Jump to content
MetroiD

"Посолството"

Recommended Posts

Както може би си личи по самото наличие на тази тема, кандидатурата на Lebgo за участие в Ambassador Програмата от декември 2010г. е успешна. С вашата обща подкрепа, че и бласловия даже, вече имам достъп до директни канали за връзка с LEGO, което е и цялата идея на Ambassador програмата. Затова и създавам тази тема, която да служи като своеобразно посолство - връзка между българските LEGO фенове, представлявани в случая от българския LEGO клуб Лебго, и TLG.

 

Тук имате възможност да задавате свободно всякакви въпроси и да споделяте впечатления, свързани с LEGO. На въпросите, с чиито отговори разполагам или мога да издиря, ще отговарям директно, а останалите такива, както и евентуалните коментари, ще обсъждам в рамките на представителите в Ambassador програмата. Искам да подчертая, че е доста важно въпросите ви да са целенасочени и конкретни, както и да не навлизат в сферата на информацията, която всички знаем, че няма как да бъде разпространявана свободно от ЛЕГО. Също така, тук ще ви представям всичката информация, която и до преди обявявах, по отношение на допитвания до LUG-ове, международни анкети, покани от страна на TLG и т.н.

 

За да не съм съвсем голословен - пример за въпроси, на които нито аз, нито LEGO могат да дадат отговори, е: "Ще има ли елфи в серията Kingdoms за 2012г.?" Всички знаем, че TLG имат много стриктна политика в това отношение и не обичат да обявяват неофициална информация, още по-малко да потвърждават такава. Както се убедихме по-рано тази година, това важи със същата сила и за предварителни неофициални снимки на сетове - но това вече го обсъдихме. Тъй че надали има смисъл от подобни запитвания.

 

Друг подобен въпрос е "Защо в България могат да се намерят само такива сетове, този-и-този го няма в наличност, а онзи и онзи сет струват толкова?" Отговорът е прост - маркетингът и разпространението на LEGO в България до голяма степен зависят от официалния разпространител за територията на нашата държава, Комсед. Тоест Комсед сами определят цените, количествата и наличността на сетовете, без TLG да имат директна намеса в това; още по-малко пък в политиката на магазините, които не са свързани директно с Комсед. В този ред на мисли, знаете, че клубът ни отдавна е в контакт с Комсед, като например по наша препоръка колекционерските минифигове от Серия 2 бяха внесени в по-големи от предвидените количества. Надявам се в бъдеще да са налице все повече възможности за подобен взаимен диалог между нас и Комсед, но това не представлява част от Ambassador програмата.

 

Стига толкова обща информация. От тук нататък микрофонът е ваш, а аз ще се старая да отговарям и споделям с TLG вашите коментари и препоръки своевременно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно!

 

Хайде ще си опитам късмета с първи въпрос:

Какво можем да научим от TLG относно кога ще излязат колекционерските минифигурки от серия 3 на параза в европа?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Януари 2011г., но Pre-order-а започна доста преди това, тъй че тук-таме може да се появят по-рано. Официалната release date обаче си остава Jan 11... Впрочем, това се знае отдавна :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Какво можем да научим от TLG относно кога ще излязат колекционерските минифигурки от серия 3 на параза в европа?

Същия въпрос за останалите очаквани теми?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това май до голяма степен ще зависи и от Комсед, ако става въпрос за България. Смятам че няма смисъл да питаме Metroid за информяция свързана с появата на моделите LEGO за 2011 в България. Тя е силно .... неопределяема.

Същото разбира се важи и за Колекциореските фигурки от серия 3. Бях пропуснал датата на официалното им откриване - 11 януари. Мерси, Боби!

 

На свой ред бих искал да питам как можем да искаме подкрепа за бъдещи изложения на нашия LEGO клуб директно от компанията LEGO, както и какво бихме могли да очакваме теоритично от тях, без да ставаме нахални разбира се.

Предполагам на това най-добре ще е да ми отговориш на живо на предстоящата среща. Тъй че до скоро!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За темите - именно затова помолих в началото въпросите да са конкретни и да не са от типа, чиито отговори им до голяма степен са ясни. Надявам се възможността и нуждата ни от обратна връзка с TLG да не се изчерпва с въпроси кога ще излизат сетове, колко ще струват и до кога ще ги има...

 

Въпросът с подкрепата е също доста неконкретен, да не говорим и че това, общо взето, вече е ясно. А и най-малкото не мога да помоля някого да прати насам 5 кила сетове, ако съответният някой не знае за какво са ми тия кила и не е наясно какъв е смисъла от тях за него. "Някой" в случая = TLG генерално. Могат да се осигурят много неща, както си пролича през последната година, но аз предпочитам да си има разумна мярка. Което не значи, че ако имаме конкретна идея за някой event и са ни нужни дадени части / сетове / други неща от ЛЕГО, няма да се постарая да набавя всичко, което ни трябва. Няма обаче начин да се правят генерални изводи като количество и т.н., за което ти май питаш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти задам конкретния си въпрос като се видим. Иначе благодаря за отговора - беше ми нужна твоята преценка за това кога да искаме подкрепа директно от TLG, също и как да го правим. Мерси, Боби!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса беше за Европа, не България, но изглежда вече започнаха да идват сетовете :(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новините вече са официално потвърдени, в линка можете да намерите пълния списък с LUG-овете, регистрирани за Ambassadors Програмата през 2011г., както и техните представители. Yay Lebgo! :rolleyes:

 

"Посолството" за момента е тихичко, което и за мен лично е утеха... За съжаление, последните седмици на 2010г. се оказаха доста заето време за мен, поради което и не мога да съм особено полезен във форума. Можете да сте спокойни, че това няма да продължи още дълго обаче - все пак имаме доста неща за планиране и обмисляне през 2011г.!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попълнихте ли новата анкета вече? Ако съдим по въпросите, изглежда, че TLG се опитват да намерят най-добрия начин, по който да установят дълготраен контакт с AFOL-ите из клубовете, което е много добър знак!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попълних я, но по-полезни ми се виждаха някои предишни анкети, в които можеше да се повдигне въпроса за прекалено големите кутии, пълни със въздух, или пък за многото стикери в сетовете.

Тази анкета просто ще даде някаква картина на демографията на възрастните лего фенове...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целта в случая според мен е да се намери решение на въпроса дали LEGO да хвърлят усилия и ресурси в разработването на Facebook / Twitter и т.н. мрежи, или да заложат на по-усилен контакт чрез сайтове и форуми като тези на LUG-овете, Brickset, Eurobricks и т.н. Иначе съм съгласен, че проблемите, които бяха повдигнати в предишните анкети, са много по-належащи - но пък и по-трудно за решаване/коригиране. Многократно съм обръщал внимание на неравностойната ценова политика, липсата на предпазни мерки за инструкциите и т.н... По-евтини сетове не видяхме, но поне вече има картони за предпазване на инструкциите на големите сетове.

 

Както съм казвал и преди - тук е мястото всички да споделят своите притеснения и въпроси, а аз на свой ред да ги отправям към TLG. Надявам се в бъдеще в "Посолството" да има повече активност, за да мога да съм и аз по-полезен в ролята си на Ambassador на Лебго :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както коментирахме и на срещата във Фемили вчера, искам да ви напомня, че съм на ваше разположение за support по отношение на бъдещи сериозни / мащабни проекти. Особено с оглед факта, че няма да участваме в LUGBulk 2014, а все пак сме в идеални отношения с TLG, би било добре да се опитаме да работим още по-тясно с компанията през идната година и по възможност да поръчваме части директно от тях.

 

С оглед на това, ако имате идеи за проекти и се нуждаете от подкрепа по отношение на части, се обръщайте към мен - или на лични, или в тази тема. Ще се постарая да съм максимално полезен ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента LEGO търсят активно AFOL-и, които са специализирани в строене с Bionicle / Hero Factory елементи или са фенове на тези серии и имат богат опит в ревюирането им. Ако някой от вас смята, че отговаря на горните изисквания, пуснете отговор директно в тази тема с малко повече информация за това, с какво в тази област сте се занимавали досега.

 

Крайният срок е 17 януари.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вашето съдържание трябва да бъде одобрено от модератор

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарежда...

  • Потребители разглеждащи страницата

    No registered users viewing this page.

×