ите да не са във лафчето, а в друга RSS секция ще е най-добре.

Така избутват хубави теми надолу и никой нов потребител няма да ги изчете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да ги преместя в "официални новини", или в нов раздел - RSS новини.

Бих избрал първото, ако зависи от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за нов раздел RSS новини, така на хората които не им допада, изобщо няма да го посещават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам можете да настроите потока си така, че да не включва rss темите. Ще тествам и ще споделя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам предложение в началната страница да не излизат в последни теми и последни коментари, защото така остават само по 1-2 истински теми, в които се вижда че е коментирано.
Възможно ли е да си имат собствена зона, в която да се показват последните такива?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за предложението. Ще помисляи ще предложа решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето RSS нямат и по 10 посещения, от които най-вероятно половината са на ботове :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам против RSS новините, аз също ги следя и отварям, но първото нещо, което виждах във форума, когато влезна, беше RSS, RSS, RSS, RSS. Интересните теми, в които се публикуват различни мнения и снимки оставаха на заден план.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Намерих следното решение:
Добавих нов "поток" (stream), в който съм премахнал раздела "RSS новини". Настроил съм потока като стандартен избор (default).

Можете да го използвате като изберете Активност -> Моята активност -> Стандартни потоци -> Последна активност (!= RSS).
Screenshot_3.thumb.jpg.df2fe5db34ad5d4ae317c5916e7dbf21.jpg

Моля обърнете внимание, че "Цялата активност" ще показва абсолютно всичкото ново съдържание, включително и темите от раздел RSS новини.

Моля споделете мнение дали това решение ви устройва.
Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове