MetroiD Публикувано Октомври 20, 2010 Share Публикувано Октомври 20, 2010 Аз лично не мисля, че има нужда да се пипа - много харесвам този цвят за логото, а принципно хич не съм фен на жълтото. Този нюанс обаче е едновременно приятен за окото и catchy, без да бъде натрапчив. Иначе се замислям дали не е добра идея да се пише 'официално' името като ЛеБГо / LeBGo... така става по-ясно откъде сме, но пък и по-тежко/ натруфено. И трето - от известно време се чудя дали "фенклуб" или просто "клуб" е по-подходящото определение за нас. "Фенклуб" в главата ми навява разни асоциации с фенове на Star Trek, Елвис Пресли или Бийтълс, което няма лошо, но ние не сме само фенове на ЛЕГО тухличките, които се събират да си обменят любимите bricks в любими цветове, а и реално вършим неща с тях Та от тая гледна точка може би "клуб" е по-адекватно - а и в международното определение LUG е просто "група потребители на LEGO". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Asya Отговорено Октомври 20, 2010 Share Отговорено Октомври 20, 2010 Може би ще е по-добре да пуснеш все пак анкета, за да е по-лесно. Иначе изборът е безкраен и може би на много хора няма да им се занимава да търсят и показват. Аз харесвам тъмно синьото, което си сложил отгоре Що се отнася до изписването на името, преди доста време още споменах, че ще е по-добре, за да е по-ясно. И да, май не сме "фенклуб", защото бих очаквала от един фенклуб да гледа отстрани нещо, а "клуб" говори за някаква активна дейност. Поне на мен така ми звучи, де Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 20, 2010 Share Отговорено Октомври 20, 2010 веднага отговарям. Тъмносиньото не е лошо, ма реших да пусна мухата за промяна евентуално ... За логото бях говорил с Ася. Мисля си, че ще е най-добре Б и Г не да са главни, ами друг цвят. Лебго примерно. За" фен клуб" сте прав - така както си го обяснил звучи тъпо наистина. Освен това, никой не търси в google по ключочи думи lego+fan, а по-скоро lego+club По въпроса с цветовете, да парафразирам въпроса си така тогава: в случай, че тъмносиньото ви харесва, бихте ли предложили и друг цвят, който смятате че би бил подходящ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Октомври 20, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 20, 2010 Мисля си, че ще е най-добре Б и Г не да са главни, ами друг цвят. Лебго примерно. Bull's eye! В такъв случай аз гласувам със всичкото крайници за това жълто (основни букви) с тъмно синьото от фона (за bg-то). А фонът на header- a на свой ред може да стане друг (по-светъл) нюанс на синьото, пак ще отива на форума. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 Пардон, мислех че става дума за цялата цветова схема, а под жълто имах предвид цвета на буквите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 та кажи за логото де Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 Та логото (ЛЕБГО) може да е в бяло с черен и жълт контур, както на Лего , а надписът отдолу така е добре. А може и следната комбинация - лебго в Бяло, чертата в зелено, а целият надпис отдолу в червено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 Привет отново! за логото първоначално бях направил точно имитация на логото на LEGO - с цветовете и контура. В последствие го промених, защото предценихме че не е добра идея да взаимстваме логото на форума от логото на TLG. както се знае, ЛЕГО не желаят по форуми като нашият да има линкове с картинки към страницата им по ред причини. Комбинацията от бяло зелено и червено е добра като идея, но честно казано не ми се нрави като цветова комбинация. Трудно се съгласуват тези три цвята, да не говорим, че трябва да се връзват и с евентуален фон. По тази причина съм написал "Български ЛЕГО клуб" в съответно бяло зелено и червено вместо името на форума. Идеята да пусна тази тема, в която да обсъдим идей за евентуална промяна на цветовете на сегашното ми дойде когато видях как Боби е изписал "lebgo.org" на клипа от последното изложение през септември. А именно с преливка от жълто към наситено оранжево. Идеята ми хареса, и се замислям дали да не пробвам нещо в тази насока. Приемам и дгури идей разбира се! За алтернативи на сегашният тъмносин фон си мислех за някакъв зелен например. Червено не ми се струва подходящо. И май това са основните цветове Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikku Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 Привет! По-принцип за background-a логото смятам, че леко по-опростени цветове биха вършили работа. Например, редуване на бяло с зелено и съответно с червено няма да е зле По-принцип външия вид е доста рядко от особена важност, но като добър пример мога определя Eurobricks - тематично разпределение. Но поначало, смятам че ще е най-добре главния дизайнер да прецени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 А какво му беше преди на логото, че трябва да го променяме? Колкото до фоновете, не знам дали тази опция е възможна на тази платформа, но в Eurobrics има опция да си сменяш скина- та така който иска жълто с турскосиньо си го слага, който го кефи зеленото си оставя зелено, друг си слага Индиана Джоунс и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 22, 2010 Share Отговорено Октомври 22, 2010 Eто един вариант да подчертаем буквите b и g, за да се разбира играта на думи в името на нашия клуб. Промених леко цвета на фона. Пипнах тук-там. Кажете си мнението моля. Приемат се и идей! По въпроса със скиновете (темите) Смятам, че като за начало би било добре да имаме запазен изглед на форума, с който той да може лесно да се разпознава. От там нататък ако има много желаещи може да добавим и скинове по избор. Преди нищо му нямаше на логото. Чудех се дали да не разнообразя въпросния тъмносин цвят, в случай че на някой не му харесва примерно. А иначе пипвам по малко, когато се сетя за нещо - както в случая внасям леки промени с цел подобрение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don Rodrigo Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 Да тази идея за лого ми харесва, одобрявам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MetroiD Отговорено Октомври 23, 2010 Автор Share Отговорено Октомври 23, 2010 На мен така ми изглежда доста претрупано... не би знаме, не би studs, не би чудо, а и цветовата експлозия с трикольора отзад май идва малко в повечко... Но както го решите де. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 има го този момент. ще махна плочката със studs, и мислех също така напдиса отдолу да е едноцветен. Тоест Lebgo, знаме, черта и надпис. Довечера ще покажа. Идеята да променя цвета само на буквите b и g взе да не ми харесва, тъй като става нечетливо. темата е за споделяне на мнения, така че ще се опитам да се съобразя със всички максимално. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Okh Eshivar Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 i like it! ;3 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Asya Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 На мен не ми харесва да има знаме. Колкото по изчистено, толкова по-добре. Иначе много боде очите. В крайна сметка защо трябва да има бяло, зелено и червено? Ако буквите BG се акцентират, ще е достатъчно ясно от къде сме. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 знамето е за да се акцентиран буквите b и g. или поне така си мисля. мога да провам и с някаква рамка, но не искам да променям цвета и шрифта им - разваля се четимостта на цялото име. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mata Nui Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 мога да провам и с някаква рамка, но не искам да променям цвета и шрифта им - разваля се четимостта на цялото име. Защо фонът около логото да не е с цветовете на знамето? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Октомври 23, 2010 Share Отговорено Октомври 23, 2010 попринцип фона на нещо е хубаво да не е много шарен, за да не пречи на текста (или изображението) да се вижда добре и ясно. Ако направя фона трикольор, ще е много разсеиващ и по-трудно ще се чете текста. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Antonio Отговорено Октомври 24, 2010 Share Отговорено Октомври 24, 2010 Супер е logo-то! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Ето че пак подхванах размисли по темата, и искам да ги споделя с вас. Обощавам основните забележки от казаното дотук: Текста, който трябва да участва е Lebgo Българският LEGO клуб. Приемам, че фен-клуб не е подходящо описание под логото, по споменатите от Ася причини. За разграничаването на буквите B и G в името Lebgo, пробвах няколко варианта: - Главни букви не ми харесва, тъй като насича думата и тя става по-трудна за възприемане. - Рамка около тези букви усложнява много възприятието на името, и по тази причина също отпада. - От българско знаме на заден план също се отказвам, тъй като става претрупано - Ася и Боби печелят - Варианта с промяна на цвета е най-удачен, но отново не ми допада по същата причина. Ако трябва да избера един от четирите, това ще е промяна на цвета на тези две букви. За жълто-оранжевия цвят на името се радвам че се харесва като цяло, така че мисля да си го оставя. Идеята да повтаряме донякъде стила на логото на LEGO - бяло с черен и жълт контур ми беше дошла още много отдавна. Боби сподели, че това като цяло не е добра идея, тъй като LEGO не възприемат с енстусиазъм наподобяването на тяхното лого от каквито и да е организации, било то LEGO клубове. Моята цел е, от логото да става ясно преди всичко 1. да е различимо и запомнящо се; 2. с какво е свързана нашата организация - LEGO; 3. каква е националната ни принадлежност - България Поразгледах логота и имена на други LEGO клубове. Доста от тях съдържат думичката brick, и са комбинация от думи. До момента обаче не съм видял лого със особено запомнящ се вид, и това е нещото върху което искам най-вече да поработя. Имам една идея в процес на разработка, но ще я споделя с вас в по-късен етап на развитие. Благодаря на всички, които са споделили мнение по въпроса. Ще очаквам и занапред да давате идей и да коментирате какво ви харесва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts