Jump to content

Съвместна диорама Star Wars


legomania

Recommended Posts

Като гледах идеята на Metroid за острова ми щукна, че на миналото изложение всъщност нямаше нищо на Star Wars. И така идеята ми е феновете на поредицата да подискутираме възможностаа за направата на МOC на тема Star Wars за следващото изложение.

Естествено първо трябва да има желаещи, тъй като не ми се ще сам да си строя ;) . Aко има желаещи тогава може да решим в конкретика какъв да е МОСа. Аз предлагам да се концентрираме върху Clone Wars, защото са най- нови, а и предполагам, че повечето от вас имат сетове на тази тема. Не, че варианта за другите епизоди изпада, но мога да ви дам прост пример- да кажем битката за Набу- като идея добро ама от къде ще извадим минимум 20 гънгана? И клонингите от 3тата част са доста редки, което ни оставя или войните на клонираните или оригиналната трилогия...

 

Очаквам включвания от феновете. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, конкурс спонсора!

 

Малко не ми стана ясно, за МОК ли говориш или за излагане на ЛЕГО сетове?

За МОК бих се включил. За съвместно излагане на 20 модела не, просто понеже нямам сетове стар уорс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Star Wars диорама (за каквото мисля, че говори Иво) има място и за сетове, и за МОСs, и за армии от клонирани,... ;)

Знам, че сте доста хора по тази част, тъй че дано измислите нещо яко заедно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам явно не съм от най- добрите в това хората да ме разберат. Боби обаче до голяма степен позна... ;) Идеята наистина е за диорама където могат да се комбинират реални сетове с наши собствени творения. Естествено творенията трябва да са свързани със Star Wars вселената.

Лично моята идея за диорамата е някаква сухоземна битка с може би няколко изтрябителя окачени да висят над нея или на прозрачно поставки. Тази идея подлежи на сериозен дебат и в никакъв случай не е крайна. За сега в главата имам 2 варианта- битката за планетата Хот(има наистина много което може да се направи по тази тема) или битка за някоя планета (после ще решим ) по време на войните на клонираните.

Надявам се че ви стана ясно. Ако не, моля Боби да го разшифрова ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е AFOL-ски ориентирано ме бройте вътре на всяка цена.Също така от много време ми се върти една идея са летящи кораби около бойното поле.Например кораба на Анакин и Droid tri-fighter да се движат около бойното поле с механизъм,който сам да ги върти.Също така мога да направя много окопи,прикрития (както искате го разбирайте)и бластери,части,полуразрушени превозни средства,изстрели,цлонинги,дроиди и пейзажни части.Само се моля да не е AFOL-ски ориентирано ;) ;) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък имам идея да бъде някоя планета с по-тревиста обстановка,защото тогава ще могат да се наредят повече плочки отколкото части за пейзажа и освен това ще изглежда по-непринудено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля да се направи битката на Ендор + платформата за кацане в минифиг мащаб (1 към 44) и понеже имам новата совалка imperial shuttle 10212 миля че ще стане доста реалистично

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пак се намесвам в темата.

 

Мисля, че ще е най-добре първата ви работа е да решите каква сцена да пресъздадете съвместно.

Бих предложил да пуснете една анкета и да изчакате докато потенциалните участници си дадат мнението.

 

След като изберете сцена, която да е по вкуса на възможно най-много хора, се разберете кой какво би могъл да построи.

 

Успех на инициятивата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, времето за размисъл до голяма степен приключи. Резултатите са ясни- клонингите доминират на бойното поле... Остава вече да решим коя битка ще пресъздадем... От тук нататък темата се отваря за всякакви предложения за: планета, терен, битка, войска и тн. (в контекста на избора ни естествено).

 

Аз вече имам няколко предложения- едното е за битката за планетата Кристофъзис. Аргументите за са: ще имаме шанса да пресъздадем улично сражение между клонираните и сепаратистите. Това на свой ред значи, че няма да ни трябват и гигантски армий. Основнията цвят на планетата е сиво и тъмно сиво, така че откъм части нещата стават по - лесни. Аргументите против: общо взето основните про аргументи водят след себе си и негативи- сградите може да се окажат прекалено трудни и сложни и цялата диорама да придобие незавършен вид. При цветовете - бойните машини на клонингите ще се сливат прекалено много с пейзажа...

 

Очаквам коментари и предложения. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра но ако се консултираш със Всезнаещия Google ще видиш,че сградите са направвени от светло синйо и зелено а такива части(поне с такъв цвят мисля ,че няма).Съгласен съм,че сражение в град ще спести trooper-и но Christophsis прост има много сложна архитектура.Ако искате може да направим Kamino defense.Вътрешният интериор няма да е труден освен това платформите лесно могат да се направят.Най-сложната ми идея ще трябва да впрегне абсолютно всичките ни сиви части.Можем да пробваме и с Teth. :(;) ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да прав си моя грешка. Според мен Камино просто няма как да я направим качествено... трябва да направим някаква измислица подобна на Cloud city на лего от 2003... Долy морето не може да направим, сградите и платформите трябва да са много високо... Но виж Тетх много ми харевса като идея... Ако успеем да направим скалата и катерещ се по нея АТ-ТЕ и платца на храма ще стане великолепно... даже вече ми идва и идея как да сложим и АТ-ТЕто :(;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е добра но ако се консултираш със Всезнаещия Google ще видиш,че сградите са направвени от светло синйо и зелено а такива части(поне с такъв цвят мисля ,че няма)

 

Привет!

Отново се намесвам.

Части ЛЕГО в цветове светло синъо и в зелено има. Поразгледай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак извинете ме ако греша.

 

Още нещо.Сега като се замисля Teth няма да се получи добре защото пейзажа не удобен за диорама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко линкове, които показват диорами.Можем да ги разгледаме и да направим нещо подобно ( е не толкова голямо колкото първата)

http://www.mocpages.com/moc.php/191568

http://www.mocpages.com/moc.php/173572

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Айде какво стана феновете на SW изчезнаха ли? :D . Ще правим ли нещо и какво ще е то, че работата много се разми. Гласувахме, дискутирахме, мъдрихме, ама когато дойде време за действие зачезнахме... Ще се стягаме ли или просто на следващото изложение диорамата ще бъде 2 сета бучнати на масата? Очаквам реакция от страна на желаещите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам един, 8014. Бих го моднал и донесъл.

 

Предлагам да обединим на едно място космическите модели заедно със Star Wars, така че да се получи Sci-fi кът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...