Jump to content

Участвайте в развитието на логото на Lebgo


MetroiD

Recommended Posts

Аз лично не мисля, че има нужда да се пипа - много харесвам този цвят за логото, а принципно хич не съм фен на жълтото. Този нюанс обаче е едновременно приятен за окото и catchy, без да бъде натрапчив.

 

Иначе се замислям дали не е добра идея да се пише 'официално' името като ЛеБГо / LeBGo... така става по-ясно откъде сме, но пък и по-тежко/ натруфено.

 

И трето - от известно време се чудя дали "фенклуб" или просто "клуб" е по-подходящото определение за нас. "Фенклуб" в главата ми навява разни асоциации с фенове на Star Trek, Елвис Пресли или Бийтълс, което няма лошо, но ние не сме само фенове на ЛЕГО тухличките, които се събират да си обменят любимите bricks в любими цветове, а и реално вършим неща с тях ;) Та от тая гледна точка може би "клуб" е по-адекватно - а и в международното определение LUG е просто "група потребители на LEGO".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ще е по-добре да пуснеш все пак анкета, за да е по-лесно. Иначе изборът е безкраен и може би на много хора няма да им се занимава да търсят и показват. Аз харесвам тъмно синьото, което си сложил отгоре ;)

Що се отнася до изписването на името, преди доста време още споменах, че ще е по-добре, за да е по-ясно.

И да, май не сме "фенклуб", защото бих очаквала от един фенклуб да гледа отстрани нещо, а "клуб" говори за някаква активна дейност. Поне на мен така ми звучи, де ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

веднага отговарям.

Тъмносиньото не е лошо, ма реших да пусна мухата за промяна евентуално ...

За логото бях говорил с Ася. Мисля си, че ще е най-добре Б и Г не да са главни, ами друг цвят. Лебго примерно.

За" фен клуб" сте прав - така както си го обяснил звучи тъпо наистина. Освен това, никой не търси в google по ключочи думи lego+fan, а по-скоро lego+club ;)

 

По въпроса с цветовете, да парафразирам въпроса си така тогава:

в случай, че тъмносиньото ви харесва, бихте ли предложили и друг цвят, който смятате че би бил подходящ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си, че ще е най-добре Б и Г не да са главни, ами друг цвят. Лебго примерно.

Bull's eye! В такъв случай аз гласувам със всичкото крайници за това жълто (основни букви) с тъмно синьото от фона (за bg-то). А фонът на header- a на свой ред може да стане друг (по-светъл) нюанс на синьото, пак ще отива на форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пардон, мислех че става дума за цялата цветова схема, а под жълто имах предвид цвета на буквите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та логото (ЛЕБГО) може да е в бяло с черен и жълт контур, както на Лего ;) , а надписът отдолу така е добре. А може и следната комбинация - лебго в Бяло, чертата в зелено, а целият надпис отдолу в червено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет отново!

за логото първоначално бях направил точно имитация на логото на LEGO - с цветовете и контура. В последствие го промених, защото предценихме че не е добра идея да взаимстваме логото на форума от логото на TLG. както се знае, ЛЕГО не желаят по форуми като нашият да има линкове с картинки към страницата им по ред причини.

 

Комбинацията от бяло зелено и червено е добра като идея, но честно казано не ми се нрави като цветова комбинация. Трудно се съгласуват тези три цвята, да не говорим, че трябва да се връзват и с евентуален фон. По тази причина съм написал "Български ЛЕГО клуб" в съответно бяло зелено и червено вместо името на форума.

 

Идеята да пусна тази тема, в която да обсъдим идей за евентуална промяна на цветовете на сегашното ми дойде когато видях как Боби е изписал "lebgo.org" на клипа от последното изложение през септември. А именно с преливка от жълто към наситено оранжево. Идеята ми хареса, и се замислям дали да не пробвам нещо в тази насока. Приемам и дгури идей разбира се!

 

За алтернативи на сегашният тъмносин фон си мислех за някакъв зелен например. Червено не ми се струва подходящо. И май това са основните цветове ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

 

По-принцип за background-a логото смятам, че леко по-опростени цветове биха вършили работа. Например, редуване на бяло с зелено и съответно с червено няма да е зле ;)

 

По-принцип външия вид е доста рядко от особена важност, но като добър пример мога определя Eurobricks - тематично разпределение. Но поначало, смятам че ще е най-добре главния дизайнер да прецени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво му беше преди на логото, че трябва да го променяме? Колкото до фоновете, не знам дали тази опция е възможна на тази платформа, но в Eurobrics има опция да си сменяш скина- та така който иска жълто с турскосиньо си го слага, който го кефи зеленото си оставя зелено, друг си слага Индиана Джоунс и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eто един вариант да подчертаем буквите b и g, за да се разбира играта на думи в името на нашия клуб.

Промених леко цвета на фона. Пипнах тук-там.

Кажете си мнението моля. Приемат се и идей!

 

По въпроса със скиновете (темите)

Смятам, че като за начало би било добре да имаме запазен изглед на форума, с който той да може лесно да се разпознава. От там нататък ако има много желаещи може да добавим и скинове по избор.

 

Преди нищо му нямаше на логото. Чудех се дали да не разнообразя въпросния тъмносин цвят, в случай че на някой не му харесва примерно. А иначе пипвам по малко, когато се сетя за нещо - както в случая внасям леки промени с цел подобрение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тази идея за лого ми харесва, одобрявам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен така ми изглежда доста претрупано... не би знаме, не би studs, не би чудо, а и цветовата експлозия с трикольора отзад май идва малко в повечко... Но както го решите де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има го този момент.

ще махна плочката със studs, и мислех също така напдиса отдолу да е едноцветен. Тоест Lebgo, знаме, черта и надпис. Довечера ще покажа.

Идеята да променя цвета само на буквите b и g взе да не ми харесва, тъй като става нечетливо.

 

темата е за споделяне на мнения, така че ще се опитам да се съобразя със всички максимално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен не ми харесва да има знаме. Колкото по изчистено, толкова по-добре. Иначе много боде очите.

В крайна сметка защо трябва да има бяло, зелено и червено? Ако буквите BG се акцентират, ще е достатъчно ясно от къде сме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

знамето е за да се акцентиран буквите b и g. или поне така си мисля. мога да провам и с някаква рамка, но не искам да променям цвета и шрифта им - разваля се четимостта на цялото име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мога да провам и с някаква рамка, но не искам да променям цвета и шрифта им - разваля се четимостта на цялото име.

Защо фонът около логото да не е с цветовете на знамето?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

попринцип фона на нещо е хубаво да не е много шарен, за да не пречи на текста (или изображението) да се вижда добре и ясно. Ако направя фона трикольор, ще е много разсеиващ и по-трудно ще се чете текста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ето че пак подхванах размисли по темата, и искам да ги споделя с вас.

 

Обощавам основните забележки от казаното дотук:

 

Текста, който трябва да участва е

Lebgo

Българският LEGO клуб.

 

Приемам, че фен-клуб не е подходящо описание под логото, по споменатите от Ася причини.

 

За разграничаването на буквите B и G в името Lebgo, пробвах няколко варианта:

 

- Главни букви не ми харесва, тъй като насича думата и тя става по-трудна за възприемане.

 

- Рамка около тези букви усложнява много възприятието на името, и по тази причина също отпада.

 

- От българско знаме на заден план също се отказвам, тъй като става претрупано - Ася и Боби печелят :D

 

- Варианта с промяна на цвета е най-удачен, но отново не ми допада по същата причина. Ако трябва да избера един от четирите, това ще е промяна на цвета на тези две букви.

 

За жълто-оранжевия цвят на името се радвам че се харесва като цяло, така че мисля да си го оставя.

 

Идеята да повтаряме донякъде стила на логото на LEGO - бяло с черен и жълт контур ми беше дошла още много отдавна. Боби сподели, че това като цяло не е добра идея, тъй като LEGO не възприемат с енстусиазъм наподобяването на тяхното лого от каквито и да е организации, било то LEGO клубове.

 

Моята цел е, от логото да става ясно преди всичко

1. да е различимо и запомнящо се;

2. с какво е свързана нашата организация - LEGO;

3. каква е националната ни принадлежност - България

 

Поразгледах логота и имена на други LEGO клубове. Доста от тях съдържат думичката brick, и са комбинация от думи.

До момента обаче не съм видял лого със особено запомнящ се вид, и това е нещото върху което искам най-вече да поработя. Имам една идея в процес на разработка, но ще я споделя с вас в по-късен етап на развитие.

 

Благодаря на всички, които са споделили мнение по въпроса. Ще очаквам и занапред да давате идей и да коментирате какво ви харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...