OneOfAll Публикувано Февруари 21, 2019 Share Публикувано Февруари 21, 2019 Здравейте, След като видях снимките по-долу: ми се роди идеята да направим LEBGO HQ и да има надпис, както е на снимката, направено по-същия начин или да се сложи логото, което е направил @legohead. LEBGO HQ си представям да бъде един голям проект в който да вземат участие всички членове на клуба. Представям си големината да е 4 бейсплейта 32х32, може да оставим отстояние 8 полета за тротоар като на модулните сгради и останалото да бъде цялото сградата, дори може и някакво дворче да се направи зад сградата. Идеята ми за участието на всеки е това нещо да бъде в склада и всеки, който иска да прави някакво кътче от сградата и когато има време да го поставя/прави в големия макет. Може предварително да се раздели кой коя част иска да вземе за да няма сърдити, ако нещо се бутне, което друг е направил. Идеята е доста на началоно ниво и нямам план кое точно как да стане, но ако има заинтересовани ще го развия или всичко може да го развием и да се случи. @legohead предложи да бъде на модулни стаи, което също може да стане и вместо да са една под/над друга да са една до друга. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
legohead Отговорено Февруари 21, 2019 Share Отговорено Февруари 21, 2019 Въпрос към хората, които скоро са ходили до склада: Смятате ли, че имаме достатъчно чассти в клуба, с които можем да построим такова нещо, изградено от модули? Ако е така, бихме ли могли да седнем и да построим това направо в сглада? Предпочитате ли този вариант, или вместо това всеки да си направи модул сам в къщи, и след това да ги занесем и наредим в склада? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Февруари 21, 2019 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2019 Може би след като се сортират всички кашони ще има достатъчно различни части за да стане това. Ина някакви части за игрите и от майнкрафт, но освен че трябва да се перат може да няма достатъчно бройки, ако решим, че ще ни трябват повече бройки от част Х. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 21, 2019 Автор Share Отговорено Май 21, 2019 Днес @sensimasensi пусна една доста интересна снимка, която породи отново идеята за голяма къща/HQ на LEBGO. Става дума за това. Знам, че @legohead e направил LDD за стаичка, която да се използва за направата на много различни такива стаи и да се свържат заедно. Днес като видях снимките се зачудих дали да не направим нещо подбно като снимките по-горе. Така отворена сграда с етажи, но може да са по къси. Уловката тук е основата за стаята/етажа да бъде направена от клубни части. Всеки ще заяви дали иска да украси такъв етаж със свой собствен интериор и един ден ще се съберем и направим бройката, която ще е нужна и хората ще ги вземат да ги направят в тях. Може да си поставим срок, а може и да не го правим. Всеки да може да вземе до 3 етажа и да го направи, тъй като както се вижда от снимките трите нива могат да се съчетаят много по много интересен начин. След като са готови може да се съберем и да ги направим заедно на един блок или пък да бъде за някое от следващите изложения, а защо не и да бъде изложено някъде за дълъг период от време с витрина, както си му е реда. Тук идва момента с частите на хората. За едни такива етажи ще отидат доста части. Може би за първата версия на това начинание ще се наложи всеки да вложи свои части, а за втората версия или развиването на първата може да измислим нещо за клубни части. След като се сортират частите от PPB може да се кандидатства първо за този проект и след това за другите. Хората строят различно, едни първо го правят на софтуер, други пък строят с каквото имат пред тях. Има какво да се донагласи откъм части, които са си проблемни като цяло. Кажете харесва ли ви идеята и искате ли да се опитаме да направим такова нещо. Ще ви помоля, ако сте за такова нещо за да не правя анкета и нова тема да харесата поста с "кОпувам" и да видим колко човеци са надъхани и да видим какво да е следващата стъпка. 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 22, 2019 Share Отговорено Май 22, 2019 аз съм много навит, а и така както са показани е много ефектно. Може да не са 3 етажа, ами 2. С клубни части да се изработят заготовките(модулните етажи) и вече който участва си взима неговия сегмент у тях и почва да дерзае. Аз много бих искал да направя някво депо-гараж-сервиз за роботи. А като я има и пред мен сглобената заготовка със сигурност знам, че ще ме дразни така празна и ще седна да построя нещо. Бих направил един темплейт на ЛДД, за да видим колко части излиза един модул. 2 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 22, 2019 Share Отговорено Май 22, 2019 Знам, че не съм точно част от клуба, но със сигурност бих се изкефил да направя поне един етаж 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knifebane Отговорено Май 22, 2019 Share Отговорено Май 22, 2019 преди 29 минути, danny написа: Знам, че не съм точно част от клуба, но със сигурност бих се изкефил да направя поне един етаж Това няма ли да те направи част от клуба? Другото документално могат да го уредят модераторите. На мен също би ми било интересно да "пипна" един етаж. 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 22, 2019 Share Отговорено Май 22, 2019 Готов е ЛДД файла. Двата етажа са разделени на 2 групи и има общо 231 части. Не съм си играл да ги вадя списък (който му се занимава може да направи) Светло сиви тухлички май най-оферта ще е. leBGo_HQ_basic_floors_template.lxf 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 22, 2019 Автор Share Отговорено Май 22, 2019 Супер се е получило ! Благодарско @sensimasensi. Довечера няма да мога да ги мина през Studio, но утре ще го направя и да видим горе долу колко ще струват частите. Може би ще е хубаво да направим едно етажче за да го надобрим преди да започнем направата за къщата. Действаме! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 22, 2019 Share Отговорено Май 22, 2019 Ми реално като имам темплейта с двата етажа, както и ориентировъчна цена на частите всеки може да реши да си го направи. Но ако искаме да стане нещо като клубно строене, може да се направи списък кой със сигурност ще участва и евентуално с клубните части да се направят определена бройка етажи. Другия вариант е да се кандидатства за проект към лего, но тогава ще трябва да сме обвързани със срокове и тн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 23, 2019 Автор Share Отговорено Май 23, 2019 Пичовете качиха и версията, която са направили в LDD за направата на етажите. Може да я свалите от тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 Преди 14 часа, OneOfAll написа: Пичовете качиха и версията, която са направили в LDD за направата на етажите. Може да я свалите от тук. аз за кво си играх бе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 24, 2019 Автор Share Отговорено Май 24, 2019 преди 47 минути, sensimasensi написа: аз за кво си играх бе Просто пуснах това, което са направили. Може някой да реши да си прави сам такова нещо. Да има варианти. Разбира се, че ще ползваме твоя вариант. Ще можеш ли да направиш и другата страна вързани с пантички ? Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 преди 22 минути, OneOfAll написа: Ще можеш ли да направиш и другата страна вързани с пантички ? мислех, че повечето от нас могат да ползват рационално мозъците си и ще знаят как да направят огледален образ на модела. Но ако има затруднения ще го направя и огледално 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 Съжалявам за въпроса, но може ли някой (ако има време и възможност разбира се), да генерира една по-голяма снимка от LDD с етажа. Едната страна ми е напълно достатъчна, че не ми се инсталира пак LDD, просто не е мойта програма. Така ще мога да видя къде какво ми трябва за скелета и да почна да си тествам като имам време Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 преди 24 минути, danny написа: Съжалявам за въпроса, но може ли някой (ако има време и възможност разбира се), да генерира една по-голяма снимка от LDD с етажа. Едната страна ми е напълно достатъчна, че не ми се инсталира пак LDD, просто не е мойта програма. Така ще мога да видя къде какво ми трябва за скелета и да почна да си тествам като имам време за кой от двата вариант пишеш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 преди 21 минути, sensimasensi написа: за кой от двата вариант пишеш? Това, което ти си направил предполагам. Просто да е някакъв jpg примерно, по-голям от тези картинки горе, за да се виждат по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
OneOfAll Отговорено Май 24, 2019 Автор Share Отговорено Май 24, 2019 @danny, готови са шотовете. Изглежда много по-добре в Stud.io-то отколкото в LDD. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 24, 2019 Share Отговорено Май 24, 2019 (Редактирано) Преди 18 часа, OneOfAll написа: @danny, готови са шотовете. Изглежда много по-добре в Stud.io-то отколкото в LDD. Благодаря! Ще тествам един скелет тези дни да видя как ще стане Редактирано Май 25, 2019 от danny Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 27, 2019 Share Отговорено Май 27, 2019 Здравейте, още един път благодаря за картинките, свършиха чудесна работа. Започнах с едната страна и изглежда супер. Имам идея какво ще бъде и тази страна и другата. Почвам да го кича леко и ще качвам от време на време снимки на прогреса. За втората страна ще ми трябва повече време, защото нямам точните части още, а искам да е друг цвят 6 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sensimasensi Отговорено Май 27, 2019 Share Отговорено Май 27, 2019 Преди 6 часа, danny написа: Започнах с едната страна и изглежда супер. Имам идея какво ще бъде и тази страна и другата. Почвам да го кича леко и ще качвам от време на време снимки на прогреса. Идеята е да са един върху друг, за да има повече въздух композицията. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danny Отговорено Май 28, 2019 Share Отговорено Май 28, 2019 Преди 15 часа, sensimasensi написа: Идеята е да са един върху друг, за да има повече въздух композицията. Това е ясно Аз започвам с един етаж да видя как ще стане и после продължавам нагоре...надявам се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts