Jump to content

OneOfAll

Recommended Posts

Здравейте,

След като видях снимките по-долу:

52917995_10216537258697011_3940769310263214080_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=2500b250f60d1fb9371b6bf667eac208&oe=5CDDF488 53063630_10216537253296876_2940431380749746176_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=f18321c78e45bea88e4e8ad1849c7dfe&oe=5CDF03A8 52607908_10216537252856865_5913862962329681920_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent.fsof3-1.fna&oh=92df0f50e44d959c279d4f7e9039a6b5&oe=5CF63589 

ми се роди идеята да направим LEBGO HQ и да има надпис, както е на снимката,  направено по-същия начин или да се сложи логото, което е направил @legohead.

LEBGO HQ си представям да бъде един голям проект в който да вземат участие всички членове на клуба. Представям си големината да е 4 бейсплейта 32х32, може да оставим отстояние 8 полета за тротоар като на модулните сгради и останалото да бъде цялото сградата, дори може и някакво дворче да се направи зад сградата.

Идеята ми за участието на всеки е това нещо да бъде в склада и всеки, който иска да прави някакво кътче от сградата и когато има време да го поставя/прави в големия макет. Може предварително да се раздели кой коя част иска да вземе за да няма сърдити, ако нещо се бутне, което друг е направил. 

Идеята е доста на началоно ниво и нямам план кое точно как да стане, но ако има заинтересовани ще го развия или всичко може да го развием и да се случи.

@legohead предложи да бъде на модулни стаи, което също може да стане и вместо да са една под/над друга да са една до друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос към хората, които скоро са ходили до склада:

Смятате ли, че имаме достатъчно чассти в клуба, с които можем да построим такова нещо, изградено от модули?
Ако е така, бихме ли могли да седнем и да построим това направо в сглада?

Предпочитате ли този вариант, или вместо това всеки да си направи модул сам в къщи, и след това да ги занесем и наредим в склада?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би след като се сортират всички кашони ще има достатъчно различни части за да стане това. Ина някакви части за игрите и от майнкрафт, но освен че трябва да се перат може да няма достатъчно бройки, ако решим, че ще ни трябват повече бройки от част Х.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 months later...

Днес @sensimasensi пусна една доста интересна снимка, която породи отново идеята за голяма къща/HQ на LEBGO.

Става дума за това.

60900058_2211419962269650_73552516847648

60513976_2211414222270224_43313499210147

60726659_2211413835603596_17545080775848

60594358_2211413912270255_65103490340104

Знам, че @legohead e направил LDD за стаичка, която да се използва за направата на много различни такива стаи и да се свържат заедно.

Днес като видях снимките се зачудих дали да не направим нещо подбно като снимките по-горе. Така отворена сграда с етажи, но може да са по къси. Уловката тук е основата за стаята/етажа да бъде направена от клубни части. Всеки ще заяви дали иска да украси такъв етаж със свой собствен интериор и един ден ще се съберем и направим бройката, която ще е нужна и хората ще ги вземат да ги направят в тях. Може да си поставим срок, а може и да не го правим. Всеки да може да вземе до 3 етажа и да го направи, тъй като както се вижда от снимките трите нива могат да се съчетаят много по много интересен начин. След като са готови може да се съберем и да ги направим заедно на един блок или пък да бъде за някое от следващите изложения, а защо не и да бъде изложено някъде за дълъг период от време с витрина, както си му е реда. 

Тук идва момента с частите на хората. За едни такива етажи ще отидат доста части. Може би за първата версия на това начинание ще се наложи всеки да вложи свои части, а за втората версия или развиването на първата може да измислим нещо за клубни части. След като се сортират частите от PPB може да се кандидатства първо за този проект и след това за другите. Хората строят различно, едни първо го правят на софтуер, други пък строят с каквото имат пред тях. Има какво да се донагласи откъм части, които са си проблемни като цяло.

Кажете харесва ли ви идеята и искате ли да се опитаме да направим такова нещо. Ще ви помоля, ако сте за такова нещо за да не правя анкета и нова тема да харесата поста с "кОпувам" и да видим колко човеци са надъхани и да видим какво да е следващата стъпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм много навит, а и така както са показани е много ефектно. Може да не са 3 етажа, ами 2.
С клубни части да се изработят заготовките(модулните етажи) и вече който участва си взима неговия сегмент у тях и почва да дерзае. Аз много бих искал да направя някво депо-гараж-сервиз за роботи. А като я има и пред мен сглобената заготовка със сигурност знам, че ще ме дразни така празна и ще седна да построя нещо.
Бих направил един темплейт на ЛДД, за да видим колко части излиза един модул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че не съм точно част от клуба, но със сигурност бих се изкефил да направя поне един етаж :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, danny написа:

Знам, че не съм точно част от клуба, но със сигурност бих се изкефил да направя поне един етаж :D

Това няма ли да те направи част от клуба? :ph34r: Другото документално могат да го уредят модераторите. :D

На мен също би ми било интересно да "пипна" един етаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готов е ЛДД файла. Двата етажа са разделени на 2 групи и има общо 231 части. Не съм си играл да ги вадя списък (който му се занимава може да направи) Светло сиви тухлички май най-оферта ще е.

leBGo_HQ_basic_floors_template.lxf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер се е получило ! Благодарско @sensimasensi. Довечера няма да мога да ги мина през Studio, но утре ще го направя и да видим горе долу колко ще струват частите. Може би ще е хубаво да направим едно етажче за да го надобрим преди да започнем направата за къщата. Действаме! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми реално като имам темплейта с двата етажа, както и ориентировъчна цена на частите всеки може да реши да си го направи.
Но ако искаме да стане нещо като клубно строене, може да се направи списък кой със сигурност ще участва и евентуално с клубните части да се направят определена бройка етажи. Другия вариант е да се кандидатства за проект към лего, но тогава ще трябва да сме обвързани със срокове и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, OneOfAll написа:

Пичовете качиха и версията, която са направили в LDD за направата на етажите. Може да я свалите от тук.

аз за кво си играх бе :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, sensimasensi написа:

аз за кво си играх бе :D

Просто пуснах това, което са направили. ;) Може някой да реши да си прави сам такова нещо. Да има варианти. Разбира се, че ще ползваме твоя вариант. Ще можеш ли да направиш и другата страна вързани с пантички ?

Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, OneOfAll написа:

Ще можеш ли да направиш и другата страна вързани с пантички ?

мислех, че повечето от нас могат да ползват рационално мозъците си и ще знаят как да направят огледален образ на модела. Но ако има затруднения ще го направя и огледално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам за въпроса, но може ли някой (ако има време и възможност разбира се), да генерира една по-голяма снимка от LDD с етажа. Едната страна ми е напълно достатъчна, че не ми се инсталира пак LDD, просто не е мойта програма.

Така ще мога да видя къде какво ми трябва за скелета и да почна да си тествам като имам време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, danny написа:

Съжалявам за въпроса, но може ли някой (ако има време и възможност разбира се), да генерира една по-голяма снимка от LDD с етажа. Едната страна ми е напълно достатъчна, че не ми се инсталира пак LDD, просто не е мойта програма.

Така ще мога да видя къде какво ми трябва за скелета и да почна да си тествам като имам време :)

за кой от двата вариант пишеш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, sensimasensi написа:

за кой от двата вариант пишеш?

Това, което ти си направил предполагам. Просто да е някакъв jpg примерно, по-голям от тези картинки горе, за да се виждат по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Преди 18 часа, OneOfAll написа:

@danny, готови са шотовете. Изглежда много по-добре в Stud.io-то отколкото в LDD. :D

Благодаря! Ще тествам един скелет тези дни да видя как ще стане :)

Редактирано от danny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

още един път благодаря за картинките, свършиха чудесна работа.

Започнах с едната страна и изглежда супер. Имам идея какво ще бъде и тази страна и другата. Почвам да го кича леко и ще качвам от време на време снимки на прогреса.

За втората страна ще ми трябва повече време, защото нямам точните части още, а искам да е друг цвят :)

floor-1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 6 часа, danny написа:

Започнах с едната страна и изглежда супер. Имам идея какво ще бъде и тази страна и другата. Почвам да го кича леко и ще качвам от време на време снимки на прогреса.

Идеята е да са един върху друг, за да има повече въздух композицията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, sensimasensi написа:

Идеята е да са един върху друг, за да има повече въздух композицията.

Това е ясно :) Аз започвам с един етаж да видя как ще стане и после продължавам нагоре...надявам се :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове