Jump to content

Изненадваща находка: кашонче LEGO

Corsair

Recommended Posts

Здравейте,

Искам да споделя с вас една случка, понеже всеки във Форума в някаква степен притежава същата "болест по LEGO"

Но първо малко предистория...

Дядо Коледа ми донася 6286 "Scull's Eye Schooner" - една детска мечта. И се хваля аз на един приятел, идва ми той на гости да му се порадваме и бам, той се сеща : "Имам аз една кутия с LEGO, в нея трябва да е една пиратска крепост... Искаш ли да ти я дам?'". Е как не?

Взех въпросната кутия миналата седмица. И започвам миене, сушене...Още по време на тези два процеса се натъквам на някои истински съкровища. След няколко дни (нощен труд :D) сортиране, търсене, успях да сглобя сетовете от снимката. Стред тях, в моите очи, се открояват Пожарната 6385 от 1985г. и Крепостта Елдорадо 6276 от 1989г. Не мога да опиша удоволствието от сглобяването им! Също плаващата лодка 4011 от 1991г. И разбира се доста други бижута!

Разбира се има липси, предимно минифигурки, но няма как да се оплаче човек! 

20190214_14063420190208_150914

20190208_123547

Най-странното нещо обаче се крие в LEGO тухличките. Противно на логиката, въпреки "възрастта им" някои от тях се сглобяват изключително трудно, направо мъчително. Ако някой от вас има идея каква би била причината, ще се радвам да сподели :)

Благодаря! Надявам се ви разнообразих малко. Мога да пожелая на всеки да изпита тази емоция. Уникално е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истинска класика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито за придобивката! Има страхотни попадения (най-вече крепостта). Липсите не мисля, че са проблем, лесно могат да бъдат попълнени от бриклинк. На мен един приятел също ми се похвали, че има едно кашонче под леглото с лего, и сега нямам търпение да се прибера от екскурзията на която съм, за да видя и аз на какви съкровища ще се натъкна :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 10 часа, Corsair написа:

Най-странното нещо обаче се крие в LEGO тухличките. Противно на логиката, въпреки "възрастта им" някои от тях се сглобяват изключително трудно, направо мъчително. Ако някой от вас има идея каква би била причината, ще се радвам да сподели 

Честито!

Относно въпроса ти, да лего частите преди години се сглобяваха с повече усилие. Дори скърцаха като ги сглобяваш една за друга.

Доколкото знам пластмасата е същата. Променили са, обаче, 2 неща:

Първо, днес пелетите Abs пластмаса се оцветяват във фабриките , докато преди са се доставят предварително оцветени пелети в 6те основни лего цвята.

И второ, в днешно време TLG изповядват следния принцип: малко дете трябва да може да разглоби частите като ги натисне с пръст в посока перпендикулярна на основата. Предполагам много от вас ще се съгласят, че това не беше възможно с частите едно време.

В заключение ще спомена, че разликата е целенасочена, и причината е процеса на сглобяване и разглобяване да става лесно от малките деца, за които е предназначен конструктора.

Възможно е малко да се отнесох от темата. Надявам се да съм отговорил на въпроса ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Corsair

Изглежда споделената от теб история заинтригува много хора.
Би ли се съгласил да публикуваме твоята история на началната ни страница (lebgo.org), както и във FB страницата на клуба?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговора. Моето LEGO е предимно от периода 1993-1996г. доста съм си играл с него и в момента някои тухлички едва се крепят. Явно съм забравил колко са били стегнати :) Понеже скоро купувах LEGO на дъщеря ми и сравнявайки двете (това от кашончето и новото) мога да кажа, че разликата е осезаема. Да определено съм съгласен, че новите са по-приятни за боравене.

Относно публикуването на историята нямам нищо против. Радвам се, че ви е допаднала. 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мене всичките ми приятели с кашончета като им кажа "е дай го насам" ми казват "да бе да"... :)

Иначе и аз да кажа - страхотни модели:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове