Jump to content

Нефтозавод


arctrooper

Recommended Posts

Здравейте ! От скоро съм във форума, но ми се иска да споделя с вас снимки на един мой МОС, който наскоро завърших. Самият модел е дизайн на Инсталация за атмосферна дестилация(първичен процес в нефтопреработката) и е свързан с работното ми място, като конструкцията се доближава максимално до реална производствена инсталация. Надявам се да ви допадне :)

 

IMG_8739.JPG

IMG_8740.JPG

IMG_8742.JPG

IMG_8744.JPG

IMG_8746.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл! 

Много хубав модел, поздравления!Преместих темата ти в подходящ раздел. Успехи със строенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

tenor.gif?itemid=5139389

ПИЧ !!! OVERKILL !!! Страхотен мок !!! Продължавай в същия дух.  Още вчера щях да коментирам, но не съм видял темата. Стикери, детайли... много добре. Ако пък и сложиш реални снимки, ако е възможно ще е супер. Повече хора трябва да имат възможността да видят този прекрасен мок. Дано виждаме още такива интересни неща от теб и от други хора. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и добре дошъл! 

MOC-a е невероятен с много детайли! Би ли ни разказал повече, как се реши да го построиш, колко време ти е отнело, и всякакви други интересни подробности, около проекта ти :)

Поздрави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега браво, много детайлен МОК.
Там виждам и дори един не пломбиран кран ;) 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

супер е МОК-а :) евала :) предполагам цветовата схема е поради липса на подходящи тухлички :) ако решиш да го оправиш това, може да помогнем с набирането на частите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер е мок-а !
Преполагам, че ще бъде изложен в някоя от сградите на LUKOIL ?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Коментарите ви много ме зарадваха ! Извинявам се, че отговарям чак сега но бях известно време в чужбина(откъдето се върнах с някои доста яки неща) и нямах никакво време за пълноценен отговор. Сега ще ви разкажа малко повече за творението ми и ще добавя линк с повече снимки, от който се вижда доста повече в детайли. Преди време работих на такава инсталация, но вече повече от 2 години работя само на компютър. Именно преди 2 години погледнах Лего стаята си и ми се прииска да направя нещо голямо и същевременно реалистично (по - голямата част от Лего колекцията ми е силно военизирана :D ). Ровейки се в интернет, видях доста впечатляващи модели на фабрики и се замислих, че и аз мога да направя нещо подобно и то в сферата на Нефтопреработката. В производството, в което работех имаше най-различни технологични процеси, но Атмосферната дестилация е най - основния, тъй като при него става разделянето на продукти за пазара (леки газове, бензин, дизел, основи за масла и мазут). Започнах проекта преди 2 години и успях да му придам завършен вид преди около месец и половина. Основни фактори в изработката бяха дизайнът на конструкцията и набавянето на части. За първото черпех вдъхновение от работната си среда, а за второто се снабдявах основно от магазинът на БоХоби и ebay. Във времето някои елементи на дизайна бяха променени, но резултатът определено си заслужаваше. Първоначалната ми идея беше да е единичен модел, но с течение на времето видях потенциал за разширение и в бъдеще това може да се осъществи. Много се радвам, че ви допадна, ако имате още въпроси не се колебайте да ги зададете, ще се постарая да отговоря на всички. :)

https://myalbum.com/album/sTEPkCBPCtBq

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента водя преговори с LUKOIL , тъй като ми казаха, че биха искали да го изложат в музея си в нвфтозавода. Всичко, което досега съм правил от Лего е било винаги с цел забавление и затова преговорите се водят бавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

sensimasensi, предложението ти е добро и наистина може на подменя някои елементи, но повечето са що годе съобразени с реалните цветове по инсталацията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...
×
×
  • Създай нов...