Jump to content

Кратка история на LEGO минифигурката

legohead

Recommended Posts

оригинална статия

Почерпил съм информация от по-горната статия. Препоръчвам на всички да я прочетат.

Наскоро след като се сдобих с първите си не-жълти минифигурки изпаднах в дълбоки размисли:

"Защо са ни нужни фигурки с различен цвят от жълто? Май не ми харесват."

"А защо тогава толкова им допадат класическите жълти LEGO човечета? Дали само защото съм свикнал с тях?"

"Изборът на жълтият цвят при LEGO минифигурките не е случаен",[/size] казва Michael McNally, Lego’s brand-relations manager. "Поради етнически неутралният си жълт цвят, LEGO човечетата могат да бъдат всякакви - от всяка история и от всяко време."

Нещата са стояли така от самата поява на LEGO минифигурките през 1978 г., когато шефът на компанията от трето поколение Kjeld Kirk Kristiansen изобретил LEGO човечето. Внук на основателя на компанията, Kristiansen израстнал играеки си с пластмасовите блокчета, и винаги искал да намери начин да въвлече хора сред фантазийте си, построени от пластмаса (тоест своя LEGO свят). Скоро след като поел компанията той осъществил мечтата си: появила се LEGO минифигурката.

0825081221_M_082508_lego3.jpg

Пред 1999 LEGO направили първият тематичен STAR WARS модел. Въпреки че комплектите били представени заедно с премиерата на новият Епизод I: Невидима заплаха, комплектите пресъздавали сцени от оригиналната трилогия. Фигурките от LEGO серията STAR WARS били жълтоглави репрезентации на любимите героите от филма.

Един от второстепенните герой, Lando Calrissian, не бил пресъздаден като LEGO фигурка. Клиентите се запитали на какво се дължи този пропуск, и някой от тях си обяснили липсата му с расовата му принадлежност - нямало как тъмнокож да изглежда добре с жълто лице. Това накарало компанията LEGO да се позамисли.

Четири години по-късно, LEGO пуснали серия по NBA, в която някой от играчите били черни, точно както баскетболистите. Това било голяма крачка в политиката на компатията.

3334124088_d455b7d242.jpg

"От тогава нататък," казва McNally, "ние започнахме да пресъздаваме герои и личности от историйте на нашите партньори колкото е възможно по-точно."

П.С.

Metroid да извинява за не-перфектният превод :mf_joy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също обичам жълтите човечета.Каква е тая пружина на баскетболийстите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баскетболистите са eдна от спортните серии на LEGO. Ще пусна тема по въпроса, за да можеш да научиш повече за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове